Dodaj do ulubionych

Wymiana prawa jazdy

22.07.02, 08:58
Skandaliczne rzeczy dzieją się w urzędzie wymieniającym prawa jazdy. Jest to
operacja dla obywateli obowiązkowa, za którą muszą wnieść słoną opłatę.
Tymczasem ludzie po kilka dni stoją w kolejce po to tylko ,żeby dostać
numerek dopuszczający przed oblicze urzędnika. Po złożeniu dokumentów czas
oczekiwania na nowe prawo jazdy wynosi 4 miesiące. Jest to taki komunistyczny
gnój, że szlag człowieka może trafić. Uważam, że jeśli urząd bierze za coś
wysoką opłatę, to jego zafajdanym obowiązkiem jest kulturalnie i terminowo
obsłużyć obywatela a nie traktować go jak bydło.
:-(((
Obserwuj wątek
    • skks Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 10:41
      Krzychut'ku chyba Ci się we wgłowie poprzewracało:))) bez kolejki? kurtularnie?
      tanio? szybko?
      Oj naiwny, naiwny.....
      A tak poza tem czy to prawda, że "prawka" trzeba do końca roku wymienić?
      Bo jak tak to szukam chętnego co i mnie, i Krzychut'owi zajmie /odpłatnie/
      kolejkę!!/ A pewnie znalazłoby się jeszcze parę osób chętnych zapłacic za
      NIESTANIE w tych upokarzających kolejkach!!!
      AVE GOLAS!!!!
      :-))) skks
    • skks Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 10:44
      Krzychut'ku chyba Ci się we wgłowie poprzewracało:))) bez kolejki? kurtularnie?
      tanio? szybko?
      Oj naiwny, naiwny.....
      A tak poza tem czy to prawda, że "prawka" trzeba do końca roku wymienić?
      Bo jak tak to szukam chętnego co i mnie, i Krzychut'owi zajmie /odpłatnie/
      kolejkę!!/ A pewnie znalazłoby się jeszcze parę osób chętnych zapłacic za
      NIESTANIE w tych upokarzających kolejkach!!!
      AVE GOLAS!!!!
      • krzychut Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 10:55
        Ależ oczywiście skks-ie drogi, gdzie jest popyt tam jest od razu podaż, pod
        urzędem stoją koniki i za jedyne 100 zł sprzedadzą Ci numerek. Jeśli Cię to nie
        wkurza, to masz w ten sposób sprawę załatwioną, z tym że : 1. Musisz być pod
        urzędem wcześnie rano. 2. Cena prawa jazdy wzrasta do 170 zł. W ten sposób
        wracamy do starych, dobrych, komunistycznych czasów, kiedy wszystko było na
        kartki a pod każdym kinem stały tabuny koników.
        Pozdrawiam z :-)))
        • skks Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 10:59
          :-))))
          Czyli wreszczie jest normalnie!!!!
          Komuno wróć!!! moje ulubione się spełniło!!!
          Dzięki Ci Golasiu!!!! Tylko dzięki Tobie, mój Prezydencie, wróciło to na co tak
          długo czekałem!!!!
          hlip, hlip to ślozy wzruszenia i szczęścia!!!
          • m.in Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 11:03
            że tak sie wtrącę: to nie Gołas wymyslił, ze trzeba zmienic prawa jazdy,
            dowody, pszporty, tablice rejestracyjne i takie tam...
            inna sprawa, ze sami urzednicy mówia, ze trzeba to jakoś rozwiązac, ale coś im
            sie nie udaje :(((
            • Gość: tomCrac Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.busko-zdroj.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 11:07
              Jak mi dobrze, jak mi przyjemnie.. prafko zalatwialem sobie 2 lata temu bez kolejek i czekania :D ehhh to zlota przeszlosc =)
            • krzychut Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 11:16
              Mniej ważne od tego kto to wymyślił jest jak to zostało zorganizowane. I to
              dysponując takimi środkami (wszystko za nasze pieniądze): nowoczesne biurowce,
              armia urzędników, komputery, bazy danych. Jeszcze raz powtórzę : SKANDAL !
              • m.in Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 11:23
                jeden wymyślił drugi miał to zoprganizowac
                jesli nałożę na ciebie obowiązek przewiezienia 100 ton bananów z Krakowa na
                wyspy marszala ale nie dam co ani bananów ani srodków transportu to co powiedza
                ludzie, którzy czekaja na banany? SKANDAL!
                • Gość: mtq Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 11:28
                  W ogole to jest niesprawiedliwe, ponieważ ktoś tam jakiś
                  minister zafajdany wymyślił, że teraz będą nowe prawa
                  jazdy i że musimy je sobie wymienić. jak tak - to niech
                  ludziom przyśle zawiadomienia, na którą godzinę którego
                  dnia do urzędu ma się stawić, a nie skazuje kierowców na
                  tracenie czasu w urzędach, byłoby wygodniej i urzędnikom i
                  kierowcom!!!
                • krzychut Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 11:29
                  Jak to ? Oni nie mają bananów ani środków transportu ? A o czym ja piszę,
                  powtórzę jeszcze raz : luksusowy biurowiec, armia urzędników, cała informatyka.
                  I co ? Nie można tego lepiej zorganizować ?
            • Gość: skks Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 11:30
              M.in./bez kropki/ a czy ja mam pretensje do Golasa, ze trzeba wymienić prawka?
              Ja mam tylko pretensje o sposób wymiany!!!!

• m.in Re: Wymiana prawa jazdy 22.07.02, 11:51
                bananów miast 100 ton jest 20 a zamiast samolotu masz robura (mowego) :))
                na samorządy nałożono nowe obowiązki bez zapewnienia na to środków, podobnie
                było z płacami dla nauczycieli, wynikającymi z Karty Nauczyciela: ustawa i
                rozporządzenia mówiły o podwyżkach, a kasy ni dudu
                biurowiec wcale nie jest luksusowy, jest nowy, ale klimy nie ma :)
                armia urzedników w stosunku do koniecznosci przeprowadzenia iluś tam nowych
                procvedur jest za mała, ale to nie jest wina urzedników, tylko procedur
                po prostu ilosc kwitów, jakie trzeba przewalić z biurka na biurko jest za duża
                w stosunku do możliwości urzedu, tego u nas i tych w innych miastach (gdzie,
                przypomne, nie rządzi Gołas)
                ostatnio składałem wniosek o dowód: 6 czy 8 stanowisk, pełna obsada urzednicza
                i jest godzinna kolejka!
                żeby zlikwidowac kolejki, trzeba by zatrudnić ludzi na popołudnie, a to już
                dodatkowa kasa
                inna rzecz, ze w intersie Gołasia byłoby zlikwidowanie kolejek przed wyborami,
                nawet kosztem podatnika, jego problem, nie mój
                inna rzecz, ze jakby zatrudnienie wzrosło, to wtedy byłoby: gołas zatrudnia
                dziesiątki nowych urzedników! TO SKANDAL!
    • Gość: PROKOCIM Re: IP: *.client.attbi.com 24.07.02, 00:54

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=945778&dzial=krk0009
      • m.in Re: 24.07.02, 08:54
        zdjęcia trzeba podpisać, bo jak sie pomylą... :)))
    • Gość: T Re: Wymiana prawa jazdy IP: RPWPRX* / *.zreo.compaq.com 24.07.02, 09:32
      A ja nie będę wymieniał prawa jazdy!
      W moim napisane jest "Ważne do: BEZTERMINOWO" - a ja wierzę w słowo pisane,
      zwłaszcza w dokumentach :)

T.
      • kriss.forum Re: Wymiana prawa jazdy 24.07.02, 12:30
        Gość portalu: T napisał(a):

> A ja nie będę wymieniał prawa jazdy!
        > W moim napisane jest "Ważne do: BEZTERMINOWO" - a ja wierzę w słowo pisane,
        > zwłaszcza w dokumentach :)
        >
        > T.

Tak, ale zwróć uwagę na to, że słowo pisane to również przepisy, ustawy,
        paragrafy itp. głupoty, które mają większą moc prawną od "jakiegoś tam
        świstka", czyli prawa jazdy. Poza tym jak będziesz miał kontrolę, to Pana
        Milicjanta nie będzie obchodziło to, że ty uważasz tak a nie inaczej. Będziesz
        jechał po prostu bez ważnych dokumentów, tak jakbyś nie miał prawa jazdy. A
        wtedy będą duuuuże problemy.
    • maagi6 Re: Wymiana prawa jazdy 24.07.02, 12:40
      Ale przecież nowe są taaakie ładne. Wydlądają jak karta kredytowa.I oczywiście
      zajmują mniej miejsca w damskim portfelu.
      • Gość: rita Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:03
        Moje prawko też jest bezterminowe i nie będę go wymieniać, będę wozić zawsze
        połóweczkę ze sobą i sprawę mam załatwioną.
        A jakie konsekwencje grożą mi za posiadanie starego prawka.
        • Gość: mtq Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:06
          odbiorą ci je :-) ???
          • Gość: rita Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:11
            A ja każę wymieniać karty rowerowe na takie ładne
            • Gość: mtq Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:15
              Nie rob mi tego, nie chce mi się stać po urzędach...:-(
              • Gość: rita Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:21
                Gość portalu: mtq napisał(a):

> Nie rob mi tego, nie chce mi się stać po urzędach...:-(

Kiu - będziesz miał kasę jako sezonowy kolejkowicz, prawie na wakację.
                • Gość: mtq Re: Wymiana prawa jazdy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 22:24
                  Dzięki za taką fuchę, wolę już myć samochodom szybki :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka