Dodaj do ulubionych

najlepsze lody :)

30.05.05, 11:56
moje typy to:
Starowiślna
CZarodziej na Karmelickiej
cukiernia na Stradomiu
a wasze ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: hola Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:04
      -Starowiślna
      -lody w Galerii Kazimierz
      • Gość: misio Re: najlepsze lody :) IP: *.75.56.23.brzesko56.ptc.pl 31.05.05, 21:54
        wspaniale lody sa na placu Zydowskim ( Nowym) na rogu ulicy Meiselsa- naprawde
        polecam :-) to oczywiscie Kazimierz!!!
        • Gość: krakowianka Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:26
          TYLKO NA STROWIŚLNEJ:D..mniam
          • Gość: ciekawy Re: najlepsze lody :) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 11:50
            czy naprawde te lody sa warte tego, zeby stac w kilkudziesieciometrowej kolejce w upalny
            dzien? jak widzialem ostatnio tych ludzi na starowislnej to nie wiedzialem, czy sie smiac, czy
            plakac. jednak polacy uwielbiaja sobie postac w kolejce, chyba nawyk z minionej epoki (?)
            • lucy215 Re: najlepsze lody :) 01.06.05, 12:56
              eee... kolejka spora ale nie trzeba czekać długo, panie sprawnie się tam
              uwijają :)
              na placu te lody są chyba na wagę, nie? tzn nie gałki tylko nakładane
              szpachelką?
              jak się pisze szpachelka? przez h? i czy to w ogole szpachelka jest czy nazywa
              sie jakos inaczej >:)
              • Gość: misio Re: najlepsze lody :) IP: *.75.56.27.brzesko56.ptc.pl 01.06.05, 13:57
                jak czlowiek sprobuje takich pysznosci to zapomina, czy pani w bialym fartuszku
                uzywa szpachelki ,czy moze szpahelki( :-) ) kurde,a moze nawet czegos innego,
                niz te problematyczne szpach(h)elki

Nie wazne - naprawde warto stracic glowe !!! :-)
                • Gość: Wyjadacz Re: najlepsze lody :) IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 16:02
                  Najlepsze lody są na ulicy Rejtana, Agencja towarzyska "czarny lotos" ,
                  pyszności :)))
                  • lucy215 Re: najlepsze lody :) 01.06.05, 19:56
                    halo, Czarny Lotos jest na Sarego :]
                    • Gość: Wyjadacz co takiego? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 23:01
                      To w takim razie gdzie ja byłem ???? :-/
              • romac1 Re: najlepsze lody :) 03.06.05, 13:49
                szpatułka
              • pit3002 Re: najlepsze lody :) 10.06.05, 22:51
                Nie może być i My Krakusy jesteśmy zgodni.Ale to fakt Starowiślna jest o lata
                świetlne przed innymi zielonymi budkami w Kraku. A jak zjadłem bakaliowe dziś
                to lepsze niż sex, naprawdę warto.
            • Gość: hola Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:16
              warto;) Jak jeszcze kiedys nie mialam okazji sprobowac tych lodow tez sie
              smialam z ludzi stojacych w tej kolejce, a kiedys sie wreszcie skusilam;)
              mniamii, pychotka!!!!
              • Gość: esia Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:05
                bo naprawde warto stać .a te lody na placu nowym (żydzie) to są lody od
                noworolskiego.można je kupić też w sukiennicach ale to nic specjalnego.słoducha.
                • Gość: Ida Re: najlepsze lody :) IP: *.autocom.pl 03.06.05, 23:39
                  A ja uwielbiam różne kompozycje w pucharkach w Daktylu na Rynku - moje ulubione. I niedawno odkryłam lody Grycana w Galerii Kazimierz; niesamowity wybór, pyszności!!!
                  • iberka grycan= zielona budka 04.06.05, 00:03
                    lody smaczne ale kiedy istnieli pod wcześniejszą nazwa nikt sie nimi nie
                    zachwycal;-)
                    iza
        • lwicasalonowa Re: najlepsze lody :) 03.07.05, 11:38
          zgadzam sie, zdecydowanie najlepsze laody w krakowie sa na meiselsa:)
    • przemkowa.b Re: najlepsze lody :) 06.06.05, 16:03
      Starowiślna zdecydowanie!!!
    • Gość: ekler Re: najlepsze lody :) IP: *.ghnet.pl 10.06.05, 16:01
      grycan w galerii!i to prawda,ze to ten sam wlasciciel co zielona budka,ale lody
      zupeeeelnie inne i znacznie lepsze.poza tym rewelacyjne sa te wloskie w geancie.
      • pit3002 Re: najlepsze lody :) 10.06.05, 22:56
        Nie ma się co napinać z tym Grycanem. Gość ma kasę i zorganizowany
        profesjonalnie business ale no właśnie do jakości lodów to powinień chodzić na
        praktyki na Starowiślną i się uczyć co to smak a nie E123, E234 itp.Starowiślna
        powinna zostać wpisano jako kulinarne dobro Krakowa i nie ma w tym ziarna
        przesady.Za kilka lat sie podzielimy na plastikowych konsumentów Których będzie
        karmił Grycan itp i Nas smakoszy
        • kati_p Re: najlepsze lody :) 14.06.05, 16:11
          wcale mnie nie powaliła na kolana ta Starowiślna.
          Polecam rynek w Nowym Targu, jeśli ktoś będzie ;)))
          Albo Argasińskiego w Nowym Sączu, o!
          Jeszcze nie trafiłam w Krakowie na równie dobre tradycyjne lody.
          • Gość: jolka Re: najlepsze lody :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:41
            Jak juz wybiegamy tak daleko to polecam lody w Bialce Tatrzanskiej, tam co sa
            na wage. Pychottaaa... Maly wybor smakow, ale pyszne sa!
          • lucy215 Re: najlepsze lody :) 16.06.05, 15:16
            kati, byłaś na lodach w NT na rynku?! pychota :D kolejki takie same jak na
            starowiślnej, ale przyznam że są lepsze:) w zimie mają tam serwis nart, nie?
            • czekolada6891 Re: najlepsze lody :) 17.06.05, 13:47
              o tak, Nowy Targ wymiata!!! i Białka Tatrzańska tez nie pozostaje w tyle :)
              a dobre lody sa takze w Zakopanem, w takiej małej cukierni w podwórzu, schodzi
              sie do niej po schodkach w dół, przy krupówkach oczywiscie; po prostu miodzio :D

a w Krakowie jak dla mnie najlepsze lody sa w McSyfie -> duze z podwojna polewa
              karmelowa (lody i inne desery to jedyne, co tam jadam) :P

pozdr
            • rychu15 Re: najlepsze lody :) 25.06.05, 22:23
              Najlepsze lody sa .........no wlasnie gdzie? powiem na koncu mej wypowiedzi.
              Nie moge powiedziec ze lody na Starowislnej sa zle albo przecietne.Sa dobre ale
              nie najlepsze jakie jadlem w swoim zyciu.A zjadlem ich sporo bo jestem
              smakoszem lodow - zreszta jestem ich producentem wiec moja wiedza na ten temat
              jest duza.Fenomen na Starowislnej polega na ich swiezosci.Robi sie tam kilka
              gatunkow lodow a przy dzisiejszej dostepnosci do wszelkiego rodzaju past
              smakowych mozna robic 30, 40,50...gatunkow lodow.Nic nie stoi na przeszkodzie
              ale wowczas lody beda lezec w witrynie i beda tracic smak czekajac na klientow.
              Jesli ich jest kilka zostaja sprzedane w ciagu kilkunastu minut bo kolejka
              oczekujacych jest duza.I kolo sie zamyka.Kazdy dostaje produkt swiezy prosto z
              frezera a kolejka sie wydluza bo........
              Nie bede opisywal jakie zmiany fizyko-chemiczne zachodza w masie lodowej w
              witrynie i jak to niekorzystnie wplywa na smak lodow.To sa szczegoly ktore nei
              interesuja potencjalnych klientow.
              Lody na Starowislnej robione sa wg.tradycyjnej metody a wiec z uzyciem
              mleka ,smietanki jajek ,cukru ,masla i dodatkow smakowych.Dzisiaj malo kto
              uzywa jajek a wlasciwie zoltek do produkcji lodow.Wystarczy przeczytac sklad
              lodow sprzedawanych w marketach gdzie mleko zastepuje sie serwatka, jajka
              emulsyfikatorami i emulgatorami, tluszcze olejami palmowymi czy sojowymi a
              cukier slodzikiem kukurydzianym itd.Czy to sa lody za kilka zl.pudelko? Na
              pewno nie.
              Sam robie lody dobre mam swoja stala klientele i nie chce ich reklamowac na
              forum.A wracajac do pytania ktore ktos zadal gdzie sa najlepsze lody to
              odpowiem ze najlepsze lody jadlem w Kenii w okolcy Mombasy.Byla to
              profesjonalna lodziarnia prowadzona przez Wlocha ale galka kosztowala 1euro - i
              byla tego warta.r.
              • rasta69 Re: najlepsze lody :) 28.06.05, 14:49
                starowslna wziela mnie na wielkie kawalki owocow, czekolady, orzechow i rodzynek.
                a siwtne lody jadlem na Souqu w Damaszku. Zaraz po prawej od wejscia do glownego
                pasazu. W sumie wystarczy isc za tlumem...

p.s. dobrze, ze reklamy swojej lodziarni/cukierni nie robisz na forum i dlatego
                prosze o adres na maila gazetowego.
              • tankard Re: najlepsze lody :) 17.07.05, 19:15
                To ja tez poproszę o namiary ....
      • krakowiak75 Re: najlepsze lody :) 20.06.05, 12:29
        Gość portalu: ekler napisał(a):

> grycan w galerii!i to prawda,ze to ten sam wlasciciel co zielona budka,ale lody
        > zupeeeelnie inne i znacznie lepsze.poza tym rewelacyjne sa te wloskie w geancie

Jeśli obsługa w Grycanie, w Galerii Kazimierz nauczy się higieny,
        tzn. ta sama ekspedientka nie będzie wydawać lodów i pieniędzy,
        to może je spróbuję.

• czekolada6891 Re: najlepsze lody :) 03.07.05, 13:10
          tak sie sklada, ze obsluga juz sie nauczyla :))
          bylam tam w piatek i sa 2 kobitki- jedna od pieniedzy, a druga od nakladania
          lodow...a lody naprawde pycha, aczkolwiek moim zdaniem porcje moglyby byc
          wieksze
          pozdr
    • aaagus Re: najlepsze lody :) 17.06.05, 18:05
      STAROWIŚLNA :D
    • Gość: ekler Re: najlepsze lody :) IP: *.ghnet.pl 20.06.05, 12:30
      starowislna jest przereklamowana.owszem,pycha,ale bez przesady.wspolczesny
      zjadacz lodow wymaga wiekszego wyboru smakow.jesli chodzi o grycana,to szczerze
      mowiac,nie wiem,jak tradycyjne smaki wytrzymuja konkurencje,bo ja sie tam
      zajadam sorbetami.nigdzie indziej w krakowie takiego wyboru takich sorbetow nie
      uswiadczysz.
      • Gość: Foxy Geant-wloska lodziarnia SUPERO!!!! IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:37
    • zolzietta Re: najlepsze lody :) 22.06.05, 10:21
      Tylko te ze Starowiślnej. Grycan w Galerii Kazimierz nie umywa się blee.
    • Gość: Domot Re: najlepsze lody :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:50
      a gdzie dokładniej na Starowiślnej?
      z góry dziękuje
      • krakowiak75 Lody w Geant 23.06.05, 13:38
        Lody w Geant.
        Czy pojawiają się w sprzedaży lody: ostra czekolada?
        Kiedyś bywały.
        • Gość: katka Re: Lody w Geant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:30
          Lody na Rynku w Nowym Targu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • kawonm Re: Lody w Geant 24.06.05, 10:20
            Jak lody to tylko na STAROWISLNEJ!!!!W Galerii lepiej wybrac sorbet.
            Ale do Nowego Sacza to tez warto sie wybrac lody u Argasinskiego sa
            przepyszne:)))))
      • Gość: pea Re: najlepsze lody :) IP: 195.136.246.* 27.06.05, 11:31
        > a gdzie dokładniej na Starowiślnej?
        > z góry dziękuje
        numeru nie pamiętam; idąc w kier. Wisły prawą stroną...dość długo, aż się
        natrafi na dłuuugą kolejkę (najłatwiej więc trafić w weekendy:)
    • scarlet_agta Re: najlepsze lody :) 28.06.05, 21:33
      Też uwielbiam te ze Starowiślnej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka