Dodaj do ulubionych

W sprawie jakości naszych dróg

04.04.05, 10:20
Przekazuję informację od Radnych Dzielnicy VIII
(www.dzielnica8.krakow.pl/):

Nasi radni "poszukują" dróg gminnych wymagających remontu, oświetlenia lub
ustalenia zarządcy drogi. Będą wdzięczni za nasza pomoc. Informację najlepiej
zgłaszać pisemnie do Rady Dzielnicy VIII Ul.Praska 52, 30-322 Kraków
tel/fax.267-03-03
Dzielnica8@um.krakow.pl
Rada@dzielnica8.krakow.pl

Informację zamieszczajcie również tu na forum.
Obserwuj wątek
    • jj7 Re: W sprawie jakości naszych dróg 09.04.05, 14:52
      Powinni zrobic ulice Przymiarki (albo Przemiarki) od konca Raciborskiej do
      Lubostroniu. Ta ulica jest pokazana na wszystkich mapach Krakowa jako
      istniejaca, a wogole jej nie ma.
      • kobieta_wykrzyknik Re: W sprawie jakości naszych dróg 10.04.05, 22:32
        Stanowczo PrzEmiarki. Bo PrzYmiarki gdzieś w głebokiej Hucie. Przemiarki na
        planie miasta łączy Kapelankę z Bobrzyńskiego podczas kiedy w rzeczywistosci
        nie łaczy. Co juz wkrótce bardzo będzie utrudniać mi zycie.
        A kto jest radnymi dzielnicy VIII? I jak się można z nimi skontaktować?
        • znowu_ja Re: W sprawie jakości naszych dróg 10.04.05, 23:29
          Wszelkie dane (nazwiska, komisje, dyżury itd.) są na ich stronie internetowej.
        • amb25 Re: W sprawie jakości naszych dróg 11.04.05, 09:31
          Niech nie ruszają Przemiarki - po pierwsze tam jeszcze będzie budowa, po
          drugie, tym sposobem z ul. Raciborskiej zrobi sie przelotówka, łącząca ul.
          Kobierzyńską z Bobrzyńskiego. Nie róbmy sobie niedżwiedzich przysług.
          Równie dobrze można napisać, żeby połączyc Szuwarową z Bobrzyńskiego - na pewno
          wyszłoby taniej bo część ulicy którą trzeba dobudować byłaby krótsza.
          • ma_emi Re: W sprawie jakości naszych dróg 11.04.05, 10:21
            Niestety taka jest prawda, jak pisze amb. I tak już Raciborska jest
            wykorzystywana do zaspakajania potrzeb osiedla Szuwarowa przy Raciborskiej-
            chociażby sprawa dyskutowanych na tym forum parkingów.
            Nie jest możliwe aby tylko jedna ulica z tej storny Kobierzyńskiej była
            połączona z Bobrzyńskiego. TAkie połączenie jest bardzo potrzebne, ale powinno
            być tak zrobione żeby służyło mieszkańcom jednego osiedla.Wszyscy deweloperzy
            sprzedając nam swoje mieszkania zachwalali, że jest zacisznie i blisko centrum.
            Nie pozwólmy na to, żeby któraś z naszych ulic zamieniła się w Aleje ani
            RAciborska, ani żadna inna.
            To że Szuwarowa ma nie mieć połączenia z Bobrzyńskiego jest po prostu chore
            patrząc na plany rozbudowy tego osiedla. TAm będą bloki do samego
            Bobrzyńskiego. Nie mówiąc już o Plazie. Wszędzie dojazd ma być via RAciborska i
            Przemiarki?? Nie może tak być.
            • tadzium ul Przemiarki 12.04.05, 09:31
              www.bip.krakow.pl/bip/komunikaty/obwieszczenia/aktualne/2005041101.pdf
              dla zainteresowanych
              niestety nie mam mapy geodezyjnej i nie wiem o które działki dokładnie chodzi

pozdrawiam
              • pinkdotr Re: ul Przemiarki 13.04.05, 09:59
                Tu chodzi o kawałek potrzebny Interbudowi jako dojazd do drugiej części ich
                osiedla budowanej pomiędzy ul. Przemiarki a Bobrzyńskiego. Interbud wystąpił o
                ustalenie lokalizacji inwestycji celu publicznego dla odcinka tej ulicy od
                Raciborskiej do nie bardzo wiem którego miejsca, z pewnością nie dalej niż
                koniec osiedla "Pod Pergolami", na którym mieszkam. Ta ulica ma też być jakoś
                połączona z Chmieleńcem ale nie poprzez kontynuację Przemiarki tylko jakimś
                skosem przez obecne pola.

Pozdrowionka

pinkdotR
                • mama.kota Re: ul Przemiarki 13.04.05, 13:44
                  > Tu chodzi o kawałek potrzebny Interbudowi jako dojazd do drugiej części ich
                  > osiedla budowanej pomiędzy ul. Przemiarki a Bobrzyńskiego. Interbud wystąpił
                  o
                  > ustalenie lokalizacji inwestycji celu publicznego dla odcinka tej ulicy od
                  > Raciborskiej do nie bardzo wiem którego miejsca, z pewnością nie dalej niż
                  > koniec osiedla "Pod Pergolami", na którym mieszkam.
                  Hmm, jesteś pewien że nie dalej...
                  Ja niestety nie jestem pewna, a obserwująć poczynania Interbudu dochodze do
                  wnioslku ze generalnie wyznają politykę budowania kosztem wszystkich sąsiadów..
                  Żeby sobie nie zapaskudzić Szuwarowej - paskudzą Raciborską, - przecież
                  logicznie byłoby pociagnąć Szuwarową do Bobrzyńskiego i mieć dojazd po swoim ...
                  dlatego jestem pełna obaw czy zeby sobie nie poleprzyć dojazdu do inwestycji
                  budowanych obecnie nie pociągną drogi tuż pod Pergolami i przez Chmieleniec..w
                  końcu to im ma być wygodnie...
                  Płot z metalowych płyt postawiony koło stawu na miejskim gruncie też był
                  stawiany w 2002 r. bezprawnie, bo Interbudowi było tak wygodnie i co.... i nic
                  stoi dalej..snieg wywalany jeste odkąd poamiętam poza granice posesji
                  Szuwearowa - bo po co wywozić - to kosztuje...itp.
                  pozdr. MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka