Dodaj do ulubionych

Podzękujmy PIS za Euro 2012

24.04.06, 08:17
Decyzje zapadały w najbliższym otoczeniu premiera - mówi informator "GW". -
Wrocław w ostatniej chwili awansował w miejsce Krakowa przed wszystkim dzięki
posłowi PiS Adamowi Lipińskiemu, od wielu lat najbliższemu współpracownikowi
Kaczyńskich.

sport.onet.pl/1310777,wiadomosci.html

czy krakowianie mają jeszcze wątpliwości na kogo NIE głosować w nadchodzących
wyborach?
Obserwuj wątek
    • boldhead ja mam propozycje, zeby to olac. 24.04.06, 08:38
      wiem ze euro 2012 to promocja dla miasta i rozwoj turystyki i tak dalej.
      ale skoro w Polsce przy wyborze miast-aren Euro 2012 nie sa wazne kryteria
      merytoryczne a polityczne (czyli "PiS przewodnia sila narodu", skad my to
      znamy...) to dajmy sobie z tym spokoj.
      robmy swoje, walczmy o wieksze znaczenie samorzadow, regionow i ...pokopmy sobie
      w spokoju w dlugi majowy weekend pilke na Bloniach.
      A Pisiaki niech sie ciesza i uzasadniaja w bekotliwy sposob swoj wybor w TV.
      optymizmu...
      • buraque Re: ja mam propozycje, zeby to olac. 24.04.06, 08:56
        boldhead napisał:

> A Pisiaki niech sie ciesza i uzasadniaja w bekotliwy sposob swoj wybor w TV.
        > optymizmu...

mnie tylko żal tej góry pieniędzy, która mogłaby być wydana na infrastrukturę w
        mieście

zdecydowały kryteria pozamerytoryczne i to jest najsmutniejsze
        • podpantoflem Re: ja mam propozycje, zeby to olac. 24.04.06, 13:24
          Teraz trzeba tę decyzję polityczną PiS, skierowaną przeciwko Majchrowskiemu,
          wykorzystać przeciw PiS. W czasie kampanii samorządowej wytykać Ziobrze, że on i
          jego partia nie zrobili dla Krakowa nic w sprawie ME, a nawet wprost przeciwnie
          - wyżej stawiali interes partyjny niż interes miasta i regionu.
          • Gość: buraque Re: ja mam propozycje, zeby to olac. IP: *.pro.lama.net.pl 24.04.06, 14:20
            podpantoflem napisał:

> Teraz trzeba tę decyzję polityczną PiS, skierowaną przeciwko Majchrowskiemu,
            > wykorzystać przeciw PiS. W czasie kampanii samorządowej wytykać Ziobrze, że
            on
            > i
            > jego partia nie zrobili dla Krakowa nic w sprawie ME, a nawet wprost
            przeciwnie
            > - wyżej stawiali interes partyjny niż interes miasta i regionu.

to jedyny profit z tej całej awantury, choć PIS kompromituje sie na każdym
            kroku więc Ziobro i tak będzie miał problemy, żeby wygrać z Majchrowskim.
            • Gość: st Re: ja mam propozycje, zeby to olac. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:46
              jak to powiedział podobno jeden z posłów PiS:"ludzie sa ciemni i wszystko kupią"
              to znacy ze na końcu o wyszstko obwinią Majchrowskiego albo ostatecznie jak
              zwykle PO czy też muminki jak sie już nie bedzie dało.
          • Gość: st Re: ja mam propozycje, zeby to olac. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:50
            Kraków ma za swoje bo dzięki niemu PiSuary wygrały a teraz sie na nich wypiął w
            podziękowaniu.
            • longwehicle Re: ja mam propozycje:...... 27.04.06, 07:52
              Kaczory na kubę!!!;o))
      • Gość: de-tom Re: ja mam propozycje, zeby to olac. IP: *.uni / *.uni-leipzig.de 26.04.06, 19:48
        to jut nie pisuar, to pis uryna
    • buraque Szczegóły tutaj: 24.04.06, 08:58
      sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3302129.html
    • luckystrike Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 10:11
      no jak by to było na Bielanach, to może by sie i poseł Wasserman wstawił, ale
      Kraków?
    • Gość: MoniA Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.pools.arcor-ip.net 24.04.06, 10:12
      Przykro mi,ze Krakow odpadl,ale lepszy wygrywa,ajest nim Wroclaw!
      • Gość: WR Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 24.04.06, 10:15
        Panowie z Pisu wbili sobie właśnie piękny samobój w Krakowie...
        • Gość: Stachu Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.range81-132.btcentralplus.com 24.04.06, 10:24
          Jaki samoboj.
          Jakby wybrali Wroclaw to byo sobie samobuja strzelili we Wroclawiu.
      • buraque Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 10:38
        Gość portalu: MoniA napisał(a):

> Przykro mi,ze Krakow odpadl,ale lepszy wygrywa,ajest nim Wroclaw!

lepszy, bo ma moznych przyjaciół w PIS, nie ma natomiast stadionu, lotniska,
        hoteli i wszystkiego innego co potrzebne jest gościom

oto w czym Wrocław jest lepszy
        • Gość: johan Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:57
          hotele,lotnisko,i wszystko inne zbudujemy własnie dzięki euro,pis i polityka to
          zupełnie inna bajka
          • Gość: * Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:57
            ...oby się potem nie okazało, że na Euro to pieniążki miasto samo musi sobie znależć =p
          • buraque Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 14:17
            Gość portalu: johan napisał(a):

> hotele,lotnisko,i wszystko inne zbudujemy własnie dzięki euro,pis i polityka
            to
            > zupełnie inna bajka

zbudowalibyśmy gdyby nie ta decyzja, chyba nie sądzisz, że do miasta w którym
            nie ma meczów rząd pchnie jakies fundusze, nie bądź naiwniakiem
          • neverwhere1 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 14:38
            jak to inna bajka? jeżeli na podjecie takiej decyzji wpływ ma polityka własnie?
            no nic wypada życzyć Wrocławowi szczęścia w budowaniu wszystkiego od podstaw...
      • neverwhere1 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 14:36
        Gość portalu: MoniA napisał(a):

> Przykro mi,ze Krakow odpadl,ale lepszy wygrywa,ajest nim Wroclaw!
        w czym niby jest lepszy? proszę o konkretne argumenty... jak dla mnie to
        kolejna i zapewne nie ostatnia kompromitacja PISu. Może by tak przyjmować
        zakłady co spaprają nastepnyma razem? ;)
    • wiksadyba1 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 10:39
      Decyzja ta jest jeszcze bardziej osobliwa, jeżeli wziąć pod uwagę, że skreślono
      jednocześnie Chorzów. Wydawało się, że ewentualna przegrana Krakowa oznaczać
      będzie zwycięstwo St. Śląskiego i vice versa.
      Być może jednak skutki tej decyzji okażą się dla Krakowa pozytywne, jeżeli
      tylko obrazi się na PiS i wytrwa w tej obrazie przy okazji przyszłych
      wyborów:) A Polska raczej Euro i tak nie dostanie...
      • buraque Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 10:42
        wiksadyba1 napisał:

> Decyzja ta jest jeszcze bardziej osobliwa, jeżeli wziąć pod uwagę, że
        skreślono
        >
        > jednocześnie Chorzów. Wydawało się, że ewentualna przegrana Krakowa oznaczać
        > będzie zwycięstwo St. Śląskiego i vice versa.
        > Być może jednak skutki tej decyzji okażą się dla Krakowa pozytywne, jeżeli
        > tylko obrazi się na PiS i wytrwa w tej obrazie przy okazji przyszłych
        > wyborów:) A Polska raczej Euro i tak nie dostanie...

pewnie tak, ale chodzi o same okoliczności podjęcia takiej decyzji... Chorzów
        to środek aglomeracji śląskiej i ma stadion. Dlatego tym bardziej dziwi
        obecność Gdańska (nie ma nawet gruntów na stadion) i Wrocławia.
      • neverwhere1 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 14:41
        obyś był/a jasnowidzem :)
    • Gość: minako009 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: 149.156.80.* 24.04.06, 11:35
      Hehe a co wy mślicie? że to będzie miało jakiekolwiek zanczenie? FIFA napewno zwróci uwagę na kryteria wyboru miast i makie to są miasta. A jak tak to pożegnajmy się z ME. Niech idzie do Austrii i Węgier. Polska na to niezasługuje.
      • Gość: tomenek Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:29
        Austrii?? Chyba Chorwacji...
    • tim999 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 11:36
      Nie ma Krakowa nie ma Euro....to jest paranoja, a od dzisiaj pis jeszcze
      bardziej mi śmierdzi!!!
      • buraque Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 11:43
        tim999 napisał:

> Nie ma Krakowa nie ma Euro....to jest paranoja, a od dzisiaj pis jeszcze
        > bardziej mi śmierdzi!!!

szkoda, że wyborcy nie poczuli tego smrodu przed wyborami, następna szansa na
        wietrzenie to wybory samorządowe
        • neverwhere1 Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 14:43
          miejmy nadzieję, że zaburzenia powonienia nikogo już nie dotkną przynajmniej w
          Krakowie.
    • Gość: Ingo Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: 213.17.170.* 24.04.06, 13:08
      No to jesteście drudzy, którzy odpadli ze względów politycznych. Pierwsza była
      Łódź, która odpadła dlatego, że Pan Listkiewicz próbował podlizać się przed
      zblizającymi wyborami potencjalnym zwycięzcom wyborów tj. PiS i dlatego
      odrzucił Łódź bo premier Belka był z Łodzi.
      • buraque Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 14:22
        Gość portalu: Ingo napisał(a):

> No to jesteście drudzy, którzy odpadli ze względów politycznych. Pierwsza
        była
        > Łódź, która odpadła dlatego, że Pan Listkiewicz próbował podlizać się przed
        > zblizającymi wyborami potencjalnym zwycięzcom wyborów tj. PiS i dlatego
        > odrzucił Łódź bo premier Belka był z Łodzi.

z całym szacunkiem dla Łodzi to akurat rozumiem, Łódz oprócz bliskości Wwy i
        dwóch klubów w drugiej lidze nie ma żadnych atutów.
        • Gość: Ingo Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: 213.17.170.* 24.04.06, 16:15
          Jeśli Łódź nie miała atutów to jakie atuty miał Chorzów, który przeszedł dalej.
          Bardzo przepraszam ale choćby komunikacyjnie Łódź wkrótce będzie najlepiej
          skomunikowanym miastem w Polsce (przecięcie dwóch autostrad - w tym jedna
          prawie gotowa, trasa szybkiego ruchu (Wrocław-Łódź -Warszawa), rozwiajające się
          lotnisko. Infrastruktura sportowa nie gorsza niz w innych miastach
          kandydujących.
          • buraque Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 24.04.06, 18:08
            Gość portalu: Ingo napisał(a):

> Jeśli Łódź nie miała atutów to jakie atuty miał Chorzów, który przeszedł
            dalej.
            >
            > Bardzo przepraszam ale choćby komunikacyjnie Łódź wkrótce będzie najlepiej
            > skomunikowanym miastem w Polsce (przecięcie dwóch autostrad - w tym jedna
            > prawie gotowa, trasa szybkiego ruchu (Wrocław-Łódź -Warszawa), rozwiajające
            się
            >
            > lotnisko. Infrastruktura sportowa nie gorsza niz w innych miastach
            > kandydujących.

jaką infrastrukture sportową masz na myśli? stadion ŁKS czy Widzewa?
    • buraque Ale jaja, pewnie zatrzęśli portkami i w ostatniej 24.04.06, 14:54
      ...chwili zmienili decyzję. :)

sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3302946.html
      • Gość: yyy hmmm, albo probowali nas zmanipulowac.... IP: *.compower.pl 24.04.06, 15:11
        nie da sie ukryc, ze GW jest produktem coraz nizszej klasy...
        • buraque Re: hmmm, albo probowali nas zmanipulowac.... 24.04.06, 15:12
          Gość portalu: yyy napisał(a):

> nie da sie ukryc, ze GW jest produktem coraz nizszej klasy...

to także biorę pod uwagę, ale to byłoby trochę bez sensu i grubymi nićmi
          szyte... tak czy siak coś tu śmierdzi
      • Gość: breslauer Re: Ale jaja, pewnie zatrzęśli portkami i w ostat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:16
        Panie Prezydencie Majchrowski, zarzucają Panu, że nie kiwnął Pan palcem w
        sprawie Euro 2012. Teraz decyzję o odrzuceniu Krakowa z wielkim zdenerwowaniem
        komentuje Pan jako polityczną.
        Nie wierzę w ani jedno słowo wypowiadane przez PiS i ich koalicjantów, ale nie
        wierzę też w Pańską determinację i zaangażowanie w tej sprawie. Uważam, że ta
        decyzja to kompromitacja miasta, a co z tym idzie jego władz, z Panem jako
        prezydentem włącznie.
        • buraque Re: Ale jaja, pewnie zatrzęśli portkami i w ostat 24.04.06, 15:39
          Gość portalu: breslauer napisał(a):

> Panie Prezydencie Majchrowski, zarzucają Panu, że nie kiwnął Pan palcem w
          > sprawie Euro 2012. Teraz decyzję o odrzuceniu Krakowa z wielkim
          zdenerwowaniem
          > komentuje Pan jako polityczną.
          > Nie wierzę w ani jedno słowo wypowiadane przez PiS i ich koalicjantów, ale
          nie
          > wierzę też w Pańską determinację i zaangażowanie w tej sprawie. Uważam, że ta
          > decyzja to kompromitacja miasta, a co z tym idzie jego władz, z Panem jako
          > prezydentem włącznie.

myślę, że przeceniasz rolę i możliwości Majchrowskiego; jedyne co mógł zrobić
          (i zrobił) to odpalił promocje pod hasłem "Candidate City...". Majchrowski po
          prostu innych mozliwości nie ma, wszystko decyduje się gdzie indziej. Chyba nie
          oczekiwałes że pobiegnie z kopertą do komisji organizacyjnej?
    • michal.kupiec wolny ______________ komentarz 24.04.06, 15:16
      Ten post skomentować można w ten sposób.... niezal;eżnie jaka decyzja I TAK
      BEDZIE ZŁA dla jakiejs grupy - a wiec jest to powód do plucia.

Jednak każdy zdorow myślący Polak winien przed ocenieniem tego postu pomyśleć
      co jest dobre dla Polski nie dla jego osobistej saqtysfakcji - niewatpliwie
      dobrym dla Polski jest to, że inne miasto prtocz Krakowa, zostanie tłumnie
      odwiedzone przez turystów. Krakow i tak jest i byl stolica turystyczną Polski -
      ikażdy kto był w Polsce był w Krakowie, jednak organizacja imprez w innym
      miescie daje szanse dla Polski na zachęcenie turystow takze do odwiedzin innych
      miast nie tylko Krakowa. Chyba nie pozostaje wątpliwe że każdy ktop
      po\rzyjedzie do Polski w tym i do Wrocławia - i TAK ODWIEDZI KRAKÓW !! Bo zna
      go z opowiadań
      • Gość: Karampuck Re: wolny ______________ komentarz IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 24.04.06, 15:19
        Bardzo mondry komentarz, jak wobec tego wytłumaczyć obecność Warszawy na
        liście? Tam nikt nie przyjeżdża? Pozdrawiam
        • michal.kupiec Re: wolny ______________ komentarz 24.04.06, 15:32
          Warszawa nie jest miastem turystycznym !
          Jedynie bioznesowym - a to powinno się rozróżnić i zdywersyfikować i wybrać te
          miasta które ściągną nowe grupy turystyczne. Uznaję decyzje za super mądrą
          niezaleznie jesli by decyzja o tuym zalezala ode mnie tez pominał bym kraków -
          a władzom miasta polecił prowadzić promocje Krakowa w tych miastach w okresie
          trwania imprez tak - by sciagnac turystow na chocby jeden dzien z powodu
          walorow turystycznych - a nie sportowych takze do Krakowa, co wcale nie jest
          takie trudne !!! ZAMIAST WYRZUCAC KASE NA PROMOWANIE W POLSCE BILETOW TANICH
          LINII LOTNICZYCH - vide kampania na przystankach autobusowych w KRAKOWIE !!!
          na koszt MIASTA !!!!
        • helenka17 Zasady są bardzo proste: 26.04.06, 19:49
          1. Zadałeś pytanie Miłałowi Kupcowi - tracisz jeden rzut i wracasz na pole
          oznaczone podpisem "bagno".
          2. rozmowy z Michałem Kupcem są jak wierzchołkowy pożar lasu w czasie silnego
          wiatru. Michał Kupiec widzi tylko to, co sam napisze.Każdy - najbłahszy nawet,
          mój też - komentarz powoduje, że Michał Kupiec gada jak nakręcony. Nie bardzo
          przy tym zważa na to, co odpowiadają inni, bo zorientował się już, że chodzi tu
          podpisanie się wielkimi literami :MICHAŁ KUPIEC - TU JEZDEM
      • buraque Re: wolny ______________ komentarz 24.04.06, 15:41
        michal.kupiec napisał:

> Chyba nie pozostaje wątpliwe że każdy ktop
        > po\rzyjedzie do Polski w tym i do Wrocławia - i TAK ODWIEDZI KRAKÓW !! Bo zna
        > go z opowiadań

bzdura, znam wiele miast z opowiadań i wcale tom nie byłem, michał pora sie
        obudzić
        • michal.kupiec Re: wolny ______________ komentarz 26.04.06, 12:06
          Znasz wiele miast i wcale w nich nie byłeś .... zatem pytam - jedziesz do
          Francji na mecz piłki nożnej, lecisz tam z tym celem by go obejrzeć, ale
          niedaleko ok. 250 km od tego miasta gdzie bedzie on rozgrywany jest inne
          miasto, które w czasie tych spotkań piłkarskich świetnie się promuje - ma wiele
          atrakcji i cie intryguje swoją promocją .... po obejrzeniu mundialu i wiedząc
          że wile znqajomych jużtam było - mając okazję w ciagu godziny czasu dotrzeć
          tam - ZDECYDUJESZ SIE NA DODATKOWĄ WYCIECZKE CZY NIE ???

Moim zdaniem TAK.
      • Gość: tomenek Re: wolny ______________ komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:37
        to to trochę twojej logiki: promujmy na świecie tylko jedno Polskie miasto, np
        Warszawę, bo do innych miast i tak przecież przyjadą turyści... Co za głupoty
        wypisujesz... Jak jedziesz np do Madrytu to od razu robisz rundkę po wszystkich
        miastach Hiszpanii? A do Krakowa może i ktoś przyjedzie, ale bardzo mało osób,
        bo jeśli Polska mimo wszystko dostanie te mistrzostwa, to np kokmunikacyjnie
        rozwiną się inne rejony i tutaj nikomu nie będzie się chciało jechać.
        • michal.kupiec Re: wolny ______________ komentarz 26.04.06, 12:11
          Ciekawy dałeś przykład - zatem go dowróce - a jak jedziesz do hiszpanii nad
          morze, i jesteś w miarę blisko MADRYTU robisz sobie jednak wycieczke do MADRYTU
          czy nie robisz ???

Moja wersja i decvyzja, która była by właśnietaka że promowałbym te miasta
          które nie są popularne na zachodzie była wersją uważam uzasadnioną dla interesu
          Polski, a nie ambicji mieszkańców jednego miasta !!

pamietać nalezy ze dokladnie na tej samej zasadzie mieszkancy innych miast
          mogli by miec zal gdyby decyzja byla inna. Kazda decyzja rozstrzygajaca spor
          powoduje to ze ktos jest z niej niezdadowolony, wazne by miec argumenty takie
          by ten niezadowolony potrafil zaakceptowac i zrozumiec na ich podstawie, ze
          decyzja nie byla niesprawiedliwa, a miala jakies racjopnalne przesłanki.
    • flamengista Do głosowania na Ziobro na prezydenta miasta 24.04.06, 16:20
      Krakowa trzeba by było pół tony haszyszu na każdego obywatela Krakowa. Dopiero
      po wypaleniu takiej ilości towaru PiS miałby szanse na zwycięstwo.

Tak naprawdę PiS dodatkowo się osłabił w Krakowie - przecież to będzie
      podstawowy argument przeciwko Ziobro - że nie zrobił nic, by Kraków dostał Euro.
      Jak to miało osłabić Majchrowskiego - nie mam pojęcia.

Ale ja od prawie roku nie mam pojęcia, o co chodzi Pisowi więc już sie niczemu
      nie dziwię;)
      • buraque Re: Do głosowania na Ziobro na prezydenta miasta 24.04.06, 17:50
        flamengista napisał:

> Krakowa trzeba by było pół tony haszyszu na każdego obywatela Krakowa.

wystarczy słow z ambony albo radiowego głośnika, pamietaj że moherowy elektorat
        jest bardzo mocny w Krakowie, a młodzi mają w pupie wybory
        • flamengista Re: Do głosowania na Ziobro na prezydenta miasta 24.04.06, 18:05
          No, trochę przesadziłeś.

W końcu w Krakowie rządzi prezydent z lewicy, PO miało duże poparcie. Nie
          demonizujmy tego moherowego elektoratu. Jego siłą bierze sie tylko stąd, że
          młodych zniechęca sie do polityki na wszelkie możliwe sposoby. A starzy po mszy
          cierpliwie drepczą do punktu wyborczego. Tyle że to nie problem samego Krakowa,
          a całej Polski.
          • buraque Re: Do głosowania na Ziobro na prezydenta miasta 24.04.06, 18:07
            flamengista napisał:

> No, trochę przesadziłeś.
            >
            > W końcu w Krakowie rządzi prezydent z lewicy, PO miało duże poparcie. Nie
            > demonizujmy tego moherowego elektoratu. Jego siłą bierze sie tylko stąd, że
            > młodych zniechęca sie do polityki na wszelkie możliwe sposoby. A starzy po
            mszy
            > cierpliwie drepczą do punktu wyborczego. Tyle że to nie problem samego
            Krakowa,
            > a całej Polski.

wiem o tym doskonale, elektorat tradycyjny jest szalenie dobrze zorganizowany i
            obowiązkowy
            • Gość: nina Re: Do głosowania na Ziobro na prezydenta miasta IP: *.ramtel.pl 26.04.06, 11:57
              PiS łapy precz od Krakowa. Mam juz po dziurki w nosie waszych zakulisowych
              rozgrywek. Nadal układajcie się z Samoobroną ale na poparcie Krakowa nie
              liczcie. Niech pan Ziobro I Wasserman porzucą nadzieję na urząd przydenta
              miasta. Z drugiej strony wizja ponownego objęcia urzędu przez Majchrowskiego
              napawa mnie obawą....
    • buraque Prezydent protestuje (a ja z nim) 24.04.06, 17:52
      Euro 2012: Sprzeciw Krakowa

Prezydent Krakowa, Jacek Majchrowski powiedział po ogłoszeniu klasyfikacji
      miast kandydujących do zorganizowania spotkań Euro 2012 w Polsce, że była to
      decyzja o charakterze pozamerytorycznym. Zastanawia się nad możliwością
      złożenia od tej decyzji odwołania.
      Kraków wśród sześciu polskich miast znalazł się na przedostatnim miejscu.
      Oznacza to, że jeśli Polska ? wspólnie z Ukrainą - otrzyma prawo zorganizowania
      mistrzostw Europy w piłce nożnej w

2012, to istnieją małe szanse, aby w mieście pod Wawelem były rozgrywane
      spotkania (takie prawo będą mieć cztery pierwsze miasta).

- Jest to decyzja o charakterze pozamerytorycznym, dlatego że z naszych
      wyliczeń i z tego co sprawdziliśmy na oficjalnych stronach internetowych miast,
      które startowały do tego rankingu, mamy znacznie lepszą bazę noclegową, ofertę
      turystyczną, znacznie lepsze przygotowanie do imprez sportowych, znacznie
      lepszą komunikację i znacznie lepsze tradycje sportowe. Będzie trzeba zbadać tą
      sprawę i jeśli była to decyzja administracyjna, to z pełną konsekwencją
      będziemy się od niej odwoływać - powiedział prezydent Krakowa Majchrowski.

Według Majchrowskiego poniedziałkowa decyzja osłabia polskie starania o
      współorganizację mistrzostw Europy w piłce nożnej w 2012 roku.

- Jeśli proponujemy te miasta, które nie spełniają większości kryteriów, to
      automatycznie sami osłabiamy naszą pozycję przed grudniową decyzją, które
      państwo +dostanie+ Euro 2012. A przecież w 2012 roku, ani ja nie będę
      prezydentem, ani ci, którzy podejmują teraz decyzje, nie będą - mam nadzieję -
      rządzić - powiedział Majchrowski.

Koordynator Euro 2012 Kraków, Paweł Pach powiedział, że przedstawiciele UEFA,
      którzy przyjadą do nas w tym roku będą musieli posiadać dużą wyobraźnię, gdyż
      stadiony w 3 z 4 pierwszych wybranych miast istnieją tylko na papierze.

O stadionach także wypowiedział się prezydent Majchrowski: - Część z tych
      miast, które uzyskały akceptację nie tylko nie ma żadnego stadionu, to nie ma
      nawet terenu pod jego budowę.

Majchrowski zapewnił, że nie zostanie przerwana przebudowana stadionu Wisły
      Kraków.

W poniedziałek Zespół ds. Wyboru Miast Gospodarzy ustalił kolejność, w jakiej 6
      miast polskich zostanie zaprezentowanych w zgłoszeniu do UEFA. Na pierwszym
      miejscu znalazł się Poznań z 48 punktami, na drugim Warszawa (40 pkt), trzecim
      Gdańsk (32), czwartym Wrocław (30), piątym Kraków (24) i na szóstym Chorzów
      (15).

Na włączenie do dokumentacji wszystkich miast kandydujących na gospodarzy Euro-
      2012, zgodę wyraziła UEFA. Warunkiem było zaprezentowanie ofert czterech miast
      jako głównych kandydatów i dwóch jako dodatkowych gospodarzy (w tym Krakowa).
      Według decyzji UEFA obowiązek zaprezentowania ośmiu miast z każdej kandydatury
      uwarunkowany jest koniecznością porównania zgłoszeń w wymierny i obiektywny
      sposób. Jednocześnie UEFA nie wykluczyła możliwości rozegrania ME na więcej niż
      ośmiu stadionach.

sport.gazeta.pl/pilka/1,65046,3303404.html
    • buraque I jeszcze skandal z punktacją!!!! Co za wałek! 24.04.06, 18:02
      Oto jak punktował "Sztab projektu Euro 2012" z Gawronem na czele:

Terminowe przekazania do sztabu Euro-2012 dokumentacji zgłoszeniowej miast
      kandydujących:

Chorzów - 0 pkt

Gdańsk - 0

Kraków - 1

Poznań - 1

Warszawa - 0

Wrocław - 1

Stadion i inne obiekty kluczowe w mieście:

Chorzów - 2

Gdańsk - 10 (stadion nie istnieje a gruntu nie ma!!!! ale 10 pkt jest)

Kraków - 4

Poznań - 12

Warszawa - 8

Wrocław - 6

Baza noclegowa:

Chorzów - 2

Gdańsk - 8

Kraków - 4 jak myślicie to też jest dobrze?!

Poznań - 10

Warszawa - 12

Wrocław - 6

Transport:

Chorzów - 2

Gdańsk - 6

Kraków - 4 to jest mistrzostwo, przypominam, że KR ma najlepiej oceniane MPK w
      Polsce i drugie lotnisko w kraju plus autostradę

Poznań - 12

Warszawa - 10

Wrocław - 8

Marketing:

Chorzów - 3

Gdańsk - 2

Kraków - 5

Poznań - 6

Warszawa - 1

Wrocław - 4

Doświadczenie w organizacji imprez masowych/sportowych

Chorzów - 5

Gdańsk - 1

Kraków - 2 taaaa to też jest super, nie liczę mszy papieskich, ale to już są
      jaja

Poznań - 4

Warszawa - 6

Wrocław - 3

Pozostałe (atrakcyjność turystyczna miasta i regionu, oferta kulturalna, oferta
      rekreacyjna, zaangażowanie władz miasta):

Chorzów - 1

Gdańsk - 5

Kraków - 4 Gdańsk lepszy od Krakowa, nic dodać nic ująć

Poznań - 3

Warszawa - 3

Wrocław - 2

Jednym słowem SKANDAL!
      • flamengista gdyby jeszcze UEFA dało się na to nabrać 24.04.06, 18:10
        było by to Mistrzostwo Świata, albo przynajmniej Europy - przyznane polskiej
        reprezentacji jeszcze przed samymi mistrzostwami;)

Niestety, doświadczenia z "olimpiadą" w Zakopanym pokazały, że na działaczach
        MKOL nie wywarły żadnego wrażenia piękne makiety i foldery. Przemówiły do nich
        fakty - brak obiektów, brak dróg, brak kompetencji organizatorów.

• buraque Re: I jeszcze skandal z punktacją!!!! Co za wałek! 24.04.06, 18:14
          flamengista napisał:

> było by to Mistrzostwo Świata, albo przynajmniej Europy - przyznane polskiej
          > reprezentacji jeszcze przed samymi mistrzostwami;)
          >
          > Niestety, doświadczenia z "olimpiadą" w Zakopanym pokazały, że na działaczach
          > MKOL nie wywarły żadnego wrażenia piękne makiety i foldery. Przemówiły do nich
          > fakty - brak obiektów, brak dróg, brak kompetencji organizatorów.

UEFA się na to nie nabierze, bo to wszystko zostanie dokładnie sprawdzone a
          wtedy wyjdzie szydło z wora. Nasuwa się pytanie kto, kiedy i ile wziął, żeby
          punktacja wyglądała tak, a nie inaczej...
      • posener89 Re: I jeszcze skandal z punktacją!!!! Co za wałek 25.04.06, 21:38
        Ja wprawdzie jestem z Poznania i ciesze się że Poznań wszedł do czwórki ale
        uważam że kompletnym nieporozumieniem jest Wrocław, wydaje mi się że to
        powinien być Kraków a nie Breslau które ma marne tradycje piłkarskie o drużynie
        nie wspominając. A co do wyboru opartego na polityce to byłbym sceptyczny gdyż
        cała władza w Poznaniu spoczywa w rękach PO , wprawdzie przydent od kilku
        miesięcy jest bezpartyjny lecz wcześniej popierany był przez Platformę. Na
        prawde nie rozumiem wyboru Wrocławia!!
        • Gość: tommo Re: I jeszcze skandal z punktacją!!!! Co za wałek IP: *.chello.pl 28.04.06, 23:43
          A ja nie rozumię twojej głupoty zapyziała pyro poznańska. Wytłumacze Ci
          dlaczego. 1. Wrocław jest o wiele ładniejszy miastem niz Pyrogód (rynek,
          starówka, ostrów tumski)moge tak dłodo wymieniać. 2.Wrocław ma lepsze
          połączenie z Ukrainą. 3. Jest większym i bogatszym miastem. Chyba wystarczy. A
          Kraków powinien się znaleść ale waszym kosztem. Tylko że słaby premier
          (marionetka w rekach kaczorów) wybłagał komisję o wasz wybór. SKANDAL. Jak tak
          brzydkie i zacofane miasto dostało tyle punktów.
    • Gość: Warsawnik Wroclaw Rules IP: *.aster.pl 24.04.06, 21:30
      Kiedys myslalem,ze Krakow w Polsce najladniejszy az nie pojechalem do Wroclawia :)
      A coniektorzy z Was zacznijcie terapie anty-komplexowa. Uswiadomcie sobie,ze
      Krakow tak naprawde w Europie to przecietne miasto a w Polsce conajwyzej 3cie
      pod wzgledem atrakcyjnosci. Proponuje wycieczke do Wroclawia i Gdanska... czy
      Torunia
      • Gość: Karampuck Pcim Rulez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:56
        Ty sądzisz tak jak sądzisz. Masz prawo. Wrocław i Gdańsk są rzeczywiście bardzo
        ładne, a przynajmniej mi się bardzo podobają. Nie należy jednak zapominać, że
        kilka milionów więcej ludzi co roku jednak wybiera Kraków, jako cel swojego
        wydawania gotówki. To pewnie jakiś spisek, prawda? No bo Kraków to nic tylko
        zakompleksieni ludzie? I wybacz, wycieczką do Torunia jednak się nie ośmieszaj.
        Ja np. bardzo lubię Pcim, w pięknych górach, Wrocław wysiada. I dlatego, że
        podoba mi się Pcim, to na pewno należy tam zorganizować ME, co tam ME,
        Olimpiadę. To rozumowanie powinno Ci być bliskie, liczę, że mnie poprzesz.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Warsawnik leczenie kompleksow IP: *.aster.pl 24.04.06, 22:21
          Rozejrzyj sie dookola ! Zobacz co sie na forach dzieje w miejscach gdzie jst
          mowa o Krakowie i ME w 2012!

Torun jest miastem o duzo starszej tradycji miejskiej niz Warszawa. Jest tak
          samo stary jak Wroclaw czy Krakow wiec porownywanie Torunia do Pcimia jest
          wyrazem braku wiedzy lub wlasnie kompleksow.

Co do turystyki - to co sie dziwisz skoro od dziesiatek lat to wlasnie Krakow w
          Polsce jest najbardziej reklamowanym miastem. Nie dziwi mnie to bo Krakow to dla
          Polakow miasto szczegolne. Nie ma tego we Wroclawiu a przynajmniej jest w
          sladowych ilosciach. Mam tu na mysli groby polskich krolow czy dziedzictwo
          kulturowe... ale dla turysty to raczej malo ciekawe. Co go obchodzi jakistam
          krol, czy jakistam obraz, ktory tak naprawde nie wyroznia sie niczym szczegolnym
          na tle tych, ktore mozna znalezc w co trzecim wiekszym NIE ZNISZCZONYM WOJNA
          miescie Europy.

Wroclaw wg mnie ma ogromny potencjal, ktory powoli daje sie we znaki w Polsce.
          Rewelacyjna europejska starowka. Niestety widac zniszczenia wojenne a potem
          komuna dobila reszty ale...
          te mosty, ten ratusz, ta katedra, te meandry Odry, te niemieckie kamienice XIX
          wieczne, ta hala ludowa, modernizm niemiecki etc... to sa zabytki klasy
          swiatowej - miedzynarodowe zabytki. Tu tkwi sedno sukcesu tego miasta.

Poza tym zobacz jak sie rozwija Wroclaw. Tylu dzwigow co we Wroc. nie widzialem
          poza Warszawa. No i strategia rzadzacych miastem godna do pozazdroszczenia.

Tak czy owac cieszcie sie Krakusy,ze nie mieszkacie w tak oblesnym miescie jak
          Wawa.
          • Gość: Warsawnik kilka fotek : IP: *.aster.pl 24.04.06, 22:43
            Dla zobrazowania tego o czym mowie:

KAMIENICE:
            wroclaw.hydral.com.pl/11185,foto.html - Moze podobne zjadziesz w Paryzu a
            jest tam takich kilka w niedalekiej odleglosci od siebie ale nie pamietam nazw ulic

wroclaw.hydral.com.pl/11181,foto.html
            GOTYK:
            Tak poteznych kosciolow nie ma w calej Polsce - poza jednym w Gdansku.
            Rownie mocne wrazenie robia te z Torunia.

Ten ma np. najwiekszy w Europie gotycki Dach:
            wroclaw.hydral.com.pl/11199,foto.html
            wroclaw.hydral.com.pl/003609,foto.html - po prawej Katedram ktora ma
            jakies 100 m wysokosci

MOSTY:
            Podobno ponad 100
            wroclaw.hydral.com.pl/003613,foto.html - rewelacyjna fota sama w sobie

Przepiekny Most Zwierzyniecki:
            wroclaw.hydral.com.pl/36722,foto.html
            Cud techniki jak na swoje lata:
            wroclaw.hydral.com.pl/16343,foto.html
            wroclaw.hydral.com.pl/004371,foto.html

To sa rzeczy, ktorymi warto sie pochwalic ! Wkurza mnie ta malomiasteczkowa
            mentalnosc Krakowiakow jakby to ich miasto bylo niewiadomo czym.

WAKE UP!!!!

Poszukajcie tz fotek Torunia - bo juz mi sie nie chce szukac...
            • ulisses_czwa Re: kilka fotek c.d. ;-) 24.04.06, 23:59
              Popieram Cię w 100% Warsawnik... Kończe własnie studia we Wrocławiu choć jestem z Częstochowy... Znajać oba miasta wybrałbym za każdym razem Wrocław... Ta katedra ma 96 metrów i jest to katedra św. Jana Chrzciciela... :) A tu znacznie więcej fotek z Wrocławia:

Rynek
              www.wroclaw.pl/p/2938/
              Mój Uniwerek ;-) :
              www.wroclaw.pl/p/2939/
              Mosty:
              www.wroclaw.pl/m3269/p32873.aspx
              Parki i ogrody:
              www.wroclaw.pl/m3269/p3603.aspx
              Wrocław by night ;-)
              www.wroclaw.pl/m3269/p9321.aspx
              Ciesze się ,że Wrocław zdobył miejsce w czołowej czwórce... Zasłużył na to :) Poza tym kwestią czasu jest jak Wrocław dogoni liczbą turystów Kraków...
              • Gość: Wars. Re: kilka fotek c.d. ;-) IP: *.aster.pl 25.04.06, 00:22
                apropo uniwerku to po jego remoncie... robi jeszcze bardziej niesamowite
                wrazenie. Wiedenski przepych :)

wroclaw.hydral.com.pl/002065,foto.html
                • ulisses_czwa Re: kilka fotek c.d. ;-) 25.04.06, 12:01
                  Zdjęcia jak zdjęcia, ale podaję info o Wrocławiu za kilka lat... W 2012 będą przygotowani najlepiej spośród reszty miast - o ile dostaniemy Euro...
                  miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3303932.html
          • Gość: Karampuck Brak wiedzy głupio się nadrabia arogancją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:06
            Wybacz, ale nie odnosisz się do meritum. 1) Napisałeś, że podoba Ci się Wrocław
            i wobec tego o Wrocławia należy dać ME. Dla mnie jest to błąd logiczny, brak
            związku przyczynowo-skutkowego. Mnie podoba się Pcim, to zgodnie z Twoją logiką
            powinniśmy się tam urządzić Olipmiadę, nie zrozumiałeś rozumowania? Przykro mi.
            2) Nie wmawiaj mi, że porównuję Toruń do Pcimia. Gdzie to było napisane? A tak
            przy okazji to tradycje miejskie Torunia są znacznie krótsze od krakowskich czy
            wrocławskich (sam się kolego doucz, a nie zarzucaj innym nieuctwo, głupio to
            wypada jak palnie się taki knot, gdy się chce popisać), a Pcim swoją drogą wolę
            od Torunia, bo lubię naturę, to też według Ciebie przejaw nieuctwa? 3) Każdy
            dureń opowiada duby smalone, że do Krakowa przyjeżdżają turyści tylko dlatego
            bo Kraków jest reklamowany? Rozumiem, że ten milion z hakiem zagranicznych
            turystów to dał się nabrać? I co roku się nabiera? Na to co ich nie obchodzi,
            jakiś królów, nieważne zabytki? Żałosne rzeczy opowiadasz. A przede wszystkim
            cudowna jest apoteoza Wrocławia, bo ma międzynarodowe zabytki, czyli XIX
            wieczną niemczyznę. Wiesz, może Cie sparafrazuję: to jest i jeszcze lepsze i
            ładniejsze w co trzecim mieście niemieckim. A przede wszystkim nie odnosisz się
            do meritum rzeczy: czyli pozamerytorycznych decyzji kolejnych partyjnych bonzów
            oblanych przyśmierdłym sosem niby-obiektywizmu. Za komentarz niech tylko będzie
            tu przytoczona radość Włochów, eliminacja dobrze rozpoznawalnej na świecie
            marki Krakowa, z dobrą infrastrukturą, hotelami... to jakby eliminacja
            Mediolanu z ofery włoskiej. Tyle, że Włosi nie są idiotami. Pozdarwiam. Bez
            odbioru.
            • ulisses_czwa Re: Brak wiedzy głupio się nadrabia arogancją 25.04.06, 00:17
              Włosi się cieszyli, bo maja pewność, że nikt z trybun nie będzie rzucał nożem i wywieszał na nastepnym meczu "Misiek jestesmy z Tobą" :) Do tego nalezy dołożyć patologię kibiców Wisły i Craxy, którzy ganiają się po mieście z siekierami i mordują wzajemnie - co nie czyni dobrej reklamy dla miasta na Euro 2012...
              Co do Krakowa - to powiem, że szkoda, ale NIE kosztem Wrocławia... Wolałbym już Kraków niż Gdańsk... To te dwa miasta powinny walczyć o 4. pozycję... Moje zdanie jesli chodzi o meritum masz w innym temacie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=40730812
              i nie mam nic więcej do powiedzenia w tej sprawie - dla mnie jest wszystko jasne...
              • Gość: Arka Gdynia Re: Brak wiedzy głupio się nadrabia arogancją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 02:32
                patologia kibicow powiadasz, a pamietasz moze kibica z Gdyni ktorego
                zamordowaliscie we Wroclawiu, bo my tego nigdy nie zapomniemy.
            • Gość: Wars. Re: Brak wiedzy głupio się nadrabia arogancją IP: *.aster.pl 25.04.06, 00:19
              Akurat niemieckie miasta znam bardzo dobrze i jesli Wroclaw bylby dzis w
              Niemczewch bylby napewno jedna z najladniejszych metropolii Niemiec. Podobny
              styl ma Monachium.
              A co do turystow to tak jak zauwazyl kolega powyzej:

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060424/ekonomia_a_1-1.F.jpg
              Kwestia czasu i Krakow nie bedzie turystyczna stolica Polski czego Wroclawiowi
              zycze :) Gdanszczanom zreszta tez bo maja rownie zajebiste Stare Miasto !

• Gość: Karampuck Kolejny "kompententy" post IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 25.04.06, 11:22
                Wiesz, też sobie potrafię narysować plany, np. po przebudowie lotniska w
                Jasionce koło Rzeszowa, które obsługiwać będzie Ukrainę, będzie ono obsługiwać
                15 milionów pasażerów, takie to fajne i wiarygodne jak plan budowy autostrad w
                Polsce :-). Wrocław na tle miast niemieckich? Nic ciekawego, porównaj chociaż z
                Heilderbergiem, Kolonią, Dreznem czy Miśnią. Szkoda, że nie potrafisz odnieść
                się do meritum, tylko wymyślasz coraz to nowe, niezwiązane z tematem, koncepty.
                I w imieniu krakowian, mieszkańców miasta, które lubię, dziękuję za
                bezinteresowną nieżyczliwość.
                • Gość: arra Re: Kolejny "kompententy" post- do karampuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:01
                  Nie ośmieszaj się z Heiderbergiem, Dreznem czy Miśnią.
                  Spójrz w dane statystyczne z przed wojny, Wrocław był miastem porównywalnym z
                  Monachium a ponad dwa razy większy od Krakowa !Proporcja ta sama co dziś
                  pomiędzy Warszawą a Krakowem.
                  Bufonada krakusów to nie rzeczywistość Polski, tylko i wyłącznie transmisja
                  ich "marzeń".
              • deevo Re: Brak wiedzy głupio się nadrabia arogancją 26.04.06, 19:56
                Ja jestem rodowitym Krakusem, byłem we Wrocławiu i zgadzam się, że to jedno z
                najfajniejszych polskich miast+ naprawdę bardzo ładne. Tylko co to ma tak
                naprawdę wspólnego z faktem że w naszym kraju sport miesza się do polityki??
                Nie da się ukryć że odrzucenie Krakowa to decyzja polityczna- jak inaczej
                określić np. przedostatnią lokatę w dziedzinie "baza hotelowa"- gdzie (to fakt)
                na chwilę obecną Kraków ma najwięcej hoteli po Warszawie? Ja wcale nie żałuję
                że Wrocałw mistrzostwa dostał (i nie rozumiem po co te dywagacje na temat czy
                to Kraków czy Wrocław są ładniejsze), ale uważam że Kraków zasłużył na nie
                napewno- i nasze rozgoryczenie jest słuszne!
                • Gość: Warsawnik Re: Brak wiedzy głupio się nadrabia arogancją IP: *.aster.pl 26.04.06, 22:32
                  spoko jesli w ogole do Euro dojdzie to Gdansk, Wawa, Wroclaw, Poznan, Krakow
                  beda mialy w tym swoj udzial ! Glowa do gory...
    • mrug I o co tu się pieklić...? 24.04.06, 21:32
      I tak Euro nie dostaniemy...
      • Gość: norek i chwała bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:58
        ...
        • magazyn1 Re: i chwała bogu... 25.04.06, 00:22
          ...,ze bogu dzeki bo jak by tak nie daj boze to niech pan bog broni!
          Ni ma co plakac i biadolic wiadomo,ze to byla podpucha ze strony uefa bo juz
          wiadomym dawno jest,ze 2012 odbeda sie w Italii.
          A zaraz po nich,no moze z 5 miesiecy nastapi koniec swiata naszego a bedzie to
          23-go grudnia 2012.Widzialem i slyszalem ta hiobowa wiadomosc na itvn-ie.ORION
          i pyramidy egiptejskie nam w czerwcu tego roq otym dokladnie powiedza(11.VI.06
          Gdzie mozna by tu zwiac?
    • tadian znam juz dwóch co głosowali na pis-ujawnili sie 25.04.06, 10:33
      za euro 2012 to ja im podziekuje na wyborach,
      • buraque Re: znam juz dwóch co głosowali na pis-ujawnili s 25.04.06, 21:36
        tadian napisał:

> za euro 2012 to ja im podziekuje na wyborach,

takich napewno znajdzie się więcej, to jedyny profit z całej tej hucpy
    • Gość: nostradamus Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: 194.150.99.* 26.04.06, 13:03
      nie lubilem PIS wczesniej teraz nienawidze, jak mozna mieszac polityke ze sportem??? hanba! lapy precz od krakowa! DLUGO NIE PORZADZICIE. WASZ KONIEC JEST BLISKI...
    • Gość: tadian wykosić PiS z Magistratu!!!!!nie dla chamów salony IP: *.veranet.pl 26.04.06, 18:40
      nie głosujemy na pis w wyborach samorządowych
      • svetoniusz Re: wykosić PiS z Magistratu!!!!!nie dla chamów s 26.04.06, 23:01
        Odbyłem rozmowy i pytam się , czy Miasto Kraków sprawdziło , co jest oceniane w
        dokumentacji na EURO ? Wiem ,że co najmniej jedno miasto sprawdziło , co jest
        oceniane w dotychczasowych staraniach o EURO w innych krajach a Kraków chyba
        nie !
        Pytam , czy ktoś niezależny badał jakość dokumentów składanych przez Miasto
        Kraków ? Wiem ,że conakmniej dwa miasta tak zrobiły a Kraków chyba nie !
        Pytam , czy Pan Prezydent Majchrowski zaangażował się wielokrotnie w spotkania
        z ludźmi , którzy mogli być zainteresowani sukcesem Krakowa , posłami wszyskich
        opcji , od SLD do LPR poprzez PiS i PO ? Wiem ,że tak robili wszyscy prezydenci
        miast , które weszły do finału? W Krakowie o takich spotkaniach cisza !
        Pytam , czy Pan Prezydent był na prezentacji Krakowa przed komisją , tak jak
        prezydenci innych miast ? Niestety , wiem ,że Kraków nie był reprezentowany
        przez Pana Prezydenta .

Niestety , nie wystarczy być , trzeba jeszcze to wywalczyć . Trzeba
        entuzjazmu , energi , wciągania lokalnej społeczności . Tego zabrakło i dlatego
        Kraków przegrał . I Pan Prezydent Majchrowski przegrał bo ani nie analizował
        jak to było w innych miastach , bo nie sprawdzał jakości swojej dokumentacji ,
        bo nie szukał poparcia posłów i lokalnej społeczności , bo sam się slabo
        angażował . To nie jest przywództwo na miarę Krakowa . Szukajmy innego bo ten
        się nie nadaje .
    • kerkus Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 27.04.06, 09:57
      Własnie , zbliżaja sie wybory samorządowe - to co sie stało daje do myślenia.
      Faktem jest, że zapadły decyzje polityczne lecz faktem również jest, że słabą
      inicjatywą wykazały sie obecne władze Krakowa. Przyjmując, że nadal nie ma
      kadydata na stanowisko Szefa Miasta w opozycji do Majchrowskiego - czarno widzę
      najblizsze lata rozrywki w Krakowie - bo nie kolejne Centrum Handlowo -
      Kongresowe czy nowe obiekty typu Maszkara Hotel w obrebie Wawelu, a własnie
      Parki Rozrywki z Obiektami Sportowymi na miare Królewskiego Krakowa i Nie na
      Papierze lecz w Rzeczywistosci - bo Naprawde szkoda kasy za ME lecz miasto musi
      życ dalej i nie liczyć na Olimpiady Zimowe w Zakopanem czy ME - Promocja,
      promocja i jeszcze raz promocja miasta w świecie - GOSPODARZA Nam Potrzeba !!!
      • kerkus Re: Gospodarza Nam Potrzeba ! 27.04.06, 10:05
        I jeszcze jedno - płakać mi sie chce jak czytam te narzekania, Ze niby ziobro
        czy wasserman (na duze litery trzeba zasłuzyć) nie pomogli w "załatwieniu" ME -
        a na co liczyliśmy głosując na tychze obywateli ? Ani słowa w kampanii nie było
        o wspomożeniu miasta więc na razie wypełniaja obietnice wyborcze a My
        wyciagajmy wnioski i pzdr do najbliższych wyborów :)
    • Gość: Cracovia Re: Podzękujmy PIS za Euro 2012 IP: *.podkowa.krakow.pl 27.04.06, 10:30
      Olszówka co? ty radny eheheheheh nie napisze nic więcej bo nie chce mi się chodzić po sądach. Takiego krakowianina jak ty to kopnąć w .... bardzo mocno żebyś miał problemy z siedzeniem.
    • atak.spawacza PiS da nam wszystkim ... popalić. 28.04.06, 09:22
      Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka