Dodaj do ulubionych

guzek pod sutkiem.. ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:18
Czesc, chcialam sie zapytac czy ktos z was moze wie co to moze byc.. w prawej
piersi wyczuwam jakiegos guzka, dokladnie pod sutkiem, boli mnie dosyc mocno
kiedy nacisne, a jak nie dotykam to tez boli ale mniej.. wiecie moze co to
jest??
Obserwuj wątek
    • Gość: sad Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:19
      jeżeli to nie gruczoł mlekowy to ja nie wiem, bo wiesz nie widzę i wiesz
      lekarzem nie jestem
    • Gość: n Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 18:06
      Nie wiemy, ale wiemy, że NA PEWNO w takich wypadkach tzreba iść do lekarza.
      • Gość: k Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 18:09
        ide jutro ale tak pytam.. mam 18 lat i to dla mnie dziwne dlatego chcialabym
        sie czegos jak najszybciej dowiedziec.
        • Gość: urszula Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.as.kn.pl 17.04.07, 18:13
          A do jakiego lekarza idziesz? Nie daj się zbyć, że to nic takiego. Samo badanie
          palpacyjne przez lekarza nie wystarczy, najlepiej, jeśli zrobisz USG piersi, bo
          tylko w ten sposób będzie można ocenić, czy to torbiel czy lity guz. Jeśli
          zmiana będzie podejrzana, to skierują Cię zapewne na biopsję. Nie zaniedbuj tej
          sprawy!
    • iga.kal Re: guzek pod sutkiem.. ? 17.04.07, 18:28
      SUTEK to nazwa piersi. Sutek to nie brodawka sutkowa.
      • Gość: k Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 18:41
        ide do ginekologa bo dzis bylam u rodzinnego co prawda pierwszy raz bylam u tej
        pani ale strasznie fajna i zalatwila mi zebym jutro przyszla, kurcze nie mam
        pojecia co to jest..
        • Gość: bronka karola idz do onkologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 22:04
          ponieważ on jest fachowcem
        • lika78 Re: guzek pod sutkiem.. ? 18.04.07, 11:03
          Pewnie torbiel. Te zmainy zazwyczaj bolą przy ucisku.
          • Gość: k Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 11:27
            a co to jest torbiel? cos powaznego?>
            • bea569 Re: guzek pod sutkiem.. ? 18.04.07, 12:36
              Witam.Ja mam troche wiecej lat niz tysmileale moge cos na ten temat
              powiedziec.Sama mam 2 gozy dosyc spore.Najpierw byl jeden,pozniej jak bylam w
              twoim wieku pojawil sie drugi.Dobrze ,ze idziesz od razu.Ja zwlekalam bo moja
              mama uwazala wtedy,ze przesadzam!Jestes mloda wiec ryzyko raka jest
              male,chyba,ze w rodzinie jest ktos kto choruje.Ginekolog poslal mnie do
              onkologa i tak pewnie bedzie w twoim przypadku.Zrobia ci usg,no i
              biopsje.Mysle,ze nawet na pewno.Nie boj sie.To na pewno nie jest mile ale do
              przezycia!Jak ja dwa pwklucia przezylam to ty jedno tezsmile.Wynik bedziesz miala
              okolo 1,2 tygodni.U mlodych osob to sa przewaznie gruczolaki,albo wlukniaki jak
              w moim przypadku.Niestety nic ci nie napisze na temat tych guzow bo sama nie
              bardzo wiem.Mam okropnego lekarza!Wlasciwie nic nie wyjasnil.Jedyn moja rada to
              znajc dobrego lekarza!
              • Gość: k Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:58
                czesc dzieki za Twoje słowa smile byłam u lekarza i okazało się ze to ropniak,
                miał ktoś to kiedys? ta lekarka (ginekolog) nie była zbyt fajna, tak szybko
                wszytko i wsumie dała mi jakiś antybiotyk i tyle
                • bea569 Re: guzek pod sutkiem.. ? 18.04.07, 18:02
                  A co miala rendgen w oczach?Niby po czym poznala tego ropniaka?Moze idz do
                  innego lekarza?Ale na pewno bedzie ok.smile
    • Gość: k Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:35
      podotykala i tak powiedziala...
      • bea569 Re: guzek pod sutkiem.. ? 19.04.07, 11:29
        Moim zdaniem powinnas jeszcze to skonsultowac z innym ginekologiem,tak dla
        pewnosci.Wydaje mi sie,ze pomacanie nie wystarcza aby ocenic czy to
        ropniak.Moze idz do ginekologa w szpitalu.Ja bym poszla do jeszcze jednego
        lekarza.Powodzeniasmile.a czy boli cie ten guzek np:przed okresem?Bo mnie zawsze
        boli.
        • Gość: k Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:45
          no zobacze co bedzie po weekendzie..smile ale nie mialam tego w czasie okresu bo
          to wyszlo teraz a okres mialam 2 tyg temu smile
    • Gość: ola Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:38
      antybiotyk pomoze ,nie panikuj,
      • Gość: ola Re: guzek pod sutkiem.. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:39
        no i chyba cieple oklady przy tym sie robi,takie zalecenia miala moja corka i
        wszystko minelo bez problemow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka