Dodaj do ulubionych

uwaga geo cystersów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:10
Geo złożyło nowy wniosek o decyzję wz na teren na który jest pozwolenie na
budynki na b1 - b5. To niestety nic dobrego nie wróży, tak jakby oczekiwali
ze nie utrzyma sie pozwolenie i że coś nie ok było z poprzednią wz. Zaczyna
to śmierdzieć, a w biurze geo powiedzieli że nic nie wiedzą na ten temat. Ja
natomiast informacje mam z tego samego źródła co poprzednio, a tamte niestety
się sprawdziły.
Obserwuj wątek
    • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:14
      Czy ty kuba nie mógłbyś czasem przynosić lepsze wiadomości!?
      Niestety nabieram przekonania że GEO - to zwykłe matoły które zachowują się jakby to była ich pierwsza inwestycja...Cokolwiek ma nie być wskazane byłoby poczekać na decyzję wojewody to przecież tylko jeszcze kilkanaście dni...a nie składać taki demaskujący wniosek...
      Sprawy nie rozumiem już wogóle - co prawda wielu wnioskodawców może otrzymać wz na dany teren ale nie jest możliwe by ten sam wnioskodawca otrzymał następną (GEO posiada ostateczną i prawomocną wz }bez uchylenia poprzedniej a na to było za mało czasu...
      Ktoś tu kiedyś napisał:najstarszy deweloper w Krakowie - czas na emeryturę!
      Pozdrawiam
      • Gość: M Re: uwaga geo cystersów IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 22.03.06, 20:29
        ja mam info, ze GEO nie zlozlo wniosku o druga wzizt. zrodlo informacji jest
        pewne, tylko problem w tym, ze info kuby tez (jest pewne)...
        • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:57
          Jak już napisałem wcześniej jeden wnioskodawca nie może mieć 2 decyzji wz - poprzednia musiałaby być uchylona a na to było za mało czasu...Ale ogólnie widać że sytuacja się zaostrza - świadczy o tym post osobnika 'korres'.Mam nadzieję że sąsiedzi nie będą wspierać przeciwnika...Argumentacja zresztą bałamutna - usuwanie zanieczyszczeń i wymiana gruntu mogą być robione w trakcie budowy - a więc w czasie wszystko się zgadza...
          Pozdrawiam
          • Gość: Yanek Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:38
            Owszem jeden wnioskodawca nie może, ale dwóch już może. Co za problem złożyć
            przez inną osobę i później przepisać?
        • Gość: "pewny" Kuba Re: uwaga geo cystersów IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 10.04.06, 19:27
          Kuba ma same "pewne" wiadomości. Na przykład niedawno ogłosił, że "Geo jest
          zamknięte". Z informacji na stronie internetowej Geo, że zmieniają siedzibę
          Oddziału we Wrocławiu i w związku z tym Biuro Sprzedaży we Wrocławiu będzie
          nieczynny w czwartek i piątek Kuba zrobił news na Forum, że Geo (w Krakowie)
          się likwiduje. Gratuluję Kubie "pewnych" informacji i ich interpretacji.
      • Gość: kuba Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:49
        Przykro mi bardzo, spróbuje się poprawić ale wszystko tak naprawdę zależy od
        geo. Jutro, albo najdalej pojutrze bedę miał info nt rozprawy administracyjnej
        w sprawie pozwolenia na budowe i obym mógł wtedy przynieść dobre wiesci! Geo o
        nowe wz wystąpiło na inna firmę należącą do holdingu wię nie ma żadnej
        sprzeczności w sensie przepisów tylko problem jest taki sam - po co jeżeli
        wszystko z poprzdnią miało być ok i nie potwierdzją tej informacji?
        I jeszcze jedno, juz nie z urzedu - więc ZASTRZEGAM to nie jest pewna
        informacja - podobno Zremb kupiła najwieksz firma deweloperska w Krakowie i
        planuje zamieszać w planach geo. Jeżeli tak to może być ciężko, pewnie jacyś
        żydzi!
        • Gość: dsd Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 08:23
          Jedynie widze dwoch deweloperow. ktorzy mogli by sobie pozwolic na kupno
          zrembu. Salwator & WBK Fundusz Nieruchomosci, ewentualnie budimex, ma ktos ine
          typy?
    • korres Re: uwaga geo cystersów 22.03.06, 14:33
      Witam
      szukam kontaktu z ludzmi, ktorzy wplacili oplate rezerwacyjna na mieszkania
      przy cystersow. Podobno termin rozpoczecia budowy byl przewidziany na kwiecien
      2006, a z materialow GEO wynika, ze rekultywacja terenu potrwa do konca 2007 r.
      moj telefon: 500 67 92 98
      • Gość: kuba Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:00
        Po rozprawie nie wiadomo nic nowego, poza tym że Śmietański jest wykończony
        nerwowo i zamiast spróbować się dogadać ze ZREMB-em pyskował i jeszcze
        rozświeczył sąsiada, a ten zapowiedział że nie odpuści i nawet jeżeli jego
        zdaniem błędnie wojewoda utrzymał by decyzję o pozwoleniu to zaskarży ją do
        sądu administracyjnego i złoży wniosek o wstrzymanie wykonalności pozwolenia. W
        praktyce może to oznaczać że nawet jakby była dobra decyzja wojewody to nie
        musi oznaczać że budowa będzie mogła ruszyć. To tyle rozstrzygniecie ma być do
        miesiąca. Pozdrawiam
        • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:41
          ZREMB może się wściekać ale ew.pozytywna decyzja wojewody praktycznie zamyka sprawę.Skarga do woj.sądu administracyjnego oczywiście przysługuje każdemu - natomiast wstrzymanie przez sąd wykonalności pozwolenia wiąże się złożeniem kaucji na zabezpieczenie roszczeń a szansa na taką decyzję sądu jest naprawdę b.mała...
          Pozdrawiam
          • Gość: zainteresowany Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:52
            Czy wiadomo już coś co z tym pozwoleniem i z budową. Podoba mi się lokalizacja,
            ale deweloper wydaje się być dupowaty i.......... czy ruszy, czy zbuduje?
            • Gość: kuba Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:18
              nowe info z urzedu, zremb uzupełnił treść odwołania o zarzuty zwiazane z samym
              projektm! Budynki są zaprojektowane niezgodnie z prawem, m.in. garaże są ponad
              poziomem terenu a ich odległość od granicy działki zrembu do 1,5m a powinno być
              3m, parkingi mają ponad 300 miejsc a wtedy wymagany jest raport środowiskowy,
              którego nie ma, a także budynki nie spełniają norm bezpieczeństwa p.poż. Jezeli
              to jest prawdą to wina leży po stronie geo i chcę wiedzieć jak zrekompensują
              taki okres oczekiwania - mieszkania przecież cały czas drożeją!
              • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:14
                Strony mają 14 dni na złożenie odwołania...nie ma więc mowy o stopniowaniu napięcia i dokładaniu zarzutów.A tak na marginesie - w przypadku garaży na nie mniej niż 300 samochodów osobowych raport może być wymagany ale nie musi - w tym przypadku urząd najwyrażniej zdecydował że nie...Dokładnie projektu nie znam ale przyznaję że zagospodarowanie terenu budziło moje obawy w zakresie ppoż (wolę nie pisać jakie ) a to niestety żle wróży...Jest to za duża inwestycja dla GEO i nie potrafią sobie poradzić...
                Jak już pisałem proponuję w razie czego jakiś pozew zbiorowy o utracone korzyści...
                • gorter Re: uwaga geo cystersów 04.04.06, 11:34
                  Nie wiem juz co myslec o tej calej inwestycji, z postow powyzej wynika, ze jest
                  coraz gorzej, a na dodatek pojawiaja sie zastrzezenia do projektu... A ceny
                  mieszkan rosna niestety...
                  Dziwi mnie, ze przez kilka ostatnich miesiecy tej inwestycji nie bylo w ogole
                  widac, a teraz od paru dni znowu jest wystawiona na krn.pl
                  Wiec moze jednak wszystko dobrze sie skonczy?
                • Gość: M Re: uwaga geo cystersów IP: 62.77.184.* 04.04.06, 14:11
                  Archimedia, co sie dzieje jesli oni przegraja teraz, lub potem w sadzie? Czy
                  umowy przestaja obowiazywac? Nie mam umowy przed soba, a przyznam sie, nie
                  przewidywalam takiego burzliwego biegu wydarzen. Jesli to prawda, ze oni
                  staraja sie o druga WZ, i jesli w razie przegraniej beda musieli robic nowy
                  projekt, to co sie dzieje z tymi osobami, ktore zarezerwowaly mieszkania? Nie
                  zamierzam wycofywac sie, ale musze w koncu zakupic jakies mieszkanie...
                  • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:33
                    Cześć...
                    Na wszystkie pytania odpowiem - w tej chwili mam b.mało czasu więc pozwól że skomentuję tylko swoją wypowiedż którą napisałem w nocy.
                    Kuba ma zwykle dobre informacje i w tym nasza nadzieja...Wiadomość którą podał oznacza bowiem że Zremb czuje że przegra i postępuje w sposób szalony...
                    Pozdrawiam wszystkich
                    • Gość: będzie OK Re: uwaga geo cystersów IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 10.04.06, 19:33
                      Tak, wygląda na to, że Geo będzie miało prawomocne pozwolenie i budowa się
                      rozpocznie tak jak trzeba. Kuba rozsiewa trochę przedwczesne plotki.
                  • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 10:29
                    Do M...
                    Starania o wz wynikająz tego że możliwośćże GEO bedzie musiało złozyć nowy wniosek o wydanie pozwolenia jednak teoretycznie istnieje...Przypuszczam że kończy im się ważność wz którą mają (1 rok).
                    Niestety powrót na ten etap musi oznaczać prolongatę całej sprawy o 1 rok (wiosna 2007).GEO z pewnością będzie chciało utrzymać dotychczasowe rezerwacje (choćby dlatego żeby nie było awantury i działań sądowych).Brzmi to niewesoło ale też jest to mało prawdopodobny scenariusz.
                    Wydaje mi się pozwolenie zostanie utrzymane ale widać też że budowa przebiegnie w stresie...Pomyśleć że GEO prowdzi tę walkę na śmierć i życie w naszym imieniu i za nasze pieniądze...
                    Pozdr
                    • Gość: M Re: uwaga geo cystersów IP: 62.77.184.* 05.04.06, 18:11
                      Mam nadzije, ze jednak sie to wszytko dobrze skonczy. Nie rozumiem, czemu oni
                      sprzedaja mieszkania z bloku trzeciego... Chyba kiedy zaczeli to robic, to juz
                      pojawily sie klopoty. Mysle, ze anglicy/irlandczyczy itp tez sa ich klientami,
                      a nie dobrze byloby dla nich zepsuc sobie opinie w wielkim swiecie:)
                      Najwyrazniej wiec chyba tez chca sprawe zalatwic pozytywnie, choc z
                      opoznieniem. .... Tak sobie to pisze, glownie chyba po to, by przekonac
                      siebie:) Pozdrowienia, i do zobaczenia w Krakowie na Cystersow.
                • Gość: kuba Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:12
                  Niestety nir prawda, odwołanie musi być złożone w ciągu 14 dni, ale
                  uzupełnianie materiału dowodowego może następować aż do wydania decyzji. Stąd
                  rozprawa administracyjna i nowe pisma zrembu, to wiem na 100%. Rozstrzygniecie
                  miało być do 23 kwietnia, a teraz nie wiadomo czy sie nie przedłuży. Pozdr
                  • Gość: Carlito Re: uwaga geo cystersów IP: *.aicon.biz 05.04.06, 01:48
                    witam Wszystkich,

czytajac Wasze posty rozumiem ze mam sie nie podniecac oferta ktora dostalem od
                    znajomego z agencji nieruchomosci? - ktory mowil ze jest opcja bo ktos chce
                    sprzedac swoją rezerwacje co do lokalizacji na Cystersow.
                    Lokalizacja wyglada milo i bardzo przyjemnie ale co Wy Forumowicze doradzacie?
                    mam "lyknac" oferte czy jednak spasowac? :-)

pozdrawiam wytrwalych
                  • Gość: archimedia Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 10:05
                    Gdyby bylo tak jak piszesz żadna sprawa administracyjna nie byłaby rozstrzygnięta...no może z wyjątkiem tych w których strony zmarły...Można uzupełniać materiał ( po to była rozprawa ) ale w przedmiocie odwołania.Natomiast nie można napisać - odwołuję się - i przez następnych 5 lat dosyłać zarzuty...
                    Pozdr
                    • lukaszwusa Re: uwaga geo cystersów 06.04.06, 15:07
                      Cześć Wszystkim!
                      Widzę, że tworzy nam się niezła WSPÓLNOTA. Ja jestem z B2 i tak jak Wy wszyscy
                      czekam na rozwiązanie tej patowej sytuacji. Cieszę się, że są wśród nas osoby
                      dobrze poinformowane i posiadającą potrzebną wiedzę. Uważam, iż powinniśmy się
                      trzymać razem i stworzyć pewnego rodzaju "lobby". Może zaczniemy od listu do
                      Pana Prezesa Zarządu ZREMB KRAKÓW Andrzeja Ryba (tel. (012) 413-14-11).
                      Proponuję również wspólną walkę o ewentualne odszkodowania od GEO, lub
                      korzystne zapisy w aneksie dotyczącym przedłużenia umowy rezerwacyjnej
                      (dlaczego to niby my mamy stracić 1000 zł w przypadku zerwania umowy a GEO
                      marne grosze!!!!). Pozdrawiam.
                      • Gość: nie panikujcie Re: uwaga geo cystersów IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 10.04.06, 19:22
                        Spokojnie bez paniki. Przecież nam nie uciekną. Geo dziala w Krakowie już
                        kilkanaście lat. Nie jest to firma która sie wczoraj pojawiła a jutro zniknie.
                        • Gość: dsd Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 02:39
                          Wspólczuje wam tej "szarpanki" jedno co mnie wkurza, to ze nadall ukazuja sie
                          ogloszenia w gazetach reklamujacych "Złota Brame" Panowie z Geo ida w zaparte i
                          udaja, ze wszystko jest ok!!! szlak mnie trafia, poniewaz bylem zainteresowany
                          zarowno """Złota Brama""" jak i "inwestycja" Zielony Stok, czy jak to nazwali...
                          Nastepne wspolna inwestycja Geo i Salwatora powinna nazywac sie Osiedle Iluzja,
                          Albo po Salwatorsku """Ilusion Tower""" wstretni oszusci!!! Zygac sie chce!!!
                          Im wiecej maja tym wiecej chca
                          • Gość: dsd Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 02:48
                            Jeszcze jedno z innej beczki, jak mozna sie szmacic za kilka klakow PLN Jak
                            zrobilo To GEO "Zielony Stok" i Salwator na Ruczaju (Przemiarki) Wstyd mi, ze
                            tacy ludzie robia "interesy" w Krakowie
                            • Gość: bartek Re: uwaga geo cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:03
                              Z tego co wiem, to Salwator jako sąsiad inwestycji Geo na Zielonym Stoku celowo
                              zablokował im inwestycję, bo widzieli, że geo dużo sprzedaje i bali sie o swoje
                              mieszkania w Eko Parku, który jest kilka ulic dalej. Taka rozgrywka
                              konkurencyjna, tylko niezbyt uczciwa. Nie porównuj Geo do Salwatora bardzo cie
                              prosze. Salwator to przekręciarstwo z założenia.
                              • Gość: wojtek Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:26
                                Dlaczego tyle jadu? Oczywiście że nie można porównywać Geo i Salwatora.
                                Salwator jest poprostu dużo lepszy. Kupiłem mieszkanie w wieży i jestem
                                zachwycony tempem i jakością budowy. Widoki z okna genialne, biuro techniczne
                                pod nosem, zrobiłem wszystkie indywidualne zmiany, a protestami sąsiednich
                                bloków się nie przejmuję, bo jeżeli tak jak piszecie to skur..., to sobie z
                                nimi świetnie poradzą. Zal mi wszystkich którzy wybrali Geo bo zamiast się
                                cieszyć budową tak jak ja, to się denerwują. Mam tylko nadzieję że to nie
                                salwator przyblokował Geo, bo to może być niezła jatka
                                • Gość: beata Re: uwaga geo cystersów IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 13.04.06, 20:58
                                  W wieży można się tylko zamknąć jak dawniej księżniczki, bo wyjechac z tego
                                  miejsca to sie chyba nie będzie dało. Już zachwycasz sie widokami - wpuścili
                                  cie na ostatnie pietro budowy? Uważaj bo ci się z radości zakręci w głowie.
                          • Gość: wojtek Re: uwaga geo cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:56
                            Tower stoi i został szybko wybodowany, Zielony Stok - rzeczywiście jest
                            zielony, w końcu wiosna - tylko zamiast Złotej bramy nie ma - jest zardzewiała
                            furtka!
                            • Gość: TowerPower Re: uwaga geo cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:06
                              Tower wybudowany tylko czy legalnie i czy bedzie jak dojechać razem z
                              mieszkańcami SalwatorCity Miasto Ciemności - jak rankiem ruszy kilka tysięcy
                              osób wąską uliczką Stanczyka to będzie ciekawie. To pracy dojadą tylko ci co
                              wyruszą zaraz po pólnocy. Tylko dla emerytów co chodzą piechotą, rowerzyści tez
                              nie mają szans się przebić. powodzenia
                        • lukaszwusa Re: uwaga geo cystersów 11.04.06, 11:14
                          My nie panikujemy. My po prostu chcemy aby budowa ruszyła i zgodnie z planem
                          (co już jest mało prawdopodobne) w październiku 2007 mieszkania były gotowe do
                          zamieszkania. Czas ucieka a czas to pieniądz, szczególnie w chwili obecnej na
                          krakowskim rynku nieruchomości. Poza tym 30 kwietnia kończy się umowa
                          rezerwacyjna i my wszyscy możemy zostać na lodzie. 7 miesiący straconego czasu
                          + marne (czytaj żadne) odsetki. I co nam przyjdzie zrobić? Szukać nowego
                          developera? Nowej lokalizacji? Za 5000-6000 zł/m2?????????????????????
                          • Gość: z Rydla Re: uwaga geo cystersów IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 13.04.06, 20:54
                            Czy już jest 30 kwietnia żeby rozsądzać że nie mieszczą się w czasie. Chyba
                            jeszcze nie. Nawet jak zaczną trochę póżniej, to nadrobią stracony czas.
                            Kupiłam mieszkanie na Rydla i budynek rośnie z dnia na dzień. Wszystko OK. Z
                            tyłu za nim sa 2 budynki tez Geo. Nie lubię jak ktoś wykorzystuje forum do
                            plucia na innych.
                            • lukaszwusa Re: uwaga geo cystersów 14.04.06, 08:45
                              Człowieku co Ty opowiadasz!!! Umowa przedwstępna miała być podpisana do 28
                              lutego. I wtedy również miała ruszyć budowa. Termin oddania budynków lipiec
                              2007. A jaka sytuacja jest obecnie. Zbliża się 30 kwietnia (czyli kolejny
                              termin podpisania umowy przedwstępnej) a GEO nadal nie posiada prawomocnego
                              pozwolenia na budowę. Co więcej ostateczna decyzja będzie najwcześniej 24
                              kwietnia. Zakładając, że decyzja będzie pozytywna zostaję 6 dni (30 kwiecień to
                              niedziela) na załatwienia związane z ułożeniem harmonogramu spłat (z każdym
                              klientem osobno) ze złożeniem wniosków kredytowych itp. A co jeśli ten termin
                              zostanie przesunięty lub decyzja będzie negatywna??? No, kolego?? Masz jakiś
                              pomysł?? Skoro jesteś taki mądry???? My nie plujemy na nikogo tylko martwimy
                              się o "nasze" mieszkania i pieniądze. Spróbuj nas zrozumieć. Pozdrawiam i życzę
                              miłych świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka