konkurs_pk 09.05.05, 21:19 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2698311.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kojak.prv Re: zmiany na ruczaju 10.05.05, 08:13 Co to jest "Ogródek Jordanowski"? Odpowiedz Link Zgłoś
valakirka Re: zmiany na ruczaju 10.05.05, 09:45 a czy ktos jest mi w stanie powiedzeic gdzie ma powstac ten "ogródek jordanowski" Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_ja Re: zmiany na ruczaju 10.05.05, 11:40 "Ogródek jordanowski" czyli plac zabaw lub jak kto woli "małpi gaj";) ma powstać na tzw. Starym Ruczaju w części pomiędzy Kobierzyńską a Rostworowskiego przy górce w pobliżu "żółtego sklepu" zdaje się Avita a wcześniej Major Market. Obecnie jest tam już miasteczko rowerowe i oświetlenie zrobione jesienią zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
raciborek144 Re: zmiany na ruczaju 11.05.05, 09:11 Co do ogródków jordanowskim i miasteczka rowerowego ostatnio byłem w Parku Jorda, kilka lat temu powstało tam miasteczko rowerowe, obecnie nie ma ani jednego ( !!!! )znaku drogowego, zostały tylko słupki... smutno się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: zmiany na ruczaju 11.05.05, 09:29 ale miejsce, gdzie powstaje ten cały ogródek już teraz wygląda okropnie! plac pomiędzy blokami, postawili kilkanaście znaków na BARDZO małej przestrzeniii... to wygląda jak koszmar drogowca. wg mnie pieniądze wyrzucone w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_ja Re: zmiany na ruczaju 11.05.05, 10:11 Nie do końca wyrzucone - korzystają z tego głównie dzieciaki i są zachwycone. Plac faktycznie pomiędzy blokami, ale przynajmniej zamiast kolejnego bloku zostawili przestrzeń, a fura dzieci z tego osiedla wreszcie przestanie szwędać się bez celu pomiędzy blokami. Mieszkam tu i choć jest szaro i "płytowo" to przynajmniej jest przestrzeń i nikt mi do okien nie zagląda. Jest też sporo zieleni, czego na nowych osiedlach zdecydowanie brakuje. W najbliszym czasie zabiorą się za ocieplanie bloków to i szare koszmarki znikną. Stary ruczaj nie jest taki tragiczny - można znaleźc sporo plusów oczywiście nie zwracając uwagi na wątpliwą urodę samych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: zmiany na ruczaju 11.05.05, 11:39 no może jak skończą budowę całego Ogródka to będzie to jakoś wyglądało, na dzisiaj te znaki 'postawione na kupie' robią mało przyjmne wrażenie. Czy faktycznie dzieci z nich korzystają, a może lepsze było by boisko do kosza, albo porządnie urządzony plac zabaw. Co masz na myśli mówiąc w najbliższym czasie, są jakieś konkrety? To osiedle mogło by się baaaaardzo zyskać, gdyby wreszcie zrobiono porządek z szarymi elewacjami. pozdra Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_ja Re: zmiany na ruczaju 11.05.05, 12:18 Zaczęli faktycznie - wg mnie od końca, ale mają to kończyć w tym roku, więc można poczekać... Nie wiem czy będzie boisko, ale z pewnością w pełni wyposażony "małpi gaj" ze zjeżdżalniami, huśtawkami, piaskownicami, torami przeszkód itp. itd. Co do ocieplania - kiedyś tam był plan, ale nie przeszedł, bo ponoć był bandycki;) Teraz ludziska osiedlowe zabrały się za spółdzielnię i szerzą informacje na temat poczynań prezesów i wogóle całej spółdzielni - nie jest tragicznie, ale zawsze może być lepiej;). Ostatnio było zebranie poświęcone właśnie ocieplaniu bloków - niestety z przyczyn ode mnie nie zależnych nie mogłam pójść i nie wiem jaki jest skutek. Wiem jednak, że jest spora grupa działaczy, którzy tego pilnują i pewnie dopilnują. A jeden blok już jest ocieplony - ten biało-zółty przy Kobierzyńskiej nieopopdal skrzyżowania Roweckiego z Kobierzyńską - wygląda całkiem sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: zmiany na ruczaju 11.05.05, 13:55 no wygląda bardzo sympatycznie, ale w tym tempie to te bloki wcześniej się rozsypią niż doczekają świeżej elewacji Odpowiedz Link Zgłoś