Dodaj do ulubionych

Michnik pod Jaszczurami

27.11.02, 23:45
No i co? Był ktoś? Jakie wrażenia?
Ja powiem tylko jedno - pan redaktor jest moim idolem, jestem jego fanem.
Nie znam mądrzejszego na tym świecie człowieka.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomCrac Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 00:05
      > Ja powiem tylko jedno - pan redaktor jest moim idolem, jestem jego fanem.
      > Nie znam mądrzejszego na tym świecie człowieka.

Dobrze przynajmniej, ze on takiego zna...
      • magazyn1 Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 00:12
        Oto jeden z nielicznych szczesliwcow ktoremu kapitalizm sie podoba i ktoremu
        zwyciezka "robota" opozycjonisty w PRL-u nie odbija sie czkawka.
        On nie musi glodowac,strajkowac, manifestowac niezadowolenia z przemian.
        On tera kapitalista "pelna geba", frazesow tyz.
        Szalom pane Mychnyk,pan to masz leb,aj waj!!
        • Gość: Obcy53 Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 28.11.02, 10:43
          magazyn1 napisał:

> Oto jeden z nielicznych szczesliwcow ktoremu kapitalizm sie podoba i ktoremu
          > zwyciezka "robota" opozycjonisty w PRL-u nie odbija sie czkawka.
          > On nie musi glodowac,strajkowac, manifestowac niezadowolenia z przemian.
          > On tera kapitalista "pelna geba", frazesow tyz.
          > Szalom pane Mychnyk,pan to masz leb,aj waj!!

Wiedzał o co i za walczyć!!!
          Czemu ja wtedy słuchałem moją Maryszkę i nie pojechałem do
          Szczecina.Położyłbym śię na 2 godziny koło Wałęsy,a dziś moja Maryszka miała
          by ten sam problem co Panycz Michnik-jak wydawać tą fortunę zdobytą kosztem
          naiwnych zwązkowców.
        • Gość: Sun Tzu ...i masoni IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 23:21
          "Co, co?? Że Matka Boska była Żydówką??! No teraz to ksiądz dobrodziej chyba
          trochę przesadził!"

magazyn1 napisał:

> Oto jeden z nielicznych szczesliwcow ktoremu kapitalizm sie podoba i ktoremu
          > zwyciezka "robota" opozycjonisty w PRL-u nie odbija sie czkawka.
          > On nie musi glodowac,strajkowac, manifestowac niezadowolenia z przemian.
          > On tera kapitalista "pelna geba", frazesow tyz.
          > Szalom pane Mychnyk,pan to masz leb,aj waj!!
    • Gość: roz Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.bratniak.krakow.pl 28.11.02, 02:01
      A ja jakoś nie potrafię Michnikowi zapomnieć "wybielania" Kiszczaka (o
      Jaruzelskim i stanie wojennym można dyskutować). Czy "gruba kreska"
      Mazowieckiego nie wystarczy? Od takich ludzi jak Michnik oczekiwałabym raczej
      pewnej uczciwości historycznej, nazywania rzeczy po imieniu, a nie mówienia, że
      ci co bili pałami byli cacy. I nie chodzi tu o prawicowe jątrzenie, ciągłe
      wracanie do przeszłości etc. Chodzi o prawdę! Moja 21-letnia kuzynka słuchając
      jakiś czas temu audycji o Okrągłym Stole powiedziała, że w ogóle nie rozumie
      tego wielkiego halo wokół tego wydarzenia, bo przecież jaki to problem, by
      przyjaciele, czy kumple usiedli do stołu i się dogadali. Pozdr.
      • trudny2002 Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 09:52
        Z kuzynkami , a zwłaszcza kiedy mają po 21 lat , to i to rozumienie jakoś
        nietęgie. I nie pomoże tu rozumienie lub nie Michnika.
        Nikogo oczywiście nie namawiam ale są jeszcze na świecie ze dwa, trzy kraje w
        których do okrągłego stołu siada sie tylko ścisłą rodziną i mimo tego też dość
        nienaturalnie kurczy się liczebność uczestników spotkań.
        Jest jeszcze przecież droga konfrontacji. Jedna na miecze, pięści, cepy...i ta
        na argumenty. Ta na argumenty wymaga również wzajemnego słuchania. Zeby słuchac
        trzeba wpierw słuchać umieć. I tu koło jest zamknięte, bo niestety to
        umiejętnosć rzadka.
        Stąd pewnie i niektóre nieporozumienia...
        A czy nie lepiej jednak bez takich konfrontacyjnych postaw ?
        trudny
      • gph Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 10:31
        Gość portalu: roz napisał(a):
        I nie chodzi tu o prawicowe jątrzenie, ciągłe
        > wracanie do przeszłości etc. Chodzi o prawdę!

są tacy, co się nie złamali - Antek Macierewicz, Maniuś Krzaklewski, Lechu
        Kaczyński... oni wszyscy dają świadectwo PRAWDZIE...
        • Gość: roz Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.bratniak.krakow.pl 28.11.02, 19:00
          Wiesz, poza tymi, których wymieniłeś są jeszcze inni (niekoniecznie w wielkiej
          polityce) - ci mówiący mniej więcej tak: współpracuję z jakimś
          tam "Kiszczakiem", bo jest kompetentny, inteligentny itd., współpracuję mimo,
          że kiedyś był po drugiej stronie i np. przyłożył łapę do mojego internowania,
          albo bił mnie pałą. Liczy się to co jest teraz, nie wracam do przeszłości przy
          każdej nadarzającej się sytuacji, ale pamiętam. Czy to jest konfrontacyjna
          postawa? Według mnie nie, choć taki Kiszczak i jemu podobni z pewnością powie,
          że to dążenie do konfrontacji, bo taka pamięć jest dla nich niewygodna. A po co
          jest potrzebna pamięć historyczna? Choćby po to, by wiedzieć, że jak J. Oleksy
          żali się, że on również był represjonowany w stanie wojennym, bo z Warszawy
          został "zesłany" do Białegostoku, czy gdzieś indziej na prowincję, to należy
          się uśmiechnąć, a nie współczuć mu. Czemu ma służyć wybielanie Kiszczaka i jemu
          podobnych? Czy to nie jest jątrzenie, prowokowanie tych z prawej strony?
          • skks Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 19:12
            Miły Roz za tego postka masz u mnie browca:)
            Lecz dla jasności nigdy nie słyszałem ani Kiszczaka, ani Jaruzela by wybielali
            się tak bez sensu, oczywiscie tłumaczą swoje postepowanie tak jak uważają za
            stosowne!:(. Zawsze podkreślają zło, nieszczęścia ale.... Oczywiscie zawsze
            będzie istniało to ale!!:(((( i słusznie!! Ci dwaj generałowie popełnili wiele
            niegodziwości ale...., czas wreszcie wziąść się do roboty a nie bez sensu
            rozdrapywać stare rany. wszyscy wiemy, że komuna była zła, bandycka, okrutna
            ale skończmy z przeszłością, zostawmy starców smierci i zapomnijmy o nich!!!
            • Gość: roz Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.bratniak.krakow.pl 28.11.02, 19:56
              Zgadzam się, bo rzeczywistość skrzeczy, oj skrzeczy! A propos, roz, to kobieta!
              Pozdr.
              • skks Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 20:23
                Roz, dwa się tego nauczyłem, kobieto:)))i już bedę wiedział:)
          • skks Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 19:14
            Zapomniałem dodać oczywiście pamięć historyczna, fakty, dokumenty przemawiają
            i dobrze!!!
            3.czerwca 1989r Polacy ocenili, wybrali!
          • Gość: Malolat Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.11.02, 19:30
            W stanie wojennym zabito skrycie ponad 100 ludzi, przeważnie młodych. Ustaliła
            to tzw. komisja Rokity. I co? Zabijali "chłopcy" Kiszczaka i Jaruzelskiego. I
            co na to Michnik pod Jaszczurami?
            • skks Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 19:38
              A co byś chciał?
              co ma Michnik zrobić? to co piszesz jest znanym faktem od 10 lat i co?
              znaleziono zabójców? a co może masz dowody, że to Kiszczak lub Jaruzelski
              zabili? a może masz dowody, że zlecili zabójstwo?
              Jeżeli masz i nie przekazałeś organom scigania to popełniłeś przestępstwo!!
              Ale jezeli nie masz dowodów to nie szkaluj ani nie wymagaj od nikogo by
              szkalował w Twoim imieniu:(
              • Gość: MAŁOLAT Re: Jaszczury pod Michnikiem IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.11.02, 19:51
                Kochaneńki, jakbys przeczytał cóś o wojsku, to bys wiedział, że za czyny
                podwładnych zawsze odpowiada dowódca. Zwłaszcza wtedy, gdy za zabijanie (np.
                górników w WUJKU czy w Legnicy) dawał odznaczenia i nagrody, a nie kary!
                Używaj chłopie rozumu, naprawdę każdy go ma, wystarczy chcieć. Jęśli nie wiesz
                jak, przeczytaj jakąś instrukcję.
    • Gość: Malolat Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.11.02, 19:36
      To oczywiście nieprawda, że bilanse Agory są jawne! Usiłowałem sprawdzić, ile
      sprzedaje sie egz. Gazety w poszcz. województwach. Powiedzieli mi, że to
      tajemnica handlowa. A przecież od wysokości obrotu płaci sie podatki. Więc
      poszedłem do Urzędu Skarbowego, by sie dowiedzieć ile płaci Agora. Powiedzieli
      mi, że to tajemnica państwowa. I dlatego musiałem zmienic temat pracy
      magisterskiej.
      • Gość: Malolat Re: Dinozaur pod Jaszczurami IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.11.02, 19:58
        Przeprasza, czciałem zatytulować: Dinozaur pod Jaszczurami, ale coś pokręciłem
      • skks Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 20:01
        Widzisz Małolatku uzywaj rozumu!!
        1. wszystkie bilanse spłek akcyjnych są w sadzie /KRS/ tam jest wszystko:)
        2. Agora jest spólką giełdową więc ma obowiązek!!! publikowac wszelkie
        sprawozdania!! trzeba jednak pouzywac rozumku i wiedziec gdzie szukać!!
        3. Czy ja ciebie obrazam? jak masz inne zdanie to je logicznie!!!! artykułuj,
        proszę. Jeżeli na temat prawa mie masz zbytniego pojecie - tylko takie ludowe:)
        to dobrze ale nie każ innym w takie prawo wierzyć i go uzywać, proszę:)
        4.Ja nie wiem czy Kiszczak i Jaruzelski mordowali, zlecali, wydawali rozkazy.
        jezeli Ty wiesz to....
        • Gość: Malolat Re: Michnik pod Jaszczurami IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.11.02, 20:09
          1. Jeśli ustalisz liczbę sprzedawanych egz. Wyborczej i
          2. jeśli dowiesz się ile Agora płaci podatku
          to mnie poinformuj. Naprawde dobrze zapłacę. (Jeślibys wiedział, co to sa
          informacje giełdowe, to pewnie niczego byś nie napisał, zamiast pisać domysły.
          Nie zawsze coś, co sie nazywa informacją oznacza przyrost wiedzy).

3 Jaruzelski był wodzem, a Kiszczak zastępcą wodza. Obaj wydawali rozkazy. I
          decydowali o życiu i śmierci. Jak to generałowie na wojnie. Żaden dyktator
          osobiście nie zabijał. Ani Hitler ani Stalin. Więc i Hitler i Stalin są
          niewinni? Matko Boska Kalwaryjska, czy Michnik uczył cie takiej logiki?
          • skks Re: Michnik pod Jaszczurami 28.11.02, 20:20
            :))) A ile zapłacisz:)))???? bardzo mnie to ciekawi!!
            A poza tym dzieciaku!! może i z Jaruzelskim to masz racje, szczerze to gówno
            mnie to obchodzi:)
            ale b.ciebie proszę na temat giełdy, informacji, poszukiwania informacji to
            jeszcze dużo się musisz uczyć i nie pisz kompromitujących ciebie słów,
            zastanów się najpierw, prosze:)
            I jak mi nie wierzysz to zapytaj tu na forum!! a później sie popisuj:)
            Ty , dzieciaku piszesz prace magisterską:) i dobrze, ja z tego żyję:) też
            dobrze!!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka