Dodaj do ulubionych

Korupcja.pl

IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 03.11.04, 22:34
Brawo !!!
Nareszcie niezależna inicjatywa zwalczająca repubiliki kolesiów w Spółdzielniach mieszkaniowych. Też mam to "szczęscie" być członkiem SM i przechodzę to samo. Głos na walnnym zgromadzeniu ma tylko prezes, wiceprezes i cała rodzinka wybrana w "DEMOKRATYCZNYCH" (tfu) wyborach. Ta gromadka po 5 godzinach nudnego odczytywania wyników finansowych zmiania statut na korzystny dla siebie i ma pełną nieograniczoną władzę w Spółdzielni.
Należy koniecznie zmienić prawo spółdzielcze. Czas by wreszcie lokatorzy mieli głos w sprawach swoich mieszkań.
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: Korupcja.pl IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.11.04, 00:00
      osoby przystępujace do spółdzielni powinny wpierw zapoznać się z prawem
      spółdzielczym oraz statutem danej spółdzielni
      w spółdzielniach rządzi wiekszość a każdy członek ma 1 głos
      i chociaż moze sie nie podobać polityka większości trzeba się z tym pogodzić
      albo odejść
      nie mozna po czasie domagać się zmiany wszystkiego bośmy myśleli ,że to bedzie
      inaczej chyba że mają miejsce naruszenia prawa do orzekania o czym uprawniony
      jest sąd
    • Gość: Houk POPIERAM IP: *.um.krakow.pl 04.11.04, 08:48
      extra pomysł - POPIERAM!
      • Gość: irek Re: POPIERAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:44
        ciekawe
    • Gość: ROB BRAWO!!!! MOŻE COŚ RUSZY TO TOWARZYSTWO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:14
      BRAWO!!!! MOŻE COŚ RUSZY TO TOWARZYSTWO!!!! SZKODA TYLKO ŻE NIE MOŻE ROZGONIĆ
      ICH PROKURATURA I SĄD, BO TO JEDNO KOLESIOSTWO!! PREZES PANEK TO W KOŃCU BYŁY
      PROKURATOR.
    • Gość: czarny Re: Korupcja.pl IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.04, 09:46
      ależ ta strona się wogóle nie otwiera, czyżby już ktoś ją "zmazał'.
      • Gość: wilk Re: Korupcja.pl IP: 217.153.104.* 04.11.04, 17:09
        wyborcza jest gazetą dla ludzi myślących. ta strona to nie korupcja.pl tylko
        zabiniec.republika.pl
    • Gość: magda Re: Korupcja.pl IP: *.crowley.pl 04.11.04, 12:14
      taaaa, tylko,że strona nie działa!
    • Gość: maly powinni jeszcze zdjecia bandziorow zamieszczac ! IP: *.pl / 212.244.43.* 04.11.04, 15:43
    • Gość: spółdzielca Re: Korupcja.pl IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 18:54
      BRAWO!
      Podobne problemy przeżywamy my, członkowie SM Prądnik Czerwony. Na stronie
      jednej z naszych sieci osiedlowych (ACN Joint) autorzy umieścili nawet wiele
      informacji z tym związanych, chociaż głównie dotyczących afery z wojną jaką
      wydał prezes SM budowanym przez mieszkańców społecznie sieciom komputerowym, od
      momentu kiedy jego zięć postanowił zacząć z nimi "konkurować".
      • Gość: jointman Re: Korupcja.pl IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 18:56
        Ja jestem członkiem ACN Joint!
        Nasza strona to joint.eu.org - tam można sobie poczytać o nepotyzmie w SM.
        • Gość: jointer Re: Korupcja.pl IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 18:58
          Ja też! Na naszej stronie właśnie umieszczono adres do tego artykułu i
          postanowiłem poczytać. Widzę, że inni też!
          • Gość: solidarny Re: Korupcja.pl IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 19:21
            Tak, słyszałem o sprawie tej sieci! To, co tam się dzieje, to prawdziwy skandal.
            Co prawda nie jestem członkiem sieci ACM Joint, ale w sąsiedniej sieci Olimp mam
            kilku znajomych i często słyszę od nich o prezesie-złodzieju i jego córce,
            której mąż prowadzi firmę. Firma ta korzystając z władzy teścia wycina osiedlowe
            sieci i tym samym zmusza członków spółdzielni do kupowania swoich nędznej
            jakości usług. A przecież prezes od spółdzielców bierze kupę kasy za swoją
            ciepłą posadkę i jeszcze premie co miesiąc mu ponoć rada daje! Ktoś powinień
            dobrać się dziadowi do dupy... Zresztą niedawno byłem świadkiem rozmowy kilku
            rosłych dżentelmenów w dresach, którzy wieczorem, po meczu, pod osiedlowym
            sklepikiem sączyli browarka i odgrażali się, że jak tylko prezes zniszczy im ich
            sieć, to go na taczce wywiozą ze spółdzielni, obiją mu gębę i zięciowi też, a
            może i zburzą obydwie wille, których prezes na swoich przekrętach się dorobił! I
            tak skończy się władza tej dynastii na osiedlu! Jesteśmy z wami chopaki!!!!!
            • Gość: jacek Re: Korupcja.pl IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 04:22
              Tez jestem z sieci ACN Joint i tez mam kolegow w Olimpie :)

Powodzenia braciom z Zabinca w walce z korupcja i oszustami!
        • Gość: Michal mafia na Zabincu IP: *.net.autocom.pl 04.11.04, 19:08
          Spoldzielnia na Zabincu to mafia jak raz im zaplacisz to pozniej nie dadza ci
          spokoju i ciagle ci beda nekac jakimis doplatami za wszystko
    • Gość: Bogdano Re: Korupcja.pl IP: *.autocom.pl 05.11.04, 00:17
      Bez zmiany prawa spółdzielczego do takiej przestępczej działalności w
      majestacie prawa będzie dochadziło ciągle.
      Może Gazeta zapyta naszych krakowskich polityków czy dla dobra sowich
      okradanych wyborców nie pojęliby się inicjatywy ustawodawczej zmieniającej
      prawo spółdzielcze.
      I czy artykuł wraz z faktami opisanymi na stronie www.zabiniec.krakow.pl/walka/
      nie jest publicznym doniesieniem do prokuratury o „grupie trzymającej władze”?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka