Dodaj do ulubionych

Kontrolerzy MPK mogą wypisać mandat albo wziąć ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:01
mnie tez sie zdarzylo ze kanary proponowaly mi "oplate", gdy odmowilam i
poprosilam o wypisanie mandatu, zaczeli robic wszystko bardzo powoli, a ja
spieszylam sie do pracy. gdy z wypisanym mandatem pojechalam tego dnia
popoludniu na Wawrzynca, moj mandat zostal anulowany (stale kupuje bilety
miesieczne, a tego dnia byl pierwszy dzien gdy moj bilet byl niewazny).
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Kontrolerzy MPK mogą wypisać mandat albo wzią IP: *.crowley.pl 09.07.05, 11:34
      Kara wcale nie zostaje zmniejszona do 5 zł. W MPK tłumacza ze jest to oplata
      manipulacyjna. Dobre! Ostatnio czesto sprawdzaja legitymacje studenckie, a co w
      przypadku kiedy legitymacja idzie do podbicia i nie ma sie jej kilka dni?? o tym
      juz MPK nie pomyslalo a studenci musza placic kare za to ze zgodnie z przepisami
      oddali legitymacje do sekretariatu do podbicia. Chory kraj!!!
      • Gość: 99 nie pokazuj legitymacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:39
        nie pokazuj legitymacji studenckiej.. w razie czego kaz mim wezwac policje - od
        razu odpuszcza;)
    • Gość: il 20zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:37
      nie zdarzylo mi sie zeby trzeba bylo zaplacic wiecej niz 20... 20zl po prostu
      jest standardowa "cena". raz stargowalem na 10 bo przekonalem kontrolerow ze
      zapomnialem miesiecznego;P
    • Gość: ja Re: Kontrolerzy MPK mogą wypisać mandat albo wzią IP: *.crowley.pl 09.07.05, 12:12
      Ludzie ! To normalka, ale mam pomysł. Niech MPK zatrudni studentów do ścigania
      kanarów. Ale opłata za złapanego kanara musi wynosić conajmniej 500 zł, wtedy
      kanar nie bedzie móg przepłacić studenta.
    • Gość: nowohucianka Mnie się udało w ogóle nie zapłacić, bo dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:42
      trafiłam. Kontroler był spoko i tylko pogroził mi palcem, za co mu serdecznie
      dziękuję.
      • Gość: flower Kontrolerzy MPK IP: *.crowley.pl 09.07.05, 23:19
        ja kiedyś biegłem z biletem jednorazowym na 502, ale ten mi zwiał i wsiadłem
        odrazu do jadącego 172, by się przesiąść na nast. przystanku. Wsiadłem i tak
        stałem obok kierowcy z tym biletem (oczywiście nie skasowanym), a tu nagle
        kontrola :D oczywiście nie dałem dokumentów, bo po co, i tak nie mają prawa mi
        ich sprawdzać, więc wysiedliśmy na najbliższym przystanku i skończyło się na
        łapówce 2 zł, a ja pojechałem dalej za ten bilet 152 do centrum...
        • Gość: mart Re: Kontrolerzy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:30
          nie mają prawa sprawdzać dokumentów? ciekawe.. poczytaj sobie dokładniej prawo
          przewozowe.
          • Gość: eso Re: Kontrolerzy MPK IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 10.07.05, 22:30
            Oczywiscie ze nie maja prawa - legitymowac mzoe Cie tylko Policja, Wojsko (w
            pwnych przypadkach) etc, ale nie kanary. Oni moga co najwyzej poprosic o
            dokument uprawniajacy do znizki (pokazujemy go we wlasnym interesie), a ciekawe
            co bedize jakbysmy odmowili powolujac sie na ustawe o ochronie danych
            osobowych...
            • Gość: misiek.krk Re: Kontrolerzy MPK IP: *.visp.energis.pl 12.07.05, 01:04
              a ja CI mowie ze maja pod warunkiem ze przebywasz ciagle w pojezdzie mpk a jak
              bardzo sie upierasz to zostajesz zatrymany w pojezdzie i czekasz na policje

najskuteczniej to powiedziec im ze juz dajesz dokumenty tylko ze wlasnie
              wysiadasz i szukasz po kieszeni a potem szybciutko out i po sprawie...
    • Gość: jp Re: Kontrolerzy MPK mogą wypisać mandat albo wzią IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.05, 22:20
      Kochane "sierotki" zdecydujcie się :
      kasujecie bilety - źle !
      nie kasujecie biletów , łapią was - żle !
      dajecie łapówki - dobrze ( a przecież źle !!)
      chce uczciwych "kanarów" , a jak was złapią to - źle !
      chcecie łapać nieuczciwych "kanarów" - za " kasę " - źle !
      A dlaczego nie za darmo jak jesteście tacy uczciwi !
      Poprostu pamiętajcie jacy "gapowicze" tacy "kanarzy" - poprostu sami ich takich stworzylilśce !
      Pa pa przyszli "łapacze" !
      • Gość: misiek.krk Re: Kontrolerzy MPK mogą wypisać mandat albo wzią IP: *.visp.energis.pl 12.07.05, 01:06
        ;] masz 100% racji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka