lucy215 30.05.05, 11:56 moje typy to: Starowiślna CZarodziej na Karmelickiej cukiernia na Stradomiu a wasze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hola Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:04 -Starowiślna -lody w Galerii Kazimierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: najlepsze lody :) IP: *.75.56.23.brzesko56.ptc.pl 31.05.05, 21:54 wspaniale lody sa na placu Zydowskim ( Nowym) na rogu ulicy Meiselsa- naprawde polecam :-) to oczywiscie Kazimierz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:26 TYLKO NA STROWIŚLNEJ:D..mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: najlepsze lody :) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 11:50 czy naprawde te lody sa warte tego, zeby stac w kilkudziesieciometrowej kolejce w upalny dzien? jak widzialem ostatnio tych ludzi na starowislnej to nie wiedzialem, czy sie smiac, czy plakac. jednak polacy uwielbiaja sobie postac w kolejce, chyba nawyk z minionej epoki (?) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: najlepsze lody :) 01.06.05, 12:56 eee... kolejka spora ale nie trzeba czekać długo, panie sprawnie się tam uwijają :) na placu te lody są chyba na wagę, nie? tzn nie gałki tylko nakładane szpachelką? jak się pisze szpachelka? przez h? i czy to w ogole szpachelka jest czy nazywa sie jakos inaczej >:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: najlepsze lody :) IP: *.75.56.27.brzesko56.ptc.pl 01.06.05, 13:57 jak czlowiek sprobuje takich pysznosci to zapomina, czy pani w bialym fartuszku uzywa szpachelki ,czy moze szpahelki( :-) ) kurde,a moze nawet czegos innego, niz te problematyczne szpach(h)elki Nie wazne - naprawde warto stracic glowe !!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyjadacz Re: najlepsze lody :) IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 16:02 Najlepsze lody są na ulicy Rejtana, Agencja towarzyska "czarny lotos" , pyszności :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: najlepsze lody :) 01.06.05, 19:56 halo, Czarny Lotos jest na Sarego :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyjadacz co takiego? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 23:01 To w takim razie gdzie ja byłem ???? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pit3002 Re: najlepsze lody :) 10.06.05, 22:51 Nie może być i My Krakusy jesteśmy zgodni.Ale to fakt Starowiślna jest o lata świetlne przed innymi zielonymi budkami w Kraku. A jak zjadłem bakaliowe dziś to lepsze niż sex, naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:16 warto;) Jak jeszcze kiedys nie mialam okazji sprobowac tych lodow tez sie smialam z ludzi stojacych w tej kolejce, a kiedys sie wreszcie skusilam;) mniamii, pychotka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esia Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:05 bo naprawde warto stać .a te lody na placu nowym (żydzie) to są lody od noworolskiego.można je kupić też w sukiennicach ale to nic specjalnego.słoducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: najlepsze lody :) IP: *.autocom.pl 03.06.05, 23:39 A ja uwielbiam różne kompozycje w pucharkach w Daktylu na Rynku - moje ulubione. I niedawno odkryłam lody Grycana w Galerii Kazimierz; niesamowity wybór, pyszności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iberka grycan= zielona budka 04.06.05, 00:03 lody smaczne ale kiedy istnieli pod wcześniejszą nazwa nikt sie nimi nie zachwycal;-) iza Odpowiedz Link Zgłoś
lwicasalonowa Re: najlepsze lody :) 03.07.05, 11:38 zgadzam sie, zdecydowanie najlepsze laody w krakowie sa na meiselsa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: najlepsze lody :) IP: *.ghnet.pl 10.06.05, 16:01 grycan w galerii!i to prawda,ze to ten sam wlasciciel co zielona budka,ale lody zupeeeelnie inne i znacznie lepsze.poza tym rewelacyjne sa te wloskie w geancie. Odpowiedz Link Zgłoś
pit3002 Re: najlepsze lody :) 10.06.05, 22:56 Nie ma się co napinać z tym Grycanem. Gość ma kasę i zorganizowany profesjonalnie business ale no właśnie do jakości lodów to powinień chodzić na praktyki na Starowiślną i się uczyć co to smak a nie E123, E234 itp.Starowiślna powinna zostać wpisano jako kulinarne dobro Krakowa i nie ma w tym ziarna przesady.Za kilka lat sie podzielimy na plastikowych konsumentów Których będzie karmił Grycan itp i Nas smakoszy Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: najlepsze lody :) 14.06.05, 16:11 wcale mnie nie powaliła na kolana ta Starowiślna. Polecam rynek w Nowym Targu, jeśli ktoś będzie ;))) Albo Argasińskiego w Nowym Sączu, o! Jeszcze nie trafiłam w Krakowie na równie dobre tradycyjne lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:41 Jak juz wybiegamy tak daleko to polecam lody w Bialce Tatrzanskiej, tam co sa na wage. Pychottaaa... Maly wybor smakow, ale pyszne sa! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: najlepsze lody :) 16.06.05, 15:16 kati, byłaś na lodach w NT na rynku?! pychota :D kolejki takie same jak na starowiślnej, ale przyznam że są lepsze:) w zimie mają tam serwis nart, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: najlepsze lody :) 17.06.05, 13:47 o tak, Nowy Targ wymiata!!! i Białka Tatrzańska tez nie pozostaje w tyle :) a dobre lody sa takze w Zakopanem, w takiej małej cukierni w podwórzu, schodzi sie do niej po schodkach w dół, przy krupówkach oczywiscie; po prostu miodzio :D a w Krakowie jak dla mnie najlepsze lody sa w McSyfie -> duze z podwojna polewa karmelowa (lody i inne desery to jedyne, co tam jadam) :P pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rychu15 Re: najlepsze lody :) 25.06.05, 22:23 Najlepsze lody sa .........no wlasnie gdzie? powiem na koncu mej wypowiedzi. Nie moge powiedziec ze lody na Starowislnej sa zle albo przecietne.Sa dobre ale nie najlepsze jakie jadlem w swoim zyciu.A zjadlem ich sporo bo jestem smakoszem lodow - zreszta jestem ich producentem wiec moja wiedza na ten temat jest duza.Fenomen na Starowislnej polega na ich swiezosci.Robi sie tam kilka gatunkow lodow a przy dzisiejszej dostepnosci do wszelkiego rodzaju past smakowych mozna robic 30, 40,50...gatunkow lodow.Nic nie stoi na przeszkodzie ale wowczas lody beda lezec w witrynie i beda tracic smak czekajac na klientow. Jesli ich jest kilka zostaja sprzedane w ciagu kilkunastu minut bo kolejka oczekujacych jest duza.I kolo sie zamyka.Kazdy dostaje produkt swiezy prosto z frezera a kolejka sie wydluza bo........ Nie bede opisywal jakie zmiany fizyko-chemiczne zachodza w masie lodowej w witrynie i jak to niekorzystnie wplywa na smak lodow.To sa szczegoly ktore nei interesuja potencjalnych klientow. Lody na Starowislnej robione sa wg.tradycyjnej metody a wiec z uzyciem mleka ,smietanki jajek ,cukru ,masla i dodatkow smakowych.Dzisiaj malo kto uzywa jajek a wlasciwie zoltek do produkcji lodow.Wystarczy przeczytac sklad lodow sprzedawanych w marketach gdzie mleko zastepuje sie serwatka, jajka emulsyfikatorami i emulgatorami, tluszcze olejami palmowymi czy sojowymi a cukier slodzikiem kukurydzianym itd.Czy to sa lody za kilka zl.pudelko? Na pewno nie. Sam robie lody dobre mam swoja stala klientele i nie chce ich reklamowac na forum.A wracajac do pytania ktore ktos zadal gdzie sa najlepsze lody to odpowiem ze najlepsze lody jadlem w Kenii w okolcy Mombasy.Byla to profesjonalna lodziarnia prowadzona przez Wlocha ale galka kosztowala 1euro - i byla tego warta.r. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta69 Re: najlepsze lody :) 28.06.05, 14:49 starowslna wziela mnie na wielkie kawalki owocow, czekolady, orzechow i rodzynek. a siwtne lody jadlem na Souqu w Damaszku. Zaraz po prawej od wejscia do glownego pasazu. W sumie wystarczy isc za tlumem... p.s. dobrze, ze reklamy swojej lodziarni/cukierni nie robisz na forum i dlatego prosze o adres na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak75 Re: najlepsze lody :) 20.06.05, 12:29 Gość portalu: ekler napisał(a): > grycan w galerii!i to prawda,ze to ten sam wlasciciel co zielona budka,ale lody > zupeeeelnie inne i znacznie lepsze.poza tym rewelacyjne sa te wloskie w geancie Jeśli obsługa w Grycanie, w Galerii Kazimierz nauczy się higieny, tzn. ta sama ekspedientka nie będzie wydawać lodów i pieniędzy, to może je spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada6891 Re: najlepsze lody :) 03.07.05, 13:10 tak sie sklada, ze obsluga juz sie nauczyla :)) bylam tam w piatek i sa 2 kobitki- jedna od pieniedzy, a druga od nakladania lodow...a lody naprawde pycha, aczkolwiek moim zdaniem porcje moglyby byc wieksze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: najlepsze lody :) IP: *.ghnet.pl 20.06.05, 12:30 starowislna jest przereklamowana.owszem,pycha,ale bez przesady.wspolczesny zjadacz lodow wymaga wiekszego wyboru smakow.jesli chodzi o grycana,to szczerze mowiac,nie wiem,jak tradycyjne smaki wytrzymuja konkurencje,bo ja sie tam zajadam sorbetami.nigdzie indziej w krakowie takiego wyboru takich sorbetow nie uswiadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Geant-wloska lodziarnia SUPERO!!!! IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:37 Odpowiedz Link Zgłoś
zolzietta Re: najlepsze lody :) 22.06.05, 10:21 Tylko te ze Starowiślnej. Grycan w Galerii Kazimierz nie umywa się blee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domot Re: najlepsze lody :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:50 a gdzie dokładniej na Starowiślnej? z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak75 Lody w Geant 23.06.05, 13:38 Lody w Geant. Czy pojawiają się w sprzedaży lody: ostra czekolada? Kiedyś bywały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Lody w Geant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:30 Lody na Rynku w Nowym Targu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawonm Re: Lody w Geant 24.06.05, 10:20 Jak lody to tylko na STAROWISLNEJ!!!!W Galerii lepiej wybrac sorbet. Ale do Nowego Sacza to tez warto sie wybrac lody u Argasinskiego sa przepyszne:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pea Re: najlepsze lody :) IP: 195.136.246.* 27.06.05, 11:31 > a gdzie dokładniej na Starowiślnej? > z góry dziękuje numeru nie pamiętam; idąc w kier. Wisły prawą stroną...dość długo, aż się natrafi na dłuuugą kolejkę (najłatwiej więc trafić w weekendy:) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: najlepsze lody :) 28.06.05, 21:33 Też uwielbiam te ze Starowiślnej! Odpowiedz Link Zgłoś