Dodaj do ulubionych

Samorząd małopolski nie dołoży pieniędzy koleja...

IP: 87.207.233.* 10.02.06, 21:17
A czemu nie powołają odrębnej spolki kolejowej do obsługi połączeń z Balicami?!
Ładowanie jakiejkolwiek kasy w cikolwiek w PKP nie ma sensu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pasażer Re: Samorząd małopolski nie dołoży pieniędzy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:00
      PKP i tak zlikwidowały niektóre pociągi od 1 lutego m.in. dużą część połączeń
      aglomeracyjnych do Krzeszowic. Co ciekawe Pan Rębilas niedawno stwiedził, że...
      przybywa pasażerów w pociągach aglomeracyjnych. Na moją logikę, to jak przybywa
      pasażerów, to raczej się uruchamia nowe pociągi a nie likwiduje te, którymi
      jeździ coraz więcej ludzi. Chyba, że logika PKP jest jakaś inna...
      • Gość: aksjkaL nie mowcie tu o logice PKP - tam nie ma logiki IP: *.server.ntli.net 10.02.06, 23:21
        dobrze ze misto doplaca jak najmniej do tych starych pociagow ktore zuzywaja 10
        razy wiecej energii niz nowoczesne. Super ze skoncentrowali sie na Balicach.
        • imbirr Re: nie mowcie tu o logice PKP - tam nie ma logik 11.02.06, 19:46
          nie miasto - a wojewodztwo!!!
          mala roznica w uprawnieniach i zasiegu administracyjnym :)
    • Gość: Henryk Samorząd małopolski nie dołoży pieniędzy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:32
      PKP to studnia bez dna na społeczne finanse. PKP dalej nie promuje swoje
      polaczenia - przepraszam, możliwości tzw. dwu lub czterogodzinnych biletów.
      Wszyscy ładuja sie przepełnionymi mikrobusami np. do Wieliczki. A az
      trójwagonowce PKP jada puste.Brak nalezytej unformacji na Dw. PKP, słynnym RDA,
      a już nie mówiac o Krak. Ibiie Tur, Mał. Org. Tur. czy Biurach Turystycznych.
      Popieram , ze powinna byc osobna spółka kolejowa do obslugi aglomeracji
      krakowskiej.
      • Gość: krakus bilety czasowe + kasowniki IP: w3cache.* / *.2-0.pl 11.02.06, 17:35
        No bo co to za wygoda, gdy nie mogę mieć przy sobie 1-2 biletów czasowych na PKP, tylko za każdym razem muszę iść do kasy i powiedzieć np. "za 2godz. chcę jechać aglobusem, niech mi pani sprzeda bilet ważny od 16.45".

Może by tak kasowniki dla biletów aglomeracyjnych wprowadzić? Panie Rębilas, co pan na to?

No i promować te połączenia, promować! PKP PR to jedna z niewielu firm, która nadal boi się reklamy. Trochę agresywnego marketingu, a przychody będą :)
    • Gość: wdam Re: Samorząd małopolski nie dołoży pieniędzy kole IP: *.ghnet.pl 11.02.06, 11:30
      ciiiii...
      Kogut czuwa
    • Gość: OLO I Re: Samorząd małopolski nie dołoży pieniędzy kole IP: *.chello.pl 12.02.06, 11:11
      Samorząd Województwa nie jest po to żeby ludzi pociągami wozić - ma to jedynie wspierać i umożliwiać. PKP co do zasady nie kieruje się regułami rynku - bardziej mi to wygląda, żeby mieć na wypłaty dla kolejarzy. A zysk? Co ta panie zysk! Pusty pociąg, pełny i tak bedzie jeździł, bo jak nie dadzą kasy to ich jajkami obrzucimy i bedzie chryja. PKP dostaje szynobusy za friko - jakoś niewidać żeby tym ludzie jeździli. No ale poco? Dostali pociągi, kase na wypłaty - to poco jeszcze sobie głowe pasażerami zawracać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka