Dodaj do ulubionych

Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena

IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.02.06, 16:38
Za bezpodstawne cenzurowanie wypowiedzi wg własnego widzimisie,przy
jednoczesnym łamaniu zasad netykiety przez Niego samego ,przykład wobec mnie
nazuwając moje wypowiedzi UJADANIEM . Dalsze takie dziełanie osobnika który
został wybrany do obiektywnego dbania o czystośc języka wypowiedzi skłoni
mnie do zgłoszenia tego faktu przełozonym i włascicielom forum.Nie może tak
być aby jakiś nieodpowiedzialny osobnik wyprawiał tutaj takie karygodne volty.
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: Zgłaszam publicznie protest na jazzinatora!!!! 22.02.06, 16:40

• carmen_80 Re: Zgłaszam publicznie protest na jazzinatora!!! 22.02.06, 16:40
        Czy zgłaszanie "publiczne" ma jakieś większe znaczenie?
      • longwehicle Re: Zgłaszam publicznie protest na jazzinatora!!! 22.02.06, 16:41
        Bufona,który myśli że zjadł wszystkie rozumy świata!!!.Jesteś taki pikuś!!
    • nulka8 Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena 22.02.06, 16:41
      Przecież nie jako admin nazywał twoj sposób zwracania się do innych, tylko jako
      Peteen. Nie było tam nic na czerwono.
      • Gość: jazzinator Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.02.06, 16:53
        Pozostałe wypowiedzi pomine bo nie ma o czym.Natomiast jakieś nowe etyki
        powstają na tym forum jak nie na czerwono to można bluzgać tak? jak na czerwono
        to nie wypada,to ciekawe więc jak Pan Michnik prywatnie opluje Prezydenta to
        nie jako naczelny Gazetki? świetne!!! choc porazajace
        • Gość: kiko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: jazzinator Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.02.06, 17:02
            Zgłosiłem kiko do usuniecia jako obrazliwą wypowiedż i co? mam to dalej
            nagłasniać czy tez usuniecie sami te madrości?
            • kiko-autocom Usuniemy 22.02.06, 21:04
              - jak się nam spodoba. A jak się nam nie spodoba - to nie usuniemy.
              Terroryzowanie żonki pomyliło Ci się z wolną prasą i opinią zbiorowości. Możesz
              już nie pluć i nie tupać. Czas się obudzić.
        • barrin Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena 22.02.06, 17:08
          > jak nie na czerwono to można bluzgać tak?

w postach peteena nie ma bluzgów.
          • Gość: bambi Peteen zachowuje się jak kłótliwy prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:50
            barrin napisał:

> w postach peteena nie ma bluzgów.

To zależy od definicji bluzgów.
            Czy bluzgiem jest chamskie i prostackie atakowanie innych dyskutantów?
            Czy atakowanie kogoś, kto ma inne zdanie tekstami "łżesz jak pies" jest zgodne
            z netykietą? Czy takie chamstwo peteena podnosi poziom dyskusji i kultury na
            forum?
            Polecam jego popisy np. w tym wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=36135642&a=36135642
    • mrug Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena 22.02.06, 17:02
      Tylko pamiętaj, zrób najpierw zrzut!
    • koniectegodobrego dlaczego 22.02.06, 21:13
      admini sa wszedzie czerwoni?
      • kiko-autocom Na poważnie? 22.02.06, 21:27
        Bo czerwony z racji skojarzeń z krwią zwraca najpowszechniejszą uwagę na
        świecie.
        Coca-cola
        Ferrari
        USofA
        Happy birthday Mr President
        Shell
        etc
        • koniectegodobrego Re: Na poważnie? 22.02.06, 21:43
          ale po co administratorowi przykuwac uwage? czyz nie powinien on byc tylko "gosciem od sprzatania"? Widzial ktos w biurach sprzataczki w czerwonych, obcislych lateksowych uniformach? ;)
          • kiko-autocom Re: Na poważnie? 22.02.06, 21:52
            koniectegodobrego napisał:

> ale po co administratorowi przykuwac uwage? czyz nie powinien on byc
            tylko "gos
            > ciem od sprzatania"? Widzial ktos w biurach sprzataczki w czerwonych,
            obcislych
            > lateksowych uniformach? ;)

Oj Freud by się uśmiał. Nic nie wspomniałeś Końcutegodobrego o lakierowanych
            paznokietkach...A w czerwonych chodzi cały ASPEN. Nad lateksem pewnie pracują
            (c;
        • Gość: F.Y.M w damskiej ubikacji ktoś napisał "głupi peten" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:38
    • peteen pomyliły ci się fora, synku... 22.02.06, 22:36
      skargi i protesty na adminów składa się na forum o moderacji, ewentualnie pisz
      od razu na adres:
      jabbur@gazeta.pl

każdy twój post łamiący regulamin, bądź nietykietę będzie nadal cięty równo z
      murawą...
      • Gość: tutu [...] IP: *.crowley.pl 22.02.06, 23:43
        • Gość: Janek Re: Tatuś się znalazł, ... jego mać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:45
          nie maja
          maja braki przeciez bankrutuja
        • helenka17 Odrobinę mniej 22.02.06, 23:49
          ...od Ciebie? A to by - jak sądzę - nie było takie trudne.
          H.
          • Gość: tutu Odrobina robi różnicę IP: *.crowley.pl 23.02.06, 00:14
            helenka17 napisała:

> ...od Ciebie?

Nie. Od siebie...

> A to by - jak sądzę - nie było takie trudne.

Też mi się tak wydaje. Mimo to im się nie udało!

Różnica jest jedna, za to istotna - nie jestem moderatorem i nadaję się do tego
            jak świnia pod siodło. Podobnie jak niejaki peteen.
            • nulka8 Re: Odrobina robi różnicę 23.02.06, 00:33
              > Różnica jest jedna, za to istotna - nie jestem moderatorem i nadaję się do tego
              >
              > jak świnia pod siodło. Podobnie jak niejaki peteen.

Tego jak nadają się na stanowiska, niektórzy ludzie na te stanowiska wybrani
              mamy okazję doswiadczać na co dzień, a zadania im powierzone są znacznie
              poważniejsze niż moderowanie forum. Były wybory moderatora i Peteen został
              wybrany, tak chciała większość.
              Zachowuj się zgodnie z netykietą to nie będziesz miał problemów.
              • Gość: tutu Re: Odrobina robi różnicę IP: *.crowley.pl 23.02.06, 00:50
                nulka8 napisała:

> Tego jak nadają się na stanowiska, niektórzy ludzie na te stanowiska wybrani
                > mamy okazję doswiadczać na co dzień, a zadania im powierzone są znacznie
                > poważniejsze niż moderowanie forum.

A co to ma do rzeczy???

> Były wybory moderatora i Peteen został wybrany

Jakie wybory, taki wybraniec :-)

> tak chciała większość.

Większość? A ilu było uprawnionych i jak weryfikowano dane tych osób? :-)

> Zachowuj się zgodnie z netykietą to nie będziesz miał problemów.

Tak jest, Wujku Dobra Rada!
                Problemów nie mam, poza tym, że śmieszy mnie stawianie kogoś o manierach
                karbowego lub stupajki w roli arbitra elegancji.
                • szpiro Re: Odrobina robi różnicę 23.02.06, 03:53
                  niech ona bedzie
                  • sabbina ooddddczzzzz...pcie się od gennnnerała..... 23.02.06, 04:11
                    tfu Peteena !

:)))
                • braciszek_tag Re: Odrobina robi różnicę 23.02.06, 08:40
                  Gość portalu: tutu napisał(a):

(...) że śmieszy mnie stawianie kogoś o manierach
                  karbowego lub stupajki w roli arbitra elegancji.

kf nie jest na twoją na twoją wysublimowaną wrażliwość; może łaźnia...
                • nulka8 Re: Odrobina robi różnicę 23.02.06, 09:08
                  Gość portalu: tutu napisał(a):

> nulka8 napisała:
                  >
                  > > Tego jak nadają się na stanowiska, niektórzy ludzie na te stanowiska wybr
                  > ani
                  > > mamy okazję doswiadczać na co dzień, a zadania im powierzone są znacznie
                  > > poważniejsze niż moderowanie forum.
                  >
                  > A co to ma do rzeczy???

Tyle ma do rzeczy, że gdy większość wybierze jakąś opcję, zawsze istnieje
                  mniejszość niezadowolonych z wyboru.Ta mniejszość może albo z wyborem się
                  pogodzić, albo narzekać i wytykać wybranym wszelkie rzeczywiste lub wydumane
                  nieprawidłowości. Zachowujesz się po prostu jak opozycja, tylko twoje argumenty
                  są troszkę cieniutkie. "Demokracja jest złym systemem, ale inne są jeszcze
                  gorsze" jak mawiał W. Churchill.
                  • Gość: kiko Re: Odrobina robi różnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:13
                    peteen musi odejść a na jego miejsce trzeba przyjąć kiko, janka i tego jakiegoś
                    jezzzinaturyste.
                    • longwehicle Re:Zeby się Twoje słowa w g...o zamieniły!!;o((( 23.02.06, 09:25

• Gość: kiko Re:Zeby się Twoje słowa w g...o zamieniły!!;o((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:27
                        żeby
                    • nulka8 Re: Odrobina robi różnicę 23.02.06, 09:28
                      O to wtedy i Barrin musiałby odejść, bo ilu może byc moderatorów. A znając
                      "zdolności" proponowanych przez Ciebie kandydatów, to i Jabbur musiałby mocno
                      stołka pilnować;)
                      • Gość: kiko Re: Odrobina robi różnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:32
                        jabBurek faktycznie sra o stołek ale pisia by mu nie dała zemrzeć.
                        Pisia z Największymi swojakom nie da umrzeć.
                      • braciszek_tag Re: Odrobina robi różnicę 23.02.06, 10:07
                        nulka8 napisała:

> (...) A znając
                        > "zdolności" proponowanych przez Ciebie kandydatów, to i Jabbur musiałby mocno
                        > stołka pilnować;)
                        I o zdrowie musiałby bardziej zadbać; takie berety na głowie nie mogą być
                        obojętne dla psychiki...
                        • Gość: kiko z autocomu [...] IP: *.net.autocom.pl 23.02.06, 10:14
                          • Gość: kiko Re: Amoralne wypowiedzi i zachowanie sympatyków P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:19
                            A gdzie ty kiko z automatu masz moralnych po;otyków?
                            w koalicji?
                            Andrzej Kryminalista Lepper?
                            Kłamczuszek Giertych?
                            Jarek Gej Telegraf Kaczyński?
                            Wiem oni są moralni, inaczej.
                            • Gość: gapa Re: Amoralne wypowiedzi i zachowanie sympatyków P IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 23.02.06, 10:53
                              Wymienić twoich POgrobowców umoczonych w afery?
                              • Gość: kiko Re: Amoralne wypowiedzi i zachowanie sympatyków P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:02
                                a po co?
                                Piskorski z układem warszawskim, wrocławski padół łez i wielu innych.
                                Tylko, że te orły nie rzadzą i mają utrudniony dostęp do żłoba w
                                przeciwieństwie do chachmętów z "koalicji", którzy teraz mają żniwa.
    • Gość: F.Y.M Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:54
      nie wiem czy akurat z tym adminem miałem do czynienia ale również na krakowskim
      forum jakiś ćwok usunął moje posty przy okazji dyskusji nad "arcydziełem"
      filmowym jakim miał być obraz "Jan Paweł Drugi" Ośmieliłem się napisać ze film
      ten pewnie okaże się kaszaną i sklecono go tylko po to żeby sprzedać go do
      Polski. Mam teraz ogromną satysfakcję bo to faktycznie straszna kaszana i
      każdy kto nie jest niewidomy przyzna mi rację. Ale wtedy dostało mi się od
      świętoszkowatych krakowian od "czerwonych głąbów". dziwnie to wyglądało bo
      admin usunął mi posta bez śladu. Efekt był taki że w jednym poście jakiś Polak-
      katolik zachwycał się czyś czego jeszcze nie widział a następny wyzywał go od
      czerwonego głąba który krytykuje to co święte. hahaha
      • mateuszwierzbicki Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena 26.02.06, 16:01
        a swoją drogą autor wątku mógłby się polszczyzny poduczyć, bo protesty to są
        przeciwko czemuś, przeciwko czyimś zachowaniom na przykład, a nie ,,na kogoś".
        Na kogoś to można donosić czy skarżyć Do nauki języka polskiego te jazzinatory
        i spółka!
        • Gość: F.Y.M Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:03
          Do nauki języka polskiego te jazzinatory i spółka! to też bardzo po polskiemu
          hahaha
          • Gość: hehe [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:06
            • mateuszwierzbicki [...] 26.02.06, 16:24
              • tempe Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena 26.02.06, 17:00
                słowem pikofon
    • Gość: Maciek Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.autocom.pl 26.02.06, 16:14
      Witam, chcialem dorzucic kilka zdan. Chce zwrocic uwage na fakt, ze podoba mi
      sie to forum. Dlaczego? Wlasnie za brak cenzury. W czasie, gdy glosna byla
      sprawa karykatur Mahometa zabralem swoj glos w dyskusji na forach Interii i
      Onetu. I co? Moja wypowiedz zostala ocenzurowana. Nie zawierala wulgaryzmow,
      nie obrazala uczuc religijnych, ani nie lamala netykiety. Ot, po prostu
      poprawnosc polityczna lub widzimisie moderatorow na wyzej wym. forach powoduje,
      ze pewne wypowiedzi zostaja inne nie. Podobnie na czacie Interii admini banuja
      wg wlasnego widzimisie. Skutek? Przenioslem sie tutaj, jak zapewne wielu innych.
      Po co to wszysto pisze? Po to, aby pokazac, ze tutaj nie spotkalem sie z
      ograniczaniem wolnosci slowa.
      A wulgaryzmy i ich wycinanie to inna sprawa. Na marginesie chce tez dodac, ze
      napisanie przez admina do kogokolwiek "synku" lub "lzesz jak pies" uwazam za,
      delikatnie mowiac, mocno nieprofesjonalne.
      pozdrawiam, M.
    • Gość: manipulacje Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:29
      Otóż niekoniecznie aby usunąc wątek który swoim tematem może zadawac
      niebezpieczne dla określonych grup pytania czy pytania kłopotliwe dla kogoś
      trzeba go usunąc. Można przecież przesunąc go przykładowo na
      podforum np: "inwestycje" czy inne podfora praktycznie nie odwiedzane w
      przeciwieństwie do fora głównego.
      W ten oto sposób jest się "czystym" wobec warszawy a określone cele można
      osiągnąc. Z drugiej strony takie działania, są i tak już pewnym postępem
      skoro ukształotowała się na pewnych forach praktyka usuwania wątków bez
      śladu. Jednakże takie działania stosuje się wyłącznie wobec uzytkowników
      forów którzy aktywnie dochodzą przywracania usuwanych postów itd.
      Wobec innych nie potrafiacych czy nie wiedzących iż należy pisac na forum o
      moderacji czy na forum.abuse@gazeta.pl stosuje się usuwanie tematów i watków
      bez śladu.
      Oczywiście o ile wątek nausza netyketę takie dziłania są słuszne ale "jeżeli
      nie narusza" co się potem okazuje czy takie działania są słuszne ?
      Bo to przecież twórca danego wątku powinien decydowac o tym, gdzie ma się on
      znaleźc.
      • ppatrik Zgadzam się z tobą całkowicie 27.02.06, 11:15
        ale nic na to nie poradzimy
    • Gość: ewa Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:08
      forum.abuse@gazeta.pl ,tu wpływają liczne skargi na obu komuchow
      • barrin Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena 26.02.06, 18:20
        moze juz starczy tego pisania do samego siebie?
        • Gość: Tow. Mauser Re: Zgłaszam publicznie protest na admina Peteena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:01
          barrin napisał:

> moze juz starczy tego pisania do samego siebie?

A o co Ci chodzi?
          • helenka17 Chodzi Mu 27.02.06, 16:20
            zapewne - na wypadek, gdybyś nie wiedział o co Mu chodzi - o kontrowanie
            cudownego rozmanżania postów wysyłanych spod jednego ID, których wielość ma
            sprawiać wrażenie, że mnóstwo respondentów uważa to samo, albo , że ze sobą
            dialoguje.
            A tymczasem to jeden respondent dialoguje sam ze sobą.
            H.
            • longwehicle Re: Chodzi Mu 27.02.06, 16:35
              janek i jazzi!!!
            • Gość: (gość portalu) Po czym mu chodzi? IP: *.crowley.pl 27.02.06, 22:16
              helenka17 napisała:

> A tymczasem to jeden respondent dialoguje sam ze sobą.

Co, według Ciebie, znaczy słowo respondent?
              • helenka17 Nie ustalam znaczenia 27.02.06, 22:57
                słowa "respondent". Zatem nie wiem, co ono "według mnie" oznacza. Oznacza ono
                natomiast osobę udzielającą odpowiedzi.
                Stąd m. in. "RSVP".
                Z akcentem na "R" (c:
                H.
                • Gość: (gość portalu) ustal koniecznie nim znów zdialogujesz respondenta IP: *.crowley.pl 28.02.06, 00:16
                  helenka17 napisała:

> Oznacza ono natomiast osobę udzielającą odpowiedzi.

W języku polskim oznacza wyłącznie osobę odpowiadającą na ankietę w badaniach
                  społecznych.

> Stąd m. in. "RSVP".
                  > Z akcentem na "R" (c:

Skąd "stąd"? Języki Ci się mieszają droga helenko17 :-)

Twoje zdanie "A tymczasem to jeden respondent dialoguje sam ze sobą" jest
                  kosmicznym bełkotem. Nawet gdyby przyjąć Twoje błędne znaczenie słowa
                  respondent :-)
                  To zdanie jest piramidalną bzdurą i znakomitym przykładem pseudointelektualnego
                  analfabetyzmu.
                  • helenka17 Koniecznie, koniecznie 28.02.06, 17:02
                    Koniecznie - to zamierzam umrzeć.
                    I dziw się tu człecze, że Polacy biją dzieci.
                    Twój najeżony obelgami bulgot miał , jak mniemam pełnić rolę argumentacji.

> W języku polskim oznacza wyłącznie osobę odpowiadającą na ankietę w badaniach
                    > społecznych.

Moje skromne wiadomości oparłam na językach źródłowych dot. tego terminmu.
                    Albowiem wyraz ten został do polszczyzny (uwaga, trudne słówko:)zapożyczony.
                    Polecam np znaczenie angielskie, które z oczywistych względów bliższe jest
                    prawu niż socjologii. Wiele wysiłku nie wymaga także przeczytanie "Zemsty".
                    Gdzie bez kłopotu odnajdziesz łacińskie słówko "Respons". Na słowniku
                    Kopalińskiego w sieci i dzisiejszym znaczeniu tego słowa świat wykształconego
                    Polaka się nie kończy. A z pewnością nie powinien. Nie studiowałam teorii
                    języka, ale z tego, co sobie przypominam, to przypisywanie w tonie
                    kategorycznym jakiemuś słowu jednego (i tylko jednego) znaczenia może narazić
                    przypisującego na śmieszność co najmniej.
                    >
                    > > Stąd m. in. "RSVP".
                    > > Z akcentem na "R" (c:
                    >
                    > Skąd "stąd"? Języki Ci się mieszają droga helenko17 :-)

Języki mi się nie mieszją , drogi PT Anonimie, natomiast Tobie wściekłość zdaje
                    się zaciemnać to i owo. Słowo "respondent" trafiło do polszczyzny z
                    francuskiego i łaciny. Brueckner nie notuje. O tym, co to jest francuski i
                    łacina opowiemy przy innej okazji. Dlatego też - z powodów mnemotechnicznych -
                    przywołałam skrót RSVP, którego znaczenie jest Ci , jak mniemam, doskonale
                    znane.
                    Respondent to, ten, któremu zadano pytanie i oczekuje się odpowiedzi( a także
                    pozwany), a to własnie temu CUDOWNEMU-ROZMNOŻONEMU zadano pytanie. Pytanie
                    zadał mu adm. Barrin, a brzmiało ono :

"moze juz starczy tego pisania do samego siebie?"

I tak z wściekłości i wyższej konieczności dokopania Helence pogubiłeś się
                    gruntownie na oczach mnogiej publiczności - drogi PT Anonimie.

> Twoje zdanie "A tymczasem to jeden respondent dialoguje sam ze sobą" jest
                    > kosmicznym bełkotem. Nawet gdyby przyjąć Twoje błędne znaczenie słowa
                    > respondent :-)
                    > To zdanie jest piramidalną bzdurą i znakomitym przykładem
                    pseudointelektualnego analfabetyzmu.

W przestrzeni kosmicznej dźwięk się nie rozchodzi, nie wiem więc , co oznacza
                    okreslenie "kosmiczny bełkot". Nie wiem nawet co ono oznacza WYŁĄCZNIE. Ale
                    nawet dosypanie do Twojej furii wielu innych jeszcze przymiotników nie zmieni
                    faktu językowego. Zajrzyj też do historii dramatu, tam odnajdziesz różnicę
                    pomiędzy monologiem a dialogiem z samym sobą.
                    Znaczenie słowa "respondent" nie jest moim znaczeniem. Ciekawe czy zdolny
                    jesteś przyjąć do wiadomości, że w użyciu potocznym może się znaleźć znaczenie
                    archaiczne?
                    Gratuluję kultury wymiany poglądów.
                    Proszę o jeszcze.
                    H.
                  • Gość: ozon Re: ustal koniecznie nim znów zdialogujesz respon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 17:19
                    ty to wyjątkowa debilka musisz być
                    • Gość: zona Re: ustal koniecznie nim znów zdialogujesz respon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 17:22
                      czemu tak piszesz o (gościu portalu), skąd wiesz, że to kobieta? a że nie zna
                      języka polskiego, to jeszcze nie powód, by ją obrażać
                      dobrze, że helenka17 jej to prosto i klarownie wyjaśniła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka