08.11.04, 09:06
Jeśli tam tak ładnie i uroczo na tym Pogórzu Wiśnickim, a nie Tarnowskim, bo
do Tarnowa ze 60 km., to dlaczego uregulowano Stradomkę na odcinku Ubrzeż -
Sobolów?
Zamiast uroczego meandrowania rzeki, ryb i nadbrzeżnych drzew gdzie
gnieździły się ptaki jest KANAŁ. Przez lata kąpałem się w Stradomce, a
obecnie, po regulacyjnych jest płytko, brudno, bo kanalizacji w gminie nie ma
i nieciekawie, a zalew w Łapanowie w stosunku do atrakcyjności górskiej rzeki
jest marną namiastką dla ludzi ceniacych kontakt z przyrodą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agusia Re: Łapanów IP: *.centrumc.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:32
      Co racja, to racja...!!Ale poza tym, okolica bardzo ładna..
    • Gość: ŁAPANOWIANIN Re: Łapanów IP: 80.244.143.* 13.02.05, 17:01
      CIEBIE GOŚCIU CHYBA POGIEŁO JAK ŚMIESZ OBRAŻAĆ ŁAPANÓW. CHYBA NIE WIESZ JAK
      DAWNIEJ TEN "KANAŁ" WYGLĄDAŁ. A POZA TYM TO PO POWODZI W NIEKTÓRYCH MIEJSCACH
      WYMYŁO DNO A GDZIE NIEGDZIE DONIOSŁO ŻWIRU, I TYLE.
      • camicus Re: Łapanów 05.04.05, 10:04
        Co znaczy "POGIEŁO"?
        Wiem jak tam było kiedyś, bo jeżdżę nad Stradomkę od 40 lat i widzę, czuję nosem
        i na własnej skórze co stało się z tą urokliwą rzeczką. Nie przeszkadzało
        zabezpieczyć miejsc narażonych na podmycia, a nie zamieniać rzeki w ściek.
        • Gość: dadek Re: Łapanów IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 21:47
          Zgadzam się w 100% z camicusem!!!!!
          Dodam jeszcze na marginesie że w sezonie letnim 2013 r.zalew będzie nieczynny z powodu odmulenia i ponoć pogłębienia,rybki zostaną odłowione a pózniej dostarczone z powrotem(śmiech i płacz) do zalewu,kto normalny zamyka ośrodek wypoczynkowy przed samym sezonem?...DEBIL...kto wypuszcza wode z zalewu pod koniec maja i odławia rybostan gdzie miedzy innymi pływają szczupaki i sumy,szczupak składa tarło na przełomie marca-kwietnia,sum w maju...więc cały narybek (kilkansćie tysięcy rybek) pójdzie pod tz.topór kto tak robi?...DEBIL..dodam Łapanowki DEBIL-DEBILE,pózniej się dziwić że coraz mniej ryb jest w naszych akwenach!!!! za takie coś w bardziej cywilizowanym kraju dostali by pake a nie nagrody.Ciekawi mnie też sprawa osób które w Łapanowie prowadzą sklepy,restaurację,poprostu zarabiają na handlu....władze Łapanowa zgotują im fantastyczne utargi w postaci licznie przybywających turystów w ilości idącej w tysiącach w sezonie,to teraz będą mieć utargi na poziomie kilku góra kilkunastu osób dziennie,ZUS-ponad 1000,czy KRUS-tez pare stówek,podatek,wypłata dla pracownika,dzierzawa,prad,swoja wypłata--i po handlu będzie,dziękujcie swoim władzom.
          Ps.nie zawsze jak ktoś jest dobrym kierowcom musi być dobrym zarządcompije do wójta pana K.
          pozdrawiam i do zobaczenia w 2014 roku na zalewie 1.5metra głębszym,odmulonym i bez wodorostów z wielką masą ryb i kilku tysiącami turystów...buahahaha (ŚMIAĆ SIĘ I PŁAKAĆ)....DEBILE!!!!!
    • Gość: Aguśka Katowice Re: Łapanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:34
      heh do Łapanowa jeżdze od dziecka!! tam jest super mam tam rodzinke i wogole
      jest cool!!!! pozdro dla calej Ubrzeży!!:*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka