Dodaj do ulubionych

separatyści- ofiary cenzury na forum

IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 02.06.02, 21:15
Zbulwersowal mnie fakt wurzucenia z forum separatystów. Toż to jawna
cenzura. Podobno forum jest dla wszystkich... Tym czasem okazuje sie, ze
tolerancja ma swoje granice i to dość płynne. Typowe myślenie Kalego. Owszem,
może separki przesadzały, ale ja podobne opinie słysze dość często od osób,
które już od dawna w Krakowie mieszkają i pewnych mechanizmów życia w naszym
miescie znieść nie mogą. Znienawidzieć można tylko wtedy jeśli się kiedyś
kochało, albo kocha się nadal...
Obserwuj wątek
    • jottka Re: separatyści- ofiary cenzury na forum 02.06.02, 21:25
      Ale separatystów nie wyrzucono za poglądy (choć niektórzy taką legendę
      podtrzymują), tylko za chuligaństwo w ostatnim okresie działalności (zalewanie
      forum setkami pustych wątków itp., spam ideolo, że tak powiem). Niezależnie od
      poglądów pewne reguły tej zabawy obowiązują, bo inaczej jeden człowiek rozwali
      całą imprezę.
      • klamott Re: separatyści- ofiary cenzury na forum 04.06.02, 18:09
        jottka napisał(a):

> Ale separatystów nie wyrzucono za poglądy (choć niektórzy taką legendę
        > podtrzymują), tylko za chuligaństwo w ostatnim okresie działalności (zalewanie
        > forum setkami pustych wątków itp., spam ideolo, że tak powiem). Niezależnie od
        > poglądów pewne reguły tej zabawy obowiązują, bo inaczej jeden człowiek rozwali
        > całą imprezę.

Może coś przegapiłem - choć oglądam forum prawie codziennie - ale zauważyłem, że
        wiele wypowiedzi Separatystów znikało bez śladu, mimo, że nie zawierały ani
        wulgaryzmów, ani ataków personalnych ani nic oprócz prezentacji "ideologii".

Tak było na długo, zanim Separatyści zniknęli na amen. Być może zaczęli się
        przekomarzać z adminem, który kasował ich wypowiedzi jak leci, może się
        zdenerwowali, a może ktoś im się włamał na konto?

Mam wrażenie, że usiłujesz racjonalizować i usprawiedliwiać cenzurę.

Na forum wrocławskim jest podforum "krasnal" czy jakoś tak. Gdyby administrator
        miał choć cień poczucia humoru, to by zrobił tu podforum Separatyzmu
        Limanowskiego i tam przenosił wszystkie wątki, a nie skasował wszystko jak leci
        traktując je na równi z antysemickimi pierdołami i zwykłym chamstwem.

• Gość: benek Re: separatyści- ofiary cenzury na forum IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 18:21
          klamott napisał(a):

> Na forum wrocławskim jest podforum "krasnal" czy jakoś tak.

Przenoszenie niektorych watkow do specjalnie utworzonego podforum nie jest wedlug
          Ciebie forma cenzury ?

> Gdyby administrator
          > miał choć cień poczucia humoru, to by zrobił tu podforum Separatyzmu
          > Limanowskiego i tam przenosił wszystkie wątki, a nie skasował wszystko jak leci
          > traktując je na równi z antysemickimi pierdołami i zwykłym chamstwem.

Czym sie rozni niezwykle chamstwo od zwyklego ? Moze tym, ze niektorzy osobnicy z
          przerostem istoty szarej chca widziec w nim drugie dno, ktorego nie ma.
          • klamott Re: Forum Separum 04.06.02, 18:43
            Gość portalu: benek napisał(a):

> Przenoszenie niektorych watkow do specjalnie utworzonego podforum nie jest wedl
            > ug Ciebie forma cenzury ?

Skoro kilku aktywnym na forum głównym internautom Separatyści tak strasznie
            przeszkadzali, to można szukać kompromisu. Dla jednych Separatyści to
            zwykłe "trolle" i zaśmiecacze, a ja lubiłem się pośmiać z ich pisaniny. Niektóre
            teksty nawet chciałem skopiować i sobie zapisać ;-)

> Czym sie rozni niezwykle chamstwo od zwyklego ? Moze tym, ze niektorzy osobnicy
            > z przerostem istoty szarej chca widziec w nim drugie dno, ktorego nie ma.

Po pierwsze, nie uważam, żeby Separatyści w ogóle byli _chamscy_. Chamstwo to
            agresja werbalna skierowana do konkretnej osoby czy grupy osób (w rodzaju ty
            głupi ch****u, wyp*** i pie***), a nie abstrakcyjnego pojęcia, takiego
            jak "zgniłe miasto Kraków".

Zresztą niektóre osoby odpowiadały Separatystom właśnie w chamski sposób.
            Krytykowanie przywar, nawet domniemanych, a nie konkretnych osób to temat z
            liceum jeszcze, dziwne, że wszyscy na forum mieli tak mało dystansu do problemu.

Po drugie, poetykę "zgniłego Krakowa" można potraktować w kategoriach żartu i
            prowokacji a nie chamstwa. Prowokacja się udała w 100%, żart trochę mniej - no
            ale dobry żart wymaga jeszcze inteligentnej publiczności.

Inteligentną publiczność można wykreować tworząc na przykład podforum i nie jest
            to cenzura. Jak kupuję bilet na seans do Reduty to robię tak dlatego, żeby jakiś
            wieśniak mi nie mlaskał popcornem przez cały film, żeby bekać i popijać colę to
            się idzie do jakiegoś multikina - głośniki i tak wszystko zagłuszą.

Nikt przecież nie ma przymusu zaglądać na forum Komunikacja i Inwestycje czy
            Sport.
            • Gość: benek Re: Forum Separum IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:15
              klamott napisał(a):

> Skoro kilku aktywnym na forum głównym internautom Separatyści tak strasznie
              > przeszkadzali, to można szukać kompromisu.

Moim zdaniem nie ma istotnej roznicy miedzy utworzeniem podforum "dla Separatysty
              i inteligentnej czesci forum Krakow" a zupelnym wyrzuceniem jego postow.

> a ja lubiłem się pośmiać z ich pisaniny.
              > Niektóre teksty nawet chciałem skopiować i sobie zapisać ;-)

Separatyscie zdarzalo sie napisac cos ciekawego, zwlaszcza na poczatku
              jego "krucjaty". Pozniej sie wypalil i oryginalnosc zostala zastapiona
              przewidywalnoscia i - upieram sie - chamstwem.

> Chamstwo to
              > agresja werbalna skierowana do konkretnej osoby czy grupy osób (w rodzaju ty
              > głupi ch****u, wyp*** i pie***), a nie abstrakcyjnego pojęcia, takiego
              > jak "zgniłe miasto Kraków".

Chamstwo nie zawsze wystepuje w ekstremalnej postaci a nadal jest chamstwem. Nie
              wszystkie wypowiedzi Separa mozna zaklasyfikowac do kategorii "zgnile miasto
              Krakow", byly tez i ostrzejsze.

> Krytykowanie przywar, nawet domniemanych, a nie konkretnych osób to temat z
              > liceum jeszcze, dziwne, że wszyscy na forum mieli tak mało dystansu do problemu.

No, nie wszyscy - Ty przeciez sie z tej krytyki smiales.
              Wydaje mi sie, ze w zachowaniu Separa denerwujaca byla nie tyle sama krytyka co
              sposob jej wyrazania.

> Po drugie, poetykę "zgniłego Krakowa" można potraktować w kategoriach żartu i
              > prowokacji a nie chamstwa.

W rzeczywistosci _wszystko_ mozna potraktowac w kategoriach zartu i prowokacji.
              Gloszacy takie poglady stawia sie w komfortowej sytuacji "tego, ktory Wie, Rozumie
              i Ma Dystans". Tyle, ze mozna stracic kontakt z rzeczywistoscia.

> Prowokacja się udała w 100%, żart trochę mniej - no
              > ale dobry żart wymaga jeszcze inteligentnej publiczności.

Najwyrazniej ta inteligentna publicznosc, ktorej, jak rozumiem, jestes
              przedstawicielem, ograniczyla sie do "posmiania sie z ich pisaniny" a przez to
              byla niewidoczna. Moze jest was wiecej ?

> Inteligentną publiczność można wykreować tworząc na przykład podforum i nie
              > jest to cenzura.

Ja upieram sie, ze to jest jednak forma cenzury.

> Nikt przecież nie ma przymusu zaglądać na forum Komunikacja i Inwestycje czy
              > Sport.

Co to za argument - nikt nie ma tez przymusu zagladac na forum Krakow.
              • klamott Re: Forum Separum 05.06.02, 12:24

> Moim zdaniem nie ma istotnej roznicy miedzy utworzeniem podforum "dla Separatys
                > ty i inteligentnej czesci forum Krakow" a zupelnym wyrzuceniem jego postow.

No cóż: skoro dla Ciebie nie ma różnicy między możliwością czytania czyichś
                postów i odpowiadania na nie, a brakiem możliwości czytania ze względu na ich
                skasowanie, to niewiele Ci jestem w stanie pomóc.

> No, nie wszyscy - Ty przeciez sie z tej krytyki smiales.

Oczywiście, że się śmiałem. Tym bardziej, że dawno nie widziałem takiego
                przypadku "zszargania świętości" - okazało się, że instynkty stadne są w Krakowie
                bardzo silne i szalikowców u nas nie brakuje. Za to z myśleniem gorzej.

> Wydaje mi sie, ze w zachowaniu Separa denerwujaca byla nie tyle sama krytyka co
                > sposob jej wyrazania.

Otóż to, otóż to... I za to go lubię.

> Najwyrazniej ta inteligentna publicznosc, ktorej, jak rozumiem, jestes
                > przedstawicielem, ograniczyla sie do "posmiania sie z ich pisaniny" a przez to
                > byla niewidoczna. Moze jest was wiecej ?

Wystarczy, że jest nas pięciu.

> Co to za argument - nikt nie ma tez przymusu zagladac na forum Krakow.

Właśnie - to dlaczego w ogóle skasowano Separatystów? I o czym w ogóle teraz
                dyskutujemy?

Ludzie na Forum zareagowali na Separatystów tak, jak powiedzmy, przeciętny
                słuchacz Radio Maryja na Żywot Briana Monty Pythona, dokładnie ten sam mechanizm,
                te same emocje, tylko "dekoracje" inne.

Na szczęście w Real Life skończyło się to zupełnie inaczej. Więcej luzu!
                • Gość: benek Re: Forum Separum IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 14:37
                  klamott napisał(a):

> No cóż: skoro dla Ciebie nie ma różnicy między możliwością czytania czyichś
                  > postów i odpowiadania na nie, a brakiem możliwości czytania ze względu na ich
                  > skasowanie, to niewiele Ci jestem w stanie pomóc.

Jestes pewny, ze Separ nie ma mozliwosci pisania na forach gazety poza
                  krakowskim ? Roznica miedzy forum glownym a jego podforum jest fundamentalna,
                  miedzy podforum a innym forum - minimalna. Separ w "klatce" umarlby z powodu
                  braku zainteresowania.

> Oczywiście, że się śmiałem. Tym bardziej, że dawno nie widziałem takiego
                  > przypadku "zszargania świętości" - okazało się, że instynkty stadne są w
                  > Krakowie bardzo silne i szalikowców u nas nie brakuje. Za to z myśleniem gorzej.

No coz, moim zdaniem jest to ocena plytka i nieprawdziwa, bo nie o swietosci
                  chodzilo.

> > Moze jest was wiecej ?
                  >
                  > Wystarczy, że jest nas pięciu.

Pieciu - zadnej kobiety ?
                  Elita elit...

> > Co to za argument - nikt nie ma tez przymusu zagladac na forum Krakow.
                  >
                  > Właśnie - to dlaczego w ogóle skasowano Separatystów? I o czym w ogóle teraz
                  > dyskutujemy?

O tym, ze podnoszenie argumentow tego typu ("bo nie ma przymusu") jest
                  bezsensowne.

> Ludzie na Forum zareagowali na Separatystów tak, jak powiedzmy, przeciętny
                  > słuchacz Radio Maryja na Żywot Briana Monty Pythona, dokładnie ten sam mechaniz
                  > m, te same emocje, tylko "dekoracje" inne.

Pamietasz jak pisales o wieśniaku w kinie, ktory przeszkadza w ogladaniu filmu -
                  mlaska popcornem przez cały film, beka i popija cole ? Gdyby ktos taki znalazl
                  sie na sali kinowej w Reducie razem z Toba, nie chcialbys go wyrzucic ?
                  Separ byl taka wirtualna wersja "kinowego wiesniaka" z ta moze roznica, ze od
                  czasu do czasu z przyjemnoscia czytalo sie jego komentarze. Zawies na chwile
                  swoje czlonkostwo w elicie i sprobuj popatrzec na te sprawe w taki sposob.
                  • kuba203 Re: Forum Separum 05.06.02, 14:51
                    Słuchajcie, przestańcie już ciągnąć tą dyskusję, bo mnie ona wkurza. Panu,
                    któremu przyjemnie się czytało komentarze separów, utworzymy specjalne
                    podforum, które będziemy bombardować 200 pustymi postami dziennie, i zobaczymy,
                    czy mu się nie znudzi. Nikt nikogo nie zbanował za poglądy, tylko za
                    zaśmiecanie forum pustymi postami.
                  • klamott Re: Forum Separum 05.06.02, 14:55

> Jestes pewny, ze Separ nie ma mozliwosci pisania na forach gazety poza
                    > krakowskim ? Roznica miedzy forum glownym a jego podforum jest fundamentalna,
                    > miedzy podforum a innym forum - minimalna. Separ w "klatce" umarlby z powodu
                    > braku zainteresowania.

Możliwe. Chodzi mi o to, żeby jego posty były dostępne na forum krakowskim, a nie
                    skasowane na amen. Pisałem o kompromisie - skoro wolą większości jest paskudy
                    separatystycznej nie mieć na forum głównym, to trudno, ale z drugiej strony nie
                    widzę ŻADNEGO powodu, żeby ktoś nie mógł tych postów czytać - na specjalnym
                    podforum forum Kraków.

Przecież separ nie obraził nikogo, co najwyżej obraził "Kraków jako taki", przez
                    co jego poglądy na forum krakowskim powinny być dostępne. Historia obrażania
                    drobnomieszczaństwa krakowskiego ma długą tradycję ;-)

> > Wystarczy, że jest nas pięciu.
                    >
                    > Pieciu - zadnej kobiety ?
                    > Elita elit...

A skąd ja mogę wiedzieć, ile osób czyta to forum? Może i jakaś kobieta też jest,
                    czy to coś zmienia? Piszę we własnym imieniu i tyle. W cywilizowanych krajach nie
                    ma specjalnie różnicy, czy problem dotyczy jednej osoby, czy tysiąca - na tym
                    polega istota demokracji, żeby szanować wolę mniejszości. W drodze rozsądnego
                    kompromisu.

> Separ byl taka wirtualna wersja "kinowego wiesniaka" z ta moze roznica, ze od
                    > czasu do czasu z przyjemnoscia czytalo sie jego komentarze. Zawies na chwile
                    > swoje czlonkostwo w elicie i sprobuj popatrzec na te sprawe w taki sposob.

Niestety mam dokładnie przeciwne zdanie na ten temat: Separ przy okazji pokazał,
                    jak niedojrzali potrafią być niektórzy forumowicze, jak nie potrafią panować nad
                    emocjami itp. Ot, takie polskie mikro-piekiełko.

Zresztą także dlatego warto tę dyskusję pokazać na forum ;-)
                    • jottka klamott!! 05.06.02, 15:05
                      Słuchaj, ale Ty uprawiasz demagogię pod pozorem walki z cenzurą.

W tym wątku co najmniej kilka osób w tyluż postach wyjaśnia Ci, że separatysta
                      został wyrzucony za chuligaństwo sieciowe, a nie za poglądy. A Ty z uporem
                      wznawiasz dyskusję na temat nieistniejący, pomijając starannie w/w wypowiedzi.
                      • klamott Re: jottka!!! 05.06.02, 15:17
                        jottka napisał(a):

> Słuchaj, ale Ty uprawiasz demagogię pod pozorem walki z cenzurą.
                        > W tym wątku co najmniej kilka osób w tyluż postach wyjaśnia Ci, że separatysta
                        > został wyrzucony za chuligaństwo sieciowe, a nie za poglądy. A Ty z uporem
                        > wznawiasz dyskusję na temat nieistniejący, pomijając starannie w/w wypowiedzi.

Ponieważ MAM INNE ZDANIE na ten temat. Jest coś takiego, jak zdanie inne, niż
                        Twoje, najświętsze i najsłuszniejsze pod słońcem.

Wiesz, jak czytam to, co piszesz, to czuję się jakbym wlazł do wiejskiej knajpy,
                        gdzie trzydzieści par niezbyt rozgarniętych oczu gapi się na mnie znad tysiąca
                        pustych szklanek piwa, bo jestem obcy i należy mi wpuscić wpierdol.

Żegnam.
                        • jottka Re: jottka!!! 05.06.02, 15:26
                          Pominąwszy wyjątkową niegrzeczność, jaką się właśnie popisałeś, pozwolę sobie
                          zapytać, na jaki to temat masz inne zdanie?

Jeśli chcesz dyskutować o niesłuszności cenzury jako takiej, proszę bardzo,
                          pierwsza Cię poprę. Ale nie możesz dyskutować o "niesłuszności wyrzucenia
                          separatysty za poglądy", bo taki fakt nie miał miejsca. I to staramy Ci się
                          wyjaśnić.
                          • mikolaj7 Re: klamott!!! 05.06.02, 16:28
                            ciekaiw mnie jak chcesz zwalic wszystkie posty separa do
                            jednego podforum. i co? kazesz mu tylko tam pisac? nie
                            rozbrajaj mnie swoja naiwnoscia. i nie wzoruj sie na
                            krasnalu i jego forum, bo wroclaw sie powinien go
                            wstydzic.
                            • klamott Re: Mikołaju drogi 05.06.02, 22:48
                              mikolaj7 napisał(a):

> ciekaiw mnie jak chcesz zwalic wszystkie posty separa do
                              > jednego podforum. i co? kazesz mu tylko tam pisac? nie
                              > rozbrajaj mnie swoja naiwnoscia.

Tak samo można "zwalić" (a także nieustannie przenosić) wszystkie posty separa do
                              podforum Separatystycznego, jak na Oślą Ławkę czyli w niebyt, technicznie nie ma
                              żadnej różnicy. Wątpię, żeby separ zaczął tam tworzyć, ale może być ciekawie. A
                              przede wszystkim będzie można poczytać jego dotychczasowe produkcje. Teraz nie
                              można, czego żałuję.

> i nie wzoruj sie na
                              > krasnalu i jego forum, bo wroclaw sie powinien go
                              > wstydzic.

Mikołaju drogi, wiem, że jesteś bardzo młody i stąd nie musisz wszystkiego
                              wiedzieć. Warto jednakowoż, abyś powściągnął swoje młodzieńcze sądy, bo po prostu
                              bredzisz. W celach tyle przedmaturalnych co po prostu ogólnopoznawczych możesz
                              udać się na stronę
                              wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=295743&dzial=wrw010106 i być może
                              zaczniesz wówczas poszukiwać czegoś w życiu.

Co to ma wspólnego z Krasnalem? Jeśli do końca tekstu nie załapiesz, to poszperaj
                              po linkach na tej stronie.

Życie może być piękne.
                              ;-))
                              • mikolaj7 Re: Mikołaju drogi 06.06.02, 20:58
                                klamott napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                                >
                                > > ciekaiw mnie jak chcesz zwalic wszystkie posty separa do
                                > > jednego podforum. i co? kazesz mu tylko tam pisac? nie
                                > > rozbrajaj mnie swoja naiwnoscia.
                                >
                                > Tak samo można "zwalić" (a także nieustannie przenosić) wszystkie posty separa
                                > do
                                > podforum Separatystycznego, jak na Oślą Ławkę czyli w niebyt, technicznie nie m
                                > a
                                > żadnej różnicy. Wątpię, żeby separ zaczął tam tworzyć, ale może być ciekawie. A
                                >
                                > przede wszystkim będzie można poczytać jego dotychczasowe produkcje. Teraz nie
                                > można, czego żałuję.
                                >
                                > > i nie wzoruj sie na
                                > > krasnalu i jego forum, bo wroclaw sie powinien go
                                > > wstydzic.
                                >
                                > Mikołaju drogi, wiem, że jesteś bardzo młody i stąd nie musisz wszystkiego
                                > wiedzieć. Warto jednakowoż, abyś powściągnął swoje młodzieńcze sądy, bo po pros
                                > tu
                                > bredzisz. W celach tyle przedmaturalnych co po prostu ogólnopoznawczych możesz
                                > udać się na stronę
                                > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=295743&dzial=wrw010106"t
                                > arget="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=295743&dzial=wrw010106</a
                                > > i być może
                                > zaczniesz wówczas poszukiwać czegoś w życiu.
                                >
                                > Co to ma wspólnego z Krasnalem? Jeśli do końca tekstu nie załapiesz, to poszper
                                > aj
                                > po linkach na tej stronie.
                                >
                                > Życie może być piękne.
                                > ;-))

jestes smieszny, starsznie ci wspolczuje...
        • jottka Re: separatyści- ofiary cenzury na forum 04.06.02, 20:16
          klamott napisał(a):

> Może coś przegapiłem - choć oglądam forum prawie codziennie - ale zauważyłem,
          że wiele wypowiedzi Separatystów znikało bez śladu, mimo, że nie zawierały ani
          wulgaryzmów, ani ataków personalnych ani nic oprócz prezentacji "ideologii".
          >
          > Tak było na długo, zanim Separatyści zniknęli na amen. Być może zaczęli się
          > przekomarzać z adminem, który kasował ich wypowiedzi jak leci, może się
          zdenerwowali, a może ktoś im się włamał na konto?
          >
          > Mam wrażenie, że usiłujesz racjonalizować i usprawiedliwiać cenzurę.<

Wiesz co, nikt ich nie wyrzucał, póki nie zaczęli szaleć. Osobistych kontaktów z
          adminem nie posiadam, więc nie wiem, jakie ostatecznie motywy nim kierowały, ale
          separatystów unieszkodliwiono po co najmniej dwóch dniach skandalicznej
          działalności. Strona forum od góry do dołu zasłana była pustymi wątkami, na
          jednym wątku po kilkadziesiąt identycznych postów, nie sposób było korzystać z
          forum.

Jeżeli ktoś świadomie łamie reguły gry, to się go z gry wyklucza, m.in. po to,
          żeby nie psuł zabawy innym. To nie ma nic wspólnego z cenzurą (był zresztą
          niedawno osobny wątek o poglądach s-l jako takich, chcesz, to sobie poczytaj, bo
          tam jest dyskusja adekwatna); przypuszczam, że gdyby zwrócił się był w porę do
          admina i obiecał poprawę :))), to by mógł wypowiadać się swobodnie dalej.
    • Gość: peteen Re: separatyści- ofiary cenzury na forum IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 21:27
      nie widziałem cię wcześniej na forum, dlatego być może nie wiesz, jaki był
      powód zbanowania separa: nie tylko ustawiczne plucie na Kraków i Polskę, ale
      ostatnio za spamowanie forum, pogwałcili wszelkie zasady nietykiety i admin, po
      wielu prośbach innych uczestników forum, zrobił, co zrobił
      nie ma to nic wspólnego z cenzurą
      pzdr
      PS. aha, a możeś ty sam separ, tyle że nie możesz pisać pod własnym nickiem,
      hę ? wiesz, że separ może założyć nowe konto, tak że bez paniki...
    • mikolaj7 Re: separatyści- ofiary cenzury na forum 02.06.02, 21:36
      kiedy czytales forum ostatni raz? troche sie pozmienialo.
      widziales okolice postu 30000? i...? sa granice, nikt ich
      nie wywalil za poglady, ale za chamstwo, spamowanie,
      puste posty etc.
    • kuba203 Re: separatyści- ofiary cenzury na forum 03.06.02, 15:26
      Gość portalu: renifer napisał(a):

> Zbulwersowal mnie fakt wurzucenia z forum separatystów.

To se jedź do Limanovy, jak taki jesteś zbulwersowany. Tam se wylewaj żale za
      separami, a nie zaśmiecaj nam forum.
    • tomcrac Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. 03.06.02, 17:56
      ... ale juz naprawde nudzi mnie codzienne czytanie w zwiazku z banem. Podajcie dla zainteresowanych adres pierwszego watku na ten temat i koniec.
      • yhwh Re: Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. 03.06.02, 19:49
        Może jednak niektórzy tęsknią za separkami :)))
        A tak nawiasem mówiąc - ja także byłem nieco zniesmaczony wyrzuceniem separów,
        ale nie wiedziałem o ich idiotycznych spamach, pustych postach...
        należoło im się...
        chyba nieźle im odbiło na koniec
        ten kto jest zmęczony tematem nie musi czytac
        • Gość: Belami Re: Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. IP: *.bn.krakow.pl 03.06.02, 19:58
          Chyba z trzy tygodnie temu długo rozmawiałem z separkiem podjąłem rzeczową
          dyskusję, byłem miły i uprzejmy i co? Zaraz potem na sąsiednim wątku zaczął
          rozrabiać. Był strasznie upierdliwy jak mucha w gorący letni wieczór.
          Podejrzewam że miał jakieś problemy ze sobą samym, zresztą kto ich dzisiaj nie
          ma, ale separek wymagał natychmiastowej opieki psychologicznej.
        • tomcrac Re: Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. 03.06.02, 20:03
          > ten kto jest zmęczony tematem nie musi czytac

I nie czytam, dopoki nie powstaje na ten temat kilka watkow, ktore mowia o tym samym. Z tego co pisales to jestes kibicem, a ja jako kibic moglbym tworzyc codziennie po 3 nowe watki opisujace kazde spotkanie na mundialu, ale wole zostosowac sie do netykiety tego forum.
          • Gość: prawda Re: prawda kłuje w oczy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 16:14
            separatyści mowili jak naprawde jest w Krakowie, dla niektóry bylo to nie do
            zniesienia, nie mogli pogodzić sie z brutalną rzeczywistością więc go
            zacenzurowali, po prostu żałosne...
            • Gość: mtq Re: prawda kłuje w oczy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 16:45
              Wracaj do swojej dziury (bez obrazy dla Warszawiaków)
          • yhwh Re: Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. 04.06.02, 17:05
            tomcrac napisał(a):

> > ten kto jest zmęczony tematem nie musi czytac
            >
            > I nie czytam, dopoki nie powstaje na ten temat kilka watkow, ktore mowia o tym
            > samym. Z tego co pisales to jestes kibicem, a ja jako kibic moglbym tworzyc cod
            > ziennie po 3 nowe watki opisujace kazde spotkanie na mundialu, ale wole zostoso
            > wac sie do netykiety tego forum.

ale ja nie rozpoczalem tego watku - to po pierwsze. po drugie, skoro pojawiaja
            sie w nim coraz to nowe komentarze to znaczy, ze ludzie jeszcze maja sie ochote w
            tym temacie wypowiedziec. a mundial - zapraszam na forum sport, jest bardzo
            ciekawe

• tomcrac Re: Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. 04.06.02, 17:51
              skoro maja ochote to niech wypowiadaja sie w watku, ktory byl pierwszy a nie zasmiecaja calego forum

> a mundial - zapraszam na forum sport, jest bardzo
              > ciekawe

Serio? a ja preferuje mecze na zywo
              • yhwh Re: Separek zawsze moze sie zmienic i wrocic.. 04.06.02, 21:02
                tomcrac napisał(a):

> skoro maja ochote to niech wypowiadaja sie w watku, ktory byl pierwszy a nie za
                > smiecaja calego forum

nie wiem, nie zgadzam sie z toba, ze jest to zasmiecanie forum, ale niewazne...
                nie ciagnijmy juz tego, bo mija sie to z jakimkolwiek celem
                pa!
                • m.in Re: Separek zawsze moze sie zmienic 05.06.02, 14:51
                  problem separów przypomina mi troche problem krakowskich gołębi: poza turystami
                  mało kto ich lubi (dla niewtajemniczonych: taki gołąb wszystko obs...), ale
                  jakby ich zabrakło krzyk by sie podniósł na pół Polski...
    • drgin Re: Do fanów separatystów limanowskich!!! 05.06.02, 15:31
      I poco te nerwuchy?
      A dla wszystkich tęskniących za separatystycznym zapaszkiem i pragnących
      odnowienia przyjaznych stosunków i ewentualnej współpracy z nimi na forum
      bajeczka na dobranoc:

Raz ordynarny niedżwiedż kucnąwszy na łące
      W dość niewybredny sposób podtarł się zającem
      Zając się potem żonie chwalił po obiedzie:
      - Wiesz, stara nawiązałem owocną współpracę z niedzwiedziem...

dr gin :-))))
    • zaholec przeczytałem tą dyskusję i..... 09.06.02, 19:32
      i mam nadzieję, że nie będzie ich tu za wiele. Jakaś taka mało lotna, nikt
      nikogo (tak na prawdę) nie czyta tylko z uporem pisze o swoich racjach. Mnie
      tam separki nie przeszkadzały choć bolało czasem ich upierdliwe opluwanie
      Krakowa. Czasem żałuję, że ich nie ma , a czasem żal , że nie mogę ich poczytać.
      Co najsmutniejsze dla mnie to to , że nie do końca wierzę w wyrzucenie ich za
      niedotrzymanie netykiety. Coż.......

Mam nadzieję, że nie dostanę klapsa za zbytnią poufałość i pisanie na forum.
      • Gość: tow_Mao Re: przeczytałem tą dyskusję i..... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 19:47
        zaholec napisał(a):

> i mam nadzieję, że nie będzie ich tu za wiele.

Te wymiane postow mozna jeszcze od biedy nazwac dyskusja, czego nie mozna
        powiedziec pewnie o 90% forum.

> nikt
        > nikogo (tak na prawdę) nie czyta tylko z uporem pisze o swoich racjach.

Moze i czyta, ale faktycznie wszyscy sie okopuja na swoich pozycjach i
        ostrzeliwuja ;)

> Mnie
        > tam separki nie przeszkadzały choć bolało czasem ich upierdliwe opluwanie
        > Krakowa. Czasem żałuję, że ich nie ma , a czasem żal , że nie mogę ich poczytać

Z pewnoscia posty separka byly "lotne".

> Co najsmutniejsze dla mnie to to , że nie do końca wierzę w wyrzucenie ich za
        > niedotrzymanie netykiety. Coż.......

Nareszcie cos na temat watku ;)
        Dlaczego smutne, ze nie do konca wierzysz ? Nie wiadomo co bylo przyczyna
        wyrzucenia separa z forum, wiec mozna wierzyc w co sie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka