Dodaj do ulubionych

salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/Przem

IP: *.avamex.krakow.pl 04.03.06, 10:37
Witam,

Dzis dowiedziałam sie ze Salwator rozwiazuje umowy z klientami którzy
zakupili mieszkania w planownej inwestycji Bobrzyńskiego/Przemiarki.
Szukam osób które kupiły mieszkania w tej inwestycji.
mój numer 665850053
Obserwuj wątek
    • Gość: Łysy Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:03
      rozwiazuje, bo za 2 miesiace te same mieszkania sprzeda odpowiednio drozej.
    • Gość: Mariusz Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.osk.enformatic.pl 04.03.06, 14:25
      Kurcze, ludzie, jeżeli to jest prawda, to Wam z głębi serca współczuje. Jeżeli
      oni rzeczywiście rozwiążą stare umowy tylko po to, żeby wziąć 1000 zł więcej za
      m2 za 2 miesiące, to to jest szczyt chamstwa i perfidii. Gdyby mnie ktoś coś
      takiego zrobił to chyba bym zaczaił się z siekierą na prezesa takiej firmy
      deweloperskiej.
      • Gość: Pan Kazio Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.fbx.proxad.net 04.03.06, 15:10
        ale to chyba niezgodne z prawem
        chyba sa jeszcze jakies sady w tym kraju!
        • Gość: Mariusz Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.osk.enformatic.pl 04.03.06, 15:20
          Sądy? A co tu mają sądy do tego? Umowy przedwstępne z deweloperami są mocno
          asymetryczne. Jak się spóźnisz z ratą to mogą niemal wszystko, ale jak oni
          odstępują od umowy to Ci po prostu zwracają kasę. Ludzie takie umowy podpisują,
          bo ssanie na rynku jest takie, że jak ty się nie zgadzasz na takie warunki, to
          deweloper ma następnego chętnego.
          I co ty na to? Rok temu podpisałeś umowę w cenie np. 2.800 za m2. Teraz
          deweloper odstępuje od umowy i zwraca ci 2.800 i przy odrobinie szczęścia jakąś
          niewielką karę umowną. Ty zaś musisz dołożyć minimum 1000 zł żeby kupić to
          samo. I żaden sąd nic tu nie poradzi. Podpisałeś umowę, to teraz płacz (płać).
          Tylko siekiera!
          • Gość: Pan Kazio Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.fbx.proxad.net 04.03.06, 16:26
            co mozna zrobic?
            zainteresowac media np, niech obsmaruja nieuczciwych
            nie mozna ludzi robic w konia bezkarnie
            poza tym, zewrzec szeregi
            w kupie sila
            ps.mimo wszystko to chyba lepsze rozwiazanie niz siekiera
            chociaz kuszace niewatpliwie w tej sytuacji...
            • Gość: AntySalwator Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:19
              Nie dziwi mnie to, poniewaz bardziej nieuczciwego dewelopera u nas w Krakowie
              raczej sie nie znajdzie. Kupilem mieszkanie od Salwatora jakies 2 lata temu,
              nagle po zmierzeniu okazalo, ze mieszkanie uroslo o 2,5 metra!!! plus jakas
              irracjonalna oplata za wzrost inflacji. Na szczescie to mieszkanie jest tylko
              inwestycja takze na tych 2,5 metrach jeszcze zarobie, ale nie zmienia to faktu,
              ze faktycznie ta firma trzeba sie powaznie zajac. Nie mozna w nieskonczonosc
              oszukiwac ludzi!! Brzydze sie nieuczciwoscia stad moj komentarz
              • Gość: piotr Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.net.pl / 81.210.71.* 23.03.06, 23:08
                Czytałem kiedyś umowę przedwstępną zakupu mieszkania zaproponowany przez spółkę
                Salwator. Uważam, że jest to doskonały materiał dla studentów na temat
                niedozwolonych klauzul umownych. Ale niestety w tym kraju duży może więcej. I
                nie pomogą tu żadne sądy.
                • Gość: EWA Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:26
                  po przeczytaniu takiej umowy jeżeli nie jest zgodna z zasadami bądź nam się
                  wydaje że nie jest zgodna można zawsze udać sie do Urzędu Ochrony Konsumentów i
                  Konkurencji. Oni tam mają przeróżne sposoby aby takiego developera "przywrócić"
                  na dobrą drogę a jeżeli tak owy nie będzie reagował natychmiast się z nim
                  rozprawią
                  Pozdrawiam
          • Gość: GK Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:41
            Umowa przedwstepna u innych deweloperow jest lepsza. Kupilem u Providentia
            Invest i tam maja bardzo dobra umowa.
            • Gość: zwariowana :)))))) Dla mnie Salwator to najleprzy bisnes w życiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:48
              zabawne bo moj prawnik szczerze odradzał mi zakupy w Providencie a Salwator
              wrecz przeciwnie polecil bez zastrzezen.

Bylo to w 2002 roku i wtedy to skorzystalam z Salwatora a dziś już mieszkam, a
              raczej wynajmuje obcokrajowcą piękny apartament na Emaus 8 i jak dotąd była to
              moja najleprza inwestycja;)

po opłaceniu raty kredytowo odsetkowej zostaje mi 2500 czystego zysku !!!

pozdrówki i wyrazy ubolewania dla tych ktorzy myślą inaczej hehe
              • mia007 Re: Dla mnie Salwator to najleprzy bisnes w życiu 16.10.06, 14:11
                sprawdzajac wczoraj ceny mieszkan na salwator City...tez moge powiedziec ze
                zrobilam przynajmniej na tym mieszkaniu cudowny interes :-)
                • Gość: uczciwa Re: Dla mnie Salwator to najleprzy bisnes w życiu IP: 192.156.102.* 03.01.07, 15:32
                  Napewno zrobiłaś dobry interes???? A widziałaś ostatnio wpisy do ksiąg
                  wieczystych działek na których to super city się buduje? Proponuję, sprawdzić,
                  bo wg mojej wiedzy są tam wpisane hipoteki ludzi, którym Salwator nie oddał
                  mieszkań w Warszawie!!!
          • Gość: Benek salwator to oszuści IP: *.chello.pl 26.05.06, 08:41
            to po co kupujecie w takiej firmie jak salwator? przeciez kazdy w Krakowie wie
            ze to oszuści
            • Gość: frajer Re: salwator to oszuści IP: 82.177.11.* 27.05.06, 19:54
              Bo jestesmy frajerzy. Gdybym wiedzial wczesniej, jak mnie potraktuja,
              to bym sie z nimi nie zadawal.

Ale coz...?
              Madry Polak po szkodzie.
    • Gość: krzysiek Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.motorola.com 06.03.06, 11:47
      rowniez jestem klientem Salwatora an Bobrzynskiego.
      czy macie pomysl jak mozemy w takiej sytuacji sie bronic?
      • Gość: qwerty Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 82.177.11.* 06.03.06, 14:41
        Trzeba sie udac do kancelarii prawnej.
        Zapytac jakie widza szanse na odszkodowania od Salwatora.
        Moim zdaniem umowa jest zrywana bezprawnie w wyniku ich bledow
        i zaniedban.
        Ja tak zrobie.
        • Gość: krzych Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 195.94.195.* 06.03.06, 15:57
          Czy wie ktoś z was jakie są szanse dostania kary umownej tytułem zadatku?
          Z tego co się dowiedziałem przez telefon to nie dostali jeszcze odpowiedzi w
          sprawie pozwolenia na budowę, czyli nie ma decyzji odmownej więc wydaje mi się
          że nie mogą rozwiązać umowy tak jak się powołują na 4 paragraf umowy
          przedwstępnej. Był ktoś z was już u jakiegoś prawnika w tej sprawie?
          • Gość: qwerty Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 82.177.11.* 06.03.06, 16:52
            Moim zdaniem:
            1. Nie wolno wykrecac sie od zwrotu podwojnej wysokosci zadatku
            (argumenty, ktore podaje Salwator sa smieszne: Ze to niby nie ich wina).
            2. Brak pozwolenia na budowe wynika z ich bledow formalnych - to ich wina.
            (powolywanie sie na 4 paragraf jest bezpodstawne)
            3. Nie chodzi tu tylko o zwrot zadatku i kary umownej, ale takze o pokrycie
            innych strat lub wymuszenie realizacji umowy.
            Ceny mieszkan sa teraz duzo drozsze i kawal czasu jest zmarnowany.
            • Gość: krzych Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 195.94.195.* 06.03.06, 17:00
              A masz wogóle pomysł jak możnaby wymusić pokrycie innych strat? Bo o ile zwrot
              zadatku podójnej wysokości jestem sobie w stanie wyobrazić to już tamto to nie
              bardzo, poza tym wydaje mi się, że najprawdopodobniej z tym zadatkiem też będą
              problemy i trzeba będzie do sądu z tym iść
              • Gość: qwerty Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 82.177.11.* 06.03.06, 17:36
                To jest wlasnie pomysl: "trzeba będzie do sądu z tym iść".
                Ale najpierw zapytam sie w kancelarii prawnej o koszty
                takiej walki i prawdopodobienstwo wygrania (zeby ocenic szens takiej walki).
                Osobiscie mam slaba wiare w sile polskiego systemu sadowniczo-prawnego,
                ale przynajmniej warto sie w kancelarii zapytac,
                jak prawo sie ma do posuniec biznesowych Salwatora.
                Jest jeszcze druga droga - poddac sie na starcie. Ja tak jednak nie zamierzam.

• Gość: GOLDI Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 213.17.128.* 06.03.06, 19:17
        PILNIE PROSZE O KONTAKT Z OSOBAMI Z BOBRZYNSKIEGO-PRZEMIARKI, KTORE ZOSTALY
        NABITE W BUTELKE PRZEZ SALWATOR. PRYZGOTOWUJE AKCJE ODWETOWA (MAM DZIENNIKARZY
        KTORZY CHCA TO OPISAC) KONTAKT niemiecki-isola@wp.pl
        • Gość: GOLDI Bobrzynskiego-Przemiarki UPADLO!!! IP: 213.17.128.* 06.03.06, 19:32
          PROSZE O KONTAKT OSOBY Z W/W INWESTYCJI O PILNY KONTAKT CELEM SPOTKANIA. MAM
          DZIENNIKARZY, KTORZY TO OPISZA. KONTAKT: niemiecki-isola@wp.pl
      • Gość: Słoniu Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.03.06, 21:35
        Tak, jak już powyżej zauważono... umowy są tak skonstruowane, że deweloper może
        wszystko, a klient nic. I żadna kancelaria prawna tu nie pomoże. Być może
        pomogło by nagłośnienie przypadgów jak na Bobrzyńskiego w mediach (jakaś
        "Uwaga", itp.)
    • arciszewska prosze o kontakt 08.03.06, 00:14
      Jestem klientką Salwatora z Warszawy. Spóźniają się z oddaniem inwestycji przy
      ul. Mehoffera w Warszawie już rok. W 2004 roku sprzedwali nam mieszkania za
      3000zł/m2, a teraz mieszkania z odzysku (jak ktoś zrezygnował) sprzedają za
      4600zł/m2.
      Udało nam się skrzyknąć w 40 osób i napisaliśmy pismo do PZFD (www.pzfd.pl), po
      którym prezes Salwatora przyjechał na spotkanie z nami do Warszawy i
      naobiecywał nam gruszek na wierzbie. Z niczego się nie wywiązał więc
      napisaliśmy kilkustronicową skargę do PZFD i wnioskujemy o wykluczenie go z
      tego związku.
      Z tego co wiem, to u nas Salwator jeszcze z nikim nie rozwiązał umowy.Narazie
      zwleka z oddaniem budowy i czeka aż ludzie sami zrezygnują. Jednak nie mamy
      zamiaru poddać się bez walki.
      W razie pytań lub nowych informacji odnośnie Salwatora prosze o emaila:
      arciszewska@gazeta.pl

• Gość: mjk Chyba jednak pozostaje siekiera? :) IP: *.osk.enformatic.pl 08.03.06, 07:24
    • Gość: meggi Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.cs.net.pl 08.03.06, 10:37
      Nie zdajecie sobie sprawy z tego co Salwi robi z kilentami z Warszawy....to już
      jest szczyt chamstwa...
    • an162 Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ 09.03.06, 00:03
      Dla tych z Krakowa - Jeśli dobrze pamiętam, to spotkanie poszkodowanych przez
      Salwator jest w czwartek, 9 marca o 20ej Pod Baranami. Kto moze niech przyjdzie!
      Ja uważam, że wielkość odszkodowania jakiego możemy domagać się w sądzie byłaby
      prosta do wyliczenia: oprócz odsetek za przetrzymywanie opłaty rezerwacyjnej
      powinni zapłacić nam różnicę między ceną mieszkania w momencie podpisania umowy
      a średnią ceną mieszkań w danym mieście na dzień rozwiązania umowy - pomnożone
      oczywiście przez metraż, na jaki była rezerwacja!
      Opisywanie sprawy w gazecie nie jest dla nas rozwiązaniem. Ja na przykład nie
      chcę z nimi kompromisu - nie chciałabym już mieszkać w bloku przez nich
      wybudowanym i mieć cokolwiek z nimi wspólnego w przyszłośći! Przecież oszuści
      zawsze pozostaną oszustami. Jeśli nie na jednym, to na drugim mnie okantują -
      czy na metrażu, czy na jakości materiałów, czy na zagospodarowaniu otoczenia,
      ogrodzeniu, itd. A ostrzeganie ludzi przed nimi też działa tylko na krótką
      metę - ja sama czytałam fatalne opinie na Forum, a mimo wszystko podpisałam z
      nimi umowę, bo wyjątkowo moi znajomi byli z nich zadowoleni.
      • Gość: art Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 87.206.246.* 09.03.06, 07:04
        > prosta do wyliczenia: oprócz odsetek za przetrzymywanie opłaty rezerwacyjnej
        > powinni zapłacić nam różnicę między ceną mieszkania w momencie podpisania
        umowy
        > a średnią ceną mieszkań w danym mieście na dzień rozwiązania umowy -
        pomnożone
        > oczywiście przez metraż, na jaki była rezerwacja!

Niby z jakiego powodu? Umowa to umowa, czy w umowie byla mowa o takiej formie
        odszkodowania? Jesli nie bylo, to praktycznie nie ma o czym mowic.
        • Gość: Yan Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.technika.net.pl 09.03.06, 09:53
          Dokładnie. Niestety dla Was, jeśli w umowie rezerwcyjnej było napisane, że
          umowa przedwstępna zostanie zwarta pod warunkiem że taka a nie inna spółka
          uzyska pozwolenie na budowę, a go nie uzyskała to warunek się nie spełnił i nie
          można żądać zawarcia umowy. Możecie próbować udowadniać, że firma specjalnie
          dążyła do tego aby warunek się nie ziścił, ale w mojej opinii macie jakieś 1%
          szans na to aby po ok 5 latach przepychanek sądowych coś wywalczyć.
          • an162 Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ 09.03.06, 14:00
            Ciekawe spostrzeżenia. Czy jesteście prawnikami? A może jestście z Sawatora?
            Nie wierzę, że nie można im tego udowodnić. A juz na pewno trzeba próbować!
            Zreszta mnie 5 lat wcale nie przeraża. Chodzi o pewne zasady!
            • Gość: Yan Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.technika.net.pl 09.03.06, 15:24
              Ja mogę mówić za siebie, jestem prawnikiem.
              Jak napisałem wyżej, jeśli w umowie był zapis że warunkiem podisania dalszych
              umów jest uzyskanie pozwolenia na budowę to warunek się nie spełnił i nie można
              żądać zawarcia tych umów.
              Jeśli uda wam się udowodnić, że Salwator specjalnie nie uzyskał pozwolenia na
              budowę, aby warunek się nie ziścił to wówczas macie szanse uzyskać jakieś
              odszkodowanie. Nie znam sytuacji aby móc napisać coś więcej bo nie znam ani
              treści umowy rezerwacyjnej ani przyczyny dla której odmówiono tej firmie
              wydania pozwolenia.
              pozdrawiam
              • Gość: krzych Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 195.94.195.* 09.03.06, 16:20
                To nie była umowa rezerwacyjna tylko przedwstępna i nie ma tam warunków o
                uzyskaniu pozwolenia. Jedynie jest wpis że mogą odsąpić od umowy z przyczyn
                obiektywnych uniemożliwiających budowę. Taką przyczyną mógłby być brak
                pozwolenia na budowę jednak w tym przypadku nie mają oni żadnej decyzji, podobno
                nie rozpoczęło się jeszcze rozpatrywanie pozwolenia w Urzędzie bo nie mają
                wszystkich dokumentów, więc rozwiązać umowy nie mogą. Jeśli ją rozwiązują to
                powinni wypłacić zadatek podwójnej wysokości, ale pewnie nie będzie to takie proste
              • Gość: andrew Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 194.204.148.* 09.03.06, 17:17
                oj stary braki z drugiego roku studiów.
                • arciszewska A co na to PZFD? 09.03.06, 18:56
                  Czy kontaktowaliście się już z Polskim Związkiem Firm Deweloperskich
                  (www.pzfd.pl), do którego przecież wspaniały Salwator należy. Przecież członków
                  tego związku obowiązuje Kodeks Dobrych Praktyk w relacjach klient-deweloper i
                  tam między innymi jest napisane:

# Żadna z Firm deweloperskich będących członkiem PZFD nie podejmie się
                  realizacji projektu, jeżeli uzna, iż nie jest w stanie wykonać planowanej
                  inwestycji terminowo i profesjonalnie;

# Firma deweloperska powinna zapewnić odpowiednie ubezpieczenie inwestycji;

# Umowa nie może wyłączać lub istotnie ograniczać odpowiedzialności Firmy
                  deweloperskiej będącej członkiem PZFD, oraz określi sankcje za niewykonanie lub
                  nienależyte wykonanie zobowiązania, będzie respektować zasady równości stron;

• Gość: ramaja Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:11
                    salwator musi ponieść zasłużoną karę
                  • Gość: ramaja Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:33
                    w krakowie jedynie możemy negować "obiektywne przeszkody", które nie zaistniały
                    i domagać się odszkodowania w wysokości różnicy między obecną wolnorynkową ceną
                    mieszkania a umowną ceną mieszkania, wszystko na drodze sądowej

oprócz warszawy salwator nie wywiązał się należycie także z umowy w opolu

trzeba poinformować polski związek firm deweloperskich i media

słyszałem także, że bezprawnie skopiowali projekt "salwator tower", a sam
                    skojarzyłem go z projektem, który jest widoczny na filmie reklamowym krakowa
                    dostępnym na www.krakow.pl/miasto/film.php [wersja pełna], widać go od
                    4. minuty i 20. sekundy do 4. min. i 28. sek., jest to wersja projektu biura
                    architektonicznego IMB Asymetria, nazwę tego biura widać na końcu filmu 8. min.
                    i 2. sek.

informacja dla wszystkich zainteresowanych:
                    dnia 9. marca 2006 r. w kawiarni pod baranami odbyło się spotkanie
                    pokrzywdzonych z inwestycji przy ul. bobrzyńskiego w ruczaju

poprostu trzeba z salwatorem zagrać i wygrać

wejdźcie na pl.salwator.lider.pl/-4_2003-salwator.html i zobaczcie tego
                    oszusta z certyfikatem lidera rynku, only in poland land :)

piszcie na forum!!!
                    • Gość: Jarek Grupa mailowa Salwator IP: *.net.autocom.pl 10.03.06, 08:44
                      Na stronie
                      www.warzecha.org/mailman/listinfo/salwator
                      zapisać się można na grupę mailową dotyczącą tej inwestycji.
                      Zapisałem wszystkie osoby obecne na czwartkowym spotkaniu i proszę, aby
                      pozostali także do nas dołączyli.
                      • Gość: arabella Re: Grupa mailowa Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:39
                        janusz i zygmunt sułowscy, ich trzeba ugryźć w dupsko
                      • an162 spotkanie z Salwatorem? 11.03.06, 20:55
                        czy słyszeliście coś o tym, że Salwator chce się spotkać z ludźmi, których
                        ostatnio oszukał? do mnie nie dzwonili, ale podobno jest ktoś, komu
                        powiedzieli, że spotkanie jest we wtorek, 14 marca... ktoś coś wie na ten temat?
                        • Gość: Jarek UWAGA! Oficjalne spotkanie z Salwatorem! IP: *.net.autocom.pl 11.03.06, 23:51
                          We wtorek 14 marca o godzinie 17.00, w hotelu System (al. 29 Listopada 189, przy
                          trasie na Warszawę) odbędzie się oficjalne spotkanie przedstawicieli Salwatora z
                          niedoszłymi mieszkańcami Bobrzyńskiego/Przemiarki. Podaję to na forum, bo nie
                          wszystkich o zebraniu poinformowali.

Przynieście żółte kaski!

Jednocześnie przypominam, że na stronie
                          www.warzecha.org/mailman/listinfo/salwator "niedoszli sąsiedzi" z
                          Bobrzyńskiego zapisać się mogą na prywatną grupę mailową.
                          • Gość: Ada Prezes Janusz i obietnice IP: *.net.autocom.pl 30.03.06, 00:04
                            czy ktokolwiek sprawdził kim jest Janusz S. w Salwatorze? Nie figuruje w KRS-ie
                            jako członek zarządu, więc, jaki z niego prezes. Może obiecywać na spotkaniach
                            gruszki na wierzbie i wdzięczyc się do dziennikarzy, ale kim on tam jest?
                            wynajętym aktorem? fotografem?
                            • Gość: bob Re: Prezes Janusz i obietnice IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 30.03.06, 09:50
                              A to ciekawa informacja...
                            • Gość: to nie ja Czy udało wam się skontaktować z PZFD? IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 21.04.06, 17:14
                              No, Pana Janusza to poznałam osobiście dzięki uprzejmości PZFD, które
                              go "zmusiło" do spotkania z klientami w Warszawie. Spotkanie było w
                              listopadzie. Mówili, że to prezes, ale wizytówek nie rozdał. Z tego co wiem, to
                              on jest prezesem Salwator Holding. Być może bedę miała szansę osobiście spytać
                              o to podczas następnego spotkania, które PZFD nam "załatwia". Niestety żaden z
                              panów Sułowskich nigdy nie chciał się z nami dobrowolnie spotkać. Zawsze trzeba
                              siłą. No a przecież my tylko chcieliśmy zapytac o nasze mieszkania, na które
                              czakmu już ROK ........do cholery.
                              Nasza cierpliwość się już skończyła i jeśli Salwator nie spełni naszych
                              warunków do 15 maja to będziemy kategorycznie, głośno i twardo domagać się
                              usunięcia go z PZFD.
                              A co wam się udało wytargować w PZFD?
                              • gallanonim11 Re: Czy udało wam się skontaktować z PZFD? 19.05.06, 19:31
                                Dzisuaj napisałem maila do Prezesa zarządu PZFD . Jestem niezmiernie ciekaw na
                                jakiej podstawie dali wpis Salwatorowi , buahahaha !
                  • Gość: ramaja Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:52
                    z ostatniej chwili www.krakowskieinwestycje.boo.pl/mieszkania/pokaz.php?
                    id=salwator_tower

ależ to wesołe :)
                  • Gość: ramaja Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:54
                    mała poprawka
                    www.krakowskieinwestycje.boo.pl/mieszkania/pokaz.php?id=salwator_tower
                  • Gość: ramaja Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:56
                    link musi się zmieścić w jednej linijce
                  • Gość: Jarek Re: A co na to PZFD? IP: *.net.autocom.pl 10.03.06, 08:53
                    Nie wiem co na to PZFD, ale w radzie związku Salwator ma dwa głosy z dziesięciu.
                    Chyba nie mamy co liczyć na to, że sami siebie ukarają...
                    • Gość: arabella Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:20
                      maruś kądziołek, edycia woźniak, jacuś matuszko - salwa-wsiowi jeźdzcy
                      apokalipsy

hamstwo, buta, prymitywizm, nieuctwo, własna moralność na poziomie hominitów i
                      neandertalczyków w linii prostej
                      • Gość: arabella Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:24
                        prawie półtora roku czekania na darmo, powinni stracić tyle samo
                    • Gość: arabella Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:29
                      trzeba ich ugryźć z każdej strony nie zakładając z góry porażki, nie kąsani
                      będą spokojnie spać a przecież nie zasługują na to
                      • arciszewska Re: A co na to PZFD? 10.03.06, 11:55
                        Trzeba rozgonić ten klub wzajemnej adoracji jakim jest PZFD. W radzie siedzi
                        dwóch takich panów Sułowskich i myślą, że mogą z ludzi robić sobie żarty. V-ce
                        Prezes tego PZFD, Poddany, odpisał wczoraj na naszą siedmio stronicową skargę
                        dwa zdania, mniej więcej takie:

"Po przeprowadzeniu interwencji w sprawie poruszanej w ostatniej korespondencji
                        do PZFD otrzymaliśmy zapewnienie i wyjaśnienie Prezesa Zygmusia z Salwusia,
                        które załączam. Liczę, że te zapewnienia pozwolą Państwu dokończyć inwestycję."

A wyjaśnienia Zygmusia? Szkoda gadać. Same kłamstwa, że inwestycja prawie
                        zakończona, kanalizacja wykonana, umowy przedwstępne w formie aktu bardzo
                        chętnie podpisujemy.

Wkurzyli mnie nie na żarty.
                        • Gość: arabella Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:29
                          posiedzenie zarządu pzfd odbędzie się 23.03.2006 trzeba dostarczyć wcześniej
                          pismo do jacka bieleckiego dyrektora generalnego o kolejnym przekręcie
                          salwatora, musimy im napsuć jak najwięcej krwi
                          • an162 spotkanie z Salwatorem? 11.03.06, 20:57
                            czy słyszeliście coś o tym, że Salwator chce się spotkać z ludźmi, których
                            ostatnio oszukał? do mnie nie dzwonili, ale podobno jest ktoś, komu
                            powiedzieli, że spotkanie jest we wtorek, 14 marca... ktoś coś wie na ten temat?
                            • Gość: oszukana Re: spotkanie z Salwatorem? IP: *.netcontrol.pl 11.03.06, 22:15
                              tak,dzwonili do mnie ze bedzie zebranie we wtorek 14.03 o 17 w hotelu System na
                              al.29 listopada.podobno pani Edyta ma wyjasniac powody odstapienia Salwatora od
                              inwestycji i maja byc omowione zasady "rekompesaty" o ile tak to mozna
                              nazwac.ciekawe ile moga zaproponowac w ramach przejscia na inne mieszkanie - 3%?
                              5%?to zaden rabat przy obecnych cenach,jesli w ogole ktos ma jeszcze ochote z
                              nimi zawierac jakies umowy.a trzy miesiace temu zapewniali mnie, ze nie ma
                              zadnych powodow do przesuniecia terminu oddania budynku.szkoda ze nie pomysleli
                              o terminie zaczecia budowy...
                        • Gość: juan Re: A co na to PZFD? IP: *.Red-217-125-179.dynamicIP.rima-tde.net 15.03.06, 09:54
                          bracia sulowscy od dawien dawna robia same przekrety interesuje sie nimi
                          policja bo to oni byli wlscicielami firmy heban ktora wziela pieniadze na meble
                          i zdefraudowala juz wtedy chcieli im zabrac mieszkania ale oni szybko sie
                          pokapowali ze moga byc bezkarni i to na wiele wieksze pieniadze. zalozyli
                          salwator sami nie posiadaja nic bo spolka jest wlascicilem ich domow i rzna
                          ludzi dalej....sa na tyle prymitywni ze publicznie przechwalaja sie ze mieli
                          dobry tydzien bo 60 osob musiala sie wycofac z ich inwestycji i stracili
                          zaliczki....niech ktos im sie w koncu dobierze do dupy a po krakowie w kregach
                          deweloperskich o sulowskich juz od pieciu lat mowi sie ze to zlodzieje w tym
                          miescie wiekszosc adwokatow juz zna braci sulowskich bo z tyloma ludzmi
                          zadarli...nie oficjalna plotka w tym zamknietym swiatku krazy ze pieniadze na
                          buisness maja zza granicy wschodniej a wiekszosc kasy/zysku i tak robia na
                          wyludzaniu zaliczek + pranie lewej kasy!!!! pisze o tym bo w milczeniu
                          ogladalem jak od 5 lat robia ludzi w butelke i jestem zdumiony ze to dalej sie
                          udaje! wiekszosc ludzi ktorzy siedza w tym businesie nie chce miec z nimi nic
                          wspolnego bo psuja rynek i image innych...
                          • blackone76 Re: A co na to PZFD? 15.03.06, 11:22
                            no to piękne "kwiatki" Jeżeli to co piszesz .. jest prawdą.. to ja w obecnej
                            chwili cieszę się..że Bank odmówił mi kredytu na ich inwestycję w Warszawie.
                            Przynajmniej spokojnie śpie..
                  • Gość: internauta Re: A co na to PZFD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:51
                    Droga Pani

w zaden sposób nie jestem związany z firmą którą Pani opisuje, ani też z
                    rynkiem którego to dotyczy i w tym kontekscie nie smiem sie wpowiadac.

Zwracam jednak uwage na bez sens Pani wypowiedzi. Prosze podac miejsce w ktorym
                    wspomniane zasady PZFD kluca sie z opisanymi praktykami salwatora? Między Pani
                    wypowiedzią a przytoczonym regulaminem brak spujnosci i logiki.

Nie bronie ich poniewaz ich nie znam. Ale Pani wypowiedź to pustoslowie...
                    Lakoniczny ogolnikowy belkot wobec ktorego nie moge stac obojetny.

pozdrawiam i nawoluje do opamietania

internauta

• Gość: w Re: A co na to PZFD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:54
                      Naucz sie koles pisac po polsku
                • Gość: Yan Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:50
                  nie ma to jak treściwy post. Lubię takich rozmówców.
      • Gość: juan Salwator to zlodzieje IP: *.Red-217-125-179.dynamicIP.rima-tde.net 15.03.06, 09:38
        ja juz pisalem i ostrzegalam w kwestii salwatora....prezasami jest 2 braci
        zlo....ji w bialych rekawiczkach oni byli kiedys wlascicielami spolki Heban
        ktora zabrala ludziom przedplaty na meble to byl ich pierwsze pieniadze,
        panowie sulowscy maja juz sprawe i interesowala sie nimi policja gospodarcza
        ale oni caly dobytek posiadaja badz na zony badz na obecna spolke
        salwator....od zawsze zajmowali sie rabaniem ludzi w butelke perpetum mobile
        ich bisnesu polega na zadatkowaniu zaliczki na ziemie wystepuja o WZTKe i robia
        koncepcje zabudowy (nawet nie daja zaliczki na ziemie tylko zaliczke na
        zaliczke) potem zaczynaja sprzedawac mieszkania ich prawnicy konstruja umowy
        tak ze mozesz nawet dac zaliczke na zaliczke wszytko obmyslane tak ze bardzo
        latwo te piniadze stracic, sami pseudo prezesi chelpia sie ze mieli swietny
        tydzien bo 60 osob musialo sie wycofac z wykupienia mieszkan i stracilo
        zaliczki a kto w tym kraju pojdzie sie sadzic o 2 tysiace zlotych ludzie
        odpuszczaja a oni kreca dalej pseudobusines....kiedy w koncu ktos ich zamknie !
        znani sa takze z tego ze nie wyplacaja swoich wykonawcow. jak tacy ludzie moga
        dalej nabierac w butelke dlaczego sa bezkarni....NIE KUPUJCIE U SALWATORA moze
        w koncu ktos to opisze w gazecie!!!
        • Gość: marcin Do ludzi co mysla normaaaaaaaaaaaaaaalnie heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:18
          Nie wiem czy złodzieje. Gdybym wiedzial ze kradna poszedl bym na policje i
          poskarzyl na nich. Ja wiem, ze dzieki nim moja mama mieszka w spokojnej okolicy
          w ladnym mieszkanku na pilotow i jest zadowolona. Pokazcie mi firme ktora
          dzialajac w tym chorym kraju nie miala nigdy poslizgu czy przyznanego a potem
          anulowanego pozwolenia na swoja dzialalnosc.

Ja zainwestowalem i skorzystalem

pozdrawiam realistow
          • Gość: daniel pracownicy salwiego sie bronia? IP: *.aster.pl 28.05.06, 14:40
            no widze ze pracownicy salwatora dostali misje do wypelnienia:) czyli pozytywne
            komentarze dotyczace ich firmy..hhehe gratuluje..wlasnie realisci nie moga nic
            pozytywnego powiedziec na ta firme.. bo zwyczajnie nie ma za co ich pochwalic...
            • tusia234 Re: pracownicy salwiego sie bronia? 28.05.06, 15:14
              ja nie pracownica hehe

ale smiesznie jak konkurencja sie nagle przebudziła i odrazu atakuje

pozdrawiam krk i myślenice:*
    • Gość: gość Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.crowley.pl 14.03.06, 11:45
      W końcu sie coś ruszyło miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3209185.html
      • Gość: naiwna Tylko UWAGA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:14
        czytajac to wszytko az dziw ze jeszcze nikt nie zrobił porzadku z tymi
        oszustami, traktują ludzi jak debili i sa bezkrni, robia co chcą...a
        najsmieszniejsze jest to ze juz sa setki poszkodowanych i dalej robia wszytkich
        w konia, wychodzi na to ze musi sie nimi zajac UWAGA(TVN) zeby ostrzec innych
        ludzi przezd tymi OSZUSTAMI!!!
        • Gość: syk Re: Tylko UWAGA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:22
          masz rację jeśli siś ktoś za nich nie weźmie to dalej będą sie smia ludziom w
          oczy!!!zgarniac kasę i bogaci się na ludzkim nieszczęściu.
          • kamilh1 Re: Tylko UWAGA! 20.03.06, 12:24
            Mnie juz bezposrednio sprawa Salwatora nie dotyczy, ale to co oni wyprawiaja i
            ile sie przez nich nadenerwowalem nie daje mi spokoju do dzisiaj.
            Moze ktos bezposrednio zainteresowany czy to z Warszawy czy z krakowa
            skontaktuje sie z programem Uwaga i da im temat? Ja niestety nie moge, bo tak
            jak pisalem w zadna z tych spraw nie jestem juz bezposrednio uwiklany i nie moge
            byc reprezentantem.
            Tu jest kontakt do Uwagi
            uwaga.onet.pl/
            • Gość: rozsądny salwator to zwyczajni oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:19
              robia jedna mala uczciwa rzecz zeby potem moc zrobic 10 duzych oszustw, taktyka
              stara jak hellada, za przemiarki należy im sie dozywocie, zakpili z tak waznej
              rzeczy dla ludzi jaka jest wlasne mieszkanie, zycze im wszystkim tego samego, a
              ich chamstwo personalne [joanna grabowska kolejny cham w stadzie] i
              merytoryczne [propozycja aneksu] siegaja szczytu, niech ich ... strzeli, z
              calego serca im tego zycze
              • Gość: tygrysek Re: salwator to zwyczajni oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:22
                EDYTA WOŹNIAK pseudopelnomocnik smiesznego zarzadu TO STUDIÓW NIE MA, burak
                jeden, a pyskate to jak typowa chamka, nic mądrego nie wie to i nic mądrego nie
                powie, że też takie ścierki chodzą po świecie
                • Gość: mądry salwator przegiął aneksem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:30
                  CHYBA WYSTRZELAM PO RYJU TYCH CYMBAŁÓW, do wiaderka z betonem i do wisly
                  skur..... wszystkich jak leci, pracownik nie pracownik, rozpier..... im biuro
                  na siewnej w trzy dupy
                  • Gość: Przerażony!!!!!!!! Re: salwator przegiął aneksem!!! - nie tędy droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:04
                    jak czytam wasze wypowiedzi to przecieram z wrazenia oczy.
                    Co wy wygadujecie?
                    o czym mówicie? Co to za ton?
                    Wypowiedzi oszołomów al`a rosyjska mafia. Ludzi którzy grożą innym bo sami nie
                    potrafia usiąsc do stolu i porozmawiac.

• Gość: Łysy Re: salwator to zwyczajni oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 00:07
                  tygrysku, a od kiedy to trzeba miec studia, zeby byc pelnomocnikiem zarzadu? i
                  dlaczego pseudopelnomocnik?
                  • kamilh1 Re: salwator to zwyczajni oszusci 24.03.06, 14:23
                    zeby nie opowiadac takich bzdur jak ta pani opowiada a pseudopelnomocnik dlatego
                    ze jej niemoc jest wszechogarniajaca :)
                    • Gość: frajer Re: salwator to zwyczajni oszusci IP: 82.177.11.* 16.04.06, 14:36
                      Zaluje, ze zadalem sie z ta firma
    • Gość: edyta_w Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:01
      Nie rozumiem, o co Wam chodzi!!!!
      Jestem bardzo zadowolona z tej firmy. Wybudowali mi piekne mieszkanie
      na cichym osiedlu. Za pol-darmo. Maja teraz bardzo atrakcyjne oferty
      tez za pol-darmo. To naprawde fajna firma. To rozwiazanie umowy,
      to nie wina Salwatora. To jest oczywista wina klientow. Napewno konkurencja
      podkreca tak niekorzystna atmosfere. Caluje Was i kocham.
      Pa
      • Gość: daniel Re: wow IP: *.aster.pl 29.05.06, 21:07
        hahahhah swietne:) my tez cie kochamy edyto_w.. nie n coraz lepsze te forum.
      • Gość: anty_salwator Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 217.153.145.* 06.06.06, 12:15
        buahuahuahua!!! edyta_w hehehehehe. Bo z krzesla spadne.
        Ludzie Salwator to oszusci jakich malow Polsce. Zobaczcie co sie dziej na
        Mechoffera w Wawie. To nie jest poslizg - to jest mega poslizg!
        Developerowi placi sie za zarzadzanie a oni nie potrafia zarzadzac! Planowali w
        zimie przy -20st tynki klasc. Oczywiscie nie kladli, bo sie nie da. Ale taki
        plan zrobili. hehehe
        • Gość: klient Salwator ////////////////// o co chodzi w sporze? IP: 158.64.60.* 06.06.06, 15:43
          Dziwie sie dlaczego ludzie tak strasznie szkodza tej firmie.
          Zapłaciłem zaliczke na bobrzyńskiego. Nie mogli mi sprzedać mieszkania w
          wyznaczonym czasie (własciciel gruntu zmarl i trzeba było ustalić
          spatkobierców) i co się stało? Zaproponowali żeby zaczekać albo wybrać inną
          inwestycję ze sporym upustem - wybrałem to drugie i czekam. Jak narazie
          wszystko jest super i wbrew tym wszystkim dziwnym głosom z forum GORĄCO POLECAM
          • Gość: mirrow Re: Salwator ////////////////// o co chodzi w spo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 15:53
            mów co chcesz - w każdym sporze jest ziarno prawdy
            • Gość: kolba Re: Salwator ////////////////// o co chodzi w spo IP: 72.232.20.* 06.06.06, 18:08
              racja tyle że z tego co w rzeczpospolitej w ubiegłym tyg przeczytałem rawdą
              jest że umarł współwłaściciel gruntu. A jak ludzie sztywni jak betony to co
              mieli zrobic ehhh
          • Gość: anty_salwator Re: Salwator ////////////////// o co chodzi w spo IP: 217.153.145.* 06.06.06, 18:30
            Odpowiedź jest prosta: Zapraszam na ul. Mechoffera 103 w Warszawie (Białołęka).
            Budowa toczy się od początku 2004 roku. Miała być oddana w grudniu 2004. Była
            rozpoczęta nielegalnie, gdyż bez uzyskania stosownych zezwoleń (kanalizacja), co
            przedłużyło budowę i nadal ją przedłuża. Poza tym obsługa klienta jest miła ale
            jedynie do czasu podpisania umowy. Później klient-twój wróg, króremu można
            wciskać każdy kit (lanie betonu przy -20st)
            Poza tym firma zatrudiała na budowie ludzi chyba z łapanki :)
            Ech już mi się pisać nie chce - dużo o tym napisałem na forum gazety - wystarczy
            poszukać.
            NIE POLECAM, WRECZ OSTRZEGAM! KRĘTACZE, MATACZE, FIRMA NIEKOMPETENTNA I
            NIEUCZCIWA!!!!
            • Gość: pośrednik kraków Re: Salwator ////////////////// o co chodzi w spo IP: 72.232.20.* 06.06.06, 21:31
              Do: Anty Salwator i reszty...

Ja też obserwuje tą sytuacje od dawna. To naprawdę dziwne że pojawiła się
              grupa "dobrych Samarytan" krążących po sieci i wytykające błędy właśnie
              Salwatorowi ale i nie tylko. Praktycznie każda firma ma swoich negatów (patrz
              grupa Geo, Avim itd) osoby których ambicją jest szukanie i Wymyślanie (!)
              różnego rodzaju oszczerstw.
              Skąd się to bierze?
              Odpowiedź dla mnie jest prosta (ale to moje subiektywne zdanie). Całe to forum
              to tylko walki konkurencji udających "TYCH PRAWDZIWYCH KLIENTÓW"
              przejdźcie sobie przez fora i zobaczcie - ci sami ludzie - JAKIEŚ KURIOZUM

Sam jestem przedstawicielem branży (pośrednik nieruchomości) dlatego znam temat
              i wiem co mówię. Kilka razy nawet udało mi się rozpoznać konkretne firmy
              developerskie!

A ja się dziwiłem czemu ludzie u mnie kupują mieszkania na rynku wtórnym po 2
              tyś więcej na metrze...
              • Gość: anty_salwator Re: Salwator ////////////////// o co chodzi w spo IP: 217.153.145.* 07.06.06, 09:07
                No to kolega pojechał po bandzie :)

Po pierwsze nie oszczerstw tylko prawda. Nikt tego nie wymysla. Zapraszam na
                Mechoffera 103
                Po drugie ja do konkurencji nie naleze tylko mialem tam mieszkanie juz nawet
                polowe wplacilem i... na szczescie sie opamietalem. Wycofalem pieniadze i teraz
                mieszkam sobie w pieknym, terminowo oddanym, niezagrzybionym, majacym wszystkie
                pozwolenia, nieskłóconym z okolicą mieszkanku.
                Ale.. jak kto woli... Nikt nikogo nie zmusza... Kupcie u Salwatora i sami
                zobaczcie. Moze akurat bedzie dobrze?

Co do innych firm o ktorych Kolega tu pisze to nie wiem, bo nie u nich
                mieszkania nie kupowalem :)
          • Gość: edyta_w Re: Salwator ////////////////// o co chodzi w spo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:10
            Jestes pracownikiem salwatora
    • Gość: anty_salwator Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 217.153.145.* 23.06.06, 13:41
      Taaaa... A na kamerce salwiego od dwoch lat wieczny i niezmacony spokoj. Nic sie
      n a Mechoffera w Wawie nie dzieje. Z tego co widzialem na ich stronie przelozyli
      znowu termin chyba na listopad. Czyli ze swiat we wlasnym domu po raz kolejny
      nici :( (dla tych co tam kupili oczywiscie).
      Czy ktos wie co tam sie teraz dzieje (o ile cokowiek sie tam dzieje)?
      • Gość: dorotka mała Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 194.165.130.* 23.06.06, 14:12
        eh
        szkoda gadać zupełnie im to Mehofera nie wyszło. A każda wpadka psuje renomę
        dużo łatwiej aniżeli sukces buduję. Ludzie nie będą pamiętać że dużo się udało
        tylko co nie wyszło.
        Rynek to oceni (ta niewidzialna ręka, czy coś takiego o czym się uszyłam;))
        • Gość: przypadek Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:56
          Salwatorowi to i owo poprostu nie wychodzi.
          Oczywiscie, ze to nie ich wina. W przeciwnym wypadku musieli
          by zwrocic odszkodowanie za straty. A tego nie chca zrobic.

To nie przypadek, ze im ta inwestycja w Warszawie nie wyszla.
          To nie przypadek, ze im Bobrzynskiego w Krakowie nie wyszlo.

Sprzeda sie drugi raz to mieszkanie za 2 razy wyzsza cene. To sie oplaci.
          A klient, niech spierd...

Zla opinia Salwatora w moim przekonaniu jest uzasadniona.
          Nie spotkalem jeszcze zadowolonego klienta tej firmy.
          • Gość: madziunia Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 03:28
            nie znasz zbyt wielu ludzi - to fakt
            www.salwator.com.pl/pl_,inwestycje_zrealizowane_krakow,_SS.php
            • Gość: przypadek Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 12:05
              Droga pracownico Salwatora.
              Znam wielu ludzi, którzy kupowali u was mieszkania.
              Ale nie znam ludzi zadowolonych.

Rozmawiałem z osobami, ktore u was kupiły mieszkania. Zawsze odbierali
              mieszkania z opóźnieniem (przecietnie 1 rok).
              Pluja sobie w twarz, ze wybrali wasza oferte (non stop awarie i fatalna
              jakość budynków). Inni deweloperzy buduja poprostu lepiej.
              Przed podpisaniem umowy z Salwatorem
              mialo byc wszystko pieknie, a po podpisaniu umowy
              zwykła, prymitywna miernota.

Na pewno to znasz:
              To sa fakty:
              www.salwator.net.pl
              www.skrzywdzeni.pl

• Gość: szewczyk dratewka Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.aster.pl 25.06.06, 23:43
              widze ze pracownicy firmy salwator zajeli sie nowa formą reklamy swojej firmy..
              ktora polega na dobrej reklmie na forach..hmmm ciekawe czemu..czyzby wiele osob
              zanim kupi mieszkanko sprawdzalo tu opinie o devach... i coraz mniej klientow
              trafia do was:))) cudownie czyli ludzie przejzeli na oczy.. i nie kupuja od was
              tak jak kiedys.. (oczywiscie mozecie lczyc na innych ktorzy nie korzystają z
              netu..i zwyczajnie kupuja u was nieswiadomie) heheh i dobrze wam tak.. oszusci
              jedni!!!:))))
              • Gość: nina Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:50
                ad. "oczywiscie mozecie lczyc na innych ktorzy nie korzystają z netu..i
                zwyczajnie kupuja u was nieswiadomie"

ubolewam nad ludźmi twojego pokroju, nad ludźmi których świadomość kształtuje
                forum internetowe...
                • Gość: meggi Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 26.06.06, 10:53
                  moje mieszkanie w wawie miało być oddane w grudniu 2004 r...i co dobrze
                  budujecie?kupa kretynów i oszustów z was i tyle!!!
                • blackone76 Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ 26.06.06, 11:47
                  ja wlasnie nieposłuchałam opinii z tego forum..i wdepnelam w inwestycje na
                  Mehoffera..i bardzo załowałam.. bardzo!! Oczywiście przeszłam wiele..moznaby
                  ksiązkę napisać.. dwa banki odmowiły mi skredytowania tej inwestycji.. poniewaz
                  sytuacja formalno-prawna Salwatora jest bardzo niejasna.. I wreszcie udało mi
                  sie rozwiazac umowe.. i jestem wolna.. straciłam tylko czas.. a co idzie w parze
                  z czasem musiałąm zapłacić za moje mieszkanie..niestety juz wiecej.. Ale
                  przynajmniej trafiłam na uczciwego dewelopera. I uwazam że wlasnie forum jest
                  bardzo dobrym miejscem..aby sprawdzic nastroje i klimaty wokol konkretnej
                  inwestycji.. Wiec Nino .. jestes w błedzie.. Po to powstaje takie forum aby
                  brzydko mowiąc "uczyc sie na błędach innych" . I gdybym kiedys posłuchała tych
                  paru wypowiedzi.. nie płaciłabym wiecej o 30 tys.. Wybralabym innego
                  dewelopera. Oczywiście nie mozna opierac się tylko na informacjach z
                  forum...ale jak widac niestety one się potwierdzają w rzeczywistosci.... Nie
                  wiem jak jest z inwestycjami w Krakowie.. ale w Warszawie dali taką plamę..i
                  pokazali jacy są nieprofesjonalni.. nierzetelni.. I naprawde nie ma co
                  zaprzeczac. Fakt ze maja taką opinię jest całkowiecie zasłuzony. Sami sobie na
                  to zapracowali.
                  • Gość: złośliwiec Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 26.06.06, 12:37
                    potwierdzam!!i będę robić salwiemu wszędzie anty reklamę tak że nikt już od
                    nich mieszkania nie kupi a przynajmniej się mocno zastanowi w jakie g....chce
                    wdepnąć
                    • Gość: rob@ o_p_i_n_i_a__o__sp.___s_a_l_w_a_t _o_r IP: 200.207.128.* 26.06.06, 14:47
                      W mojej i tylko mojej opinii...
                      Kogo?
                      A no człowieka który od Salwatora chciał kupić mieszkanie - prawda leży
                      pośrodku.

Co to oznacza?
                      Miałem zakupić mieszkanie od salwatora i umowa mi się nie spodobała.
                      Co zrobiłem? Rozwiązałem, przedstawiając argumenty (chodziło o nie dotrzymanie
                      terminu) i ok.
                      Wynegocjowałem zwrot odsetek.
                      A moja Mama kupiła dla siebie mieszkanie na Pilotów, nie słuchała moich rad i
                      jak się okazało dobrze na tym wyszła bo mieszkanie jest super.
                      Wnioski?
                      Jeżeli chcesz to kup - podejmiesz ryzyko (jak u każdego developera stosunkowo
                      nie takie duże) i przeważnie dobrze na tym wyjdziesz
                      nie chcesz?
                      to kup na wtórnym - tam ryzyko mimo że ciągle istnieje jest mniejsze a
                      mieszkania droższe.
                      Na tym chyba polega gospodarka rynkowa i wolny wybór obywateli

taka właśnie jest moja opinia na temat sp. Salwator - jedyna normalna i szczera
                      jaką spotkałem na tym forum, nad czym ubolewam.
                      • Gość: szewczyk dratewka Re: o_p_i_n_i_a__o__sp.___s_a_l_w_a_t _o_r IP: *.aster.pl 26.06.06, 19:26
                        > taka właśnie jest moja opinia na temat sp. Salwator - jedyna normalna i szczera
                        >
                        > jaką spotkałem na tym forum, nad czym ubolewam.

gratuluje..oceniles wlasna opinię,,na dodatek.. pozytywnie ;)
                        niespotykane..zazwyczaj swoja opinie ocenia się hmmnegatywnie?:)
                        zabawne.. te metody reklamy salwiego..hehhe doprawdy zabawne:)
                        pa szczery...:)))
                    • Gość: helga33 Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.ctinets.com 26.06.06, 16:05
                      tak apropo
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=42749499&wv.x=2&a=43628380
                      wszystko jak widze się łączy!
                      • Gość: szewczyk dratewka Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.aster.pl 26.06.06, 19:34
                        szanowni panstwo.. negatywne opinie na temat salwatora nie wziely sie znikąd.
                        gdyby nawet tysiac dev sie zmowilo i wystawialo negatywne opinie..to i tak nie
                        mieliby szans.. gdyby rzeczywistosc byla inna. Faktom nie da sie zaprzeczyc..:
                        opoznienia niektore przekraczajęce nie mies a lata!!! to karygodne.. firmy ktore
                        wykanczają.. to nie profesjonalne ekipy budowlane, a grupa przypadkowych ludzi,
                        ktorych robota jest prowizoryczna i zaraz wszystko sie sypie, i wreszcie
                        chamskie zachowanie w stosunku do klientow.
                        Niestety w takiej sytuacji nawet pracownicy salwiego starający sie (wystawiający
                        pozytywne komentarze) NIE POMOGA..
                        A inni deweloperzy ..nie mieliby szans w antyreklamie gdyby deweloper był
                        uczciwy wobec ludzi kupujacych u nich..
                        I to jest obiektywizm..
                  • maciej9610 Re: Ja zaczełem iść dalej....... 29.06.06, 07:56
                    Od kiedy dostałem Pismo o terminach oddania budynków , myślałem ze będzie juz
                    dobrze , ze we wrzesniu sie spokojnie już wprowadze itd...ale dupa...dostałem
                    wezwanie na podpisanie Aktu "nowego" który dot. ponoć tylko działek..Ale jak to
                    przeczytałem to stwirdziłem ze oni chcą odroczyć termin oddania , a co za tym
                    idzie brak odsetek , itd...tak naprawde to juz nawet nie mam szans na sadzenie
                    sie bo minoł czas na jakie kolwiek roszczenia zgodnie z umową..Ja mam umowe w
                    formie Aktu Notarialnego...Kiedy zapytałem sie kiedy zamieszkam Pani Edyta
                    powiedziała ze " NIE WIEM" NO TO JUZ SIE WKU........EM i powiedziałem ze jesli
                    nie oddadza mi w sierpniu to pojade do firmy i osobiscie wejde do prezesa do
                    pokoju..i go wywleke przed budynek ...juz dalej ktoś sie nim zajmie......tam
                    jest dużo lasów więc pogadają z nim czemu nas w rogi wali......Przeczytajcie
                    umowy szczególnien te w formach Aktu..nie wiem czy mamy szase na odsetki...
                    • Gość: anty_salwator Re: Ja zaczełem iść dalej....... IP: 217.153.145.* 23.10.06, 08:31
                      I co? Pojechałeś do tego prezesa?
    • Gość: ciekawy Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:55
      Jak się zakonczyły wasze problemy z Salwatorem? Słyszałem, że
      kazali podpisać jakiś chamski aneks, który zwalniał ich całkowicie
      z odpowiedzialności i dawał im możliwość rozwiązania umowy, bez
      jakichkolwiek odszkodowań.

Procesuje się ktoś z tą firmą? Slyszałem opinie od prawników, że sprawa
      jest bardzo prosta do wygrania.
      • Gość: anty_salwator Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 217.153.145.* 14.07.06, 14:07
        A tam ciągle nic... No chyba że kamerka inernetowa im się zacięła...
        • Gość: guciek Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 81.215.62.* 14.07.06, 15:12
          skąd takie info?
          ja słyszałem że sprawa się rozstrzygnie w najbliższym czasie. Że wszystkie
          sprawy są regulowane i niedługo zaczynają (tak jak zresztą zapowiadali).
          ->moje informacje pochodzą ze źródła pewnego nie zależnego od Salwatora
          pozdro
          • Gość: jola! Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:25
            ja mam dokładnie to samo z salwatora!
            będzie wszystko ok - spóźnienie jest jak s-...syn ale nie są tacy źli mimo
            wszystko.
        • Gość: anty_salwator Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 217.153.145.* 14.07.06, 16:54
          Chodziło mi o Warszawe i Mechoffera. Tam już chyba nigdy dobrze nie będzie...
          • Gość: WAWA STOP Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.ists.pl 14.07.06, 19:05
            to po co na forum krakowskim zament siejesz?! W tej waszej Wawie nic normalnie
            sie załatwić nie da - nawet wykonowcy są tak do dupy że psują najłatwiejsze
            projekty! Bo to o ile wiem nie salwator buduje tylko właśnie firma budowlana!

STOP WARSZAWIE!!!!
            • Gość: greg Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.aster.pl 15.07.06, 12:57
              ekipa budowlana jest zatrudniona z Krakowa -nie z wawy..my takich partaczy nie
              mamy! poza tym deweloper z krakowa nie powinien sie tu pchac.. nie potrzeba nam
              developera ktoremu nic nie wychodzi. Jedna inwestycja i tez nie wyszla. A jak
              widze co piszecie to salwatorowi bz opoznien nie wyszla ani jedna inwestycja i
              nie wyjdzie.Gratuluje dewelopera Krakowiacy!! U nas takich kretaczy nie ma!
            • Gość: a Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 217.153.145.* 17.07.06, 09:14
            • Gość: anty_salwator Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: 217.153.145.* 17.07.06, 09:15
              ??? Jaki zamę? Jak poczytasz, to w tym wątku też piszą ludzie o Mechoffera w
              Wawie. Swoją drogą skoro piszecie, że tam ciągle nic to niezły syf. Ciekawe
              kiedy ci ludzie dostaną w końcu mieszkania.
    • Gość: klient Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:57
      Pamietamy o tej nieszczesnej inwestycji!!!!!!!!!!!!1
      I jeszcze dlugo bedziemy pamietac!!!!
      • Gość: klient Re: salwator, rozwiązuje umowy inw Bobrzynskiego/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:38
        kompletują teraz nowy zestaw frajerów - oczywiście o tym że nimi są dowiedzą
        się za rok - przy rozwiązywaniu kolejnych umów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka