nataliako 30.05.05, 18:44 O rety! wybieram sie do VI w Krakowie, denerwuję się przed egzaminem do kl. hiszpańskiej. Szukam wsparcia w postaci przykładowych pytań. A może nie ma się czym stresować? Napiszcie proszę! Gimnazjalistka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lexx Re: KLASA HISZPAŃSKA IP: *.chello.pl 30.05.05, 22:06 Oto kilka zadań z zeszłego roku. - zdania zapisane za pomocą równań matematycznych, na ich podstawie trzeba było przetłumaczyć inne rówanania na język polski. - zdania zapisane w sztucznym języku, trzeba było na podstawie przykładów odcyfrować znaczenie słów i form gramatycznych i napisać kilka innych zdań. - tekst po białorusku do przetłumaczenia na polski - tekst po słowacku do przeczytania, zrozumienia i udzielenia odpowiedzi na kilka pytań Lexx Odpowiedz Link Zgłoś
nataliako Re: KLASA HISZPAŃSKA 31.05.05, 15:04 Dzieki! Byłabym bardzo wdzieczna, gdybyś mi podał konkretne przykłady tych równań. Jeżeli nie pamiętasz to trudno. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliako Re: KLASA HISZPAŃSKA 31.05.05, 16:09 Jak ty to zrobiłeś?! Próbowałam przeczytać tekst po białorusku i prawie nic nie zrozumiałam..... Uczyłeś się wcześniej tego języka? Okropne.. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliako Re: KLASA HISZPAŃSKA 31.05.05, 15:05 Ja też mam nadzieję ze się uda! Dziekuje!;] Odpowiedz Link Zgłoś