salamanka77 14.05.05, 22:02 Czy ktoś może mi polecić jakiegoś dobrego (a najlepiej najlepszego) weterynarza w Krakowie? Mój piesek się pochorował ... :(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: art Re: Dobry weterynarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 23:02 Wg mnie i wielu osób najlepszy jest dr Kujawski - przyjmuje na Piłsudskiego , ale są do niego b. długie kolejki Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Dobry weterynarz 16.05.05, 14:13 dr Kujawski leczyl moja sunie dosyc dlugo na cos czego nie miala. a wystarczylo zrobic zeskrobine ze skory. pies sie nameczyl, ja namatrwilam i naplacilam. To Mu nie wyszlo, ale ogolnie nie jest zly. Ale ja polecam dr Gubałę z Pasieckiego. Uratowal mi psa trzy razy. Mam do niego zayfanie a to najwazniejsze. Jak ktos ma zaufanie do Kujawskiego , czy nawet Bakowskiego to najwazniejsze. Pozdrawiam milosnikow zwierzat Odpowiedz Link Zgłoś
salamanka77 Re: Dobry weterynarz 16.05.05, 14:53 a gdzie przyjmują ci lekarze o których pani pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfa156 Re: Dobry weterynarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 16:06 dr Kujawski na Piłsudskiego, ale jak mówię mam mieszane uczucia co do niego. Dr Gubała, najcudowniejszy czlowiek i lekarz na Pasieckiego. Lecznica nazywa sie Centaur. Jest w książce tel. nie mam teraz numeru. Nie ma niestety zapisow, ale warto sie wyczekac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hau Hau Re: Dobry weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:53 Dr Kujawski, którego tak wszyscy zachwalają, musiał otworzyć książke medyczną i szukać nazwy choroby, której nawet nie znał (osteochondroza). Ale oczywiscie po przeczytaniu paru zdan na wyrywki stwierdził, że Barky (moj Goldenek) tej choroby nie ma. Moze byłbym skłonny mu jeszcze uwierzyć, ale diagnozowało mojego psa wczesniej 3 weterynarzy i zgodnie stwierdzili ze pies na nia cierpi. Gdy powiedzialem ze pies odbija sie z dwu lap podczas biegania i ze ciagle podkurcza lape pod siebie, powiedzial ze nie widzi w tym problemu !!!. Oczywiscie, tak jak w kazdej ludzkiej przychodni, na poczatek srodki bolowe, przeciwzapalne itd.kosztujace fortune, a ktore nielecza choroby !!!!! Moze jestem za bardzo wymagajacy, ale niestety nie spotkalem jeszcze na swojej drodze weterynarza, ktoryby naprawde sprawial wrazenie ze wie co robi i robil to skutecznie. Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy dobrego weterynarza. Kiedy moje wedrowki sie w koncu skoncza? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dde Re: Dobry weterynarz IP: *.wil.pk.edu.pl 15.05.05, 08:52 Lecznica Zwierząt ARKA ul. Chłopska 2a (boczna Bieżanowskiej) Całodobowa, profesjonalna obsługa. Full wyposażenie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mija Re: Dobry weterynarz IP: *.76.classcom.pl 15.05.05, 10:15 tez polecam Arke, aczkolwiek hm ceny troche wysokie :/ ale czego sie nie robi dla zwierzaczka;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mija Re: Dobry weterynarz IP: *.76.classcom.pl 15.05.05, 10:16 adres: www.arka-vet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: verte Re: Dobry weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 11:08 najlepszy w Krakowie jest doktor Jerzy Bakowski,ma lecznicę na centralnej któryś z pierwszych numerów,czasami jeszcze przyjmuje na Mazowieckiej.To się nazywa chyba ama-vet.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mona Re: Dobry weterynarz IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:32 Polecam doktora Piotra Śliwę, gabinet przy ul. KArmelickiej, ludzkie podejście do zwierzaka i pełen profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Dobry weterynarz 16.05.05, 14:10 Bakowski jest moze dobrym, ale rzeznikiem. Nie tylko moja opinia, ale wielu wielu psiarzy. Stanowczo nie polecam. Kiedys podobno rzeczywiscie byle niezly ,ale chyba mu sie odechcailo niestety. Takie moje doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Dobry weterynarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:59 potwierdzam - bardzo dobry, najlepszy w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fryga Re: Dobry weterynarz IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.05.05, 23:04 Również polecam Arke, a szczegolnie dr Derkowskiego - w przeciwienstwie do innych lekarzy czasami wystarczy ze spojrzy na zwierzaka i od razu wie co jest grane, co pupilowi dolega i jak najlepiej go leczyc. Jest wyjatkowym specjalista, bo nie dosc, ze niezwykle szybko i trafnie stawia diagnoze to jeszcze podejmuje najlepsza metode leczenia, no i oczywiscie ma podejscie do zwierzakow, nawet tych ktore lapkami sie bronia przed lecznica :) Szczerze polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frotka23 Re: Dobry weterynarz 15.05.05, 21:24 ja swoje kotki lecze na sanockiej tel.6555533 Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Dobry weterynarz 16.05.05, 17:04 Polecam dr Sylwię Wójtowicz. Jest bardzo dobrym weterynarzem i lubi swoją pracę. Ma świetne podejście do zwierząt. Bada dokładnie, o wszystko wypytuje i nigdy mi się nie zdarzyło żeby postawiła złą diagnozę lub coś źle poradziła, a mam trzy psy w różnym wieku. Przyjmuje w klinice u dr Bakowskiego ("Amavet" ul. Centralna 41, tel. 643-53-08). Mam do niej pełne zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xerxes Re: Dobry weterynarz IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:20 Gabinet na Kramelickiej-doktor Piotr Śliwa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Teresa Re: Dobry weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:24 Zależy co chcemy leczyć. Niektórzy są świetnymi chirurgami inni dobrze daja sobie radę z chorobami wewnętrznymi, wymagającymi laboratoryjnego leczenia. Niektórzy uchodza za lepszych znawców psich inni kocich chorób. Korzystając z wielu gabinetów w ciągu wielu lat polecałabym państwu dr.dr. Dianę Tarabułę - dobra i w chirurgii i w chorobach wewmętrznych , uchodzi za specjalistę od kotów i małych zwierząt, ale chwalą ja sobie też właściciele psów. Osobiście korzystałam z usług tego gabinetu. Kujawski jest może niezły, ale niestety bywa nonszalancki w swoim podejściu do zwierząt i kiedy wskutek jego beztroski ucierpiały moje zwierzęta przestałam ten gabinet odwiedzać.( Ale było to dawno i może coś sie odtąd zmieniło). Ponadto lepiej byłoby dla zwierząt gdyby jego wspólnik zajmował sie czyms innym niz leczeniem. Osobiście nie znam, ale bardzo wielu moich znajomych bardzo chwali sobie usługi dr Gubały z lecznicy "Centaur". Bardzo dobre odczyty usg robi dr Saydu zan Diara z ul. Gdyńskiej lub Gdańskiej w każdym razie boczna od Opolskiej. Zetknęłam się z opinią innych lekarzy, że poczynione przez niego odczyty przedoperacyjne, pokrywały się z tym co zobaczyli po otwarciu zwierzaka. Osobiście korzystałam - polecam. Badania laboratoryjne najlepiej zrobić w laboratorium prywatnym na Brodowicza, pobierają krew delikatnie i nie doprowadzaja do hemolizy, ktora czyni krew nieprzydatna do badania. Ponadto jesli chodzi o sterylizację to już większość lekarzy robi to bardzo dobrze i można po jakimś małym wywiadzie pójść po prostu do lecznicy najbliższej od miejsca zamieszkania. Ogólne zalecenie: są choroby o tak róznym przebiegu jak np choroby nerek, choroby wirusowe, że dobrze jest jednak pójść do kogoś kto ma bogate doświadczenie i za soba już jakąś dłuższą praktykę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Dobry weterynarz 30.05.05, 11:51 a czy ktoś z Was był może u weterynarza na Wawrzyńca? słyszałam kilka pozytywnych opinii, faktycznie ustawiają się do niego kolejki, ale wole się jeszcze upewnić bo z sunią jest poważna sprawa :| Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Teresa Re: Dobry weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:26 Idż gdzie indziej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bunczitka Re: Dobry weterynarz IP: 83.16.129.* 30.05.05, 14:19 Dr Jacek Szydłowski os.Złotej Jesieni 13.Wspaniały wet i anioł w stosunku do zwierzów.Mam kilka różnych sierściuchów i ZAWSZE chodze tylko do niego.Jego żonę natomiast radzę omijac szerokim łukiem...niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte_von_mahlsdorf Re: Dobry weterynarz 30.05.05, 14:48 dr Piotr Śliwa, karmelicka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Teresa Re: Dobry weterynarz IP: *.centertel.pl 28.05.23, 12:00 Monika Kuszynska ul Rusznikarska Odpowiedz Link Zgłoś