Dodaj do ulubionych

gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie?

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 09:32
no właśnie, gdzie ...?
Obserwuj wątek
    • zbigniew74 Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? 25.12.02, 21:44
      Gość portalu: amy napisał(a):

> no właśnie, gdzie ...?

Jedyny porządny: Prenatal ul. Kalwaryjska 26 wejście w podworcu:)

Żona kupowała:)
    • Gość: basiek Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? IP: *.gimsat.pl 26.12.02, 19:03
      albo przy ul. Westerplatte, za instytutem medycyny sądowej ( w kierunku dworca )
      • trudny2002 I to jest równość? 27.12.02, 11:32
        Okazuje się, ze sklepy z ciuszkami dla przyszłych mam jednak są. Mniej czy
        więcej ale są.
        Natomiast nie uświadczysz w naszym zacnym Miście żadnego sklepu , ba nawet
        małego stoiska z ...ciuszkami dla przyszłych ojców. A czy oni naprawdę nie
        zasługują na ciuszek?
        trudny
        Pytam z trwogą, bo wcale nie jest ciepło, a ojciec w końcu też nie powinien
        przemarzać, mimo potencjalnie ciekawszych możliwości soplowania....
        trudny
    • orka Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? 27.12.02, 11:56
      Zbigniew ma rację, najlepszy jest prenatal. Nie kupuj jednak dużo, bo nie
      warto. Po urodzeniu dziecinki bardzo chętnie rozstaniesz się ze wszytkimi tymi
      wielorybimi rzeczami, wiec praktycznie potrzebujesz ich na 4,5 miesiąca. Lepiej
      przejrzyj szafę męża i poszukaj Tshirtów, swetrów i wszytkiego, co Ci się dawno
      w niej podobało. 7 miesięcy temu urodziłam córkę i po 8 dniach spakowałam moje
      ciażowe rzeczy do kartonu, który wylądował w piwnicy.teraz sobie lezy i czeka
      na następne piskle... Dużo ważniejsze jest kupienie wszytkiego dla dziecka. jak
      już się narodzi, to przez pierwszy okres nie znajdziesz czasu na uzupełnianie
      garderoby rosnacego niczym grzyb po deszczu dziecka.
    • Gość: isma Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 12:15
      Westerplatte - bardzo powazne, tradycyjne bezrekawniki. Praktyczne, solidne,
      czasem malo twarzowe. Natomiast Prenatal - super. Rozmiary - podajesz Twoj
      dawny, a ciuch dostajesz proporcjonalnie powiekszony. Mnie udalo sie kupic tam
      nawet kreacje prawie wieczorowa, na wesele, a bylam w osmym miesiacu. Duzo
      dobrych spodni, bo z tym zawsze klopot - w wiekszosci sklepow sa tylko
      ogrodniczki. Sprawdz tez sklepy indyjskie, zwlaszcza na sw. Anny i u wylotu sw.
      Krzyza w kierunku Poczty, tudziez na Krakowskiej. Duzo fajnych sukienek suto
      marszczonych z przodu - maskowanie doskonale (jesli ktos woli maskowac). Ale
      kupowac za duzo istotnie nie warto. ciuchy dla dziecka mozesz kupowac za duze,
      bo zwlaszcza na poczatku niewprawnej osobie latwiej je na dziecko wtykac.
    • Gość: gripa Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? IP: *.pp.com.pl 27.12.02, 15:35
      slyszalam o sklepie gdzies w polowie lubicz - jest tam krawcowa, ktora z
      miejsca bierze wymiary - moja znajoma byla przeszczesliwa :-)
    • zbigniew74 Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? 28.12.02, 10:47
      tu żona Zbigniewa :))
      jak jeszcze byłam w ciąży zrobiłam rundkę po sklepach ciążowych, nie
      odwiedziłam tylko tego na Lubicz i na Agnieszki

za to ten na Westerplatte zrobił na mnie piorunujące wrażenie - oczywiście w
      negatywnym sensie ... suterena, ciemno, mroczno, sprzedawczyni w okolicach 50-
      tki wyglądająca jak matka gangstera... - Szuka pani czegoś dopasowanego? W
      ciąży???? - wuhahahahaa - zabrzmiał jej złowrogi śmiech
      wyleciałam stamtąd czym prędzej nie mogąc patrzeć na ciuchy-namioty, ciuchy w
      kolorach żałobnych, ze zgrzebnego sztruksu jakby to był worek na węgiel a nie
      ciuch dla kobiety która chce NORMALNIE wyglądać :))

noszenie dopasowanych rzeczy w ciąży to wciąż tabu, jak słowo daję :)
      moja koleżanka któa nie była w ciąży, orientuje się najlepiej "w ciąży nie nosi
      się dopasowanych rzeczy tylko szerokie żeby nie uciskało dziecka" :)))) hue
      hue !!!

sklep na Kalwaryjskiej jest fajny, bo jest tam jasno, miło, duży wybór,
      przymierzalnie, fotele w tychże co by można było usiąść....i czułam się
      normalnie a nie jakbym chciała kupić nielegalną broń (patrz Westerplatte)

dziewczyny, noście dopasowane ciuchy w ciąży (jeśli nie utyłyście 20-30 kilo) i
      bądżcie sexy !
      ja najbardziej lubiłam ciązowe bordowe spodnie z talią pod cyckami (110 zł), do
      tego krótki sweterek zupełnie nieciążowy i płaszcz do kolan rozpięty i
      pokazujący zgrabny brzuch-piłkę plażową :))
      szukajcie dopasowanych podkoszulków za tyłek w sklepach z jeansami (Wrangler,
      Tom Tailor, dopasowane L-XL dla panów co mają wcięcie w talii hihi, jakieś 50-
      70 zł)albo po prostu większych fajnych bluzek - polecam Camaieu w M1, rozmiary
      do 46 !, często przeceny

nie wyglądajcie jak słonice :))) namioty wojskowe tudzież własne ciotki po 50-
      tce, bo niestety takie ciuchy ciążowe są powszechne, chyba po to żeby kobietę
      osaczoną własną rozbuchaną ciążową fizjologią jeszcze bardziej dobić heh ;)

pozdrawiam wszystkie ciężarówki :)
    • Gość: amy Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 30.12.02, 09:17
      Gość portalu: amy napisał(a):

> no właśnie, gdzie ...?

Dzięki, dzięki, dzięki :-***
      W przyszłym tygodniu idę rozeznać sprawę według Waszych wskazówek :-)
      amy
    • Gość: kasia Re: gdzie ciuszki dla przyszłych mam w Krakowie? IP: *.kra.cdp.pl / *.crowley.pl 30.12.02, 15:13
      na Westerplatte jest jeden mały sklepik ale niestety nie znam dokładnego adresu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka