Dodaj do ulubionych

wychodz tu babo za maz

IP: *.ecofis.de 20.01.05, 12:23
K...a!K...a!K...a!
Tylko po to, zeby mi urzad miejski w Krakowie wydal swistek, ze nie jestem do
tej pory zamezna, musze osobiscie jechac z reichu do Polski. Inaczej mi
szwaby slubu nie dadza. W erze internetu poczulam sredniowiecze.
Obserwuj wątek
    • Gość: LeMadame Re: wychodz tu babo za maz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:15
      kretyńskie prawo,nie sądzisz?no ale cóż się nie robi dla miłości-pozdrawiam i
      życzę mnóstwo szczęścia na nowej drodze życia:)
      • peteen a co im szkodzi twój drugi mąż? 20.01.05, 13:17
        jak cie stać, to se miej..
        i tak: co państwo, to jeden mąż...
    • krzychut Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 13:32
      Przyjedź, zrobimy wieczór pożegnalny, kawalersko-panieński, na Kaźmirzu
      natürlich.
      • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:02
        Dziekuje za zyczenia i zaproszenia.
        A jak wtargne do urzedu w Krakowie, to im zrobie taka kocowe, ze sie pozbieraja.
        A moze oni po prostu nie chca, zebym szla za Niemca? Ale co to ja krolewna
        Wanda jestem?
        • sabbina Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:05
          a moze po prostu szukasz okazji by wszystkich niezainteresowanych informować,
          że się żenisz ?

sprawę można banalnie załatwić...,

1. piszesz u rzędasów oświadczenie o udzieleniu znajmowej/znajomemu
          pełnomocnictwa
          2. wysyłasz swój dowód = pełnomocnictwo do znajomej/znajomego w Krakowie,
          3. po trzech dniach odbierasz w Reichu zaświadczenie wyslane pocztą..,
          • Gość: Kasica sabbina, a co ty IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:08
            A po co bym miala wykorzystywac okazje zeby wszystkim oznajmic ze sie "zenie"?
            Czy jakis z tego jest realny profit?

A swoja droga, wlasnie takich informacji mi potzreba jak piszesz. Skad to
            wiesz, ze mozna przez pelnomocnictwo? bo moja kolezanka stad, tez polka musiala
            tez jechac do polski po to samo.
        • trudny2002 Wanda za Niemca 20.01.05, 14:10
          iść nie chiała bo on był z NRD.
          Wandy jednak łebskie kobitki, Kaśki widać wpatrzone w wandzine trendy a moze i
          w toń powandziną.
          trudny
          • Gość: Kasica Re: Wanda za Niemca IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:11
            piknies to rzekl
            • trudny2002 Piękno jak zapewne wiesz 20.01.05, 14:17
              zawiera sie w prawdziwości ...
              A wiesz Ty że owi wspomniani sądsiedzi nasi zza Odry to kiepscy kochankowie?
              Mężowie nudni i gnuśni, a do tego ...a zreszta co Ci mam psuć humor, wiem
              miłość ślepa albo ślepawa....
              trudny
        • Gość: H56 Re: wychodz tu babo za maz IP: *.comnet.krakow.pl 20.01.05, 14:18
          masz rację, uciekaj z tego kraju. Twoje dzieci będą Ci wdzięczne.
          • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:23
            A moj szwab jest nie do ponarzekania. A co do uciekania z kraju, to panstwo
            polskie jeszcze mi dodaje motywacji denerwujac urzedniczymi pie..mi
            • trudny2002 Może ma korzenie ... 20.01.05, 14:25
              powiedzmy słowiańskie albo chociaz odnogę...
              trudny
              • Gość: Kasica Re: Może ma korzenie ... IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:30
                nic mi o tym nie wiadomo
                • Gość: Felicja Re: Może ma korzenie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:33
                  a może to jakiś potomek SSmanów ? i wstydzi się przeszłości swojej rodziny ?
              • swarozyc Re: Może ma korzenie ... 20.01.05, 14:39
                trudny2002 napisał:
                powiedzmy słowiańskie albo chociaz odnogę...
                ''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''
                Jezeli z nrd to z pewnoscia slowianin.
            • krzychut Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:33
              A jesteś pewna, że to Szwab? Pochodzi z Badenii-Wirtembergii?
              To bardzo sympatyczna odmiana Niemców, tylko trudno ich zrozumieć.
              • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:36
                A jakze, 100%, spod sztuttgartu!
                • zielonki Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:38
                  Jedna taka było co jednak podobno nie chciała. Słyszałaś?
                • krzychut Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:38
                  A wiesz co to jest trup w szafie znaleziony w Stuttgarcie?
                  To Szwab, który wygral w chowanego.
                  • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:41
                    Dobre, krzychut.
                    zielonki, ja juz pisalam ze nie jestem wanda.
                    to nie ja bylam wanda...
                    • zielonki Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:55
                      ciesze sie, że cie nikt do tego nie zmusza. Ale będziesz tu zaglądać?
                      • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:58
                        a pewnie, ze tak. A swoja droga, twoj "nik", to dlatego, ze jestes z Zielonek?
                        • zielonki Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 15:00
                          to jest pewien symbol. Taka emigracja wewnętrzna z czerwonego Krakowa.
                          • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 15:07
                            Rozumiem. Tylko nie wiedzialam, ze w moim rodzinnym miescie juz tak jest
                            czerwono...
                            • zielonki Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 15:08
                              Zielonki to jedyna gmina w Polsce gdzie panuje Król,
                              • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 15:14
                                aha?
    • Gość: Ktos Re: wychodz tu babo za maz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:11
      Dla Twojego dobra lepiej waznych papierow poczta nie wysylaj. Kiedys na pewnej
      poczcie (w Polsce) listonoszka wybierajac ze skrzynki listy upuscila pare i
      trafily do kosza.
      • sabbina Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:14
        jak masz jakąś bliską rodzinę w Krakowie - rodzina (rodzice, rodzeństwo), to u
        urzędników bez problemu to ci załatwią, tylko muszą mieć twój dowód osobisty i
        jakiś papierek z niemiec,

czasami się trzeba przemóc :) i mile pogadac z urzędnikiem w USC to ci szybko
        załatwią,

a najprościej zadzwoń do nich i zapytaj,
        • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:17
          Mam rodzicow w krakowie. juz sie dowiadywali i powiedziano im, ze trzeba
          osobiscie. Jeszcze sprobuja raz moze u kogos innego sprawe zalatwiac - kto wie,
          ale z tego co wlasnie widze, to szanse sa male. Dlatego mnie tak ponioslo
          slownie na samym poczatku. (az mi wstyd)
      • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.ecofis.de 20.01.05, 14:14
        a prawda. A u mojej babci, w malym miasteczku podkarpackim kiedys cale miasto
        nie dostalo poczty, bo listonosze pojechali na wycieczke na grzyby.
      • sabbina Re: wychodz tu babo za maz 20.01.05, 14:19
        Gość portalu: Ktos napisał(a):

> Dla Twojego dobra lepiej waznych papierow poczta nie wysylaj. Kiedys na
        pewnej
        > poczcie (w Polsce) listonoszka wybierajac ze skrzynki listy upuscila pare i
        > trafily do kosza.

z rachunku prawdopodobieństwa wynika że większe jest prawdopodobieństwo
        zginiecia w wypadku samochodowym przechodząc przez ulicę, niż utraty pism
        poleconych...
        • Gość: RMaryja Re: wychodz tu babo za maz IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 02:37
          Jedynie słuszny rachunek:
          nr: 69 1020 5011 0000 9602 0012 9130
          z dopiskiem: "Dar na cele kultu religijnego"
          • noemip Re: wychodz tu babo za maz 21.01.05, 15:22
            To z RM to niefajny zart. A jak nie jest zartem, to tym gorzej...
            Wracając do tematu: jestem Węgierką, wyszłąm za mąż za Polaka na Węgrzech, a
            zawsze się mówi, że Polak, Węgier etc., a jednak mój mąż musiał mieć papierek!!
            I to dopiero początek biurokracji...
            Niby w UE, ale to wcale nie znaczy, że unikniesz biurokracji.
            • Gość: Kasica Re: wychodz tu babo za maz IP: *.pool.mediaWays.net 26.01.05, 17:12
              nie unikne i juz sie ugielam, wizyte w Krakowie w urzedzie odbylam, pojutrze
              niemieckie urzedy. zycz mi szczescia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka