Dodaj do ulubionych

Co Was tutaj przywialo? :)

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 23:32
Ja zawdzieczam bytnosc na tym forum Gazecie w Krakowie. Przy okazji czytania lokalnego wydania widzialem wypowiedzi forumowiczow na aktualne tematy zwiazane z Krakowem. Spodobal mi sie przede wszystkim rodzaj humoru niektorych osob, tak oto wpadlem i wydostac sie do dzis nie moge :)
Obserwuj wątek
    • prokocim1 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 30.08.02, 23:33
      Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Ja zawdzieczam bytnosc na tym forum Gazecie w Krakowie. Przy okazji czytania
      lo
      > kalnego wydania widzialem wypowiedzi forumowiczow na aktualne tematy zwiazane
      z
      > Krakowem. Spodobal mi sie przede wszystkim rodzaj humoru niektorych osob,
      tak
      > oto wpadlem i wydostac sie do dzis nie moge :)

nuda w domu lub raczej bezrobocie
      • reptar Re: Co Was tutaj przywialo? :) 30.08.02, 23:36
        A jakoś tak sam kiedyś tu trafiłem. Szukałem wedle książek. Wtedy jeszcze
        siedziałem na modemie, teraz mam na stałe, to i rozszerzyłem się na inne.
      • Gość: tomCrac Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 23:37
        > nuda w domu lub raczej bezrobocie

czyli w usa, gdy jestes bezrobotny rozdaja ulotki z tekstem: "Nudzisz sie? wpadaj na forum Gazety Wyborczej!" ? czy tak? ;)
        • prokocim1 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 30.08.02, 23:39

> > nuda w domu lub raczej bezrobocie
          >
          > czyli w usa, gdy jestes bezrobotny rozdaja ulotki z tekstem: "Nudzisz sie?
          wpad
          > aj na forum Gazety Wyborczej!" ? czy tak? ;)

nie, dawniej tylko czytalem artykuly czasami. Jak zaczalem miec duzo czasu to
          wszedlem na forum. ot co
          • Gość: rita Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 23:46
            Mnie córka powiedziała: pogadaj sobie mamo, ty tak lubisz rozmawiać.
    • bluetab70 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 30.08.02, 23:52
      to mniej więcej tak samo jak ja.....
      poza tym koleżanka coś kiedyś opowiadała o jakiejś imprezie czatowników, i tak
      mi się skojarzyło.... ;)
      no to pa na razie...
      pewnie zaraz wyłączą...

• wodnik74 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 13:18
      A ja szukałam czegoś na google i mi wyskoczył czyjś post - na początku nie
      zorientowałam się, gdzie wylądowałam, a potem zaczęłam czytać i mnie wciągnęło
      do cna :)))))))
    • Gość: Gatsby Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.chello.pl / *.chello.pl 31.08.02, 13:23
      ja tu wpadłem w afekcie;) chciałem opieprzyc redaktórów z GwK na ich własnym
      terenie. no i wpadłem jak śliwka w kompot:))
    • dreamlover Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 14:00
      1)Jedynactwo mi raczej nie służy. Nie ma kogo ochrzanić ani z kim bic się
      poduszkami. Czasami nie mam się do kogo odezwać. Dzięki Bogu, jest moja kotka...
      2)Gapienie się w telewizor totalnie mi zbrzydło i dlatego od października
      (czyli od czasu kiedy mam dostęp do sieci) korzystam ile wlezie.
      A dlaczego GW? Zaczełam od onetu, ale poziom wypowiedzi niektórych uczestników
      sprawił, iż więcej tam nie zajrzałam.
      • wodnik74 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 15:21
        Tu ciekawą rzecz powiedziałaś - poziom wypowiedzi ludzi na onecie !!!
        teoretycznie to tacy sami ludzie jak na innych forach itp., a jednak to jest
        kompletnie inna planeta. Czy ktoś mi to wytłumaczy?
        • dreamlover Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 15:31
          To są tylko "teoretycznie" tacy sami ludzie. Mnie osobiście włos się jeży na
          głowie, jak czytam ich wypociny. Zresztą, każdemu co innego się podoba.
          • Gość: tomCrac Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 15:36
            Az se pojde i obacze co tam z tym onetem! :)
            • dreamlover Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 15:43
              Coś mi się wydaje, że zaraz zostanę nazwana histeryczką...
              • wodnik74 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 15:47
                dreamlover napisała:

> Coś mi się wydaje, że zaraz zostanę nazwana histeryczką...

bo Cie tak przeraziło? Myśle, że dopóki nie zrobisz małej pikietki, np. na
                Rynku ;)) - to nie zostaniesz nazwana jak wyżej ;))))
              • Gość: tomCrac histeryczka... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 15:51
                nazwalbym Ciebie, gdybym na tym onecie cos sensownego znalazl.. niestety (dla onetu, nie Ciebie :D) nic takiego nie znalazlem :) W ogole cale forum jest mocno przestarzale, a to jest to czego tygryski nie lubia najbardziej >:)
            • Gość: Gatsby Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 31.08.02, 15:46
              na onecie i wp w ogóle nie chce mi się komentować...nie dość, ze poziom niski,
              to jeszcze wygląda to jakoś prymitywnie pod względem technicznym. zresztą, onet
              dobrze podsumowuje ten wężowy języczek oznaczający komentarze...lubie za to
              interię, chociaż wszystko jest moderowane i cięzko rozmawiać, niestety.
              • dreamlover Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 16:03
                Dzięki. Trochę mi ulżyło. Myślałam, że tylko ja jedna tak uważam. Nie byłam na
                onecie od paru m-cy, ale zapamiętałam, iż to jest dobre miejsce dla tych,
                którzy chcą sobie trochę poprzeklinać.
    • Gość: peteen Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 14:43
      szukałem czegoś o liceum, do którego zdawała moja córka, wpadłem do gwk i było
      tam hasło forum, natychmiast włączyłem się do wątku o republice forumowej,
      której miałem zostać rzecznikiem prasowym
      zaraz potem sprowokowałem pierwsze spotkanie, a miejsce ( anatewka ) wskazał
      skks, tak się zaczęło...
      • mikolaj7 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 19:02
        Gość portalu: peteen napisał(a):

> szukałem czegoś o liceum, do którego zdawała moja córka, wpadłem do gwk i było
        > tam hasło forum, natychmiast włączyłem się do wątku o republice forumowej,

jeden z najlepszych watkow na forum, prawde mowiac!

> której miałem zostać rzecznikiem prasowym
        > zaraz potem sprowokowałem pierwsze spotkanie, a miejsce ( anatewka ) wskazał
        > skks, tak się zaczęło...
    • Gość: saba Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.02, 19:20
      Od dawna czytuje Wyborcza, kiedy cos napisalam po przeczytaniu jakiegos
      artykulu i "odkrylam" forum! Zaczelam od "Polonii" ale ucieklam czym predzej i
      oniemialam ze na Krakowei tak fajnie moze byc )to tak a propos podlizywania:)))
      POzdr.
      Saba
    • Gość: substance Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: 57.67.18.* 31.08.02, 22:33
      po prostu to jedyne forum jakie działa mi na kompie.....w pracy
    • kathy38 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 23:23
      Ja remontowałam mieszkanie i czytałam artykuły w serwisie Dom. Tam spotkałam
      linki do forum. Weszłam, zobaczyłam, że można podzielić się wątpliwościami i
      doświadczeniem. Potem z nudów zaczęłam oglądać inne fora. Na początku
      udzielałam się na forum Kino i Telewizja, przekonałam się, że można znaleźć
      grupę ludzi, których coś łączy - w tym przypadku ulubiony serial, że można
      podyskutować o ostatnim odcinku i w ogóle o filmie. A potem dalej z nudów
      zaczęłam zaglądać na Kraków. W końcu odważyłam się napisać, nie będąc do końca
      pewna czy zechce ktoś mi odpowiedzieć. Sprawialiście wrażenie ludzi, znających
      się bardzo dobrze, rozumiejących się w pół słowa, takich, do których nowym
      będzie ciężko się dobić. Może dlatego stchórzyłam przed spotkaniem w Anatewce,
      na które miałam wielką ochotę pójść. A jeszcze jak przeczytałam, że to było
      wasze pierwsze spotkanie...
      • gatsby_ck Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 23:26
        a od kiedy jesteś na krakforum?
        • kathy38 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 31.08.02, 23:29
          gatsby_ck napisał:

> a od kiedy jesteś na krakforum?

Od końca marca. Weszłam tuż przed spotkaniem w Anatewce, wtedy byłam baaardzo
          nowa. A forumowiczów wyobrażałam sobie jako niewiadomo kto.
          • Gość: trudny Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.local.net / 192.168.5.* 01.09.02, 10:50
            A ja przyszłem jak szłem na nieszpór. Ale to stare czasy i wtedy jeszcze nie
            byłem tak trudny to i łatwiej się zostało...
            trudny:-)))
            • kriss.forum Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 11:19
              Nie pamiętam, ale chyba drukowane wypowiedzi w Gazecie w Krakowie. Był to
              koniec grudnia 2001 roku.
              Aj laf forum!
              :-)))

--
              Kriss.
            • Gość: peteen Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 13:28
              słyną w świecie klaryski
              z tego, iż nauczają rosyjski
              droga jadwigo...
              :c)
    • tosia_ Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 13:50
      Minie zaintrygował artykuł o kazimierzowskim wątku. Wtedy zajrzałam pierwszy
      raz. Potem zaglądałam częściej, ale długo nie miałam odwagi się odezwać -
      wyglądaliście na taką zgraną paczkę. Odezwałam się dopiero w czerwcu, jak był
      wątek demaskujący czytaczy.
      • kriss.forum Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 14:45
        tosia_ napisała:

> Odezwałam się dopiero w czerwcu, jak był
        > wątek demaskujący czytaczy.

Odważna dziewczynka! ;-)
        Ów wątek był stary jak świat, tylko go ktoś odświerzył :-)
        • tosia_ Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 17:52
          kriss.forum napisał:

> tosia_ napisała:
          >
          > > Odezwałam się dopiero w czerwcu, jak był
          > > wątek demaskujący czytaczy.
          >
          > Odważna dziewczynka! ;-)
          > Ów wątek był stary jak świat, tylko go ktoś odświerzył :-)
          >
          >
    • faciu Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 13:55

> Ja zawdzieczam bytnosc na tym forum Gazecie w Krakowie. Przy okazji czytania
      lo
      > kalnego wydania widzialem wypowiedzi forumowiczow na aktualne tematy zwiazane
      z
      > Krakowem. Spodobal mi sie przede wszystkim rodzaj humoru niektorych osob,
      tak
      > oto wpadlem i wydostac sie do dzis nie moge :)

U mnie podobnie, choć wypowiedzi separatystów miały decydujące znaczenie...
      :))
      • Gość: Swarozyc Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.telia.com 01.09.02, 13:59
        Chec przezycia przygody intelektualnej, niestety rozczarowalem sie...
        Wracam do Szczecina!
        • jottka czekaj, 01.09.02, 14:04
          swarożyc, ty te przygody intelektualne to przeżywasz ze skuterem na bazie
          opróżniania wolina z mieszkańców czy z jazzkiem nt. panslawizmu? :))
          • Gość: Swarozyc Re: Jottka IP: *.telia.com 01.09.02, 14:21
            Jottka ,prosze zdeklaruj sie kim ty jestes albo Pomorzaninem albo centusiem
            bo jak uczyl wasz katolicki mysliciel Feliks Koneczny, mieszanki kulturowe sa
            niebezpieczne...
            Odpowiedzialnosc zbiorowa, masowe deportacje ludnosci(z Wolina) ktoz o tym
            dzisiaj w Polsce dyskutuje())))?
            • faciu Re: Jottka 01.09.02, 14:28
              Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

> Jottka ,prosze zdeklaruj sie kim ty jestes albo Pomorzaninem albo centusiem
              > bo jak uczyl wasz katolicki mysliciel Feliks Koneczny, mieszanki kulturowe sa
              > niebezpieczne...
              > Odpowiedzialnosc zbiorowa, masowe deportacje ludnosci(z Wolina) ktoz o tym
              > dzisiaj w Polsce dyskutuje())))?

Ja wolę Tischnera (jest wielu myślicieli - wybór należy do Ciebie :)))
              Deportacje po wojnie ??? Pytanie niewinne - kto zaczął tę wojnę - ???!!!
              • Gość: Swarozyc Re: faciu IP: *.telia.com 01.09.02, 14:40
                Tischnera czytalem gdzies 20 lat temu (POlski ksztalt dialogu)kiedy bylem mlody
                i ciekawy, (teraz jestem tylko mlody)choc -jak pamietam- bylo to dosc ciekawe
                ale do dzis niewiele mi z tego w glowie zostalo, widocznie tematyka jest nie
                dla mnie.
                Koneczny ,choc infantylny katolik, ma duzo do powiedzenia jako historyk i
                badacz kultury(choc wielu rzeczy nie dostrzega)
                • faciu Re: faciu 01.09.02, 14:44
                  Koneczny wypisywał głupoty o cywilizacjach i kulturach - to jeden z ideologów
                  przaśnej polskiej prawicy...
                  :((
                  • Gość: Swarozyc Re: faciu IP: *.telia.com 01.09.02, 15:07
                    Spoko faciu. Ja tak autorytatywnie bym sie nie wypowiadal; w warstwie
                    faktograficznej byl dobry, choc niektore wnioski byly bledne(katolicyzm jako
                    najwyzsza forma cywilizacji lacinskiej, jaja)
                    Jego teorie znow sa na tapecie ,patrz Samuel Huntington "Zderzenie cywilizacji"
                    • faciu Re: faciu 01.09.02, 15:11
                      Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

> Spoko faciu. Ja tak autorytatywnie bym sie nie wypowiadal; w warstwie
                      > faktograficznej byl dobry, choc niektore wnioski byly bledne(katolicyzm jako
                      > najwyzsza forma cywilizacji lacinskiej, jaja)
                      > Jego teorie znow sa na tapecie ,patrz Samuel Huntington "Zderzenie
                      cywilizacji"

Były może na topie pare lat temu.... po 11 września paradoksalnie stało to się
                      nieaktualne mimo chęci licznych chętnych do upieczenia dwóch pieczeni nad
                      jednym ogniskiem....

Ps. Sucha faktografia nie ma żadnego znaczenia....
                • Gość: substance swarożyc jestes młody?? IP: *.milc.com.pl / 213.17.132.* 01.09.02, 18:37
                  nio chyba zartujesz skoro 20 lat temu czytałes tischnera to teraz jesteś juz
                  wapniak....co ty tu nam próbujesz udowodnić, cio?:P
    • viking73 Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 15:57
      Ja trafiłem i zostłem tu chyba przede wszystkim dlatego, że fajnie jest w
      jednym miejscu spotkać tak dużo inteligentnych osób z poczuciem humoru;-)
      I chyba już się uzależniłem. Specjalnie przylazłem w niedziele do Internet-
      Cafe, zeby sprawdzić czy się nie pojawił jakiś nowy ciekawy wątek.
      • jottka viking, 01.09.02, 16:04
        ale porę na te rozrywki intelektualne to sobie wybrałeś rewelacyjną - normalni
        ludzie obiadek jedzą o tej porze :)
        • viking73 Re: viking, 01.09.02, 16:06
          Ja widocznie nie jestem "normalni ludzie" ;-)
          • jottka Re: viking, 01.09.02, 16:10
            widać nie, ale licz się w takim razie z tym, na kogo trafisz :))
    • Gość: Mir Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 17:57
      Chciałem się tylko dowiedzieć co się w Krakowie sądzi o kurestwie, a tu mi o
      jakiegoś rodzaju przecinkach. No ale dzięki.
      • faciu Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 18:00
        Gość portalu: Mir napisał(a):

> Chciałem się tylko dowiedzieć co się w Krakowie sądzi o kurestwie, a tu mi o
        > jakiegoś rodzaju przecinkach. No ale dzięki.

Spuśćmy zasłonę miłosierdzia....
      • Gość: tomCrac Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 18:00
        > Chciałem się tylko dowiedzieć co się w Krakowie sądzi o kurestwie

Proponuje Plac Biskupi, tam wiedza o tym wszystko ;))
        • faciu Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 20:06

> > Chciałem się tylko dowiedzieć co się w Krakowie sądzi o kurestwie
          >
          > Proponuje Plac Biskupi, tam wiedza o tym wszystko ;))

Abo Westerplatte tudziez niedaleko Politbudy..
    • emusia Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 18:32
      ja zobaczyłam artykuł w gazecie ze spotkania forumowiczów i tak weszłam.
      spodobało mi sie
      • Gość: tomCrac Re: Co Was tutaj przywialo? :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 18:37
        > ja zobaczyłam artykuł w gazecie ze spotkania forumowiczów i tak weszłam.
        > spodobało mi sie

Przyznaj sie, ze to 4 panow ze zdjecia tak na Ciebie podzialalo.. tutaj nie musisz sie wstydzic ;DDD
    • terminator_krakow Re: Co Was tutaj przywialo? :) 01.09.02, 19:05
      przeczytalem pare wypowiedzi tomcraca w gazecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka