Dodaj do ulubionych

czy 4000 brutto pensji to duzo?

03.03.05, 14:25
jak sadzicie.. czy powinienem zachowac pokore, o ktorej pisal kolega bilbao?
bo ja uwazam, ze to psia pensja, ale z drugiej strony, na waciki starcza ;)
czekam na Wasze zdanie...

Obserwuj wątek
    • amb25 Re: czy 4000 brutto pensji to duzo? 03.03.05, 15:13
      jeśli weźmiesz pod uwagę, że 90% społęczeństwa tyle nie zarabia, a chyba ok. 50
      żyje na granicy ubustwa (tzn. chyba za mniej iż 500 zł miesięcznie).
      Tyle (970 euro brutto)zarabiała moja znajoma w Niemczech (z obywaelstwem) gdy z
      Hiszpani przeniosła się do Niemiec i tam zaczynała "karierę" w hotelarstiwe.
      • Gość: ruczajka1 Osioleczku nie wazne ile zarabiasz IP: *.crowley.pl 03.03.05, 17:05
        ZArabiam wiecej od Ciebie ale to nie daje mi prawa zeby sie pastwic nad biednymi
        • ruczaj.x nieźle wam się powodzi w tym urzędzie 03.03.05, 22:10
          ale z wolna kończy się czas lewicy... jeszcze tylko ostatnie podrygi w PD... i upragniona ciszaaaa
        • unidox Re: Osioleczku nie wazne ile zarabiasz 04.03.05, 01:07
          alez ja sie nie pastwie nad biednymi, mam ich po prostu gdzies... dla mnie
          wystarcza to, ze panstwo zabiera mi 30% dochodu i przeznacza je na biednych
          i jeszcze jedno.. socjalistko.. dostane podwyzke, wiec masz nieaktualne dane
          buziaki
          • Gość: bobrowy_lasek nie ma tematu IP: 212.244.43.* 04.03.05, 09:04
            "dla mnie wystarcza to, ze panstwo zabiera mi 30% dochodu i przeznacza je na
            biednych" - w takim razie po co w ogóle zabierasz głos, w takim wypadku
            wszystko jest "wporzo" i nie masz nic do gadania
    • olka_krakow Re: czy 4000 brutto pensji to duzo? 04.03.05, 08:40
      To zalezy co aktualnie chcesz kupic, ale wg mnie to 4000 netto byloby lepsze.
    • arrabbiato Czy to jest forum "Architektura"? 04.03.05, 09:01
      Do jasnej cholery to już przesada! Nie dziw się, że tylko tyle zarabiasz, bo
      najwyraźniej jesteś analfabetą.

Nadaktywność deweloperów na tym podforum nie wpływa na to, że głównym celem tego
      miejsca jest dyskusja o krakowskiej architekturze. O zarobkach można porozmawiać
      na "Pracy", a o polityce w "Opiniach i komentarzach", opisy są klarowne.

Mam świadomość, że to głos wołającego na puszczy skoro w roli głównego
      prowokatora występuje tu obecnie jakiś schizofrenik, a nie dr Hiszpan. Niemniej
      trudno się z tym pogodzić.
      • unidox Re: Czy to jest forum "Architektura"? 04.03.05, 11:43
        napisalem o zarobkach w kontekscie kredytow mieszkaniowych...
        i jeszcze raz powtarzam, jesli ktos nie ma ochoty nie musi czytac moich
        wypowiedzi..

pozdrawiam
        • Gość: dexter moja laska ma 800 zl brutto IP: 213.17.239.* 04.03.05, 19:25
          jak masz tyle kurna to sie ciesz i nie nabijaj z innych moja kobita robi po 10
          godzin dziennie i ma 800 zl brutto wiec sie odwal nie kazdy jest inteligentny i
          madry i zaradny i jest male ale koles bo mozesz kurna zarabiac i 20000 zl ale
          kurna na zaochodzie nawet najgorsza pensja daje zyc a w polsce nie
          wiec kurna zrozum to koles ze nie kazdy kto malo zarabia to zlodziej
          Mam Was gdzies dup..ki z ruczaju
          • hm_tak Pozdrów swoją Pannę 04.03.05, 19:40
            ...a propos panny - skąd wiesz, jak jest na "zaochodzie"? Koledzy Ci
            opowiedzieli? Boże zapomniałem, jak się nazywa ten idol TV, na którego
            sięstylizujesz z tym udawanym blokowiskiem... O,ooooo! Daniec. Twój idol nazywa
            się Marcin Daniec. Przypomniałem sobie.
          • tomeyk Re: moja laska ma 800 zl brutto 05.03.05, 09:00
            Jak masz Ruczaj gdzieś, to po co się odzywasz? A co do różnych zarobków, to
            chyba jest sprawiedliwe - w końcu praca różnych ludzi nie jest tyle samo warta,
            praca jednych jest poszukiwana i warta dużo, a innych mało. Więc chyba dobrze,
            że ci pierwsi zarabiają więcej, bo popyt na ich pracę oznacza że są bardziej
            pożyteczni. Pozdrowionka
        • arrabbiato Nadal brak związku 05.03.05, 09:09
          Kredyty mieszkaniowe nie mają nic wspólnego z architekturą.

Nie trzeba czytać Twojego postu, żeby stwierdzić, że nie ma w nim słowa o
          architekturze, czy nawet o nieruchomościach. Wystarczy tytuł wątku.

To w innej dyskusji zarzucono Ci, że niepotrzebnie się przechwalasz dochodami.
          Swoje pytanie mogłeś zadać w tamtym miejscu, bez zaśmiecania "Architektury"
          nowym wątkiem. Właśnie takie akcje przegoniły z podforum tych kilku architektów
          i urbanistów, którzy tu od czasu do czasu zaglądali.

Pozdrawiam
    • Gość: pan janek ależ z ciebie pzrygłup unisexie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:52
    • Gość: JA Re: czy 4000 brutto pensji to duzo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 19:31
      CO ZA PYTANIE 4000 BRUTTO TO 2640 NA REKĘ DUZO NA PAPIEROSY A BARDZO ŚREDNIO NA
      ZYCIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka