Gość: gosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:33 A co funduje wydzial promocji miasta za pisanie o nich takich laurek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ap A może wreszcie urzednicy zrobili coś dobrzego? To IP: *.chello.pl 09.01.06, 22:39 ci do głowy nie przyszło? Typowe malkontenctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: A może wreszcie urzednicy zrobili coś dobrzeg 10.01.06, 18:16 Boom Krakowa w zeszłym roku, to efekt wizyt dziennikarzy po śmierci JP2, gwałtownego rozwoju tanich lini lotniczych no i na pewno jakichś działań promocyjnych. A Kraków niech się dalej rozwija. -- Gdzie spotkasz się z rzeczową krytyką swoich zdjęć? obiektywni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Sztokholmu Krakow jest super!!!! IP: *.telia.com 10.01.06, 18:46 Krakow jest pieknym miastem, troskliwie odnawianym, jest mnostwo swietnych restauracji o europejskim poziomie, mnostwo znakomitych kawiarni i barow, sa kluby dla mlodych, jazzowe, tradycyjne, miasto jest magnetem dla studiujacej mlodziezy europejskiej ktorej jest tam mnostwo, hotele sa i dla zamoznych i mile, zadbane pensjonaty dla oszczednych, klimat ktory pozwala siedziec w ogrodkach kawiarnianych pod koniec pazdziernika, co tu duzo gadac - Krakow jest tym wszystkim, czym Warszawa choc stolica, oprocz kilku miejsc, nie jest i prawdopodobnie dlugo jeszcze nie bedzie. Szkoda Warszawiakow... resztki homus sovjeticus widac na kazdym kroku. A popularnosc Krakowa zawsze istniala - a na dobre ustalila sie po wspanialym powitaniu Polski w Europie, 1 maja 2004. Bylem i tu i tam i widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwe spojrzenie Re: Krakow jest super!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.06, 19:28 Gość portalu: ze Sztokholmu napisał(a): > Krakow jest tym wszystkim, czym Warszawa choc stolica, oprocz kilku miejsc, nie > jest i > prawdopodobnie dlugo jeszcze nie bedzie. Szkoda Warszawiakow... resztki homus s > ovjeticus > widac na kazdym kroku. Widzisz, dobrze piszesz o Krakowie ale jak zaczales pisac o Warszawie to pomyslalem, ze masz jej kompleks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Sztokholmu Re: Krakow jest super!!!! IP: *.telia.com 10.01.06, 20:05 Nie, nie mama kompleksu Warszawy. Jakie sa objawy takiego kompleksu+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż polak przeczytaj swój post to tak jak w tym kawale IP: *.chello.pl 10.01.06, 22:02 o facecie któremu wszystko kojarzy się z dupą A tobie jak piszesz o Honolulu zawsze wyjdzie coś przeciw Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Krakow jest super!!!! IP: *.telia.com 10.01.06, 22:46 Warszawa ma wszelkie dane, zeby stac sie prawdziwa metropolia (jestem z Krakowa), tylko nie ma jakos szczescia do madrego rzadzenia. Ponadto nad tym miastem, niczym upior, goruje przeszlosc, tzn, ciagle gledzenie o powstaniu warszawskim, o rozbiorach, itp. Miasto zamiast inwestowac w infrastrukture, laduje forse w pomniki, muzea o powstaniu, o komunistycznym belkocie. Ludzie dajcie sobie z tym spokoj, to niczego nie zmieni, zmarli nie zmartwychstana a dawne piekno tego miasta tez juz sie nie powtorzy. Te ciagle dasy i pretensje, glownie do Rosji. Nie traccie czasu na to, zajmijcie sie terazniejszoscia i bubdujcie przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Krakow jest super!!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:16 Warszawa jest bardzo mocno promowana, bo widziałem kilka już filmów na Travel, ale właśnie było tak jak mówisz - n.p. facet, który w poprzednim odcinku opowiadał o jakichś tam parowozach angielskich i natet ciekawe to było w odcinku warszawskim ględził o gettcie, Powstaniu Warszawskim, pomniki zwiedzał - pewnie to było za kasę warszawską robione i sobie zażyczyli właśnie takich "ciekawostek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Krakow jest super!!!! IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 11.01.06, 10:09 Wiesz ja nie zauważyłem w tej wypowiedzi żadnego kompleksu Warszawy bo niby czym miałby on być spowodowany. A prawdą jest że podczas gdy w Krakowie podczas całego tygodnia trudno zdobyć miejsce hotelowe to hotele warszawskie w weekend świecą pustkami i oferują miejsca po obniżonych o 50% cenach. Nawet jak patrze na moich znajomych z pracy cudzoziemców to oni pracują w Warszawie przez cały tydzień a w weekend (prawie każdy) jadą do Krakowa. Bardzo często bywam w Krakowie co wielu moich znajomych warszawiaków dziwiło do momentu kiedy ostatnio zorganizowałem duży wyjazd weekendowy do Krakowa - najbardziej rozbawił mnie komentarz kumpla "...tu jest tak europejsko-wielkomiejsko" hihihi - trudno się nie zgodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Krakow jest super!!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 10.01.06, 20:51 Drogi Panie ze Sztokholmu Po Powstaniu Warszawa zostala zrownaana z ziemia, a inteligencja warszawska stracila zycie lub zostala wywieziona do obozow koncentracyjnych. Warszawy ktora byla nie ma obecnie. Poziom, ktory ma Krakow uzyskuje sie po stuleciach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Krakow jest super!!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:18 ...i dlatego do tej pory jest tam bajzel:) To tak jak ci przewodnicy warszawscy jęczą, że mają korki, bo Gierek za wąską drogę wybudował (30 lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Krakow jest super!!!! IP: 194.159.157.* 11.01.06, 13:49 Totalnie sie z toba zgadzam. POza tym do Warszawy przez ostatnie 10 lat byla ogromna migracja roznego rodzaju ludzi i nie wszyscy to przedstawiciele inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsiok Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:43 Coś niesamowitego - malkontent do kwadratu! Pewnie jakiś "wdzięczny" Krakusik... Brak słów - w moim mieście, kazdy by się cieszył z takiej sytuacji jaka jest w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deejay GRATULACJE dla pomyslodawcow! IP: *.net.autocom.pl 09.01.06, 22:52 Proponuje wysokie premie dla pomyslodawcow takiej formy promocji! Trzymajcie tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.devs.futuro.pl 09.01.06, 22:55 Konsekwentne działania Prezydent. I właściwi ludzie na właściwym miejscu. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.zax.pl / *.zax.pl 09.01.06, 23:48 krok nie przesadzaj... Odpowiedz Link Zgłoś
leon_z_huty Re: Dziennikarze złapani na Kraków 10.01.06, 00:33 Czy urząd miasta zwróci mi pieniadze za bilet z NH do centrum i z powrotem, jezeli dobrze napiszę na forum o Krakowie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otek LA Times to juz pisał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 01:36 w 2000 roku, mam ten numer, dziewczynkja bez zachęt sama trafiła, siedziała cztery dni w Krk i ... uprawiała jogging na plantach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzaczek Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.01.06, 02:36 Wyobraźmy sobie że New York tak reklamuje się jak kraków. Zadajmy sobie pytanie czy to naprawde daje efekty,czy dziennikarze faktycznie napiszą pozytywnie o krk. Wydaje się ze dziennikarze z bloku zachodniego odebrali by to jako łapówke poniżenie, natomiast dziennikarze z bloku wschodniego no cóż... sami sobie odpowiedźcie. Kiedy w końcu coś konkretnego, a zresztą szkoda słów za dużo biurokratów w magistracie za mało ludzi kreatywnych, za dużo karierowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teszu Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 20:26 Sorry, ale to nie tak... Istnieje coś takiego jak study-press. Jest to przyjazd dziennikarza lub ekipy dziennikarzy, którzy sa zainteresowani napisaniem materiału o danym miejscu (zagadnieniu) i w zwiazku z tym są przez gospodarzy goszczeni. Nikomu by do głowy nie przyszło się za to obrażać, bo cały cywilizowany świat to od dawna stosuje. Dziennikarze żyja z pisania o ciekawych tematach i wyobraź sobie, że Kraków jest obecnie na fali - tłumy turystów, obiekty konferencyjne wykupione na rok naprzód - ludzie (również) na Zachodzie chcą wiedzieć o Krakowie, bądź redaktorzy gazet uznają, że warto o nim napisać i zainteresować czytelników - w końcu ile można pisać o Nowym Jorku? A jeśli chodzi o to czy będą chcieli napisać coś pozytywnego - z reguły przyjeżdżaja do Polski z takim jej wyobrażeniem, jakie my mamy np. o Tadżykistanie, więc wyjeżdżaja zachwyceni - ale to już inna sprawa. Uprzedzając domysły - tak, zajmuję się zaganiczną promocją Polski, ale nie w Krakowie i nie w tej działce. I z tej pozycji mogę szczerze powiedzieć, ze w Krakowie odwalają kawał dobrej roboty. I już... PS do redaktora: B.Walas nie jest dyrektorem żadnego biura POINT tylko rządowego Polskiego Ośrodka Informacji Turystycznej (POIT) zarządzanego przez POT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucusia Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: 212.244.186.* 11.01.06, 10:13 myślę, że nie masz racji. Żadni dziennikarze czy inni nie odbierają możliwości pobycia sobie w Krakowie jako poniżenia, zreszta nie tylko Kraków podobne rzeczy wyczynia. Tak samo nie zgadzam sie z podejścia do "bloku wschodniego". Proszę się przejechac teraz do Krakowa, jedna trzecia spacerowiczów na Rynku mówi po rosyjsku i pokrewnych, i nie są to ludzie w stylu dawnych handlarzy bazarowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_78 Re: Dziennikarze złapani na Kraków 10.01.06, 07:51 "Przyjechać, dać się oczarować, opisać. (...) W ubiegłym roku odwiedziło nas ponad sto zagranicznych ekip telewizyjnych i setki reporterów prasowych." - no i ok... tylko jakoś nikt nie pamięta o tym, że w 2005 roku zmarł Jan Paweł II i Kraków był drugim po Watykanie miejscem gdzie "należało być" z kamerą i pokazywać ludzi modlących się; w przypadku Krakowa chociażby na Frańciszkańskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzaczek Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.01.06, 16:11 Dokładnie, nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Magistrat zaplanowal sobie smierc papieza 10.01.06, 17:47 90 procent ekip tv przyjechalo do Krakowa po smierci JPII.Zadna to zasluga miasta.Placenie dziennikarzom za przyjazd,hotel,restauracje,taxi ,zeby tylko zechcieli cos napisac nie jest najlepszym sposobem na promocje miasta.Dlaczego tej metody nie stosuje Wenecja,Rzym,Paryz,Praha,Budapeszt? Natomiast w kazdym magazynie sobotnim czy niedzielnym brytyjskiej prasy sa ogloszenia wlasnie kilkunastu miast w Europie na tzw.krotkie wypady.I Krakowa tam nie ma.Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
irek241 Re: Magistrat zaplanowal sobie smierc papieza 10.01.06, 17:52 Magistrat na płatną reklamę miasta pieniędzy nie ma, ale pewnie niedługo coś wysupła na płatną reklamę Krakowskiej Szkoły Wyższej, bo to przecież tak, jakby się reklamowało Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrala Do block-buster: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:41 Czytałeś ten artykuł? Jest o tym napisane, że JPII się przyczynił - Ameryki nie odkrywasz. Ale nie tylko - również z uwagi na akces do UE, na nowe tanie połączenia, na tanie i dobre knajpy, dla ładnych kobiet itd. Śmierć JPII to jeden z czynników. Kto pisze, że urząd płaci? Czytaj chłopie! A nawet gdyby płacił to są to grosze! Masz pojęcie ile kosztuje reklama na całą stronę przeciętnego zagranicznego magazynu - nie wspomnę o TV. Czy myślisz, że tamte miasta kiedyś też nie były odwiedzane masowo przez dziennikarzy? Uważasz, że Kraków jest jedynym miastem w Europie, gdzie stosuje się tego typu tanią i dobrą promocję? Nie wylewaj tu swoich frustracji - może dziś kobita ci da, to przez najbliższy miesiąc nie będziesz bredził... Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Kraków IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.01.06, 21:04 po pierwsze magistrat musi zjac sie czystościa miasta i to w pełni tego słowa znaczeniu, miasto jest brudne delikatnie mówiąc.Nie ma koszy na śmieci , nie ma odpowiedniego oznaczenia gdzie jest centrum dworzec itd. Pozatym takie duze miasto musi mieć pieniądze na promocje chyba że liczy że gołąbki i wróbelki bedą ćwierkać o nim latając po europie, jeżeli nie ma pieniędzy to może czas odkurzyć magistrat może zbyt wielu darmozjadów jest w nim zatrudnionych. Idą wybory samorządowe miejmy nadzieje że coś sie zmieni i wibierzemy lepsze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riposta Re: Magistrat zaplanowal sobie smierc papieza IP: *.w83-204.abo.wanadoo.fr 10.01.06, 21:44 a skad wiesdz ze te miasta nie stosuja takiej promocji; wlasnie stosuje caly swiat. zanim cos napiszesz to sie zastanow ignorancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Magistrat zaplanowal sobie smierc papieza IP: *.telia.com 10.01.06, 22:52 Wszedzie na calym swiecie, ludzie dbajacy o rozwoj turystyki, a z tym wiaze sie rowniez praca dla miejscowych, urzadzaja roznego rodzju promowanie swoich miast czy calych regionow i wszyscy placa za to, przyjezdzajacym dziennikarzom czy innym specom od reklamy. Ktos pisze, ze daje sie dziennikarzom lapowke, mozna to nazwac jak sie chce ale tak jest praktykowane na calym swiecie. Przyjezdzajac do Krakowa, moga przez przypadek zahcaczyc rowniez o Warszawe, Katowice czy jakies inne miasto w Polsce lub region i znalezc cos co im sie spodoba i przy okazji zrobia darmowa reklame albo przyjada jeszcze raz, zeby zobaczyc inne zakatki kraju, nie tylko Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Magistrat zaplanowal sobie smierc papieza IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:29 a właśnie szkoda, ze razem z Krakowem nie promuje się region, bo teraz zwykle wycieczki zagraniczniaków wyglądają tak: Kraków, Auschwitz, Zakopane, Wieliczka, Warszawa i do domu. A może tak n.p. wypromować jeszcze jakiś zamek okoliczny, może kościoły drewniane na Podhalu (wpisane na listę Unesco)? Kraków zaraz się udusi. Górny Śląsk też daje d..., bo nie potrafią otworzyć ponownie największej atrakcji w regionie czyli kopalni w Zabrzu, a przy okazji wycieczek do Krakowa mogliby też ściągnąć część turystów do siebie i może utrzymanie tej kopalni by się zwróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximilus Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.06, 11:01 Co to ma znaczyć druga Praga, Kraków nie jest żadną drugą Pragą, jest Krakowem,to zupełnie inne miasto i to jest najciekawsze, gdyby to miała być druga Praga to nikt po Pradze by tu nie przyjechał(zapomniałem czy razem czy też osobno sie to pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ngreg Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:38 Mowa tu jest o Pradze w znaczeniu "sekcesu turystycznego". Moze tego nie wiesz ale Praga jest na zachodzie duzo lepiej znanym miastem, miejscem turystyczbym niz jakiekolwiek miasto polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny gość Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:02 Nie chwaliłabym tak bardzo magistratu, sama miałam do czynienia z ekipą telewizyjną która przyjechała do Krakowa chcąc nakręcić materiał promocyjny o mieście... i niestety ... nie otrzymaliśmy pomocy od nikogo... smutne, ale prawdziwe:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.chello.pl 10.01.06, 14:35 będą wycieczki - do Ludwinowa;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzaczek magistrat liczy ze jakos to bedzie... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 10.01.06, 20:29 Zacznijcie wkońcu reklamować kraków , a nie pisać jedno i to samo w kółko, żeby nie było że nic nie robicie. To co teraz napisano wydaje sie że bardzo podobny tekst był z rok temu... i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.01.06, 21:14 a dla mnie kraków to nic szczególnego.. w Polsce podoba mi się bardziej gdańsk i wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompleks Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:18 nie mówiąc już pewnie o Katowicach - to dopiero CUŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin. Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.01.06, 21:42 nie piszę o Katowicach - w ogóle nie rozumiem dlaczego krakusy są takie czułe na punkcie swojego galicyjskiego grajdołka - czyżbyście obawiali się utracenia swojej nieco zpatynowanej pozycji na rzecz takich rekinów jak Wrocław, Gdańsk, czy Poznań?? ja uważam że należy sie cieszyć ze te miasta rozwijają się w znakomitym tempie i już teraz w wielu aspektach górują nad krakowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Toruńsk Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:56 "Reporterzy są oczarowani Krakowem, nazywają go drugą Pragą" - Kogoś chyba pogięło, zeby się z tego cieszyć... . Albo komuś brakuje wyczucia albo z poczuciem godności (i czegos tam jeszcze!) u niektórych nie tak. Pozdrawiam ładnie Obserwator Toruński www.obserwator.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompleks Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:02 nie umniejszam roli tych miast, ale też ich im nie ubliżam tak jak ty Krakowowi człowieczku. Nie wiem czy rozumisz? Wiem za to, że masz jakiś wielki kompleks Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.01.06, 22:28 Najmniejszy Kompleksie!! Uważam, że kraków jest tylko cholernie przereklamowany.. wiesz, nie sztuka zachwycać się miastem kiedy się w nim spędza kilka godzin i ogląda się to, co warte oglądnięcia.. ja w krakowie mieszkałem 3 miechy i znam to miasto dużo lepiej niż Anglik czy inny Zachodni ludź, który wpada tutaj na dzionek. Za to teraz pracuję we Wrocku od miesiąca - i widzę co to znaczy porządne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max1966 Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.76.classcom.pl 11.01.06, 00:47 Mimo, ze jestem krakusem doskonale Cie rozumiem. Sam po tysiackroc wole Poznan i Wroclaw od tego malego, prowincjonalnego miasteczka Krakowa. Ale coz, jak sie juz wroslo w te konserwe to moze trzeba sie przyzwyczaic. Wiek zobowiazuje. Ale powodzenia we Wroclawiu, do ktorego lubie jezdzic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yu Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.autocom.pl 11.01.06, 02:57 mialem taki okres, hmm... najpierw sie dziwilem co to ludzie wygaduja (mieszkam tu od urodzenia iza komuny to bylo tu tak samo szaro jak wszedzie), zadne to cudo przeciez, pozniej (szkola srednia, studia) bylem zachwycony ze wszedzie mam tak blisko, jest gdzie, jest z kim, szczegolnie porownujac z innymi miastami na parodniowych wypadach, nastepnie znowu - przciez w porownaniu z innymi miejscami w europie to jest naprawde sredniej wielkosci prowincjonalne miasteczko, a w koncu teraz znowu zaczynam dostrzegac wyjatkowosc tego miejsca - cos tu jednak takiego jest, ze wszedzie indziej szuka sie podobnego duch, klimatu, nie wiem czego jeszcze - nawet ten syfiasty dworzec polubilem po w koncu :)) ha, ciezko stad wyjechac na dluzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: 212.244.186.* 11.01.06, 10:34 Wielu ludzi zarzuca Krakowianom zarozumialstwo, że są dumni ze swojego miasta, uważaja go za najpiękniejsze na świecie i zwalczają uważających inaczej. To nie nasza wina, że mieszkamy w najpiękniejszym mieście na świecie, a inni usiłują 9z komleksów) nas i nasze miasto szkalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.site / *.eranet.pl 11.01.06, 10:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Turysci złapani na Kraków IP: *.39.99-84.rev.gaoland.net 10.01.06, 23:24 Boom na Krakow wiaze sie przede wszystim dzieki kontaktom osobistym Polakow pracujacych w zachodniej Europie i tanich linii lotniczych. Sam pracuje we Francji i kilkakrotnie kilku kompanow z pracy pytalo sie mnie co tez ciekawego mozna zobaczyc w Polsce i jak tam doleciec (a nie dojechac!!!).Ja polecam oczywiscie Krakow i okolice...a Gdansk polece kiedy zostanie odbudowane centrum miasta ( za 10 lat???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.sympatico.ca 11.01.06, 07:41 Mam nadzieje,ze obok czytelnikow bedzie to czytal ktos z wladz miasta i wojewodztwa.Mieszkalem w Krakowie 20 lat temu.Teraz za oceanem ale bywam pare razy w roku.Biznes oczywiscie ale poza tym MUSZE pochodzic po RYNKU.Cos w tym jest.Miasto polecilem paru znajomym z zagranicy-zauroczeni. Ale teraz: -powiekszenie lotniska (ktos juz o tym pisal) jest koniecznoscia, -polaczenie lotniska z centrum,a sa tory,jak najszybciej, -polnocna obwodnica (autostrada), -hotele,tanie i srednie sieci hoteli, -droga szybkigo ruchu i szybka kolej (byly zaawansowane proby w latach 30) do Zakopanego, -polaczenia autostradowe (wiekszy projekt) z Wiedniem,Praga,Berlinem i Lwowem, NIE POPADAC W SAMOUWIELBIENIE BO NIE WSZYSCY PRZYJADA ZAWSZE JAK JA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.sympatico.ca 11.01.06, 07:44 -nie zapominac o super promocji przez pilke nozna;jeden supernowoczesny stadion (jestem kibicem Wisly ale to co sie buduje/poprawia/ na Reymonta to nie jest to...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xciulx Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: *.bci.net.pl 11.01.06, 08:44 zgadzam sie w stu procentach. oprócz tego stadion jest potrzebny, i jakaś dobra chala widowiskowo-sportowa na koncerty i inne tego typu sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Dziennikarze złapani na Kraków IP: 212.244.186.* 11.01.06, 10:42 No cóż Sejm nie przewidział jakichkolwiek funduszy na krakowskie lotnisko. Miasto i województwo tego samo nie udźwignie. Na Warszawę jak zwykle jest (spore) to i owo. Czyzby próby ucięcia strumienia turystów do Krakowa i przekierowania go do "stolycy"? Powinny być rozbudowane lotniska w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, gdzieś w pn-wsch. Polsce, bo jednym miastem kraj nie pociągnie, ale skupienie się na Warszawie to krótkowzroczność, tam wielu ludzi przyjeżdżających do Polski nie znajdzie niczego co mogłoby ich zainteresować i czego potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Dziennikarze nabici w butelkę IP: *.ing.uj.edu.pl 11.01.06, 10:36 A wypuszczają ich poza obręb Starego Miasta? A może mały tor przeszkód pt. kupno biletu MPK po 18tej? A może sport ekstremalny pt. przejazd rowerem Alejami? A może zestaw niespodzianka pt. "wszystkie ulice jednokierunkowe" - nigdy nie wiesz gdzie wyjedziesz? A może rapsodia dębnicka "Wszystkie dresy nasze są" OK, akcja spoko tylko że może najpierw uładzić to miasto a dopiero potem chwalić się tym, co jest zasługą przeszłych pokoleń??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Dziennikarze nabici w butelkę IP: 195.205.24.* 11.01.06, 10:53 bilety sprzedają wszyscy motorniczy i kierowcy autobusów!!! Automaty stojące przy pierwszej obwodnicy! Automaty w tramwajach! Kioski ruchu! Porównaj Poznań w sobotę. Piechotą lub taksówką można tylko jeździć bo biletu nie kupisz. A alejami nie jeżdzi się rowerem, tak jak i autostradą. Jednokierunkowe ulice? Pierwszy raz jesteś w mieście? to dla twojego bezpieczeństwa! a DRESY SĄ NIESTETY WSZĘDZIE! Wyluzuj albo wyjedź z mojego miasta jak ci się nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
customer.krajpl.com Re: Dziennikarze złapani na Kraków 11.01.06, 12:44 Moje wrażenia z Krakowa. customer.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś