Dodaj do ulubionych

problemy z internetem

30.08.05, 19:49
Mam pytanie do mieszkańców OE, którzy zdecydowali się na usługe internetową w
chello; w lipcu br zaczęły się u mnie problemy z łącznością z serwerem, w
sierpniu częstotliwość braku mozliwości korzystania z sieci się zwiększyła
się. Czy ktoś ma podobne problemy?. W dodatku podana przez nich imfolinia nie
działa.
Obserwuj wątek
    • arado Re: problemy z internetem 30.08.05, 22:30
      Też miałem problem i to dzisiaj.
      Zobaczymy co będzie dalej.

arado
      • mmie Re: problemy z internetem 30.08.05, 23:15
        Korzystamy z usługi chello od dwóch tygodni. W niedzielę nie udało się nam
        połaczyć z serwerem, w poniedziałek było tak samo, dopiero dziś rano wszystko
        wróciło do normy. Trochę dziwne..... Mam nadzieję, że więcej takich
        niespodzianek już nam nie zafundują, ale czytając poprzednie wpisy nadzieja
        nasza troche płonną jest.
        • drkn Re: problemy z internetem 31.08.05, 12:13
          Używałem UPC w poprzednim mieszkaniu przez rok - padło tylko raz ale zaraz
          naprawili. Na Europejskim mam UPC i chello od piątku i nie mam żadnych
          problemów, ale internetu używam generalnie wieczorami więc padów w ciągu dnia
          nie zauważam. Może zaczne to logować żeby się przekonać ;)
    • gonzuleniek Re: problemy z internetem 01.09.05, 22:30
      Mam Chello od dwóch tygodni i dwa razy nie udalo mi sie polaczyc z internetem. Raz odpuscilem a drugi raz rozmawialem z panem z infolinii okolo 30 min (niedziela 28.08 wieczor okolo 23) w trakcie ktorych przekonywal mnie ze powinienem zreinstalowac system bo na pewno mam wirusa, ze modem dziala a wina lezy po stronie komputera itd.
      Generalnie wyglada na to ze albo mieli problem z wyjsciem od siebie na zewnatrz (po Pan zafundowal mi zdalny reset modemu i widac bylo ze to zadzialalo tak ze kontakt z UPC byl) albo mieli jakis problem z przepustowoscia. W kazdym razie po godzinie komputer nagle ozyl i wszystko zaczelo dzialac OK
      Generalnie juz wiem ze jak mi sie umowa skonczy to zmienie operatora
      Pozdrawiam
      • albals Re: problemy z internetem 04.09.05, 20:19
        a na jakiego operatora?; w londynie był KimSA - też były problemy z nimi,
        pozniej zwiekszyli opłaty; neostrada to monopolista tepsa - wymagaja by miec
        tel. stacjonarny, nie ufam im, przez radio podobno jest kiepskie połączenie a
        opłaty chyba nie mniejsze - ktoś może zna jakiegoś operatora internetu
        skutecznie świadczącego usługe? - tez zniechceciłam sie do chello:((
    • bek82 Re: problemy z internetem 01.09.05, 23:38
      Na OE "Paryż" chello mam od stycznia i aż do teraz miałem dwie "awarie" netu,
      ale wtedy padła także TV. W poprzednim mieszkaniu także korzystałem z ich
      usług. Przez prawie 3 lata miałem może z 3-4 przypadki braku dostępu do
      internetu.
      Generalnie, większość awarii powodujemy my sami. Modemy mają ograniczoną
      przepustowość danych i szczególnie te firmy Arris, mają tendencje do czasowego
      blokowania się np. w przypadku zbyt wielu wykonywanych operacji. I nie ma
      różnicy czy Ktoś ma chello light, classic czy plus... bo to zbyt duża liczba
      poleceń powoduje ich zawieszanie. Następnym razem radziłbym zresetowanie ręczne
      modemu przy użyciu przycisku na obudowie, lub odłączenie go od prądu
      przynajmniej na minutę. I dopiero po ponownym zalogowaniu się modemu do sieci
      podłączenie i włączenie komputera. Zresztą, wszystko jest opisane na cd z
      pomocą techniczną.
      A jeżeli problem będzie się powtarzał to, oprócz sprawdzenia mocy sygnału i
      połączeń kabli, wymuście wymianę modemu przy wizycie serwisanta! Niestety w
      większości przypadków dostajemy używki z belgii i Holandii. :/ Choć i tak wolę
      chello niż ZAX-a, czy inną kafejkę, co do których nie mam zaufania...
      • albals Re: problemy z internetem 07.09.05, 12:32
        to by się mogło zgadzać, resetowanie nie pomogło, ale zawodowy informatyk był i
        stwierdził, że niewykluczone, iż modem psuje w komputer; ma sie jeszcze temu
        przyglądnąć.
    • monsieur1 Re: problemy z internetem 04.09.05, 20:59
      Mam chello od pięciu lat i w tym czasie miałem może trzy razy problem. teraz
      też mam chello i jak na razie działa bez zarzutu. Może rzeczywiście problem
      występuje u Was. Naprawdę chello jest OK
      • krzysiek_p1 Re: problemy z internetem 07.09.05, 15:27
        Z mojego doświadczenia z chello z poprzedniego mieszkania wynika, że najczesciej problemy wynikają z modemu. Przy częstych awaraich warto spróbować wywrzeć presję na wymianę modemu i wtedy powinno być ok.
        A generalnie - operatorzy telewizji kablowej to chyba w Polsce najlepsi providerzy internetowi. Co niestety nie oznacza, że wszystko jest pefect ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka