Dodaj do ulubionych

Już w piątek, 6 maja, 169 mecz derbowy między C...

IP: 62.111.139.* 28.04.05, 22:03
a moze by kazdemu kto idzie do tych krewkich sektorow wlac pala przy
wchodzeniu (a najlepiej 25 razy na g.. d...)?. Tak profilaktycznie, dla
ostudzenia nastroju przed meczem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Cracovia Apel Koła Sympatyków i Grupy 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:26
      Koło Sympatyków i Grupa 100 skierowały apel do Zarządu Cracovii o wpuszczenie
      kompletu publiczności:
      cracovia.pasy.net/index.php?option=com_content&task=view&id=496
      • Gość: PASY PANY Racja-wpuścić Wisłę! Poczujmy zapach psiej sierści IP: *.crowley.pl 28.04.05, 22:41
        ...tylko żeby nie wszczynali burd jak kibice Legii bo nie trzeba wiele, żeby
        sprowokować naszych głupków!
        • Gość: jony Re: Ciebie nie powinni wpuścić za głupi nagłówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:31
          Idż sie lecz!!
          • Gość: PASY PANY Na żartach się nie znasz? Wyluzuj... IP: *.crowley.pl 28.04.05, 23:39
            Gość portalu: jony napisał:

> Idż sie lecz!!

Gdzie? Po co?
            Przecież ja tylko tak serdecznie, wręcz pieszczotliwie.
            Nie masz poczucia humoru, jak nie przymierzając jakiś gwardzista...
        • Gość: ts Re: Racja-wpuścić Wisłę! Poczujmy zapach psiej si IP: *.citynet.pl 29.04.05, 10:09
          wystarczy taki tchórzliwy głupek jak ty , który obraża Wisłę w internecie
    • Gość: krakowianin Już w piątek, 6 maja, 169 mecz derbowy między C... IP: *.autocom.pl 28.04.05, 22:33
      klops kompletny ahahahha stary rozbawiles mnie tym laniem pala na goly tylek
      ahhahaha xtra text !!! popieram Cie chlopie !!!
    • Gość: kopiko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: metronman Re: Już w piątek, 6 maja, 169 mecz derbowy między IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:01
      Tak, tak. Najlepiej jeszcze napietnowac rozgrzanym zelazem i zrobic z tego
      widowisko dla gawiedzi. Ech, krwawe instynkty z wygodnego fotela.
    • Gość: Dryfus Redaktor nienawiści ??? IP: 195.117.97.* 28.04.05, 23:22
      Gazeta Wyborcza promotor nienawiści ,agresji i zdziczenia ???
      Czy zdajecie sobie sprawe co może oznacza wklejenie tego zdjcia z PALĄCYMI SIĘ
      SZALIKAMI Cracovii .....

Nienawiśc ,nienawiśc ...... czy to promuje teraz GW ?
      Szok !!!
      • twprezydent Re: Redaktor nienawiści ??? 28.04.05, 23:35
        Gość portalu: Dryfus napisał:

> Gazeta Wyborcza promotor nienawiści ,agresji i zdziczenia ???
        > Czy zdajecie sobie sprawe co może oznacza wklejenie tego zdjcia z
        > PALĄCYMI SIĘ SZALIKAMI Cracovii .....

Tam płoną też klubowe stroje zawodników Cracovii skradzione podczas bandyckiego
        napadu na pracownika klubu! Palenie odbywało się na stadionie Wisły w obecności
        ochrony, policji i systemu monitoringu. Mimo to żaden z tych bandytów nie
        został zatrzymany, nie ustalono sprawców.
        Przypominanie tego może wzmóc u wielu chęć odwetu.

> Nienawiśc ,nienawiśc ...... czy to promuje teraz GW ?
        > Szok !!!

Będzie zadyma - będzie o czym pisać. Zarobi się na wierszówce.
      • Gość: drewniak Re: Redaktor nienawiści ???????? IP: *.veranet.pl 29.04.05, 09:28
        Widać pan redaktorek RoMan nie traci czasu,jak nie prowokacyjny tekścik w
        Wyborczej ,to choć zdjęcie podjudzające trzeba zamieścić.Czy GW-ej na prawde na
        tym zależy?
    • Gość: Gwiazdka co to za fotomontasz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 02:27
      ja byłam na tym meczyku i tam sie nic nie paliło
      kibice WIELKIEJ WISEŁKI nigdy nie pala kradzionych szalików i koszulek!
      • Gość: Gwiazdka 2 Re: co to za fotomontasz! IP: 149.156.17.* 29.04.05, 08:37
        też tam byłem i palenie szalików było i to nie pierwszy raz
    • Gość: marcia Ciekawa jestem co dla Was znaczy pojednanie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.04.05, 10:07
      STrasznie jestem ciekawa co dla Was znaczy slowo i skoro sie pojednaliscie
      bedziecie umieli to przenies na zycie
      Czy jak cieleta dacie sie poniesc propagandzie, telewizyjno- gazetowej ktora
      wszedzie widzi sensacje, pobija sie kilku lebkow a zaraz bebnia ze to wszyscy
      kibice
      • Gość: judek Re: Ciekawa jestem co dla Was znaczy pojednanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:11
        co znaczy pojednanie jak sam pan Wawro ps.WESOŁY to nikt tylko huligan wisly
        ludzie jak ma byc normalnie gdy bandyci zaczynaja pertraktacje z PZPN
    • Gość: Olek [...] IP: *.citynet.pl 29.04.05, 13:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Wawiak Dobra ale ty tez przyjmij 20 pał na dupe filozofie IP: 82.177.10.* 29.04.05, 13:51
      moze zmadzrzejesz
      Pozdro dla kibicow
      (L)
    • Gość: Szopspacz RoMan.... IP: *.sebastiana.ceti.pl 29.04.05, 16:56
      ...wiesz Pan co, jesteś Pan naprawdę niezły mąciciel. W wydaniu drukowanym obok
      tego artykułu jest wstawka o "pseudokibicach Wisły wykrzykujących rasistowskie
      hasła". Widzę, że gdy nie da się inaczej dorabia się przeciwnikowi antysemicką
      "gębe".
      Kibicuje Wiśle ale cieszę się również z sukcesów Cracovi. Sorry ale dla mnie
      nawalanka między kibicami jest żałosna a gdybym miał się do niej przyłączyć wraz
      z siostrą tłuklibyśmy ojca i brata. Chyba zgodzimy się co do jednego, że jest to
      raczej domena bandytów zwanych chuliganami.
      Stadiony nawet w cywilizowanych krajach są miejscem gdzie nie przychodzi się by
      wsłuchiwać się w piękno języka. Niedobrze gdy pewne sytuacje traktuje się zbyt
      serio i podnosi do rangi symbolu.
      Najpierw doszukiwał się Pan rasizmu we vlepkach Wisły. Potem obrazy mniejszości
      seksualnych i antysemityzmu na transparentach. Cóż...
      po pierwsze jeśli zna Pan środowisko kibiców dobrze Pan wie jakim językiem się w
      nich rozmawia, tudzież jaka jest rola transparentów.
      Po drugie jako dzienikarz powinien Pan zachowywać daleko posunięty obiektywizm.
      Widać jednak praca w gazecie roszczącej sobie prawo do moralnego osądzania
      wszystkiego i wszystkich poplątała cosik w młodzieńczej główce.
      Po trzecie jeśli nie zamierza Pan ukrywać swych sympatii, należałoby oprzeć się
      pokusie interpretowania jasnych komunikatów. Nazywanie antysemickim
      transparentu, na którym został Pan nazwany "żydowskim konfidentem" jest ciosem
      poniżej pasa. Jak już pisałem, dorabia Pan rasistowską gębe kibicom którym Pan
      podpadł wykorzystując swą pozycję. Nurza się Pan w bagnie chuligańskich zagrywek
      by następnieć odgrywać rolę oburzonego fobiami stadionowymi moralizatora.
      Doskonale Pan wie, że kibice Cracovi są nazywani w Karkowie "Żydami" równie
      długo jak Wiślacy "Psami". Szkoda, że nie widzi Pan niczego szokującego w nazwie
      cholernie agresywnej bojówki "Jude Gang". Kto ich tak nazwał, rasiści z Wisły?
      Po czwarte, nie wiem po co pisze się w gazetach, szczególnie w Pańskiej o meczu
      derbowym jako temacie pobocznym w stosunku do bójek które chyba oczekują Państwo
      dużo bardziej. Przecież ludziom, którzy nawet nie kryją, że z dyscyplin
      sportowej zwanej futbolem, najbardziej lubią bójki musi sprawiać niesamowitą
      satysfakcje takie zachowanie. Muszą się czuć niesamowicie dowartościowani skoro
      się o nich mówi.
      Kiedyś dziennikarz jako osoba i jako symbol zawodu był bardzo szanowany. Jeśli
      służył jakiejś ideologii czynił to w sposób (zazwyczaj) bardzo przemyślany i
      staranny. Stosując te kryteria nie powinno się Pan niestety zwać "redaktorem".
      "Pismak", "dziennikarzyna" lub "gryzipiórek" to również nie są słowa wymyślone w
      zeszłym roku.
      • Gość: kubapowiatowy modlitwa dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:48
        Aleś wysmażył, ja cię przepraszam. Faktycznie, ta fotka (i wymowa całości) to
        lekkie przegięcie oraz jakby wywoływanie wilka z lasu. Ale z drugiej strony, to
        z czym się większości krakowian kojarzą te wasze derby, jak nie z zagrożeniem,
        chamstwem, zadymą i łomotem? I to naprawdę nie jest wina tej czy innej gazety.
        Kiedyś siedziałem z żoną na rynku, a tu kelnerzy zaczynają w panice zwijać
        ogródki. Pytam dlaczego – bo zaraz na błoniach kończy się mecz.

Po drugie, o ile ja się znam na filozofii, to grono czytelników czegokolwiek, a
        już na pewno Gazety Wyborczej, tworzy z gronem kibiców zbiory raczej rozłączne.
        Dlatego zarzut o prowokacji jest nieco przesadzony i jakby wirtualny.

Po trzecie – jeżeli „nazywanie antysemickim transparentu, na którym ktoś
        został nazwany `żydowskim konfidentem` jest ciosem poniżej pasa”, to wy ten
        pas zapinacie sobie chyba na głowie. Może dlatego, że ona puchnie?

Po czwarte – powiedz mi, dlaczego tacy twardziele, posługujący się ostrą i -
        jak sam piszesz - usprawiedliwioną boiskowymi okolicznościami niewybredną
        retoryką, zawsze reagują na krytykę w tak dosłowny, podejrzliwy i ciotowato-
        płaczliwy sposób?
        • Gość: Szopspacz Re: modlitwa dziewicy IP: *.sebastiana.ceti.pl 30.04.05, 18:51
          > z czym się większości krakowian kojarzą te wasze derby, jak nie z zagrożeniem,
          > chamstwem, zadymą i łomotem? I to naprawdę nie jest wina tej czy innej gazety.
          > Kiedyś siedziałem z żoną na rynku, a tu kelnerzy zaczynają w panice zwijać
          > ogródki. Pytam dlaczego – bo zaraz na błoniach kończy się mecz.

Zgadza się wielu osobom kojarzy się to niezbyt dobrze. Wiele osób powtarza, że
          najlepiej wyjechać po czym dzieje się niewiele. By dostać w pysk trzeba tego
          zazwyczaj (ZAZWYCZAJ) bardzo chcieć, tudzież pchać się w okolice stadionu.

> Po drugie, o ile ja się znam na filozofii, to grono czytelników czegokolwiek, a
          >
          > już na pewno Gazety Wyborczej, tworzy z gronem kibiców zbiory raczej rozłączne.
          >
          > Dlatego zarzut o prowokacji jest nieco przesadzony i jakby wirtualny.

Nie oceniam Twoje wiedzy z filozofi. Pan Romanowski jest kibicem Cracovi i
          chwali się swoim zawodem na forach klubu. Okazuje się, że wśród kibiców są także
          tacy którzy czytują gazety. Tam właśnie przeczytali "donos" wiadomej osoby która
          najpierw zauważyła rasistowskie vlepki Wisły, potem dopatrzyła się
          antysemityzmu. Wiesz, dla mnie pan Redaktor zachował się trochę jak rzecznik
          jakiegoś imperium, o powiedzmy ZSRR które mówi drugiemu imperium "A wy jesteście
          be, bo bijecie Murzynów".
          Wojna na vlepki trwa nie od dzisiaj, tak jak wrzuty na murach. Kibice warczą do
          siebie na forach, opluwają na stadionach i co tu dużo kryć walczą ze sobą...nie
          od dziś. Prowokacja zaczyna się dla mnie tam, gdzie jak pisałem, redaktor udając
          obiektywizm dorabia jednej ze strony "gębę rasistowską"

> Po trzecie – jeżeli „nazywanie antysemickim transparentu, na którym
          > ktoś
          > został nazwany `żydowskim konfidentem` jest ciosem poniżej pasa”, to wy
          > ten
          > pas zapinacie sobie chyba na głowie. Może dlatego, że ona puchnie?

Misiu kolorowy jeśli przeczytasz jeszcze raz o czym piszę w swoim poście to może
          poluzujesz sobie pasek/krawacik czy co tam chcesz pod szyją i zrozumiesz co tam
          jest napisane: tłumaczę dlaczego został nazwany żydowskim konfidentem co zresztą
          Pan Romanowski wie najlepiej sam. Kolejna sprawa to odpowiedź kibiców Wisły na
          zarzuty o szerzenie antysemityzmu i faszyzmu: podczas następnego meczu pojawił
          się transparent "Karp po żydowsku". Pytanie dodatkowe, rozumiesz aluzję?
          Swoją ściechą dlaczego zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej ???

> Po czwarte – powiedz mi, dlaczego tacy twardziele, posługujący się ostrą
          > i -
          > jak sam piszesz - usprawiedliwioną boiskowymi okolicznościami niewybredną
          > retoryką, zawsze reagują na krytykę w tak dosłowny, podejrzliwy i ciotowato-
          > płaczliwy sposób?

Nie odpowiem Ci bo nie wiem zbyt wiele o twardzielach. Oglądam mecze w
          telewizji, słucham w radiu, bywam na stronach Wisły ani razu na jej stadionie, z
          prostej przyczyny: niesamowicie nie lubię tłumu, szczególnie tego wydzierającego
          się. Przerobiłem kilka meczów II ligi w Opocznie, na niesłychanie bezpiecznym
          stadionie i po prostu nie podobało mi się darcie ryja, picie piwa itd.
          Ja w przeciwieństwie do Pana Romanowskiego staram się zachować obiektywizm:
          jakkolwiek sympatyzuje z Wisłą, cieszą mnie sukcesy Cracovi i każdej innej
          drużyny z Krakowa. Nie wykorzystuję i nie wykorzystywałbym gdybym mógł swojego
          stanowiska do tworzenia propagandy. O tym był mój post, o niesolidności i
          stronniczym przedstawianiu zdarzeń.
          Nie zrozumiałeś, trudno.
          Pij nadal piwo
          siedź w ogródku
          dbaj o Żonę
          ale nie obrażaj innych jeśli nie rozumiesz "o co chodzi"
    • Gość: woda Re: Już w piątek, 6 maja, 169 mecz derbowy między IP: *.chello.pl 29.04.05, 17:25
      Wielkie brawa dla prowadzącego za zdjęcie, szkoda ze nie macie jakiegoś z
      bijatyką albo mordowaniem.
      • paryz27 Romanowski zacznij pisac w gazetce szkolnej 29.04.05, 22:56
        Takimi artykulami i podjudzaniem szkodzi pan panie romanowski sportowi
        Jaki wy kurna macie cel zeby napedzac jednych przeciw drugim ???
        Na szczescie normalni kibice zaczynaja to rozumie, co dla kasy pisze jeden z
        dugim arytkulik, dwoch lebkow i paru lumpow sie pobije a wy zaraz kurka swieta
        wojna
        A wzielibyscie sie jeden z dugim za przypilnowanie zeby tych co sie bija
        sprawiedliwie osadzic zeby kurcze dobry przyklad dawac a jak pan nie umie
        wplywac pozytywnie na spoleczenstwo to jest pan lichym dziennikarzyna i niech
        sie pan zamknie
    • Gość: Rumburak Gratukujemy fotki IP: *.77.classcom.pl 05.05.05, 23:57
      Naprawdę, robicie kawał dobrej roboty, GW. Ktoś chyba jest niedopieszczony i
      musi po raz kolejny wywołac kłótnię. Pozdrowienia, Redaktorze nieszczęśliwy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka