Dodaj do ulubionych

Wisła Kraków

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 11:45
Nie mam wątpliwosci, ze Adam Nawałka podjął słuszną decyzję o odejściu z Wisły.
Chciał stworzyć mocny zespół na miarę europejską, ale poza nim mikomu w Wiśle
na tym nie zależy. Transferów nie ma bo Wisła nie ma pieniędzy. Pamiętajmy, że
klub był zadłużony wobec Telefoniki na 80 mln złotych. półka została
dokapitalizowana, ale program naprawczy polega na oszcędnościach, a więc
żadnych transferów. Prezes Cupiał włożył pieniądze w kupno piłkarzy i nie
straci na tym, ponieważ w każdej chwili moze ich sprzedać. W stadion wogóle nie
inwestuje. Na naprawę zegara boiskowego kibice czekali ponad rok. Z oświetlenia
też nici. Numery odpadają od kszesełek. Linie żółte znikają wraz z nuemrami
rzędów. Kibiców ma sie w nosie. Płacimy za bilety sporo pieniędzy. W zamian za
to masz brud, coca-colę, obważanki i śmierdzoncą kiełbasę. O pozimie gry nie
chcę się wypowiadać, bo każdy widzi. To nie są zawodowi piłkarze! To amatorzy,
którzy mają ogromne żądania finansowe! Ciągle narzekają, że słaba gra to wynik
rozgrywania meczów co 3 dni. W Europie zawodowi piłkarze przez cały rok grają
co 3 dni i nikt nie narzeka! Taki jest obraz nie tylko Wisły, ale całej
polskiej piłki!! Smutne to wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szaszko Re: Wisła Kraków IP: *.chello.pl 02.10.01, 12:42
      Chlopie, idz sie lecz!!! Ty chyba jestes kibicem Legii, skoro potrafisz tylko
      krytykowac Wiselke. Na temat prezesa Cupiala sie nie wypowiadaj, bo nie wypada
      mowic zle o kims kto uratowal nasz ukochany klub. Gdyby nie pieniadze Tele-
      Foniki chodzilbys dzis na mecze z Niedzwiedziem albo inna Biegoniczanka, a nie
      ogladal w Krakowie Barcelony, Parmy czy Interu...
      Przypomnij sobie jak wygladal stadion za Voigta. Wiadomo ze kazdy chcialby
      ogladac mecze przy sztucznym swietle pod dachem, ale nic na sile. Przeciez
      Prezes zaoferowal olbrzymie pieniadze na przebudowe stadionu, a zagralo nam na
      nosie ministerstwo sportu (dla niepoznaki zwane UKFiS).
      A a propos Nawalki - dla mnie jest to czlowiek kompletnie bez ambicji, razacy
      niekompetencja. Kazdy by mogl byc trenerem druzyny gdzie roi sie od gwiazd a
      punkty same wpadaja do kieszeni. Duzo tudniej poprowadzic druzyne sredniej
      klasy na wyzyny - wymaga to prawdziwego kunsztu trenerskiego. Tego jak widac
      panu Nawalce brakuje, do czego sam sie przyznal rezygnujac z objecia posady
      szkoleniowca Wisly...
      Jak Ci sie nie podoba na Reymonta, przenies sie na druga strone Blon. Daleko
      nie masz. Nie potrzebujemy malkontentow, tylko Wislakow. I zmien nick bo
      podpisujac sie "kibic" obrazasz prawdziwych kibicow Wisly.
      Aha, na koniec rada: wroc do podstawowki na lekcje ortografii (vide "kszeselka"
      i "smierdzonca").
      Mimo wszystko pozdrawiam.
      • Gość: anka9009 Re: Wisła Kraków IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:30
        smutne
      • Gość: Rob Re: Wisła Kraków IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 22:32
        Szaszko, masz 100% racji.
      • Gość: fanka17 Re: Wisła Kraków IP: *.interklub.pl 04.10.01, 21:59
        Szaszko w tym co piszesz jest wiele racji, ale prosze nie zapominaj o tym jak
        wiele dla Wisły zrobił Adam Nawałka.Jak wiele lat jej poświęcił.Owszem na
        trenera zespołu mającego takie ambicje jak Wisła się nie nadaje, ale wielki
        szacunek się mu należy.Więc proszę o więcej pokory w wypowiedziach na jego
        temat.Pozdrawiam.
        • Gość: Szaszko Re: Wisła Kraków IP: *.chello.pl 05.10.01, 12:00
          Fanka, masz oczywiscie racje! Bije sie w piersi. Mialem na mysli Nawalke-
          trenera, a nie Nawalke-pilkarza. Uwierz mi, darze olbrzymim szacunkiem jego
          dokonania jako zawodnika, podobnie jak i pozostalych bylych Wislakow (Kmiecik,
          Kapka, Iwan czy wielu innych). Drazni mnie tylko wykrzykiwanie na
          trybunach: "Nawalka wiemy ze wrocisz".

A co myslicie o Smudzie? Mi sie wydaje, ze mimo jego wad i bledow padl on
          ofiara pewnej zbiorowej psychozy. Urzadzono na niego nagonke, co prowadzi do
          paradokaslnej sytuacji wyzywania wlasnego trenera na stadionie...
          Dla mnie za Smuda przmemawia czysty pragmatyzm - nie ma w tej chwili nikogo
          lepszego na jego miejsce.
          • Gość: wak Re: Wisła Kraków IP: 165.222.186.* 05.10.01, 12:43
            Szaszko, nie zgadzam sie z Twoim pogladem, ze Nawalka jest zlym trenerem bez ambicji. Na
            poczatek powiem, ze nie wierze w jego dobrowolna dymisje. Ale to moje osobiste zdanie.
            Nawalka tak naprawde nie dostal jeszcze prawdziwej szansy poprowadzenia druzyny, a w roli
            strazaka spelnial sie b. dobrze. To czlowiek, ktory na futbolu sie zna, odbyl wiele stazow w czolowych
            klubach wloskich i hiszpanskich. Jestem pewnien, ze Wisla bedzie miala w przyszlosci taki sam
            pozytek z Nawalki-trenera jak kiedys miala z Nawalki-pilkarza.
          • pastor Re: Wisła Kraków 05.10.01, 20:50
            Odpowiadając na Twoje pytanie o Smudę, powiem szczerze, dziwi mnie, że zgodził
            się poprowadzić Wisłę po tym jak został potraktowany przez jej "kibiców". Chyba
            prezes Cupiał musiał zapłacić naprawdę dużo. Zgadzam się, że w tym momencie
            chyba nie ma lepszego kandydata na jego miejsce. Ciekawi mnie, czy Franz wytrwa
            na ławce do końca sezonu. Mam nadzieję, że nie, bo to zbyt dobry trener na tę
            drużynę (no nie na całą). Oby jak najwięcej młodych dostawało szansę, bo Rysio
            Cz. czy Boguś Zając to przecież jest żenada.
            • Gość: fanka17 Re: Wisła Kraków IP: *.interklub.pl 05.10.01, 21:26
              Zdecydowanie się zgadzam co do tego, iż obecnie nie ma w Polsce lepszego
              trenera niż Smuda.A tego w jaki sposób traktóją go niektorzy kibice nie będe
              komentowaś...Naszczęście nie jest ich tak wielu.
              Nie zgadzam się natomiast z tym, że nie daje szans pograć młodszym.
              Przecież nie raz na boisku pojawił się Brożek czy choćby Kuzera.Myśle i wierze,
              że Smuda wie co robi,
              pozdrawiam.
          • Gość: wislak Re: Wisła Kraków IP: *.chello.pl 10.10.01, 12:07
            Gość portalu: Szaszko napisał(a):

> A co myslicie o Smudzie? Mi sie wydaje, ze mimo jego wad i bledow padl on
            > ofiara pewnej zbiorowej psychozy. Urzadzono na niego nagonke, co prowadzi do
            > paradokaslnej sytuacji wyzywania wlasnego trenera na stadionie...
            > Dla mnie za Smuda przmemawia czysty pragmatyzm - nie ma w tej chwili nikogo
            > lepszego na jego miejsce.

szaszko!
            do Smudy mam stosunek obojętny - nigdy go nie wyzywam, ale też nie przepadam za
            nim, zwłaszcza jako człowiekiem. Co do jego umiejętności trenerskich to uważam że
            są niekompletne, tzn.: jest on np. dobrym motywatorem czy w miarę przyzwoitym
            taktykiem, ale już legendarna stała się jego nieumiejętność przygotowania drużyny
            do sezonu czy tzw "zajeżdżanie" piłkarzy.
            Nie zgadzam się że nie ma w Polsce lepszego trenera - ja za takiego uważam M.
            Jabłońskiego. A poza tym można poszukać szkoleniowca za granicą. Polscy trenerzy
            to klika ludzi kiszących się we własnym sosie. Cieszę się, że zaczęli się u nas
            pojawiac obcokrajowcy (Liczka, Okuka). Wnoszą trochę "świeżej krwi".
            • Gość: Wlad Re: Wisła Kraków IP: 192.168.0.* / *.mann.miechow.net 15.10.01, 15:56
              To jest i trochę tak: Wisła ma dokładnie tyle mankamentów ile cała polska
              piłka.To pojęcie nie nowe i wcale nie odkrywcze. Spór o Smudę jest trochę jak
              igrzyska dla mas - to temat zastępczy. Ja się pytam co w tym klubie robi np.
              pan Koźmiński bo onegdaj uczestniczył w ceremoniach całowania sztandaru Pogoni
              Sz. m.in. Kaziu W. w imię wierności?
              Teraz jest tu na Reymonta, po co?
              Co ten działacz (prezes) robi?, a no nie dopuszcza Ola do gadania (ten akurat
              też jest ze Szczecina), czy to wendetta?
              Stadion jaki jest - każdy widzi, to samo znaczna część łobuzerki (również tej
              przyjezdnej)przez którą,np. ja od kiedy założyłem rodzinę nie ryzykuję swego
              zdrowia by oglądać mecz na stadionie. Więc to wszystko pachnie prowincją, którą
              przecież jesteśmy. Widziałem już kilka makiet pięknego stadionu Wisły, potem
              mogłem śnić i śnić. I Boga chwalić należy, że wszedł tu p. Cupiał. Mamy
              problemy o których 10 lat temu nam sie nie śniło. Wisła nie schodzi poniżej
              pewnego poziomu. MU też grywa katastrofalnie, spójrzcie na Real, Lazio - czy
              tam grają amatorzy? Jeśli tak to sakramencko opłacani, ale są to firmy i kiedyś
              zła passa minie. Ludzie chodzą na mecz dlaklubu, kilku piłkarzy, również w
              Krakowie a ci nie mają nawet przyzwoitego boiska treningowego a nam się marzą
              dachy, światła i inne luksusy.........i bardzo dobrze ale nie teraz, niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka