Dodaj do ulubionych

Następne takie osiedla w okolicach Tonii i Górki N

11.01.05, 22:27
Prezydent Majchrowski przekonuje nas cały czas, że wielkie osiedla komunalne to najlepsze rozwiązanie problemu mieszkań dla najuboższych.
Jako, że gruntów komunalnych na szczęście na Ruczaju nie jest za wiele, a potrzeby będą coraz większe... można się spodziewać, że niedługo podane zostaną następne lokalizacje. Patrząc na mapę dosyć prawdopodobne wydają się Tonie oraz Górka Narodowa czy Witkowice, być może inne rejony.

Pamiętaj na Ruczaju będziemy mieli "tylko" 800 takich mieszkań, zastanów sie ile zmieści się w Twojej okolicy.
A potrzeby na najblizsze lata to 3-5 tys. mieszkań...

Czy teraz sądzisz o naszym protescie przeciwko kumulacji mieszkań komunalnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: wadera Re: Następne takie osiedla w okolicach Tonii i Gó IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 12.01.05, 00:45
      nudny jesteś kolego
      • chichocik Re: Następne takie osiedla w okolicach Tonii i Gó 12.01.05, 00:58
        Ty też zbyt oryginalny/-a(?) nie jesteś...

A jak wygląda życie w bloku komunalnym i jego okolicy (notabene na Górce
        Narodowej) opisuje nowy artykuł GW:
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2488875.html
    • Gość: abc Re: Następne takie osiedla w okolicach Tonii i Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 07:40
      Tutaj jest błąd. Na Ruczaju tylko przy ul. Magnolii, Sąsiedzkiej, Zalesie ma
      być 800 mieszkań. Przy ul. Lubostroń i Kolistej planowanych jest ok. 2000. Po
      roku 2005.
      • ruczaj.x ostatnio dostaliśmy zapewnienia... 12.01.05, 12:45
        że osiedle przy Lubostroń zostało ograniczone do 100 mieszkań (ze względu na rurę ciepłowniczą oraz jakąś strefę ochronną).
        Więc logicznym się wydaje, że wobec przyjętej przez Majchrowskiego metody zdobywania mieszkań, następne kilka tysięcy GDZIEŚ będzie musiało się znaleźć... pytanie tylko gdzie?
        Dobrze radzę dla kupujących mieszkania, zainteresujcie się tym tematem.
        Informacje o wytypowanych działkach dostępne są w Wydziale Skarbu UMK.
        • Gość: mci Re: ostatnio dostaliśmy zapewnienia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:10
          A może Gazeta Wyborca poszłaby za ciosem i pomogla mieszkańcom Ruczaju - jakas
          wspólna akcja protestacyjna, połączenie sił developerów i mieszkańców itp.
          Wiadomo, że taki InterBud jest totalnie w plecy jak powstaną tam slumsy - a
          stac ich na najlepszych prawników.
          • ruczaj.x żaden deweloper nie wystąpi 12.01.05, 13:16
            przeciwko miastu, to by było biznesowe samobójstwo.

Musimy załatwić to w gronie mieszkańców i naszego stowarzyszenia... i myślę, że damy rade.
            • Gość: mci Re: żaden deweloper nie wystąpi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:41
              Chyba masz racje, taki Interbud przeciez "budował" Rynek ostatnio. Dobrze pisze
              dzisiaj GW - miasto powinno kupować mieszkania na wolnym rynko po ok. 1800 /
              metr. A może Majchrowski na tych terenach na Ruczaju wybudowałby razem z
              developerami TBSy - takie jak na pobliskich Klinach, dlaczego tak malo jest
              obecnie TBSów - a zainteresowanie duże. Mieszkałem kiedyś i było super, nie
              było żadnej patologii (choć straszono troche na pcozątku), czynsz od 500 zł
              albo wylot, więc slumpersów nie było, tylko fajne młode małżeństwa.
              PS - dla osoby ruczaj.x SZACUNEK za zaangażowanie i trzymamy kciuki. Żal by
              było stąd uciekać.
              Od jutra zaczynam szukać działki w Bronowicach :)
              • Gość: Ewa Re: żaden deweloper nie wystąpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:49
                to musisz si eliczyc z baaardzo duzymi kosztami, jeśli planujesz działkę
                budowlana to spooro pieniązków potrzeba:) a ceny mieszkań s atez kosmicznie
                wysokie, w ogóle Północ Krakowa z Pradnikami i batowicami włacznie bardzo
                podrozały i obecnie działki i ceny mieszkań s aparadoksalnie wyższe niz na Woli
                Justowskiej:( wiem cos o tym bo szukam z mężem działki budowlanej własnie na
                Północy Krakowa z sentymentu , bo tu się urodziliśmy:)i nawey mając znajomosci
                w geodezji i wydziale w UM sporo kosztuje nas takie szukanie...nie wiem jak
                Ciebie ale nas stac max 180 tys za działeczke na domek...
                • tomaszek193 wyprowadzam się do Wrocławia 12.01.05, 21:47
                  Chyba wyjadę do Wrocławia, tamtejszy prezydent robi coś sensownego za pieniądze
                  podatników. Nie to co nasz Majchrowski, pożal się Boże prezydent Krakowa.
                  zobacz:
                  miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,2484916.html
                  • Gość: greg Re: wyprowadzam się do Wrocławia IP: *.magma-net.pl 14.02.05, 10:20
                    Wrocław - miasto spotkań.

Zapraszam, a chyba nie muszę tego nawet robić, powoli cała polska dowiaduje się iż Wrocław jest najprężniej rozwijającym się miastem w Polsce (oczywiście bez stolicy), a wiele firm mających siedzibę swoich firm jednogłośnie twierdzi, iż gdyby nie fakt że Wawa jest stolicą Polski już dawno przenieśli by swoje biuro do Wrocławia - tam jestm poprostu lepszy klimat do robienia biznesu.

Pozdrawiam.
        • Gość: ja tez chce! Re: ostatnio dostaliśmy zapewnienia... IP: *.chello.pl 15.02.05, 14:37
          Kurcze! Jak sie zalapac na takie mieszkanie? Moze ja zamiast tyrac ciezko na moje mieszkanie (nota bene okolice Lubostronia) zalapie sie na darmowe (a raczej oplacane ze wspolnych pieniedzy) nowiutkie mieszkanko?
    • Gość: krakowianin Re: Następne takie osiedla w okolicach Tonii i Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:45
      Hej o co tyle hałasu .Nareszcie wieśniaki z Ruczaju poznacie starych Krakowian
      z dziada pradziada wyrzuconych przez panów z Izraela z zabytkowych kamienic
      Starego Miasta
      • ruczaj.x ahhaaaaaaa... 12.01.05, 21:47
      • Gość: Tomek Re: Następne takie osiedla w okolicach Tonii i Gó IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 12.01.05, 22:40
        Jak to maja byc krakowianie z dziada pradziada to chyba wstyd sie przyznawac do
        mieszkania w tym miescie
      • xed Aż mi wstyd ... 12.01.05, 22:51
        Aż mi wstyd,jestem Krakowianinem od pokoleń i muszę wysłuchiwać bełkotu uzurpatora
    • zielonki Re: Coraz bliżej 13.01.05, 16:26
      Marszowca!
      Choć tam już stoją przecież wieżowce.
      • peteen co mnie to... 13.01.05, 16:28
        przeżyliśmy obwodnicę, przeżyujemy i slumsy(dwa już rzeczywiście stoją)...

poza wszystkim czas się znów oddalić o parę kilometrów od miasta, taka, panie,
        tendencja...
        • zielonki Re: ho ho 13.01.05, 16:32
          Żebyś w kieleckie nia zabrnął. Bo może ....
          • peteen śladami eee? 13.01.05, 16:35
            kóren z głebokiej szkieletczyny pochodzi?
            ja w odwrotnym, raczej, kierunku...
            • zielonki Re: śladami eeee? 13.01.05, 16:37
              Tam trza pod górkę i tak ciasno jakoś. W kieleckim to czuć ... przestrzeń!
      • inezja21 Re: Coraz bliżej 13.01.05, 17:08
        Szkoda,bo tam ładnie.
        Jeździłam w tamte rejony do szpitala okulistycznego jako dziecko:tzn.ściśle do
        Witkowic,ale kierunek ten sam...
        Piekne okolice.
        • peteen Re: Coraz bliżej 13.01.05, 17:11
          i będzie spokojnie nadal, bo teren zabezpieczony pod obwodnicę...
          ;c)
          • zielonki Re: Teraz rozumiem. 13.01.05, 23:37
            Wyprzedajesz swoja rezydencję na Marszowccu.
            www.allegro.pl/show_item.php?item=39493186
            Potem proponuję powierz cały ten kapitał Sabbinie. Ona pewnikiem go rozmnoży.
            • Gość: hehehe Re: Teraz rozumiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 10:01
              sabbin się rozmnoźy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka