Dodaj do ulubionych

Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie

IP: 62.111.139.* 20.10.05, 22:20
Po prostu bez komentarza...a pomyśleć,że lubiałam chodzić do tego klubu...
Obserwuj wątek
    • Gość: ludzik Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.tele2.pl 20.10.05, 22:43
      Najgorsze jest to że to kibice Wisły zrobili, a zawsze było wiadomo że to
      raczej kibice z drugiej strony błoń są agresywni. Dzisiaj się już sharksi
      chwalili że "ubili wczoraj żyda w żaczku". To jest chore. Ja się z takimi
      kibicami Wisły nie utożsamiam i dalej będę kibicował mojej drużynie.

• Gość: Kwadraat ludzik przestań bredzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:03
        Po pierwsze Olo nie był kibicem.A chłopaków z Wisły znał raczej dobrze w koncu
        kilka lat z nimi przepracował.
        • Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 21.10.05, 00:58
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 21.10.05, 01:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: greg Re: Szukam pracy dla esbeka Skowrońskiego. IP: *.as1.qkr.cork.eircom.net 21.10.05, 02:21
              Panie, wypaluj sie pan, bo zaczynasz byc juz nudny!
            • Gość: anty ubek Re: Szukam pracy dla esbeka Skowrońskiego. IP: *.local.pl / *.2-0.pl 21.10.05, 10:31
              PAWEŁ TY PISZ O PRAWDZIWYCH UBEKACH TYCH Z CZASÓW PRL- lu CI DAWALI POPALIĆ
              LUDZIOM, A DZISIAJ MAJĄ WYSOKIE EMERYTURY KTÓRE POWINNI STRACIĆ CONAJMNIEJ PO
              POŁOWIE I DOSTAĆ NAJNIŻSZĄ, TO JEST TEMAT KTÓRY BY INTERESOWAL WIĘKSZOSĆ
              KRAKOWIAN TYM BARDZIEJ BY INTERESOWAŁ PONIEWAŻ TOWARZYSTWO TO SIEDZI CICHO JAK
              SZCZURY W DZIURACH
          • agata.balu Re: APEL PREZESA CENTRUM ... 21.10.05, 10:11
            Nie twierdzę, że Paweł nie ma racji pisząc to co pisze, ale juz mi obrzydły
            jego bezsensowne wtręty do kazdej dyskusji.
            Pawle, kompromitujesz swoja działalność w ten sposób. Zważ, że
            dyskutanci "wybiórczej" stanowią raczej stały zespół i wszyscy juz znają Twoje
            uwagi do działalności policji.
            Nie piszesz nic nowego tylko denerwujesz, a poza tym przestajesz byc traktowany
            poważnie gdyż zakrawa to na obsesję.
            Oczywiście wiem, ze tego nie przeczytasz, gdyż wpadasz do każdego tematu z tymi
            samymi "gotowcami" i kompletnie sie nie troszczysz o przeczytanie komentarzy do
            nich.
            Zatem mam zamiar systematycznie wrzucac Twoje wypowiedzi do kosza!
            • Gość: Tommy Re: APEL PREZESA CENTRUM ... IP: 194.150.99.* 21.10.05, 13:14
              wreszcie ktoś zaułważył obsesję tego faceta ! do szału mnie ten apel
              doprowadzał-na każdym formu.
              • Gość: jano a moze to sumienie IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:13
            • Gość: jano niestety jest to jedyny sposob IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:19
              w jaki w tym kraju mozna domagac sie sprawiedliwosci tluc w kolko to samo
      • Gość: tss Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:05
        Mordercow poszukaj u siebie prowokatorze.

<*>
      • Gość: bhvb Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.ds13.agh.edu.pl 21.10.05, 18:16
        prowkoacje zostaw w domu
        przeciez wszystkim wiadomo czyj to teren
        nigdy sie nie przyznacie do bledu taka z was cala cracovia
        a szkoda
      • Gość: Miąso Re: Nowa lewica IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.10.05, 21:47
        atakuje!
      • Gość: hhh Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.10.05, 09:19
        w dupie byles - gowno widziales - po co piszesz takie rzeczy - nie, nie mialo
        podloza kibicowskiego to zdazenie, zreszta - po co wam to wszystko tlumaczyc??

• Gość: hhh Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.10.05, 09:21
        w d**e byles - g**no widziales - po co piszesz takie rzeczy - nie, nie mialo
        podloza kibicowskiego to zdazenie, zreszta - po co wam to wszystko tlumaczyc??
    • Gość: kuba kornecki Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 83.175.177.* 20.10.05, 22:46
      olo wszyscy cie beda zawsze pamietać (*)(*)(*)(*)
    • Gość: qba Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 83.175.177.* 20.10.05, 22:48
      on był djem a nie kibolem
    • Gość: Byly bRamkaRz Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 21.10.05, 00:12
      ['][']['][']['][']['][']['][']
      Olo
      ['][']['][']['][']['][']['][']
    • Gość: pawel Tak to sie konczy jak sie nie sprawdza legitymacji IP: 195.150.224.* 21.10.05, 00:53
      przed wejsciem do klubu. No coz jak sie dresiarnia panoszy to trzeba bedzie
      zmienic klub
      • Gość: simplus Re: Tak to sie konczy jak sie nie sprawdza legity IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.10.05, 10:07
        A myślisz, że sprawdzanie legitymacji studenckiej coś zmieni?
        Niestety coraz więcej dresiarstwa tę legitymację ma, to po pierwsze.
        A po drugie nie będąc już studentem chciałem kiedyś wejść do Klubu pod
        Jaszczurami, na kawę i co usłyszałem od ochroniarza? Że muszę sobie poszukać
        innego miejsca. Chore. Nie jestem ani dresem, ani kibolem tylko przeciętnym
        mieszkańcem tego miasta
        • Gość: tmkkk Re: Tak to sie konczy jak sie nie sprawdza legity IP: 62.89.110.* 21.10.05, 10:13
          to miałeś pecha chyba, bo absolwentów wpuszczają, i to na słowo honoru.
      • Gość: Kamil Re: Tak to sie konczy jak sie nie sprawdza legity IP: *.crowley.pl 22.10.05, 17:42
        Akurat w Żaczku maja chopla na Tym punkcie!! ile razy bym nie był to tak testowali ze masakra i nieraz moji normalnie wygladajacy znajomi nie weszli... poprostu ktos chory był i tyle..
        • Gość: eso Re: Tak to sie konczy jak sie nie sprawdza legity IP: *.itelekom.pl 22.10.05, 20:40
          Ja razem ze znajomymi wchodzilem do zaczka bez najmniejszych problemow. Bez
          pokazywania legitki ani nawet dowodu, wiec nie mowcie ze tak kontroluja,
          pozatym co da takie sprawdzanie??
    • Gość: wiwi ...i to o dostęp do samicy IP: *.netcontrol.pl 21.10.05, 10:47
      ci debile nie urwali się z dresiarstwa - oni się urwali z czwartorzędu
    • Gość: kem Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:00
      NIE WYTRZYMAM!!!

jak tak mozna? przeciez te dresy nie maja ZADNEGO SUMIENIA! ZERO MOZGU!
      wytrzymam brak reform w sluzbie zdrowia, rolnictwie, edukacji i wszystkim innym,
      ale NIECH KTOS COS ZROBI Z BEZPIECZENSTWEM! Przeciez to jest podstawa...

po prostu nie mam slow! zatkalo mnie! TRZEBA ZROBIC Z TYM PORZADEK! zamknac
      wszystkie te SWINIE w KLATCE i niech sie powyzynaja! a jak zostanie ostatnia, to
      wsadzic ja do wiezienia na DOZYWOCIE!!!

Rzygac mi sie chce...
      • Gość: allejaja Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.05, 21:36
        Jak mozna w ogole wejsc do klubu z tasakiem... paranoja...! Co to, wolna
        Ameryka? TO TAK NA IMPREZKĘ RZEŹNICZA??? Potańczymy, a potem sobie dziabniemy
        kogoś! Moze teraz kazdy powinien miec pozwolenie na bron palną?! NOZE, WIDELCE,
        TASAKI BASEBALLe...
        I Z NIMI BYLY KOBIETY!!!!!!!!! DZIEWCZYNY! WYDAJCIE TYCH BANDZIOROW OD RAZU!!!
        • Gość: ja Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 195.150.224.* 21.10.05, 21:45
          Nie umiiii czytac to do podstawowki.. To sie stalo przed klubem po tym jak napastnicy zostali wyrzuceni z klubu. Nie bylo ich przez chwile i wrocili z "narzedziami". Prawdopodobnie przyniesli z samochodu.
        • Gość: ja Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 195.150.224.* 21.10.05, 21:45
          Nie umiiii czytac to do podstawowki.. To sie stalo przed klubem po tym jak napastnicy zostali wyrzuceni z klubu. Nie bylo ich przez chwile i wrocili z "narzedziami". Prawdopodobnie przyniesli z samochodu.
        • Gość: eso Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.itelekom.pl 22.10.05, 20:42
          Czlowieku czytaj dokladnie! Na imprezie nie byli uzbrojeni, jak zaczeli sie
          awanturowac to ich wyrzucili, potem napastnicy pojechali do domu i wzieli noz i
          tasak!
    • Gość: Tommy dresiarstwo w żaczku IP: 194.150.99.* 21.10.05, 13:12
      Dresów w żaczku nie brakuje, a ochrona ich wpuszcza...kiedyś musiało do tego
      dojść.
    • Gość: wsciekły Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 83.238.175.* 21.10.05, 21:37
      dozywocie dozywocie ...jak bierzesz tasak to nie idziesz pobic...I tak wyglada
      student-morderca....

Olo byłeś wielki ciałem i duchem ... zawsze w naszej pamieci!!![']['][']
    • Gość: poeta Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 22.10.05, 13:29
      21-letniego Macieja B., studenta trzeciego roku UJ - dres? student zabil studenta.
      • Gość: eso Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.itelekom.pl 22.10.05, 20:43
        To ze ktos jest studentem nie znaczy ze nie moze byc dresem!!
        • Gość: hhh Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.10.05, 09:14
          to ze ktos jest dresem nie znaczy ze nie moze byc studentem
    • Gość: eso Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.itelekom.pl 22.10.05, 20:37
      A niechze sie ta Ryniakowa nie bierze za kampanie od razu! Jej synek to podobno
      niezle ziolko bylo. Ale co - cos sie podzialo, mozna sie pokazac to jest
      pierwsza. Jakos od momentu pobicia jej syna i akcji zbierania podpisow nic nie
      robila - kto wogole na nia glowal w wyborach parlamentarnych :/
      • Gość: Miki Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 195.150.224.* 22.10.05, 21:26
        Wy wszyscy jestescie "chorzy" - nie umiecie uszanowac,że zginoł młody chłopak i
        tych ktorzy stracili bliską osobę... wstrzymajcie swoje głupie komentarze!!!
        • Gość: eso Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.itelekom.pl 26.10.05, 17:29
          Aha my jestesmy chory bo nie umiemy uszanowac?? Ja to w pelni szanuje.
          A Ryniakowej tak nie powiesz - to ona robi sobie kampanie na tej smierci.
          Czlowieku naucz sie wartosiowac a potem tak ostro komentuj, co?
      • Gość: hhh Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 23.10.05, 09:17
        "Jej synek to podobno
        niezle ziolko bylo."

ehhhh
        Olo i "R" tez nie byli swieci, kto ich znal wiedzial jak sie na imprezach
        zachowywali, predzej czy pozniej komus by i tak nerwy puscily i dostali by
        po "mordkach" za wyrywanie dziewuch "imprezowiczom", niestety stalo sie, komus
        nerwy puscily, nie wytrzymal, jednak tasaki, noze etc'ery to jest duza
        przesada. MOze teraz , po smierci kumpla, "R" zrozumie" ze nie wszystkie dupy
        moze miec.
        • Gość: eso Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.itelekom.pl 26.10.05, 17:28
          Nie iwem chyba nie znam tych osob ktore zostaly pod zaczkiem napadniete,
          dlatego w tej sprawie sie nei wypowiadam. Niemniej jednak przykre ze tak sie to
          skonczylo
        • Gość: swiat zwariowal Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:35
          chyba nie znales za dobrze ola... bylam jego kolezanka, na niejedenej imprezie
          sie z nim bawilam i wcale nikogo chamsko nie zaczepial. wrecz przeciwnie -
          zawsze byl bardzo fair. i napewno nie wyrywal dziewuch:/ wiec sie nie
          wypowiadaj jak nie wiesz jak bylo.
    • Gość: Ona Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.chello.pl 22.10.05, 21:18
      † Wieczne odpoczywanie racz Mu dać Panie... †

W środę tj. 26.10.2005 r. o godzinie 17 odbędzie się Marsz Przeciw Przemocy.
      Chcemy w ten sposób zamanifestować swój sprzeciw przeciwko tej bezsensownej
      śmierci. Spotykamy się w Rynku Głównym pod ratuszem aby przejść pod "Żaczek",
      tam, gdzie zmarł Arek.

Przyjaciele, koledzy, znajomi.

• Gość: Whatever Whenever Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.autocom.pl 24.10.05, 16:04
      Stała sie tragedia to prawda ale nie mozna zrzucac wszystkiego na dresow!!! Z
      tego co wyczytalem to prawdopodobnymi sprawcami tego zajscia sa STUDENCI !!!
      Pozatym ludzie zrozumicie cos - DRESIARSTWO TO STYL BYCIA I MYSLENIA a nie tylko
      UBIERANIA !! Jestem dosc dobrze zbudowanym facetem, lysym ale nie robie awantur
      ani zadfym po klubach bo i po co ?? Ale co z tego.. do wiekoszosci klubow nie
      mam wstepu dlatego ze wygladam tak jak wygladam..a uwierzcie mi widzialem
      sytuacje gdzie Garniak zrobil taka jazde ze Ochrona ledwo sie wyrabiala!!!! I co
      ?? Wszystko dresy??? Nie !!!! To WASZE CHORE MYSLENIE !!!!!! Zrozumcie ze
      czlowiek w sportowym ubraniu nie zawsze jest bandyta !!!! WIecej jazd robia
      nawaleni studenci !!! i Jestem tego świadkiem !!!!! Konczac...Wyrazy współczucia
      dla rodzin ofiary i znajomych tego chłopaka !!!! Ludzie opamietajcie sie
      !!!!!!!!!!!!
      • Gość: hhh Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 27.10.05, 07:44
        szczera prawda - skads ten problem znam - wyglad "dresa" jest stereotypem ebila
        ktory tylko bije i kradnie a tak naprawde w kazdej spolecznosci na swiecie
        znajduja sie bezmozgie istoty ktore chodza w garniturach , pod krawatem, sa
        wyksztalceni a robią co robia - czyli wszczynaja burdy na ulicach

- a najgorsi(sze) sa prowodyrzy(derki) wiekszosci zajsci - pijane badz tez
        nacpane laski ktore podpuszczaja swoich "machomen'ow"
    • Gość: porcodio Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.bj.uj.edu.pl 26.10.05, 12:39
      Wszyscy "diagnostycy" bŁądzą. Wychowanie w duchu sakramentalnego małżeństwa,
      wyłączności partnera itp było przyczyną nieszczęścia. Nie przypadek,że
      zdarzenie miało miejsce naprzeciw "papieskich" Błoń.
    • Gość: porcodio Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.bj.uj.edu.pl 26.10.05, 13:28
      Za komuny biłem się o babę, ale użycie instrumentów nie wchodziło w rachubę.
      Prawo i sprawiedliwość: katechetę za dżadża, prawym w stronę Watykanu. A w
      każdym razie do szkoły nie wpuszczać. Niestety nierealne.
    • Gość: gosia UCZCIE SIĘ, TUMANY, UCZCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:31
      Cytat brzmi: "ŚPIESZMY się kochać ludzi / tak szybko odchodzą". A jeśli zmiana
      była celowa, to niech autor tekstu nie pisze, że cytat.
      • Gość: Olo - PAMIETAMY! Re: UCZCIE SIĘ, TUMANY, UCZCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:33
        Naprawde teraz tylko to Cie martwi? Blad w cytacie? Chyba wazniejsze jest to co
        sie stalo i na co byl on odpowiedzia! Ucz sie wspolczucia, a nie wytykania
        innym bledow!
      • Gość: studentka Re: UCZCIE SIĘ, TUMANY, UCZCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 12:27
        akurat uczcie sie tez jest cytatem - wiec nie wyzywaj innych, jak sama jestes
        niedouczona...
        Olo, na zawsze w naszych sercach[*]
    • Gość: niestety_student Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:40
      No cóż, jakie uczelnie, tacy studenci, nic dodać nic ująć...
      Jeżeli na uczelniach szerzy się chamstwo, znieczulica i chęć dokopania biednemu studentowi, nie dziwcie się, że dochodzi do takich sytuacji. Wydarzenie sprzed tygodnia jest straszne, karygodne i wymaga potępienia. Nie zamierzam nikogo bronić, ale takie zachowania i tego typu nieszczęścia nie biorą się znikąd...
      • Gość: EWA Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.10.05, 13:59
        Marsz milczenia, palenie zniczy, chwytliwe hasła z poezji księdza Jana,
        egzaltacja...i jak zwykle na pustych, pokazowych gestach się kończy, nadal cham
        będzie panem ulicy, a reszta nie reaguje, bo ich na razie nie zaczepiają rózne
        abeesy (Absolutny Brak Szyi). Na razie...
        • Gość: hhh Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 27.10.05, 21:44
          "cham
          będzie panem ulicy, a reszta nie reaguje, bo ich na razie nie zaczepiają rózne
          abeesy (Absolutny Brak Szyi)." kolejny stereotyp to ze ktos cwiczy, jet dobrze
          zbudowany oznacza ze jest chamem?
    • Gość: ss Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.osk.enformatic.pl 27.10.05, 17:41
      zamiast manifestować zlinczować morderców i a tej k**** przez która ten mord co sie wydawalo ze ja zaczepiali nie napisze co zrobić bo niby jestem gentlemenem
      • Gość: Emigrant Ciesze sie, ze zwialem od tej dziczy IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 18:20
        Takie beda Rzeczypospolite, jakie ich mlodziezy chowanie.
        Jan hrabia Zamoyski.
    • Gość: marek z Krakowa Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.netcontrol.pl 27.10.05, 19:23
      Jeszcze niech się ubiorą na biało.
    • Gość: Amhb Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:38
      Mnie najbardziej w tej sprawie zastanawia, dlaczego rektor Musioł tak chętnie
      przystapił do tego pochodu, nie upewniwszy się wcześniej, kto i JAKĄ ponosi
      winę za to zabójstwo. Jeśli jednak zdecydował się wystąpić oficjalnie, czemu
      władze UJ milczą w tej sprawie? Czy poza spotkaniem z samorządem i policją UJ
      planuje wziąć odpowiedzialność za kształtowanie postaw i wychowanie studentów?
      Czy UJ poczuwa się do odpowiedzialności za zajście, do którego doszło na
      terenie uczelnianego klubu i w którym uczestniczyli studenci uniwersytetu?
      Jeśli tak, to w jakim zakresie i jakie zamierza podjąć działania?
      Czy nie jest tak, że UJ stał się uczelnią masową, w której kontakt mistrza z
      uczniem nie istnieje, a tym samym nie ma kto przekazywać pozytywnych wzorców
      zachowań? Rektor zapowiadał podczas inauguracji dążenie do podniesienia
      standardów na UJ, czy w takim razie dotyczy to także wychowania studentów?
      I wreszcie co ze studentem medycyny? Czy jeśli potwierdzą się doniesienia, że
      brał udział w zajściu, zostanie relegowany?
      • Gość: porcodio Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.bj.uj.edu.pl 28.10.05, 11:48
        Zresztą typowe dla Krakowa. Leży facet ko (nokaut) pod halą targową. Powód:
        nazwał jednego ze sprzedających "palantem". A przecież miał do czynienia z
        rodakiem Wojtyły, ozdobą Galaktyki.
        Z umiarkowanym napięciem czekam na ostatni akt żałosnej farsy. W sądzie.
      • Gość: as Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: 62.111.139.* 28.10.05, 21:01
        on nie jest studentem medycyny.
        • Gość: ? Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 29.10.05, 20:57
          a czego? Lopatologi stosowanej?
          • Gość: porcodio Re: Zabójstwo pod klubem Żaczek w Krakowie IP: *.bj.uj.edu.pl 02.11.05, 18:18
            Te 0.2 g amfy wskazuje na to, że klerykalna kanalia przymierza się, by zagrzać
            swą pieczeń przy aferze: "patrzcie wsszyscy, jak wychodzi się na interesach z
            naszą konkurencją (a o tym, że kolesie są naszymi klientami, cicho sza..)"
            Podobne tricki w "l'Etrangere".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka