Gość: JarekPest IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:29 Ciekawi mnie, gdzie według Was kończy się Kraków, a zaczyna inna część miasta - Nowa Huta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 19:31 nie tylko ciebie, biedactwo moje niedouczone... odsyłam do podręczników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarekPest Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:34 Nowa Huta jest częścią Krakowa i nie ma oficjalnej granicy. Każdy może zaliczać różne dzielnice do Nowej Huty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 21.08.02, 19:35 Gość portalu: JarekPest napisał(a): > Ciekawi mnie, gdzie według Was kończy się Kraków, a zaczyna inna część > miasta - Nowa Huta. Sam sobie przeczysz. Pytasz gdzie kończy się Kraków, a za chwilę piszesz, że Nowa Huta jest częścią Krakowa, a więc jasne jest, że granica Krakowa przebiega na wschód od Nowej Huty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarekPest Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:39 Nowa Huta jest osobną częścią Krakowa, chociaż leży w Gminie Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 19:43 tak jak móżdżek jest osobną częścią mózgu ( ale w tej samej gminie ) coś na bakier u ciebie z logiką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarekPest Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:45 peteen, ale jesteś pedał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 19:46 a co, masz ochotę, smyku ? do książek, bo jeszcze większe pierdoły będziesz pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarekPest Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:48 peten, taki jesteś kozak? Ty Suko Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty 21.08.02, 19:50 pedał - suka ? stuknij sie w pałkę i zatkaj prędko uszy, bo ci reszta papki z mózgu wyleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 21.08.02, 19:50 peteen, olej go, to jakiś oszołom Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty 21.08.02, 19:51 ale jaki zabawny i wyraźnie się ze mną droczy... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 21.08.02, 19:53 to rzeczywiście jakieś zaloty...lubi chłopców, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarekPest Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:55 Ja pierdole,jakie kołki. Wypierdalam z tego forum, bo sie zaraże Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty 21.08.02, 19:57 no, to "kulturalnego" i "inteligentnego" forumowicza z innej, niźli huta, części miasta, mamy z głowy... ps. ale jakbyś smyku chciał się umówić na tete a tete, to daj znać buźka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 21.08.02, 19:57 Gość portalu: JarekPest napisał(a): > Ja pierdole,jakie kołki. Wypierdalam z tego forum, bo sie zaraże Wększego od ciebie nie ma. Zrób tak jak piszesz bez ociągania się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:58 Gość portalu: JarekPest napisał(a): > Ja pierdole,jakie kołki. Wypierdalam z tego forum, bo sie zaraże No cóż tęskić pewnie nie będziemy, ale dawno się tak nie uśmiałem:)) Ps. A ta granica to ode mnie koło Geanta się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 21.08.02, 19:44 Intrygujący facet z Ciebie:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substance wg mnie od ronda mogilskiego IP: 57.67.18.* 21.08.02, 21:12 nio tak jak w temacie wg mnie nh zaczyna sie od ronda mogilskiego ale co to ma za znaczenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wg mnie od ronda mogilskiego IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:15 Gość portalu: substance napisał(a): > nio tak jak w temacie wg mnie nh zaczyna sie od ronda mogilskiego ale co to ma > za znaczenie?? Nie przesadzaj to jeszcze Kraków aż do chyba Parku AWF, ale nie jestem pewien:) Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: wg mnie od ronda mogilskiego 21.08.02, 21:22 tak, nikt nie jest pewiem, ale gościa, który wywołał temat spuściliście po brzytwie. Bardzo pedagogiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wg mnie od ronda mogilskiego IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:24 gatsby_ck napisał: > tak, nikt nie jest pewiem, ale gościa, który wywołał temat spuściliście po > brzytwie. Bardzo pedagogiczne... Na serio wiesz o co pytał. Moim zdaniem to była prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substance zibi - nie mów bzdur IP: 57.67.18.* 21.08.02, 21:26 co ty masz naszłości antykomusze i węszysz prowokacje?????????? jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: zibi - nie mów bzdur IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:33 Gość portalu: substance napisał(a): > co ty masz naszłości antykomusze i węszysz prowokacje?????????? jaja A więc tłumaczę: Prowokacja może miała ma celu pokazanie, że Nowa Huta to coś gorszego bo czym można tłumaczyć 3 kolejne wypowiedzi: 1.Ciekawi mnie, gdzie według Was kończy się Kraków, a zaczyna inna część miasta - Nowa Huta. 2.Nowa Huta jest częścią Krakowa i nie ma oficjalnej granicy. Każdy może zaliczać różne dzielnice do Nowej Huty. 3.Nowa Huta jest osobną częścią Krakowa, chociaż leży w Gminie Kraków No chyba, że naprawdę nie wiedział o co chce spytać. Wiemy wszyscy że w Krakowie obecnie są 4 duże dzielnice między innymi Nowa Huta w skład której wchodzą mniejsze samorządowe mp. Mistrzejowice. Jest też mała dzielnica która ma taką samą nazwę jak duża Nowa Huta i znajduje się w centrum Starej Huty (plac centralny). Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: zibi - nie mów bzdur 21.08.02, 21:39 fajnie,że odpowiedziałeś. widzisz, nie chce się czepiać, ale jak jakis idiota coś bluzgnie na temat papieża, to wypisujecie elaboraty, ale jak zada normalne pytanie, to kop w dupę. Właściwie to mam pretensje do peteena, bo jakoś niechętnie sie dzieli swoją niewatpliwie wielką wiedzą. Dobrze, że jak wpadłem na to forum, to nie zastałem go w przedmeczowej goraczce;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: zibi - nie mów bzdur IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:43 gatsby_ck napisał: > fajnie,że odpowiedziałeś. widzisz, nie chce się czepiać, ale jak jakis idiota > coś bluzgnie na temat papieża, to wypisujecie elaboraty, ale jak zada normalne > > pytanie, to kop w dupę. Właściwie to mam pretensje do peteena, bo jakoś > niechętnie sie dzieli swoją niewatpliwie wielką wiedzą. Dobrze, że jak wpadłem > na to forum, to nie zastałem go w przedmeczowej goraczce;)) Ale nie uważasz, że mogła to być mała prowokacja służąca pokazaniu NH w gorszym świetle. No chyba że zapętlił się w swoich pytaniach przecież zaprzeczał sma sobie raz pisząc że to część Krakowa a raz że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: zibi - nie mów bzdur 21.08.02, 21:50 wiesz, nie każdy jest taki elokwentny jak stali tutejsi forumowicze. może nie wsatwił przecinaka, albo cos w tym stylu... faktem jest, ze poświeciłes pytajacemu osobny watek - jakas swoista forma mobbingu na forum? facet może juz nigdu nie odważy się o to zapytać, jezeli nawet w internecie nie może uzyskać normalnej odp. Może to jakiś dzieciak? Może, gdyby odpowiedzieć normalnie, to by coś przeczytał, poszukał info. Spójrz na to w te sposób. A peteem potrafi być bardzo opryskliwy - bez uzywania brzydkich słow, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: zibi - nie mów bzdur IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:59 gatsby_ck napisał: > faktem jest, ze poświeciłes > pytajacemu osobny watek - jakas swoista forma mobbingu na forum? Bez złośliwości poświęciłem mu osobny wątek, chciałem żeby jeszcze raz wyjaśnił o co mu chodzi, ale nie skorzystał. Zauważyłem, że w tym wątku poczuł się urażony przez Peteena więc mógł w nowym porządnie się spytać o co mu chodzi. No ale wtedy już wyzywał od pedałów i takie tam. Na serio nie widzisz pewnej niekonsekwencji w jego wypowiedziach (oczywiście pomijając lekkie złośliwości Peteena). Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: zibi - nie mów bzdur 21.08.02, 22:06 a ty chcesz, żeby tutaj pisywali wyłącznie nieprzeciętnie inteligentni i doświadczeni życiowo? Małolaty i szczeniaki won? trzeba było go zapytac o co mu chodzi. ja np. wszystkie wątpliwości rozstrzygam na korzyśc pytajacego. jak prześledzisz kolejne wpisy, to zobaczysz o co mi chodzi. Może gość doszedł do wniosku, że z inteligencja nie ma co gadac i ja mu się nie dziwię, chociaż sam za inteligenta sie uważam Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: wg mnie od ronda mogilskiego 21.08.02, 21:28 Twoim zdaniem. a może to był jakiś mało rozgarnięty 15-latek, którego mieliście szanse oświecić i tę szansę zmarnowaliście...wielkie słowa, ale mam nadzieję, ze w szkole nie pracujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wg mnie od ronda mogilskiego IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:34 gatsby_ck napisał: > Twoim zdaniem. a może to był jakiś mało rozgarnięty 15-latek, którego mieliście > > szanse oświecić i tę szansę zmarnowaliście...wielkie słowa, ale mam nadzieję, > ze w szkole nie pracujecie... Nie w szkole nie pracuję na szczęście dla mojej rodziny ( zracji wysokości pensji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mungo 15-latek IP: *.bn.krakow.pl 01.09.02, 22:50 Mało rozgarniętych piętnastolatków nie interesują takie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 21.08.02, 21:56 Pomijając całą dyskusję "obok tematu" i nie zagłębiając się w to, co autor chciał, a co wyszło, Nowa Huta zaczyna się na wysokości parku przy AWF(Muzeum Lotnictwa), dalej granica przebiega za osiedlem Oświecenia ale przed Multikinem. Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 ogloszenie 21.08.02, 22:10 Howa Huta (chociaz nie przepadam za nia) jest czescia Krakowa. Wynika z tego ze Krakow konczy sie w tym miejscu w ktorym konczy sie Nowa Huta. Dotyczy to innych dzielnic rowniez z wyjatkiem Srodmiescia bo jest otoczone innymi dzielnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
waldzios Re: ogloszenie 22.08.02, 08:49 prokocim1 napisał: > Howa Huta (chociaz nie przepadam za nia) jest czescia Krakowa. > Wynika z tego ze Krakow konczy sie w tym miejscu w ktorym konczy sie Nowa Huta. > Dotyczy to innych dzielnic rowniez z wyjatkiem Srodmiescia bo jest otoczone > innymi dzielnicami. Śródmieście nie jest otoczone ze wszystkich stron innymi dzielnicami. Gdyby tak było, to Krowodrza musiałaby graniczyć z NH. Paradoksalnie od północy granica Śródmieścia jest jednocześnnie granicą miasta. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:41 to ja pedał - suka, dołujący nowych forumowiczów, zwłaszcza zadających to samo pytanie co inni 4 dni wcześniej ( odsyłam do wątku o starej nowej hucie ): NIE MA dzis wyraźnej granicy między byłym miastem nowa huta a miastem Kraków ( obejmującym od ponad 40 lat dzielnicę nh ), ta granica biegła kiedyś na wysokości starej pętli 10, czyli na wieczystej, ale zbudowano awf, polibudę i granica sie zatarła, podobnie jak od strony ul. nowohuckiej i al. pokoju, bo to i plazy i m1 różne i telewizje w łęgu... dziś ta granica może funkcjonować co najwyżej w ptasich móżdżkach tych, którzy po półwieczu współistnienia nie zaakceptowali tego nowego ( bardzo kłopotliwego) tworu... 13 maja '82 dostaliśmy w dupę na rynku - bo łatwo go było zamknąć i spacyfikować, od 13 czerwca '82 wszystkie manifestacje i "zadymy" odbywały się w hucie, po mszy w arce - i wtedy właśnie nowa huta ostatecznie się nobilitowała jako pełnoprawna część Krakowa... ufff, jak ja nie cierpię długich wpisów... peteen nowohucki i krakowski zarazem Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Granica Krakowa i Nowej Huty 22.08.02, 11:46 W dawnych czasach w parku na Czyżynach stał ogromny blaszany monument wyznaczający granicę między Krakowem a NH. Fajnie sie na niego właziło mając kilka latek, ale zaraz w 1990 jakaś chamota go rozebrała :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 212.191.74.* 22.08.02, 13:56 A Huta Sendzimira robi wrażenie - z resztą jak całe osiedle. Poza tym macie kolejną atrakcje turystyczną. pzdr Łodzian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: 2.2.STABLE* 22.08.02, 15:05 Gość portalu: peteen napisał(a): > to ja pedał - suka, dołujący nowych forumowiczów, Eeeeee tam, od razu pedał i reszta...:)))) Nie bierz tego do siebie. Nazwał Cie tak, bo się zdenerwował. Sama nie wiem dlaczego; jego pytania to była wg. mnie prowokacja. zwłaszcza zadających to samo > pytanie co inni 4 dni wcześniej ( odsyłam do wątku o starej nowej hucie ): > NIE MA dzis wyraźnej granicy między byłym miastem nowa huta a miastem Kraków > ( obejmującym od ponad 40 lat dzielnicę nh ), ta granica biegła kiedyś na > wysokości starej pętli 10, czyli na wieczystej, ale zbudowano awf, polibudę i > granica sie zatarła, podobnie jak od strony ul. nowohuckiej i al. pokoju, bo to > > i plazy i m1 różne i telewizje w łęgu... > dziś ta granica może funkcjonować co najwyżej w ptasich móżdżkach tych, którzy > po półwieczu współistnienia nie zaakceptowali tego nowego ( bardzo > kłopotliwego) tworu... Zarys N.Huty można jak najbardziej wyznaczyć na tle całego Krakowa, a granice Krakowa...wystarczy wziąć pierwszy lepszy plan Krakowa i sprawa jasna. > 13 maja '82 dostaliśmy w dupę na rynku - bo łatwo go było zamknąć i > spacyfikować, od 13 czerwca '82 wszystkie manifestacje i "zadymy" odbywały się > w hucie, po mszy w arce - i wtedy właśnie nowa huta ostatecznie się > nobilitowała jako pełnoprawna część Krakowa... No tak, każda Fatima, 13-go od maja do października , zadymy , walki, ucieczki i nie tylko, to robota hutników. Część z nas zapłaciła najwyższą cenę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 16:11 aha, a pułkownik z pancernych powiedział: gdzie my, tam granice naszej ojczyzny... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mungo A dla mnie gdzieś w Czyżynach IP: *.bn.krakow.pl 01.09.02, 22:52 Według mnie gdzieś od ronda Czyżyńskiego na północny wschód Odpowiedz Link Zgłoś
m-garfield Re: Granica Krakowa i Nowej Huty 01.09.02, 23:20 Gość portalu: JarekPest napisał(a): > Ciekawi mnie, gdzie według Was kończy się Kraków, a zaczyna inna część > miasta - Nowa Huta. Pytanie jest sprzeczne samo w sobie - to w koncu wg Ciebie Nowa Huta jest czescia Krakowa czy tez nie? I czy mowisz o Nowej Hucie - obecnej dzielnicy Krakowa, obejmujacej tylko okolice Placu Centralnego czy tez o o starej dzielnicy sprzed paru lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.09.02, 17:31 no no, ten cały petent czy jak mu tam to musi być chyba jakiś strasznie zakompleksiony chłopczyna. no, przepraszam, bądźmy miłosierni. Może po prostu był nie w humorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Granica Krakowa i Nowej Huty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 18:41 tak, ten petent taki jest: pedał, suka i zakompleksiona chłopczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Granica Krakowa i Nowej Huty 02.09.02, 18:45 Gość portalu: peteen napisał(a): > tak, ten petent taki jest: pedał, suka i zakompleksiona chłopczyna... 'petent' to chyba wymysl MICHALA, przyjelo sie u jego kolegow ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś