Dodaj do ulubionych

ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machars ki i

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:14
Jego donosy pomogły bezpiece rozpracować duchownych i działaczy
antykomunistycznej opozycji. A nawet - o zgrozo - mogły przyczynić się do
zamordowania ks. Jerzego Popiełuszki. Przez ponad 20 lat ksiądz Michał
kablował na swych przyjaciół, współpracowników i przełożonych. Pracował dla
wywiadu PRL i Departamentu IV MSW, który walczył z Kościołem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiko Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.net.autocom.pl 19.05.06, 17:59
      Przypuszczam, że spotka to się oczywiście z własciwą oceną naszych
      drogich forumowiczów! I spowoduje spontaniczną, jak zwykle w takich
      przypadkach, dyskusję.
      • peteen no, ty zaczęłaś jak zwykle... 19.05.06, 18:04
        czyli wiele słów o niczym...
        • kikoo1 Re: no, ty zaczęłaś jak zwykle... 19.05.06, 19:01
          zawsze coś, w przeciwieństwie do ciebie, ani słów, ani o niczym...
          • peteen Re: no, ty zaczęłaś jak zwykle... 19.05.06, 19:04
            nie dostrzegasz tego, że ani z tobą, ani z dżezim, z powodu waszego zaślepienia
            i argumentacji, praktycznie NIKT nie chce dyskutować?
            nie ma najmniejszego sensu, ponieważ do was nie docierają jakiekolwiek
            argumenty, tyś zwykły janczar, dżezi tylko szuja...
            • kikoo1 Re: no, ty zaczęłaś jak zwykle... 19.05.06, 19:09
              to po co sie za mną w kółko po tym forum pętasz, co? Czy chcesz, żebym się
              zajęła dogłębną analizą, kim ty jesteś, miły panie peteen?
              • peteen ty? analizą? 19.05.06, 19:11
                nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz...
                • kikoo1 Re: ty? analizą? - no jaja.... 19.05.06, 19:18
                  nie rozśmieszaj mnie, czyżby "analiza", była w twym osobistym słowniczku
                  wyrazów trudnych? Gonisz w piętkę, panie peteen, a pomyśleć, że przez krótki
                  czas wydawałeś mi się być całkiem sympatycznym człowiekiem.
                  No,no...
                  • peteen Re: ty? analizą? - no jaja, tak, twoje... 19.05.06, 19:21
                    mam gdzieś, kim się wydawałem
                    analiza zakłada spojrzenie na dowolny problem z wielu stron, a ty masz klapy na
                    oczach jak koń pociągowy, nie jesteś w stanie niczego zanalizować...
                    • kikoo1 Re: ty? analizą? - no niestety 19.05.06, 19:28
                      Jezu, ty i niestety, jesteś tylko zwyklym cha-em.
              • kikoo1 Re: no, ty zaczęłaś jak zwykle... 19.05.06, 19:12
                I jeszcze jedno, nie zauważyłeś, że ja nieustannie jednak z kimś dyskutuję???
                W przeciwieństwie, wybacz, do ciebie. Co się z tobą dzieje, czemuś się tak
                przyczepił niczym sławetna nulka?
                • peteen Re: no, ty zaczęłaś jak zwykle... 19.05.06, 19:17
                  a ty znowu swoje...
                  jasteś wybitnie nachalna z narzucaniem swoich poglądów i tą nieszczęsną
                  egzaltacją na temat pisu, kaczorów, edgara, koalicji z kryminalistą i faszystą,
                  kiedy ci odpuszczę, gotowaś zarazić jeszcze tu kogoś...
                  • kikoo1 Bye-bye, peteenie... 19.05.06, 19:25
                    Ja nachalna? Dziwne, forum nie jest twoją własnością, choć wciąż ci sie tak
                    pewnie, nie wiem z jakiego tytułu, zdaje. Krąży na twój temat dużo niemiłych
                    uwag, zajmij sie więc lepiej sobą. Ja kończę z tobą tę żenującą rozmowę. A na
                    koniec coś z dawnych czasów:
                    ząb - zupa - dąb - peteen!
                    Pamietasz jeszcze? No to bye-bye,,,,
                    • peteen no widzisz, prymitywie? 19.05.06, 19:26
                      to zawsze kończy się w ten sam sposób - idź teraz poprowokować gdzie indziej...
                      • kikoo1 do peteena raz jeszcze! 19.05.06, 19:36
                        zdecydowanie, jesteś zwykłym i załosnym, niezwykle prymitywnym (twoje żałosne
                        posty, głębokie jak u dziecka z podstawówki)cha-iskiem. Fuj...
                        • peteen lubisz sobie popyskować, co? 19.05.06, 19:59
                          i poudawać intelektualistkę?
                          takaś "mundra", jak i twoi idole z tej, pożal się boże, koalicji...

podaj jeszcze jakiś durny wierszyk, rzuć jakimś kolejnym prymitywnym hasłem,
                          poczuyjesz się jak wśród swoich...
                          • kikoo1 Re: lubisz sobie popyskować, co? 19.05.06, 20:04
                            zachowaj godność peteenie, jesli jej ci trochę zostało...
                            :((
                            • peteen mnie jeszcze odrobina... 19.05.06, 20:06
                              tobie już nic...
                              • kikoo1 po prostu burak... 19.05.06, 20:47
                                och ty nieszczęsny buraku, jakąś dziwną zawiścią sterowany. Jakie to brzydkie
                                uczucie i jak się ma do twego morale? pewnie zatem rzekomego...
                                Więc to aż i tylko - zawiść i o co na Boga? Bo chyba niemożliwe, zeby mój
                                stosunek do PiSu tak cię rozsierdził? Przecież tobie ta polityka tak naprawdę
                                wisi i powiewa, nieszczęsny buraku....
                                • peteen nie napinaj się tak... 19.05.06, 21:26
                                  skoncentruj i choć raz, krynico mądrości, napisz coś z sensem...

ps. zawiść w stosunku do kiko? toż to paradny oksymoron! bo czegóż tobie,
                                  nieszczęsna, możnaby zazdrościć, no czegóż?
                                  • kikoo1 serdeczności. 19.05.06, 21:38
                                    No więc odczep się, nie jestem w stanie ci dorównać niczym, a ty mi niczego nie
                                    zazdrościsz, lubisz tak ot naurągać komuś bez nijakiej przyczyny , to miłe z
                                    twojej strony.
                                    Serdeczności.
      • longwehicle Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar 19.05.06, 18:08
        Kiko!!
        O czym tu mówić,donosił jak wielu innych księży.K.K. w Polsce unika tematu
        lustracji w Kośćiele-patrz ostatnia wypowiedż ks.Zaleskiego.K.K. w Polsce traci
        twarz,omijając tema o.Rydzyka i lustracji.Liczę ,że Benedykt XVI ponownie
        poruszy sprawy niewygodne dla Episkopatu!.Zakłamanie zaczyna być w
        Polsce "trendy" i jest w dobrym tonie!;o((.
      • helenka17 Widzisz droga Kiko, jak to jest 19.05.06, 18:58
        ...z tym rozpoczynaniem dyskusji. Jest miło do momentu, kiedy ktoś nie mówi
        "Sprawdzam".
        Wtedy pojawia się nasz pracodawca nieoceniony, Mężczyzna ok 40-50 lat, zasilany
        lokalną sieciunią rozpiętą po dachach ulic Wiślnej i Goębiej, spocony odrobinkę,
        i zamieniający w szambo każdą, najniewinniejszą nawet wymienę zdań.
        Niestety, kiedy zadaćCi kilka pytań, to niezaleznie - niezaleznie powtarzam - od
        stopnia uporządkowania tych pytań, czy wywodu, odpowiedzi udzielasz
        niekonkretnych. W obliczu faktów "nagle" tracisz rozumienie, które oczywiście
        masz nadal (co widać z poprzednich fraz, i wypowiedzi w innych postach).
        Ani to gra
        Ani dyskusja
        Pożytków żadnych
        Kościoła nie lubisz, a udajesz, że i owszem
        Kiedy ktoś pyta o PiS, to odpowiadasz zwykle wymieniając wady przeciwników PiS-u.
        Co nie ma związku z PiS-em. Żadnego.
        Pytana o zalety obecnego stau rzeczy uciekasz w kabaret.
        Mozna
        I owszem.
        Czy to zasługuje na szacunek dla rozmówcy?
        No - zastanów się.
        H.
        • kikoo1 Re: Widzisz droga Kiko, jak to jest 19.05.06, 19:07
          Helenko, ty też nie odpowiadasz kokretnie na moje pytania, ale ja to rozumiem -
          przebywasz w innym sektorze wiadomości złego i dobrego. A poza tym ja nie
          jestem alfą i omegą, ani sobie tego nawet nie uzurpuję. Może lepiej spytaj
          peteena. On wie wszystko a nawet więcej.
          • helenka17 Atakując Peteena 19.05.06, 20:04
            nie sprawisz, że pojawią się Twoje pytania, na które - jakoby - nie odpowiedziałam.
            Pytania.
            Nie zaczepki,
            nie sugestie, jakoby-
            tylko pytania.
            Śmiało.
            • peteen a widzisz, a miała być prowokacja, że to niby... 19.05.06, 20:09
              my bronimy kapusiów, w ogóle sami jesteśmy kapusiami, że boimy się rozliczenia,
              do którego tak dąży radio maryja
              a tu klapa, nawet prymitywna prowokacja kiko nie pomogła
              no i co? no ten osobnik z pierwszego postu już się nie odezwał, w końcu ma
              janczara, który stanie do obrony, już to komuchów, już to pisu, już to chorej
              koalicji...
            • kikoo1 Re: Atakując Peteena??? 19.05.06, 21:06
              Helenko to nie ja atakuję peteena, to on od kilku dni jest bardzo w stosunku do
              mnie niemiły, a dziś osiągnął apogeum chamstwa i arogancji. Nie bardzo rozumiem
              dlaczego, ale skoro mi wymyśla od udającej intelektualistkę i od "mundrej", to
              w grę wchodzi chyba jakiś dziwny i nieuzasadniony rodzaj zawiści(?) Inaczej nie
              umiem sobie tego wytłumaczyć. Szkoda, bo myślałam, że to tzw. równy gość, a to
              tylko , delkatnie mówiąc, prosty burak, niestety.
              • helenka17 Tak, przeczytałam 19.05.06, 21:12
                A co do meritum?
                • peteen o jakim meritum piszesz? 19.05.06, 21:28
                  przecież toto nie ma żadnego zdania, nie bardzo wiedziało jak ten wątek
                  rozegrać: pochwalić, zganić, bronić, atakować?
                  toto czekało, a tu nikt nie chciał iść w te maliny, więc toto się zdenerwowało,
                  a ja temu czemuś w tym, z radością, pomogłem...
                • kikoo1 Każdy jakąś maskę ma, także Instytucje. 19.05.06, 21:32
                  Dobrze, o kościele i o obecnym stanie rzeczy.
                  Wiesz to pewnie naiwne, ale RM lubię za prostotę, wydaje mi sie , ze maska,
                  którą zakłada jest milsza, niż maska oficjalnegho Kościoła. Kościół istnieje
                  niejako obok mnie, nie zaprzątam sobie nim głowy, jest trudny do lubienia
                  i zbyt wymagający.
                  Natomiast nasza rzeczywistość - widzisz nie mam specjalnych kłopotów
                  finansowych, na brak pracy nikt w naszej rodzinie nie narzeka, toteż moje
                  oczekiwania osobiste skupiają się na obietnicy odkłamania współczesnej naszej
                  historii i podniesienia morale naszego społeczeństwa , umożliwienia mu w miarę
                  godnego życia. Może to płytkie, ale z grubsza o to mi chodzi. I w tej materii,
                  jak przecież wiesz, zaczyna się coś już dziać.
              • helenka17 Z Twoim konfliktem z Peteenem 20.05.06, 15:08
                będziesz musiała poradzić sobie sama - nie pomogę Ci w tym.
                A teraz chciałabym poznać te pytania, na które - jak czytam - nie odpowiedziałam.
                Śmiało.
                H.
                • kikoo1 Re: Z Twoim konfliktem z Peteenem 20.05.06, 17:21
                  Och, Helenko to drobiazg, to i owo jeszcze potrafię, chyba...
                  Rozumiem i szanuję Cię za szczerość.
                  Pozdro.
                  • helenka17 Aha? 20.05.06, 17:41
                    A teraz chciałabym poznać te pytania, na które - jak czytam - nie odpowiedziałam.
                    Śmiało.
                    H.
      • lusia81 Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar 20.05.06, 08:43
        A ja się zastanawiam, dlaczego wchodzisz na forum gazety, wobec której jesteś
        tak krytyczna?

Jeżeli Ci nie odpowiadają poglądy zwolenników Wyborczej to, po co się
        produkujesz, no chyba, że……….? chodzi Ci o pyskówkę, która jak można zauważyć,
        bardzo Cię podnieca, szkoda, że nie co innego.
        • Gość: a. Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:57
          zastanów sie co piszesz bo to przekracza wszelkie normy ignorancji ela
          • lusia81 Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar 20.05.06, 09:36
            Zaglądnij do słownika i sprawdź, co oznacza słowo „ignorancja” i postaraj się
            używać słów, których znaczenie rozumiesz.

Na marginesie Ala, a nie Ela.

Acha i miej odwagę zalogować się, bo to nie wypada wypisywać bzdury, nie będąc
            zalogowanym.

• Gość: kiko lusiu! IP: *.net.autocom.pl 21.05.06, 06:40
          Na forum gazety wchodzę z tego samego powodu co większość forumowiczów. Forum
          jest stworzone przede wszystkim do wymiany poglądów i do dyskusji. Czyżbyś
          o tym nie wiedziała?
          Choć nie wszyscy mają takie do tego podejście. Kiedyś A.Słonimski sformułował
          to tak:
          " Nie wymieniam poglądów, bo zwykle na tym tracę"
          Dobre, nie?
          • lusia81 Re: kiko 21.05.06, 09:55
            "Forum jest stworzone przede wszystkim do wymiany poglądów i do dyskusji."

No właśnie do wymiany poglądów i dyskusji, a nie do pyskówki i obrażania
            każdego, kto ma inne zdanie niż Ty.
    • Gość: H56 oni prawie wszyscy po jednych pieniądzach, IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 19.05.06, 19:45
      czarne Judasze. Potrafia dogadać się z każdą władzą i zawsze biadolą jacy to
      oni biedni, ile to maja zasług. Widział ktoś kiedyś biednego księdza ?
      Tylko patrzeć jak wyjdą na ulice, domagając się większych dotacji i specjalnej
      ochrony ze strony państwa. Na księżyc darmozjadów !
      • peteen nie gadaj głupot, henryku... 19.05.06, 20:02
        księży jest w naszym kraju kilkanaście tysięcy, muszą się wśród nich trafić i
        czarne owce
        kiedy trzeba było walczyć o wolną Polskę, to jednak kościół katolicki był
        ostoją, wiem, że może być ci to nie w smak, bo w końcu walczyli z tobą, ale
        musisz się z tym pogodzić, że stare już nie wróci...
        • Gość: H56 peteenie, nie traktuj wszystkich własną miarą IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 19.05.06, 20:25
          Czajkowski też chciał uchodzić za autorytet moralny. Wyszło co innego. To nie
          tacy jak ty, obalili komunę. Jeżeli ktoś ze mną walczył to zomole. Obok mnie,
          na ulicy nie było żadnego klechy. Jedni napieprzali milicjantów ,a inni, tacy
          ja ty, modlili się w kosciołach razem z agentami bezpieki.
          • peteen to jednak nie byłeś zomowcem? 19.05.06, 20:30
            a tak się zachowujesz...
            jeśliś był w Krakowie, w stanie wojennym, to właśnie wkościołach szukało sie
            schronienia, to komitet prymasowski pomagał aresztowanym i internowanym, a
            jeśli koło mnie modlił się kapuś, to miej świadomość, że ty ich miałeś i w
            pracy, i w bloku, a mam nadzieję, ze w rodzinie nie...

ja nie obalałem komuny z karabinem w ręce, ale ty, który jawnie przyznaje się,
            że wolałby mieszkać w Niemczech, jesteś ostatnim człowiekiem, który w tej
            materii może mi zwracać uwagę...
            • Gość: H56 Re: to jednak nie byłeś zomowcem? IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 19.05.06, 22:14
              na poczatku lat 90-tych miałem okazję pracować z zomowcami, SB-ekami. Jakoś nie
              zauważyłem aby w jakikolwiek sposób odbiegali od normy. Przecież takim moherom
              czy wszechpolakom, gdyby dać władzę to pewnie byliby jeszcze gorsi od
              komunistycznych funkcjonariuszy. W Krakowie póżno jakoś zaczeliście rewolucję.
              Pamiętam jak pisałem na węglarkach stojących w porcie szczecińskim," Krakowiacy
              i ŚląZACY TO C... nie Polacy" chodziło o sprowokowanie południa Polski do
              działań przeciwko reżimowi. Tego nigdzie nie pisze i nikt tego jakoś nie
              pamieta, Za to, bohaterstwo ksiezy jest stale podkreslane , gdybym nie był
              uczestnikiem i swiadkiem tamtych wydarzeń, pewnie dziś bym ci musiał wierzyć w
              te bajeczki. Jeżeli tak dobrze jest w Polsce , to dlaczego z niej wyjeżdżają ?
              Za komuną nie tęsknie , ale myslałem ,ze bedzie całkiem inaczej. Nikt nie
              przypuszczał ,ze z przewodniej siły PZPR wzór weźmie kościół katolicki i jego
              janczarzy. Zauważ peteenku, ze to akurat ty wszystkich pouczasz.
        • Gość: Irek Re: uściślijmy IP: *.chello.pl 23.05.06, 08:18
          Jeżeli 2/3 z nich jeszcze nie wyjechało (zapewne wkrótce wyjedzie, bo Irlandia potrzebuje, a prócz tego Afryka, Azja, Francja, Niemcy, Rosja itf. - cały świat chrześcijański stoi otworem!), to nie kilkanaście, lecz kilkadziesiąt tysięcy.
          Walczyli - owszem - ale o swoje przywileje. I wywalczyli, jak widać.
          Zawsze jechali na prześladowaniach i teraz też wmawiają narodowi, jacy to uciśnieni. Zawsze można się odwołać do ludzkiego niepokoju, że jakieś cholerstwo na ludzi czyha, a na swego wroga w szczególności. To taki mit.
          Do tych kilkudziesięciu tysięcy dochodzi potężne zaplecze w postaci kilkudziesięciu tysięcy zakonnic różnych reguł i strojów, aż po ukrytki.
          Tych "niemundurowych" zwykle zresztą bywa więcej niż jawnych.
          Na tm forum też ich/je widać. Nie trzeba się nawet specjalnie wciskać między wiersze, by to dostrzec.
          A jeżeli już się coś w tej masie trafia, to wyjątek, na który zaraz naskakują "białe" i rozszarpują na kawałki - co widać w wątku o Bartosiu.
          Przyjrzyj się: jaka tam jest proporcja głosów wyważonych lub przychylnych do napaści nie pozostawiających na biednym chłopcu jednego centymetra nieoplutej powierzchni.
          Poza tym pozdrawiam
    • Gość: a. Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:43
      wy osobnicy macie takie klapy ze mnie to przeraża
      jakie słownictwo> zanalizować
      h156 to jest zupełnie jakis medyczny przypadek niedoleczony,
      kiko was dokładnie zanalizowala i ma rację,kruszarka do betonu niezbedna,
      • Gość: Janek Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:24
        no dobrze
        ja mysle, ze moj Kosciol ma wielkiego nieudacznika jakim jest Glemp
        mowilem o tym wprost dawno temu, prosto w oczy i zaocznie
        wielu biskupow przyznalo mi racje
        a co to! K-l nie moze zrobic porzadku?, nie wie do diabla kogo ma?
        Glemp jest ponadto leniem, mowi po polskiemu nie mowiac , ze malo rozumie-
        to wiejski prostak
        jako pierwszy podjalem temat jego "znikniecia" gdy umieral Papiez
        tak mysle, ja
        katolik - Janek
        • peteen Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar 19.05.06, 21:32
          prymas nie da się ot, tak "zniknąć"...
          poza wszystkim nawet Wyszyński nie był całe życie takiem gierojem, jak się go
          dziś lubi przedstawiać, a skoro sam Jan Paweł II namascił Glempa jako głowę
          polskiego kościoła, rodzi sie pytanie: dlaczego własnie jego?

lecz nie tym, nie o tym, bo nam wątek ucieknie:
          wydarzenia ostatnich miesięcy powoduja, że budzę się z pewnym niepokojem i
          zadaję pytanie - kto następny? kto, jako kolejny, obedrze mnie ze złudzeń?
          bo jeśli Czajkowski był szpiclem to znaczy, że każdy nim mógł być...
    • Gość: a. Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:29
      lusia81 zaszczyciła mnie odpowiedzią
      jedno zdanie zdanie wystarczyło za wizytówkę
      przykro mi ale ja rozmawiam tylko z ludźmi grzecznymi
      u któtych wiedze i mądrość odkrywaja inni a nie sami oni,
      • lusia81 Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar 20.05.06, 17:39
        Ty i grzeczność, dobre wychowanie to między innymi odpowiadanie na posty po
        zalogowaniu się, tylko tchórze mają coś do ukrycia.

A tak na marginesie nie zamierzałam Cię niczym zaszczycać, za duże miałeś
        oczekiwania.
        • Gość: zgadnij, kto? Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.net.autocom.pl 21.05.06, 09:24
          lusiu, masz dziwne zasady, sprzeczne z normami społecznymi i forumowymi.
          A w ogóle, to jesteś fajna, jak cholera :(
          • lusia81 Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar 21.05.06, 09:51
            Cytuję: "masz dziwne zasady, sprzeczne z normami społecznymi i forumowymi.
            > A w ogóle, to jesteś fajna, jak cholera :("

Kiko bardzo trafnie się oceniłaś.

Nie zauważyłaś, że na tym forum jesteś traktowana jak trędowata. Tylu
            negatywnych emocji, nikt na tym forum nie wzbudza, przykre to, lecz prawdziwe.
            • Gość: sympatyk lusi usia siusia wstała lusia !!!!!! IP: *.net.autocom.pl 21.05.06, 10:03
              To tylko dlatego, że ty tu bywasz tak rzadko, przynajmniej pod tą ksywą!
              Lusiu , nie podszywaj się zatem, nieładnie....
              No i jeszcze - każdy widzi co uważa. A ty głównie się przyczepiasz, może by
              tak coś konstruktywnego pani p? Dobre przykłady są niezwykle wychowawcze....
              Pozdro.
              -------------------------------
              Czyżby wszyscy forumowicze byli na stałym dyżurze przy kompie, czy to taki miły
              przypadek, że tak od razu się zjawiłaś?
    • Gość: era Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:31
      www.e-upr.org/?action=show&object=article&id=13362
      • Gość: Irek Re: Link do SQL IP: *.chello.pl 23.05.06, 09:55
        Czytamy tam m. in. - u niejakiego Adama Wielomskiego:
        - Wydaje się, że środowiska modernistyczne mogą po lustracji przestać istnieć.
        A mnie się wydaje, że wtedy znajdą się inne "diabły" do zwalczania. A jak się nie znajdą, to się je stworzy. Ma się w końcu tę Moc.
        • kikoo1 Re: Link do SQL 23.05.06, 10:01
          Wiesz przecież, że nie da się osiągnąć doskonałości. Ale czy to znaczy, że nie
          należy do niej dążyć?
    • Gość: a. Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:40
      coś dla lusi www.wroclaw.upr.pl/pliki/ns41/02-2006/ns41-022006.pdf
      • Gość: Parafianin Edward Tylko 70 % kleru kablowało. IP: *.chello.pl 21.05.06, 15:25
        Czyżby 30 % pozostałych nawet do tego się nie nadawało ?!!!
        Zgroza.
        • peteen podaj metodologię badania... 21.05.06, 15:28
          z którego zaczerpnąłeś te dane...

ps. też kablowałeś, co?
          • Gość: H56 Re: podaj metodologię badania... IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 21.05.06, 16:17
            ciekawe, o czym, oni kablowali ?
            • peteen Re: podaj metodologię badania... 21.05.06, 16:18
              powinieneś wiedzieć, wszak odbierałeś od nich te raporty...
              • Gość: H56 Re: podaj metodologię badania... IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 21.05.06, 16:23
                to co pisałeś ? bo nie pamietam
                • peteen Re: podaj metodologię badania... 21.05.06, 16:24
                  ja prawdę, ale ty zawsze kłamałeś w raportach do wyższych rangą oficerów,
                  liczyłeś na awans?
                  • Gość: H56 Re: podaj metodologię badania... IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 21.05.06, 16:43
                    tak, na biskupa
                    • peteen Re: podaj metodologię badania... 21.05.06, 16:44
                      a tu... dupa
                      • Gość: H56 Re: podaj metodologię badania... IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 21.05.06, 16:47
                        blada
      • Gość: janek Re: ofiary:Karol Wojtyła,Popiełuszko,Bujak,Machar IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 21.05.06, 16:48
        a co jest ciekawego na tych stronach?
        • kikoo1 Lustracja środowiska dziennikarskiego! 23.05.06, 09:40
          Lustracja tych, pożal się Boże, <gwiazd naszego dziennikarstwa> jest absolutnie
          konieczna. A wtedy przekroczymy może wreszcie tę Barykadę Zła i Wszelkiego
          Plugastwa chroniącego nas przed Prawdą!
          • Gość: Irek Re: Lustracja wszystkiego, co się (ledwo) rusza! IP: *.chello.pl 23.05.06, 12:25
            A może by tak - Kiko - zacząć od samej góry?
            Ponoć z rybami tak jakoś jest. A jak wielka ryba, to i wielki wpływ (trujący).
            Ale to się nie da, prawda? My mamy wyłącznie dobre tradycje i wartości.
            Poświęcamy jakiegoś koziołka (ofiarnego), jednego czy drugiego, zwłaszcza zaś takiego, który nam bruździ, bo się np. zapomina. Tzn. zapomina o swoim miejscu w szeregu.
            Gdyby Bartoś był starszy niż jest, też byśmy go zlustrowali, prawda?
            I zostawiamy tylko dobrze ostrzyżonych. Wskazane w dodatku, żeby nie mieli więcej niż 165 cm. Parę wyjątków pozostawimy dla niepoznaki, ale będą musieli ten przywilej opłacić lojalnością. Super, hyper.
            • longwehicle Re: Lustracja wszystkiego, co się (ledwo) rusza! 23.05.06, 14:28
              Zeby było śmiesznie mówi się i to na poważnie o ubeku ulokowanym w najbliższej
              odległości S.Pyjasa i innych.Podobno kończył w KPN-ie!!.Do tej pory nikt nie wie
              kto faktycznie sypał do esbecji!.
              • longwehicle Re: Lustracja wszystkiego, co się (ledwo) rusza! 23.05.06, 14:32
                Podworzec pod "Kropką",niestety niemy świadek tego zdarzenia-ukrywa mroczną
                tajemnicę tamtych czasów!.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka