Dodaj do ulubionych

Uwaga ochlaptusy!:)

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.09.02, 14:36
Polska lokalna / Małopolskie
Kraków: Skradziono trujący alkohol
10.09.2002 13:01
Z jednej z firm, na terenie Huty im. Sendzimira skradziono 800 litrów
trującego alkoholu. To rozpuszczalnik, który słuzy do odtłuszczania blachy.

Policja podejrzewa, że złodzieje będą chcieli go sprzedać na czarnym rynku.
Spożycie jest groźne dla życia, dlatego policja prosi o rozwagę przy kupnie
nielegalnego alkoholu. Skradziona substancja ma bardzo intensywny zapach.
(INTERIA.PL/RMF)

ale podobno, jak się rozcieńczy, to da się pić. nieźle poniewiera!:))
Obserwuj wątek
    • Gość: tomCrac Re: Uwaga ochlaptusy!:) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 14:38
      Jak to dobrze raz na jakis czas miec wodkowstret ;)))
      • Gość: Gatsby Re:IINNE trunki i drinki... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.09.02, 14:43
        Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Jak to dobrze raz na jakis czas miec wodkowstret ;)))

w takim razie, zapraszam na borygo!:) ma ktoś inne pomysły na "trunki"
        i "drinki"?
        • Gość: tomCrac Re:IINNE trunki i drinki... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 14:53
          > w takim razie, zapraszam na borygo!:) ma ktoś inne pomysły na "trunki"
          > i "drinki"?

pewnie, ze mam! ostatnio zrobilem sobie Morning Fizz (chyba tak) i bylo calkiem, calkiem :) Dzisiaj pojde do sklepu po soczek i zaczne sobie Ouzowac :)
          • joseph.007 Re:IINNE trunki i drinki... 10.09.02, 14:55
            Anyżek, błeee... :-(
            • Gość: tomCrac Re:IINNE trunki i drinki... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 14:59
              > Anyżek, błeee... :-(

Nie rozumiem dlaczego Polacy nie lubia Ouzo? Taki subtelny anyzek w tle dodaje drinkowi duszy... ;)))
              • joseph.007 Re:IINNE trunki i drinki... 10.09.02, 15:01
                Cóż robić, każden jeden ma swoje sympatje i antypatie, także w dz. alkoholizmu
                praktycznego.
              • pepperoni78 Re:IINNE trunki i drinki... 10.09.02, 15:02
                Co to jest Ouzo?? ;)
                • joseph.007 Re:IINNE trunki i drinki... 10.09.02, 15:04
                  Grecki płyn alkoholowy o samku śp. lizaków anyżkowych sprzedawanych ongiś w
                  osiedlowych zieleniakach. Francuzi piją coś podobnego, co nazywają "pastisz";
                  faktycznie jest to pastisz prawdziwego alkoholu.
                  • pepperoni78 Re:IINNE trunki i drinki... 10.09.02, 15:08
                    Dziękuję za odpowiedź. ostatnio w którymś ze sklepików osiedlowych widziałem
                    karmelki o smaku anyżkowym, (takie same jadłem parę razy za czasów Red Big
                    Brothera)
      • drgin Re: Uwaga ochlaptusy!:) 10.09.02, 14:43
        No wreszcie jakaś sensowna wiadomość. Tak zdobyć jeszcze banderolę akcyzy
        porozlewać... i wzorem biednego zwierzątka pozawijać w sreberka!!! :)))
    • Gość: gph Re: Uwaga ochlaptusy!:) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.09.02, 14:43
      cynicznie możnaby stwierdzić że na zimę populacja żuli się zmniejszy - co
      wyjdzie na dobre przepełnionym noclegowniom, dworcowi pekape i
      wspólnocie "światło i cośtam" z którą bezdomni na pawiej pozostają w konflikcie.
    • joseph.007 Re: Uwaga ochlaptusy!:) 10.09.02, 14:50
      Jakie szkodliwe, co szkodliwe ?! Szkodliwe to są cham-burgery w makdonaldzie,
      zapach nad Wisłą i oglądanie serialu "Przyłbice i kaptury". Wódka, jaka by tam
      nie była, zawsze działa w sposób pożądany i odpowiedni do metody dawkowania.
      • drgin Re: Uwaga ochlaptusy!:) 10.09.02, 15:10
        SKKSie ty żyjesz? Widzisz ten smakowity wątek? Czas wytłumaczyć młodzieży o
        zgubnych skutkach konsumowania zagrabanicznych wynalazków.Ten nie zna życia kto
        nie śmigał za fajansem i nie pochłaniał Vistuli i cck. I to bez zakąchy.
        No cóż - tempora in mutantur...A peteen tyż nic ni skaże. Ech idę na drinka
        /szarlotkę/. :-))))
        • pepperoni78 Re: Uwaga ochlaptusy!:) 10.09.02, 15:17
          Tyż lubię szarlotkę.
          Apropos szarlotki, kiedyś siedzę sobie w jednej knajpce, dostałem menu i
          pogrążyłem się w tej jakże ciekawej lekturze.
          Na końcu trafiłem na stronkę zatutułowaną "Dziś Polecamy". Poza oklepanymi
          drinkami w stylu Blood Mary, Kamikaze, wspomniana szarlotka itp znalazł się
          jeszcze... makowiec. "Tego jeszcze nie znałem" pomyślałem. Podeszła urocza
          kelnerka, więc postanowiłem - jak zwykle zaspokoić moją nieokiełznaną
          ciekawość. Zapytałem miłą Panią co to jest makowiec. Jaką odpowiedź usłyszałem??
          "takie ciasto". :)
        • pepperoni78 szarlotka i makowiec 10.09.02, 15:21
          Tyż lubię szarlotkę.
          Apropos szarlotki, kiedyś siedzę sobie w jednej knajpce, dostałem menu i
          pogrążyłem się w tej jakże ciekawej lekturze.
          Na końcu trafiłem na stronkę zatutułowaną "Dziś Polecamy". Poza oklepanymi
          drinkami w stylu Blood Mary, Kamikaze, wspomniana szarlotka itp znalazł się
          jeszcze... makowiec. "Tego jeszcze nie znałem" pomyślałem. Podeszła urocza
          kelnerka, więc postanowiłem - jak zwykle zaspokoić moją nieokiełznaną
          ciekawość. Zapytałem miłą Panią co to jest makowiec. Jaką odpowiedź usłyszałem??
          "takie ciasto". :)
          • m.in Re: szarlotka i makowiec 10.09.02, 15:33
            chciałbyś gorzałę pędzoną z maku? nooo... to by mogło nieźle kopać :)))
            • pepperoni78 Re: szarlotka i makowiec 10.09.02, 15:44
              Coś a'la absent?? ;)
    • peteen Rany Boskie !!!!! 10.09.02, 18:05
      a zresztą...
      i tak za późno...
      • skks Re: Rany Boskie !!!!! 10.09.02, 20:18
        Rany boskie - jaki cudowny wąt!!!
        Za jego "urodzenie" stawiam "meduze z lornetą" .
        Panowie przyznajcie, że z TYCH wynalazków b. smaczna była "brzozowa",
        i "prastara". Ta druga smakuje do dzisiaj!!
        • krzychut Re: Rany Boskie !!!!! 10.09.02, 22:18
          A takie na przykład "Auto-vidol" i "Kryształ". Ten pierwszy obłożony był jakąś
          ówczesną, komunistyczną akcyzą - bo samochód to luksus. Drugi był do użytku
          domowego, przeto zdecydowanie tańszy. I co ? Nawet najwięksi koneserzy nie
          dostrzegali różnicy, w niezwykle zresztą wysublimowanym zapachu i smaku tych
          ambrozji.
          • skks Re: Rany Boskie !!!!! 10.09.02, 22:23
            Pamiętam "kryształ" - szklana butelczyna, dziwnego kształta i ten jasno
            niebieski płynek, cudo!!! a co za zapach, brzozowa wysiada:)
            • krzychut Re: Rany Boskie !!!!! 10.09.02, 22:31
              A wiecie co to była "przecierka". W jednej ze wszystkich dwóch ówczesnych
              polskich fabryk samochodów pracował znajomy i opowiadał mi, że na wydziale
              lakierni, pracownicy otrzymywali spirytus do polerowania lakieru na
              samochodach. Zanurzało się szmatę we wiaderku z tym spirytusem i glancowało
              lakier. Po iluś tam autach spirytus zabarwiał się , n.p. na czerwono. Nie
              przeszkadzało to najbardziej spragnionym w konsumpcji tego szlachetnego
              napoju - prosto z wiaderka bądź z wyciśniętej szmaty do polerowania.
              Na zdrowie !!
              :-)))
              • Gość: tomCrac Re: Rany Boskie !!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 22:33
                > Nie
                > przeszkadzało to najbardziej spragnionym w konsumpcji tego szlachetnego
                > napoju - prosto z wiaderka bądź z wyciśniętej szmaty do polerowania.
                > Na zdrowie !!

Ciekawe dlaczego nagle poczulem pragnienie... ;)))
          • Gość: rita Re: Rany Boskie !!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 22:23
            Śpijcie spokojnie - ORMO czuwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka