nie-komercyjnie Re: Kryspinów wstydź się!! 29.07.05, 12:38 Kryspinów... swego czasu często bywałam tam z rodziną i nie tylko, ale ostatnim czasem nie odważyłam się wejść do wody...na szczęście miałam ponton :D ale i tak to nie uchroniło mnie od widoków kału... wówczas zastanawiałam się, ze może to wina braku toalet i z musu ktoś wlazł do wody no i...po kłopocie, ale z drugiej strony częstotliwość spotkań z tymi "potrzebami" uświadomiła mi, że albo wszystkim się zachciało, albo ktoś z zarządu tym kompieliskiem ma dobre układy z firmami oczyszczającymi toalety...(tanio, szybko, bezboleśnie..., żarty zartami, ale zmuszona byłam niestety opuścic kąpielisko, gdyż płacąc za wejście określona kwotę licze na jakiś standart, a tu miała rozrywkę typu odpychanie od pontonu kolejnej kupy brrrr... W Kryspinowie jest jedna taka pożądna plaża, piaszczysta, z ratownikiem i innymi bajerami(czyt.bary, toalet). Z tego, co wiem płaci się tak samo jak na innych z tym, że amatorów kąpieli jest więcej niż miejsc na tej plaży. Dlatego inny wędrują po bezdrozach(bo dojazd jest fatalny przez łaki i dziury, niszczace podwozie) na inne miejsca, spragnieni wody i słońca. A tam czeka na nas uśmiechnięty, najczęście młody pan, skrupulatnie liczący osoby w aucie i wystawiajacy piekny rachunek !!! Wszystko byłoby po bożemu, gdyby nie fakt,że niewiadomo za co się płaci. Czy za widoki(np.naturystów, łażących, gdzie popadnie), czy za brak ratownika, co znaczy tyle co drink, drugs i pełna wolność(co niewatpliwie jest w cenie) a moze placimy za brak toalet, co daje mam możliwość przezycia ekstremalnych chwili w tym ziemskim raju...sama już nie wiem za co płacimy... Taki apel, skoro wykryto tam różne "nieprzyjemne rzeczy" i jest całkowity zakaz wstępu do wody, moze wypadałoby sie zastanowić na co ida nasze pieniadze!!! ZAŻENOWANA Aga Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Kryspinów wstydź się!! 29.07.05, 12:44 Gó.. moja droga zażenowana, ma tpo do siebie ze pływa jako substancja o osobliwej lekkości. Kryspinów jest tu namiastką, bo zjawisko jest powszechniejsze i dotyczy nie jedynie środowiska wodnego. To pewnie i ponton jak obesrany po takiej eskapadzie...a moze mimowolnie ( jak te uwalniane mimowolnie stolce) uczestniczyliście Państwo w jakiejś rejestracji programu o ekstremalnych ekskrementach ? trudny Kryspinów był zawsze siedliskiem gnoju wszelakiego więc czego oczekiwać? Ale już taki Balaton wykazuje pewne różnice i wcale nie tak daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-komercyjnie Re: Kryspinów wstydź się!! 29.07.05, 18:00 z tym, że nie wszędzie pływają sobie kolonie gronkowca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Kryspinów wstydź się!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:07 bo by im salmonella żyć nie dała Odpowiedz Link Zgłoś