trudny2002 17.09.02, 19:10 Chciałbym dziś pogadać z kim się da o: Programie kandydata na prezydenta naszego więc i mojego Miasta, konkretnie o programie Rokity. To jak, pogada ktoś ze mną o tym? trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BH2 Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: 213.249.157.* 17.09.02, 19:15 TRUDNY..temat Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Pogadaj ze mną o tym... 17.09.02, 19:18 Ale przecież pogadać można, nie? ;-))trudny Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 To nie jest agitacja... 17.09.02, 19:50 Ten program można spotkać na stronie www.janrokita.pl To serio nie jest żadna agitacja z mojej strony. Mogę na wstępie zwrócić uwagę, ze mnie nieco razi fakt iż w tym programie nic tylko POLICJA, BEZPIECZEŃSTWO itp, a kultura i to co Miasta tego krwią i sercem pozostaje nietknięte... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac pogadam... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 20:22 ... tylko najpierw musze sie z nim zapoznac :) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Przecież to nie jest tak długi program...... 17.09.02, 20:57 I jak? Coś Cię wzięło czy spokojnie, jak każdy nastawiony na kawałek elektoratu...? Wszedłbyś w to? Czy nie razi Cie brak , właśnie tego co dla Krakowa ważne, a może najważniejsze? Czy jesteś zdania... No jak , czytasz? Poczytałeś? Teraz MOSTY, a potem ...ktoś do pilnowania porządku na mostach, obok i pod mostami...i żeby te śmieci... i ten sport i sztuki walki i pedagog szkolny... Co o tym wszystkim sądzisz? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Przecież to nie jest tak długi program...... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 21:06 > Co o tym wszystkim sądzisz? Sadze, ze za duzo tego i za bardzo na pokaz te 230 kamer... po co to komu? Uwazam, ze powinno zlikwidowac sie straz miejska, a na jej miejsce wprowadzic wiecej policjiantow, ktorzy maja wieksze uprawnienia. Pomysl: funkcjonariusz nie reaguje, funkcjonariusz wylatuje bardzo sluszny. Lekcje profilaktyczne w szkolach daja efekty, sam bylem na jednej i popieram. Ogolnie pomysly ida w dobra strone, ale to dopiero 1/5 programu! Jezeli to jest caly program, to ja dziekuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac jezeli tak ma wygladac... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 21:01 ...program kandydata na prezydenta drugiego co do wielkosci miasta w Polsce, to ja dziekuje. Zawiodlem sie. Jezeli ten czlowiek zamierza przez cala swoja kadencje, a tak wynika z programu, walczyc z przestepczoscia, to ja dziekuje (Straz miejska narazie nie spelnia wymagan). Owszem to wazna sprawa, ale tak jak pisze Trudny jest jeszcze multum innych rownie istotnych. Punkt dla kontrkandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Mnie tez rozczarowuje... 17.09.02, 21:11 A szkoda, bo sądziłem,że po Rokicie można oczekiwać znacznie więcej. Ten program brzmi dość dziwnie w kontekście przeszłości kandydata . I rzeczywiście nawet skoncentrowana przestępczość, a tego w Krakowie chyba nie ma tak jak w okołowarszawskich przysłowiowych już...nie wymaga chyba skupienia działań Prezydenta przez pełną kadencję. A tu nic tylko ...walczyć z przestępczością i kierować środki finansowe na Policję. Tez uważam , ze policjanci powinni świetnie zarabiać i powinno się ich wspomagać aż okrzepną i będą mogli wspomagać nas, niemniej... Kompletny brak zainteresowania kulturą w mieście , to jest coś co poraża. Mnie poraża. Obecny szef od promocji też był zdania, ze miasto się promuje samo i ??? No właśnie, i się nie promuje samo jak nic na świecie. Boże drogi dlaczego zsyłasz Krakowowi takich superkandydatów? Tylko cholera jeśli nie Rokita, to przecież nie ten pan na M. Wiec czy to znaczy że popanuje nam powtórnie Józef? Może to i dobrze, bo to równy gość. Orzeł nie jest , ale gospodarz chyba całkiem tego... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Mnie tez rozczarowuje... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 21:17 > A szkoda, bo sądziłem,że po Rokicie można oczekiwać znacznie więcej. O wiele wiecej! Ja jestem naprawde zawiedziony, mocno. > Kompletny brak zainteresowania kulturą w mieście , to jest coś co poraża. > Mnie poraża. To sie przelozy na glosy, Krakow byl, jest i bedzie kulturalny, wiec pan Maria sie chyba przeliczy, zdenerwowal mnie! > Obecny szef od promocji też był zdania, ze miasto się promuje samo i ??? I liczba turystow jaka okazala.. > Wiec czy to znaczy że popanuje nam powtórnie Józef? > Może to i dobrze, bo to równy gość. Orzeł nie jest , ale gospodarz chyba > całkiem tego... Tylko on juz zostal, na poczatku nikt nie dawal mu szans, ale widzac kontrkandydatow wypada nadzwyczaj okazale. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Chyba założę wolne towarzystwo... 18.09.02, 08:58 WOLNE TOWARZYSTWO NIEPRZYMUSZONEGO WYBORU WŁAŚCIWEGO PREZYDENTA Kandydat narysował się sam i to bez specjalnych starań. Czy to znaczyć może , że powrót do skromności daje większe szanse? A wracając do tego programu...czy nie taniej zaprosić na tygodniowe konsultacje Giulianiego? Tak w ramach Dni kRakowa i ...spokój.;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Chyba założę wolne towarzystwo... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 09:04 > A wracając do tego programu...czy nie taniej zaprosić na tygodniowe konsultacje > Giulianiego? Tak w ramach Dni kRakowa i ...spokój.;-)) Pan Oleksy bierze za wyklady od kilku do kilkunastu tysiecy zlotych, zamien zlotowki na dolary, pomnoz przez 5 i wyjdzie Ci przykladowa cena owych konsultacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Dzieńdobry...;-)))... 18.09.02, 09:10 Nie powiem o tym Giulianiemu, że trafił pod porównanie z tak zacną postacią i do tego nie powiem o możliwościach finansowego wzlotu...;-)) Wystarczy w ramach zabawy zaprosić Giulianiego , co naprawdę nie jest tak trudne, a jako konsultantów zaprosić tych nowojorskich policjantów, którzy nie tyle że mówią po polsku, ale wręcz są Polakami. Do tego pewnie i kilku Krakowian się znajdzie... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Dzieńdobry...;-))) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 09:22 > Nie powiem o tym Giulianiemu, że trafił pod porównanie z tak zacną postacią i > do tego nie powiem o możliwościach finansowego wzlotu...;-)) Czy zacna? moglbym polemizowac, ale na pewno najlepiej oplacanym politykiem-wykladowca :)) > Wystarczy w ramach zabawy zaprosić Giulianiego , co naprawdę nie jest tak > trudne Wlasciwie to masz racje, zaprosic nietrudno, ale przekonac? Z policjantami tez niezly pomysl, chyba Warszawa rok temu goscila ich i zle tego nie wspominaja. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 08:17 To tylko kawałek programu! Ale jestem nieuwazny! To tylko pierwsza częśc, wiec co będzie dalej? A segregator jest pojemny...wiec moze byłem niesprawiedliwy, może nie doceniłem należycie starannego przygotowania Kandydata? Czekam wiec na publikację następnych pokładów planów... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 08:45 trudny2002 napisał: > To tylko kawałek programu! > Ale jestem nieuwazny! > To tylko pierwsza częśc, wiec co będzie dalej? > A segregator jest pojemny...wiec moze byłem niesprawiedliwy, może nie doceniłem > > należycie starannego przygotowania Kandydata? > Czekam wiec na publikację następnych pokładów planów... > trudny Trudny ze tak zapytam jak wogóle chce ci sie gadac o Rokicie? Przeca ten pan z wyswiechtana głowa jest tak pierdzielniety ze heja a jego pomysły sa tak apstrakcyjne az wierzyc sie niechce ze ktos mógł takie cos wogóle wymyslic!Wiec proponuje wysłac pana Rokite do kobierzyna(jak przebywa w krakowie)albo do tworek (jak jest w warszawie).A pozatym proponuje wszystkim kandydata zaplikowac profilaktyczne badania u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 08:50 Widzisz , uważam że jest kandydatem o którym mówi się dużo. I chcę te opowieści zweryfikować. Ja chcę naprawdę wziąć udział w wyborach i chcę żeby naprawdę choć część osób była ważności tego wyboru świadoma. To tak jak kupuję owoce albo mięso. Kupuję to co chcę i wybór jest świadomy. Tylko za zakupy płacę przy kasie od razu, a przy tych wyborach przez cztery lata... trudny A poza wszystkim, ja nie zawsze jestem śmiertelnie poważny...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 09:03 Trudny ze tak zapytam kto jet twoim kandydatem ? A własciwie czemu tak duzo piszesz o Rokicie moze to jakas nowa forma kampani reklamowej ?Człek czytajac nie zdaje sobie sprawy ze do podswiadomosci zostaje mu wbijane nazwisko Rokita , potem taki osobnik idzie do urny i odruchowo skresla Rokita?Swoja droga całkiem nie zły pomysł nie? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 09:15 Gość portalu: picipolo napisał(a): > Trudny ze tak zapytam kto jet twoim kandydatem ? A własciwie czemu tak duzo > piszesz o Rokicie moze to jakas nowa forma kampani reklamowej ? To pozorne, ze dużo piszę o Rokicie. O Rokicie dużo się mówi wogóle. Jest w centrum zainteresowania mediów i jest najbardziej, najpowszechniej znanym Kandydatem. Choćby przez udział w parlamentarnej grupie już kilka lat. Czy jest moim kandydatem? Dotąd nie był.Czy będzie? Nie wiem, raczej nie . Ale moim kandydatem nie jest z całą pewnością kandydat ugrupowań lewicowych. Żaden z założenia, ale też dlatego że żaden nie przedstawił niczego sensownego w propozycjach programowych. Pozostaje więc kandydat Unijny... Na dziś skłaniam się ku Lassocie, czy tak zostanie ? Nie wiem. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 09:32 trudny2002 napisał: > Gość portalu: picipolo napisał(a): > > > Trudny ze tak zapytam kto jet twoim kandydatem ? A własciwie czemu tak duz > o > > piszesz o Rokicie moze to jakas nowa forma kampani reklamowej ? > > To pozorne, ze dużo piszę o Rokicie. O Rokicie dużo się mówi wogóle. Jest w > centrum zainteresowania mediów i jest najbardziej, najpowszechniej znanym > Kandydatem. Choćby przez udział w parlamentarnej grupie już kilka lat. > Czy jest moim kandydatem? > Dotąd nie był.Czy będzie? Nie wiem, raczej nie . > Ale moim kandydatem nie jest z całą pewnością kandydat ugrupowań lewicowych. > Żaden z założenia, ale też dlatego że żaden nie przedstawił niczego sensownego > w propozycjach programowych. > Pozostaje więc kandydat Unijny... > Na dziś skłaniam się ku Lassocie, czy tak zostanie ? Nie wiem. > trudny > Wybacz ale w zadnym stopniu nie daze sympatia nikogo z UW.A pozatym czemu uwazasz ze lewica jest zła?przecierz za rzadów prawicy nasze miasto sie stacza wiec moze dajmy szanse lewicy aby pokazała co potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Odpowiadam dlaczego 19.09.02, 09:57 Dlaczego nie lewica? Proste. Ty chcesz dać lewicy szanse, a ja uważam, że takie możliwości miała w okresie od 1946 do końca lat 80. O staczaniu się Miasta. To miasto funkcjonuje od kilkuset lat i rozkwitało , niestety w epokach minionych. Wówczas o lewicy jeszcze nawet ptaszęta nie świergoliły. Ogólnie o kandydatach i prezydenturze. Wiarygodność i rzetelność to powinny być cechy głowne. I oczywiście uczciwość i umiejętności gospodarzenia i szacunek dla tego wszystkiego co w Krakowie już jest. Kraków to , choć się wielu nie zgodzi, miejsce wyjątkowe. Odwiedzane przez wielu nie dla przyczyny dorobku posowieckego, nie dla kina Kijów, nie dla wielkiego przemysłu, nie dla mostów do nikąd. W końcu nie dla węzłów komunikacyjnych i osiedli takich jak Prokocim czy Prądnik. To nie znaczy , ze jestem przeciwnikiem komunikacyjnego uporządkowania albo przeciw budowaniu nowych domów. Wiele miast na świecie żyje dzięki przeszłości, dzięki temu , że inni tam przyjeżdżają i zostawiaja pieniądze za możliwość obcowania z fascynującą przeszłością. Nikt tu nie wybuduje Manhattanu , nikt nie wybuduje krakowskiego kompleksu skoczni narciarskich ani krakowskiej wieży Eiffle'a. To prostsze niż się zdaje, a mamienie ludzi nowym i lepszym? Jakim lepszym? Może ktoś wpadnie na pomysł aby wyburzyć Zamek królewski i postawić na tej samej skale najwyższy budynek w Europie środkowej i co? A wiesz ile to nowych miejsc pracy? I na budowie i potem przecież też. Bzdury, banialuki, pieprzenie i dewastacja, która nie jedynie w zniszczonych Maszkaronach. Przez pięćdziesiąt lat dewastowano wszystko co się dało. To zasługi lewicy. To nie jest jakaś inna lewica, to tylko tak jak włosy Twojej żony...farba. Wkurza mnie takie podchodzenie, ze może jednak szansa...Dla kogo niby i na co? A jak wykorzystuje tę daną szansę obecna władza centralna? A to nie lewica? A to nie jest realizacja programu o tych kretyńskich "gruszkach na wierzbie"? Więc jeśli jesteś tak miły , daj spokój i ja też nie będę się bardzo wkurzał... Popatrz za okno, mało Ci że pogoda jest jaka jest? Jeszcze chcesz i siebie i mnie nachmurzać? ;-)))trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: u al la kolega sie zagotował IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 10:19 Juz pedze wytłumaczyc i odpowiedziec. Przepraszam prawica tez miała ster w swoich rekach i co pokazali? Jkie jest wedłóg ciebie rozwiazanie, dopuscic LPR albo SAmoobrone do władzy? Moze wybrac prezydenta bezpartyjnego? 1. Pokaz mi takiego? 2.Jak bedzie bezpartyjny to nie bedzie miał poparcia a co zatym idzie nie bedzie miał władzy ,bedzie jak marionetka. 3.Czy kraków stac na takiego prezdenta i na ten chaos który wtedy zapanuje? 4.Co do Krakowa jako miasta turystycznego. -bez nowoczesnej bazy hotelowo-gastronomicznej nic z tego nie bedzie. -bez zachecania zagranicznych inwestorów nic nie powstanie (brak krajowego kapitału). Co do tego ze miasto samo sie obroni swoja historia. -młodych ludzi (turystów)mało co obchodzi historia krakowa -wiekszosc np.amerykanów nawet nie wie gdzie lezy Polska ! Co do starej-nowej lewicy. -popatrz ile razy Rokita zmieniał partie? -kto działa w PO? _kto działa w UW? -kto działa w PiS? wiec smiem twierdzic ze to tez stara gwardia postsolidarnosciowa a wiec wciaz te same wyjadacze. picipolo Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 To nic takiego 19.09.02, 10:26 Gość portalu: picipolo napisał(a): > Juz pedze wytłumaczyc i odpowiedziec. > Przepraszam prawica tez miała ster w swoich rekach i co pokazali? > Jkie jest wedłóg ciebie rozwiazanie, dopuscic LPR albo SAmoobrone do władzy? > Moze wybrac prezydenta bezpartyjnego? > 1. Pokaz mi takiego? > 2.Jak bedzie bezpartyjny to nie bedzie miał poparcia a co zatym idzie nie > bedzie miał władzy ,bedzie jak marionetka. > 3.Czy kraków stac na takiego prezdenta i na ten chaos który wtedy zapanuje? > 4.Co do Krakowa jako miasta turystycznego. > -bez nowoczesnej bazy hotelowo-gastronomicznej nic z tego nie bedzie. > -bez zachecania zagranicznych inwestorów nic nie powstanie (brak krajowego > kapitału). > Co do tego ze miasto samo sie obroni swoja historia. > -młodych ludzi (turystów)mało co obchodzi historia krakowa > -wiekszosc np.amerykanów nawet nie wie gdzie lezy Polska ! > Co do starej-nowej lewicy. > -popatrz ile razy Rokita zmieniał partie? > -kto działa w PO? > _kto działa w UW? > -kto działa w PiS? > wiec smiem twierdzic ze to tez stara gwardia postsolidarnosciowa a wiec wciaz > te same wyjadacze. > picipolo Proszę Cie jak kogo dobrego. Nie wyciągaj mnie na takie niby sensowne rozmowy. Mnie polityka i politycy bardzo mało interesują. Tym z poprzedniej epoki zawdzięczam fizycznie ...zmniejszenie liczebności rodziny, zmniejszenie stanu posiadania, niechętną pamieć.Żeby pozostać przy tych sprawach poważniejszych. A teraz jest kolejna pora WYBORU , a nie sporu o propagandowe obrazki z cyklu a ten to , a tamten to... Inwetycje, baza dla turystyki oczywiście tak. Tylko nie opowiadaj, że młodych nie obchodzi Stary Kraków, bo przecież bez tego Krakowa, nikt tutaj nie przyjedzie. Bo po co? I nie sądź , ze ja aż tak się tą rozmową denerwuję, pisałem, że nie zawsze jestem smiertelnie poważny i tak to traktuj. A jak tam żonusia? ;-))trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: Ciesze sie Trudny. IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 10:40 Wiesz ja moze zamłody jestem na wspomnienia o komunie. Naprawde miąłem tylko na mysli to ze tak naprawde w naszym kraju jest za duzo parti i partyjek. I to wprowadza zament i chaos.A odrebna sprawa jest wtracanie sie kleru do polityki co równiez nie słuzy nam jako Polaka i naszemu krajowi. Ah dziekuje zonka wysmienicie ,promieniuje radoscia i sexem. A jak tam twoja przytulanka? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 09:20 trudny2002 napisał: > To tylko kawałek programu! > Ale jestem nieuwazny! > To tylko pierwsza częśc, wiec co będzie dalej? > A segregator jest pojemny...wiec moze byłem niesprawiedliwy, może nie doceniłem > > należycie starannego przygotowania Kandydata? > Czekam wiec na publikację następnych pokładów planów... > trudny Tylko, że do segragatora oprócz wkładania kartek, można je też wyciągać. Trzegba się rówenież zastanowić ile tych kartek z tego segregatora Pan Maria wyciągnie po wyborach. Wg mnie czytjąc kampanię należy się zastanowić co jest realne, a nie o czym maży kandydat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaxx NIe ma o czym gadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.02, 10:25 Niestety, facet nie ma nic ciekawego do zaproponowania, pewnie znowu będzie tropił jakieś wyimaginowane afery. Poza tym on jest jakis dziwny nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.10.02, 22:32 trudny2002 napisał: > Chciałbym dziś pogadać z kim się da o: > Programie kandydata na prezydenta naszego więc i mojego Miasta, > konkretnie o programie Rokity. > > To jak, pogada ktoś ze mną o tym? > trudny Odpowiedz Link Zgłoś