Dodaj do ulubionych

Jak wygląda wf w liceach...??

IP: *.krakow.pl 30.05.05, 15:48
Jak wygląda wf w liceach?? Interesują mnie: 1 lo, 5 lo, 8 lo, 13 lo... byłbym
wdzięczny za jakies info: co robicie na wfu.. czy wszyscy cwicza, jakie macie
sale gimn i silownie itd?!?!
Obserwuj wątek
    • Gość: seven Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 18:17
      ja wprawdzie juz nie chodze do 5 lo, ale daje glowe, ze niewiele sie zmienilo :D na silowni
      cwiczyc za bardzo sie nie da, za to mozna zajac np wygodne miejsce z ksiazka i sie pouczyc
      albo pograc w darty (chyba ze juz zdjeli tarcze ;) ) .. wf rowniez swietny, na poczatku licytacja w
      co gramy, a pozniej.. no, gramy po prostu. na poczatku liceum jeszcze mielismy jakies
      cwiczenia z pilkami i takie tam, ale kazdy nastepny rok byl bardziej lajtowny. aha, czasem
      chodzilismy na groble albo sokola, oczywiscie w zaleznosci od pogody.
      • Gość: emka Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:54
        Twoja głowa jest bezpieczna - chyba nic się nie zmieniło. Nie wspomniałeś
        jeszcze o cudownym baraku do aerobiku ;) ale faceci mają tam wf naprawdę
        rzadko. Siłownia jest w dość kiepskim stanie, działa średnio połowa sprzętu,
        chociaż mnie to akurat nieszczególnie interesuje. Sala gimnastyczna jest dość
        mała, ze ścianką wspinaczkową, ale do prowadzenia na niej zajęć żaden wfista
        nie ma uprawnień.
        • Gość: seven Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 11:49
          tak, o tym aerobiku zapomnialem, ale prawde mowiac moze bylem w srodku ze 4 razy przez te
          4 lata..
          • Gość: emka Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:45
            I miałeś szczęście. Dla nieświadomych: "sala do aerobiku" to wiecznie cuchnący
            baraczek, w którym wyższe osoby mogą mieć problemy z poruszaniem się, o
            ćwiczeniu nie wspominając, z wykładziną imitującą papier ścierny oraz ruskim
            telewizorem wyposażonym w wiekową kasetę video z nagranym przemiłym umięśnionym
            panem z którym się ćwiczy.
            P.S. w wyborze liceum nie kierujcie się jednak wyglądem salek do aerobiku ;)
    • Gość: anonim Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.odrzywol.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:27
      A jak ma wyglądać?
    • Gość: zocha Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: 85.128.118.* 31.05.05, 14:03
      tak wygląda: mach się rękami, nogami, robi sie brzuszki i przysiady, ćwiczenia
      rozciągające, i różne inne; Można też grać w piłkę, albo w ping-ponga, a w 13lo
      jest basen i przez pół roku się pływa.
      a jak nie ma basenu to zazwyczaj jest rozgrzewka, a potem się w coś gra.
      mozna też na siłowni ćwiczyć.
      • Gość: kitkat Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.krakow.pl 01.06.05, 15:30
        a czy są w waszych szkolach tacy co siedza na laweczce na sali gimn i w nic nie
        graja, po prostu olewaja wf??
        • Gość: seven Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 15:44
          ja tak robilem, ale czesto mnie nauczyciel gonil na boisko, zreszta na wf w v lo mozna sobie
          normalnie wyjsc, np na stolowke, naprawde jest luzno... chociaz to pewnie zalezy od grupy, u
          mnie akurat bylo wielu usportowionych (:P) i mielismy dobry kontakt z nauczycielami, wiec moze
          dlatego bylo tak lajtownie
    • Gość: paszczaq 8LO IP: *.viii-lo.krakow.pl 03.06.05, 13:15
      W 8LO to zalezy od nauczyciela i podejscia klasy do lekcji WFu. U jednego
      anuczyciela WF polaga na tym, że pyta się on "W co chcecie grać?", djae nam
      piłke i każdy robi co chce. Inny (młodszy, jeszcze niewypalony zawodowo) zaczął
      prowadzić prawdziwe treningi. Stawia on na nauczenie konkretych umiejętnosci a
      nie tlyko bezmyslnego kopania piłki. Mam szczęscie bo mam z nim WF :) Dzieki
      tym WFom poprawila mi sie kondycja (jest np. obowiązek wybiegania ok. 350 minut
      w semestrze, im więcej wybieganych tym lepsza ocena itp.) no i sie czegos
      nauczyłem (przez kilka lekcji jest nauka np. dwutaktu a pozniej zaliczenie
      tego).
      Jelsi jednak klasa nie chce wspolpracować, WF traci całą "atmosfere treningu" i
      staje sie tylko przepychanka słowną uczniow z nauczycielem.
    • Gość: anka Re: Jak wygląda wf w liceach...?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:09
      W XIII LO przez rok jest basen.(bardzo blisko szkoly)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka