Dodaj do ulubionych

Symulacje do BAHN-a

21.11.02, 17:36
Jak w temacie - czy ktoś tworzy?
Bo ja aktualnie pracuję nad dwiema - Kraków (ale ciężko idzie, bo trzeba z
linijką nad planem miasta siedzieć, żeby było dokładne :-), oraz drugą, która
już jest prawie gotowa - Górecko (miasto fikcyjne :-)

Ta druga do ściągnięcia tutaj: members.lycos.co.uk/pavlack/gorecko.nt3

Aha, jakby ktoś nie wiedział co to jest BAHN, to zapraszam:
www.bahn.w.pl
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 21.11.02, 20:53
      Jak będę w domq, to sobie ściągnę :)
      Ja też kiedyś zacząłem swoją tworzyć, ale ostatnio coś prace ustały i nie ma
      się czym chwalić :)
      • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 21.11.02, 22:28
        kuba203 napisał:

> Ja też kiedyś zacząłem swoją tworzyć, ale ostatnio coś prace ustały i nie ma
        > się czym chwalić :)

No, ta którą zamieściłem (Górecko) jest trzecią z kolei, nad wcześniejszymi
        prace przerwałem, ponieważ trochę za duże te sieci sobie zrobiłem i dużo czasu
        zajęłoby mi dopracowanie ich :-) A tutaj jest tylko 5 linii, miasteczko
        nieduże - można się skupić na szczegółach.
        • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 21.11.02, 22:34
          pavlack napisał:

> No, ta którą zamieściłem (Górecko) jest trzecią z kolei, nad wcześniejszymi
          > prace przerwałem, ponieważ trochę za duże te sieci sobie zrobiłem i dużo
          czasu
          > zajęłoby mi dopracowanie ich :-) A tutaj jest tylko 5 linii, miasteczko
          > nieduże - można się skupić na szczegółach.

Ja mam 15 linii, wszystko dopracowane w najdrobniejszych szczegółach, rozkłady
          zgrane na pętlach, podmiany, miodzio :)
          Tylko jeszcze w planach mam sporo innowacji, więc na razie się nie chwalę :)
          • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 21.11.02, 22:51
            kuba203 napisał:

>
            > Ja mam 15 linii, wszystko dopracowane w najdrobniejszych szczegółach,
            rozkłady
            > zgrane na pętlach, podmiany, miodzio :)

Rozkłady mam też w większości na pętlach zgrane, ale muszę troche je
            pozmieniać, bo już w centrum występują stada - 3 tramwaje co minutę i później
            przez 10 nic :-(
            Podmiany też mam :-)

> Tylko jeszcze w planach mam sporo innowacji, więc na razie się nie chwalę :)

Ja mam zamiar wybudować dwie nowe długie trasy i "zakupić" nowe wagony oraz
            wybudować nową zajezdnię :-)
            A jaki tabor masz? Bo u mnie tylko 102-je i 105-tki :-)

Chętnie bym tą twoją sieć zobaczył, jak się nie chcesz publicznie chwalić to
            chociaż na maila prześlij. Prooooszę :-)
            • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 22.11.02, 07:49
              pavlack napisał:

> Rozkłady mam też w większości na pętlach zgrane, ale muszę troche je
              > pozmieniać, bo już w centrum występują stada - 3 tramwaje co minutę i później
              > przez 10 nic :-(

Jak każdy jedzie w inym kierunku, to co za problem? :)

> Ja mam zamiar wybudować dwie nowe długie trasy i "zakupić" nowe wagony oraz
              > wybudować nową zajezdnię :-)

No, ja też :)

> A jaki tabor masz? Bo u mnie tylko 102-je i 105-tki :-)

Wszystko, co w Krakowie jeździ :)

> Chętnie bym tą twoją sieć zobaczył, jak się nie chcesz publicznie chwalić to
              > chociaż na maila prześlij. Prooooszę :-)

Jak tylko "posprzątam", to Ci wyślę :)
              • yzb Re: Symulacje do BAHN-a 22.11.02, 14:07
                kuba203 napisał:

> > Rozkłady mam też w większości na pętlach zgrane, ale muszę troche je
                > > pozmieniać, bo już w centrum występują stada - 3 tramwaje co minutę i późn
                > iej
                > > przez 10 nic :-(
                >
                > Jak każdy jedzie w inym kierunku, to co za problem? :)

W tym momencie mowisz jak "spece" od rozkladow z MPK.
              • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 22.11.02, 15:37
                kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                >
                > > Rozkłady mam też w większości na pętlach zgrane, ale muszę troche je
                > > pozmieniać, bo już w centrum występują stada - 3 tramwaje co minutę i późn
                > iej
                > > przez 10 nic :-(
                >
                > Jak każdy jedzie w inym kierunku, to co za problem? :)

No nie bedę Ci tłumaczył - sam zobaczysz :-) Tylko np. z Huty mam odjazdy co 6
                minut, tak że tramwaj odjeżdża co 3 minuty (2 linie na przemian). A w drugą
                stronę (do Huty) jeżdżą jeden za drugim i przez 6 minut nic. Muszę nad tym
                popracować :-)

> > Chętnie bym tą twoją sieć zobaczył, jak się nie chcesz publicznie chwalić
                > to
                > > chociaż na maila prześlij. Prooooszę :-)
                >
                > Jak tylko "posprzątam", to Ci wyślę :)

OK :-)
    • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 12.12.02, 16:13
      Przyznam, że dopiero teraz objechałem, obejrzałem, podoba mi się :) Tylko mi
      się kanciak podwójny na przystankach nie mieści, tak być nie może! :)
      • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 14.12.02, 13:23
        kuba203 napisał:

> Przyznam, że dopiero teraz objechałem, obejrzałem, podoba mi się :) Tylko mi
        > się kanciak podwójny na przystankach nie mieści, tak być nie może! :)

Odpowiada rzecznik PKT Górecko:
        Pryzstanki zostaną w najbliższym czasie przebudowane, ponieważ w związku z
        dostawą używanych wagonów GT6 z Niemiec zamierzamy na linię 1 wprowadzić składy
        3x105Na.
        :-)

P.S. Witam po tygodniowej przerwie spowodowanej brakiem dostępu do netu.
        • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 14.12.02, 13:30
          pavlack napisał:

> Odpowiada rzecznik PKT Górecko:
          > Pryzstanki zostaną w najbliższym czasie przebudowane, ponieważ w związku z
          > dostawą używanych wagonów GT6 z Niemiec zamierzamy na linię 1 wprowadzić
          składy
          >
          > 3x105Na.
          > :-)

Uffff, już mi lepiej ;)

> P.S. Witam po tygodniowej przerwie spowodowanej brakiem dostępu do netu.

Ja witam z kafejki, w której mój pobyt jest spowodowany brakiem dostępu do netu
          w domu :(
          • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 14.12.02, 13:45
            kuba203 napisał:

> Uffff, już mi lepiej ;)

W związku z dofinansowaniem z Unii Europejskiej rozpoczęła się także budowa
            nowych linii tramwajowych oraz nowej zajezdni. Wkrótce planujemy także zakup 20
            nowoczesnych niskopodłogowych tramwajów.
            • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 14.12.02, 13:57
              pavlack napisał:

> W związku z dofinansowaniem z Unii Europejskiej rozpoczęła się także budowa
              > nowych linii tramwajowych oraz nowej zajezdni. Wkrótce planujemy także zakup
              20
              >
              > nowoczesnych niskopodłogowych tramwajów.

Hehe, coraz lepiej :)
              • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 14.12.02, 14:08
                kuba203 napisał:

> Hehe, coraz lepiej :)

Po ostatecznym opuszczeniu zajezdni T1 przy ulicy Tramwajowej planujemy
                odremontowanie jej i przekazanie jej pomieszczeń Muzeum Komunikacji Miejskiej
                oraz Klubowi Miłośników Komunikacji Miejskiej.
                Poza tym, w związku z lokalizacją nowej zajezdni T2 w północnej częsći miasta
                jest planowana budowa zajezdni T3 w części południowej, aby umożliwić szybsze
                wyjazdy na trasy. Pieniądze na ten cel są już zagwarantowane z Unii.
                W dalszej przyszłości planowane jest połączenie sieci tramwajowej Górecka z
                sieciami tramwajowymi miast leżących w pobliżu i utworzenie Wojewódzkiego
                Przedsiębiorstwa Komunikacji w Górecku.

:-)
                • Gość: Misiek K Re: Symulacje do BAHN-a IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.12.02, 17:08
                  Bardzo przyjemne miasteczko ;)

Ja tez mam swoje - troche tylko wieksze...
                  Na razie nie jest nigdzie publikowane, bo ciagle sie rozbudowuje.
                  Zwie sie "Nidso".

• pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 15.12.02, 11:22
                    Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> Bardzo przyjemne miasteczko ;)

Wiem :-)

>
                    > Ja tez mam swoje - troche tylko wieksze...
                    > Na razie nie jest nigdzie publikowane, bo ciagle sie rozbudowuje.
                    > Zwie sie "Nidso".

Moje też się cały czas rozbudowuje. A Twoje dostałem, zaraz będę oglądał :-)
    • Gość: mouset Re: Symulacje do BAHN-a IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 14.12.02, 17:16
      Ściągnąłem sobie właśnie, ale nie za bardzo wiem jak coś stworzyć
      • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 15.12.02, 11:23
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ściągnąłem sobie właśnie, ale nie za bardzo wiem jak coś stworzyć

www.bahn.w.pl -> tam masz instrukcje
        • Gość: mouset Re: Symulacje do BAHN-a IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 16:03
          Dzięki, przeleję tam swoje reformacyjne wysiłki
          • kuba203 Re: Symulacje do BAHN-a 16.12.02, 09:43

> Dzięki, przeleję tam swoje reformacyjne wysiłki

Jak skończysz, to się pochwal :)
            • Gość: mouset Re: Symulacje do BAHN-a IP: *.cm-uj.krakow.pl 16.12.02, 11:41
              Ale musisz byc cierpliwy bo niewiele narazie qmam
              • pavlack Re: Symulacje do BAHN-a 16.12.02, 14:52

> Ale musisz byc cierpliwy bo niewiele narazie qmam

Jakbyś chciał to mogę korepetycji udzielić :-)
                • Gość: ADAŚ ALE WYJEBISTE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 22:29
                  No oczywiście, Adasia podjarały zdjęcia "9" i "40" z reklamą IMAX. Znów różowe.
                  Zajebiste są w połączeniu z czarnym.
                  Czy w Krakowie doczekamy się takich. Przecież IMAX u nas jest. Ja takie chcę !!!
                  • Gość: mouset Re: ALE WYJEBISTE IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 17.12.02, 15:58
                    o co chodzi Adasiu?
                    • Gość: ADAŚ ALE WYJEBISTE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 19:49

> o co chodzi Adasiu?

Mouset, wejdź na stronę bahna, kliknij na "galerie" i następnie na "dzień bez
                      samochodu". Sam zobaczysz co się mi tak podoba.
                      • Gość: Misiek K Re: ALE WYJEBISTE IP: *.chello.pl / *.chello.pl 18.12.02, 14:47
                        mhm, wiesz co Adas, ja mam zdjecie tego skladu 505+504 (tego co jest na "40") w
                        tej reklamie zrobione 9.07.02, wiec to juz troche jezdzi...
                        dlatego przypuszczam ze do nas juz nie dotrze (jak na moje gusta to cale
                        szczescie...)
                        Misiek K
                        • Gość: ADAŚ ALE WYJEBISTE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 19:52
                          Piszesz, że zrobione w lipcu.
                          To może w Katowicach samo IMAX wysmarowało sobie reklamę. U nas o tej porze na
                          składach 481+480, 889+890, 932+933 było Cinema City (zresztą cholernie krótko,
                          bo niecałe dwa miesiące !!!). Może tyle samo IMAX był na Śląsku.
                          Piszcie jednak co chcecie, ale ten tramwaj wygląda zajebiście. Tak samo zresztą
                          (co już kiedyś wspomniałem) było z Różową Panterą. Także reklama batonu Black
                          Jack była nie byle jaka.
                          • Gość: Misiek K Re: ALE WYJEBISTE IP: *.chello.pl / *.chello.pl 18.12.02, 21:53
                            > Piszesz, że zrobione w lipcu.
                            > To może w Katowicach samo IMAX wysmarowało sobie reklamę. U nas o tej porze
                            na
                            > składach 481+480, 889+890, 932+933 było Cinema City (zresztą cholernie
                            krótko,
                            > bo niecałe dwa miesiące !!!). Może tyle samo IMAX był na Śląsku.
                            >
                            no mozliwe, nie wiem ile byl, bo potem to chyba juz nie bylem w katowicach...
                            a nasz cinema byl istotnie krotko.

> Piszcie jednak co chcecie, ale ten tramwaj wygląda zajebiście. Tak samo
                            zresztą
                            > (co już kiedyś wspomniałem) było z Różową Panterą. Także reklama batonu Black
                            > Jack była nie byle jaka.

Moze z perspektywy milosnikow tak, ale motorniczowie znajomi mi opowiadali ze w
                            sloneczny dzien to sie nie dalo w lustrko spojrzec, bo Rozowa P. byla po prostu
                            oczojebna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka