Gość: POmowiec IP: *.veranet.pl 12.06.06, 21:46 CZYLI ZOSTAŁ NAM TYLKO PAN IRENEUSZ ! jedyny, który nie "umoczył". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :D Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.betanet.pl 12.06.06, 21:47 Yes yes yes yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.dyndsl.versatel.nl 12.06.06, 22:04 W sumie to zabawne, ze facet, ktory przyczynil sie do rozwoju gospodarczego Niepolomic zostal skazany za niegospodarnosc. Jeszcze smieszniejsze ze sedzia mowi: Sąd nie ocenia, czy burmistrz jest dobrym gospodarzem. Moze sie czepiam, ale jest tutaj sprzecznosc. Co w takim razie ocenia sad? Zarzuty? No ale zarzuty byly o niegospodarnosc, tak? Pechowy ten Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C79 Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.chello.pl 12.06.06, 22:13 Nie czepiasz się, tylko trafnie uwypukliłeś absurdalność sędzinego twierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Kandydat na prezydenta Krakowa wyelimowała Temida IP: *.autocom.pl 12.06.06, 22:34 Ciekawe,który to Sąd i Sędzia. Czy przypadkiem nie Wydz. XI Sądu Okregowego w Krakowie lub Wydz. V Gospodarczy Sądu Rej. Kr. Śródmieście. Bo ciekawe, jeżeli to któryś z tych Sądów to od razu można podać dlaczego taki Wyrok i który z kandydatów na stołęk Prezydenta ma układy w Sądach. Pachnie kolejny sądowym skandalem. No cóż Przew. Wydz. XI SO w Krakowie jest żona Pełnomocnika ds. Prawnych obecnego Prezydenta Krakowa. A w Sekcji odwoławcze między innymi słynna sędzina psiara z ekipy obecnego Prezydenta Miasta. No cóż Temida po 1989 roku jest z Krakowskich układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieduży Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: 62.29.158.* 12.06.06, 22:26 Zobacz na bip.rio.gov.pl , jak już zmienią serwer. Zobaczysz, że Kracik wcale nie taki gospodarny, ani sprawny. Zwłaszcza w raporcie z 2005 o Niepołomicach. Może to nie kryminał, ale i nie sprawnośc gospodarcza. Zwłaszcza w 8500 osobowym miasteczku. Sąd jak sąd, myślę,że nie miał wyjścia, bo St K to człowiek arogancki (patrz pseudo Autokracik) i faktycznie mógł nie być staranny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obwatel Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:48 To zaczyna byc smieszne co sie teraz dzieje w tym panstwie... Juz nie moge patrzec na PiS. Nie zebym podejrzewał,że PiS usuwa wszystkich potencjalnych koandydatów na prezydenta, żeby bezproblemowo przejść przez wyboru.. Przeciez to normalne, że wszystkim obywatelom wyciąga się jakies dziwne sprawy sprzed 15 lat.. I przeciez to normalne, że jakos o wszystkich slychac jacy to oni sa zli tylko poslowi PiSu sa niewinnymi aniołkami. Czlowiek, który sprowadzil dwie wielkie inwestycje do Niepołomic. Małego miasta, o ktorym moło kto by wiedzial. Dzieki niemu powstana tam tysiące miejsc pracy - ale on przeciez jest niegospodarny.. Przeciez to wlasnie dzieki Kracikowi powstanie w Niepołomicach potężna fabryka "MANa". A to nie byle jaka inwestycja ... Bo rzędu 200 - 300 mln EURO... ALE PRZECIEZ KAZDY BURMISTRZ MIASTA MOZE POCHWALICSIE TAKIMI ZASLUGAMI... no doprawdy to co sie dzieje w tym kraju wola o pomste do niebo.. ZALOSNE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek który wie Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.geofizyka.krakow.pl 13.06.06, 09:40 Gdybyś znał "zasługi" tego człowieka nie wychwalałbyś go pod niebiosa. Wyrok jest jak najbardziej słuszny. Dziwię się że nie dostał zakazu pełnienia funkcji publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus2 Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.veracomp.pl 13.06.06, 10:52 Masz krótką pamięc górnicy nie płacili składek ZUS przez 45 lat i wszystko mieli i tam nikogo nie skazali ! Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl76 Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin 13.06.06, 11:32 Już daj spokój z tymi składkami na ZUS. Kracik utopił publiczne pieniądze w prywatnej firmie - Pół miliona. Za taką niegospodarność już dawno powinien zostać skazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: 81.21.202.* 14.06.06, 09:55 Zarzuty dotyczyły konkretnego przestępstwa. Sąd nie oceniał, czy Kracik jest w ogóle dobrym gospodarzem, bo to w jego kompetencjach nie leżało. Nie ma tu żadnej sprzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.com.pl / *.com.pl 12.06.06, 22:43 wycieto goscia bezlitosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.citynet.pl 12.06.06, 22:58 Tak jak "spółdzielnia" dzielnicowych radnych PO wycięła na konwencji w Krakowie mądrych, zostawiając swoich, czyli głupich, tak sprawiedliwość wycięła im Kracika. I krakowski zarząd PO został potraktowany jak polscy piłkarze w meczu z Ekwadorem. Czyli pełna kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa końce kija Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:43 ...i tak zostaną wycięci w wyborach samorządowych razem ze swoimi przy...kami, może dopiero wtedy obudzi się w "krakówkowej partii" resztka przyzwoitych i wykasuje do cna cynicznych politykierów i niedouczonych brutalnych graczy bez kompetencji za to pyskatych, bezskrupułów, elementarnych zasad etyki oraz przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.wolfson.cam.ac.uk 12.06.06, 23:03 jakkolwiek wyciecie sensownej kandydatury moze byc powodem do zmartwienia to jednak cudownie infantylny falstart PO jest powodem do radosci; jestem na rozdrozu; Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezerdirt mówiłem że to nie przejdzie 12.06.06, 23:09 ku.., Kracik doskonały nie jest, ale jeśli on nie jest gospodarny, to jaki jest taki na przykład majcherek? hiper-ultra-mega-w-dupe-niegospodarny? dla mnie jest jasne, że gościa odstrzelili na zamówienie. trzeba być ślepym i tępym, żeby nie zauważyć tej dziwnej zbieżności czasowej wyroku i wyborów. brawo pisiaki. ku.., w kraju w którym bandyta lepper zostaje wicepremierem Kracika skazuje się za niegospodarność. brakuje mi przekleństw, żeby odpowiednio opisać tą sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Bajka o wilku IP: *.orange.pl 12.06.06, 23:37 Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka - drodzy Państwo nie denerwujcie się, PIS i tak szlag trafi, zginą od miecza którym sami wojują. Najgorsze jest jednak to, że musimy ten czas przeżyć jakoś. A tak a propos UTOPIA nie istnieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Bajka o wilku 13.06.06, 01:12 Ale ilu jeszcze będzie chciało czekać. Najbardziej prawicowy rząd to był ...Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Bajka o wilku IP: 81.21.194.* 13.06.06, 11:27 Gość portalu: francjosef napisał(a): > Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka - drodzy Państwo nie denerwujcie się, > PIS i tak szlag trafi, zginą od miecza którym sami wojują. Najgorsze jest jedna > k > to, że musimy ten czas przeżyć jakoś. A tak a propos UTOPIA nie istnieje!!! Czemu sie czepiacie PiS'u? Przecież ewidentne jest to, że wyciął go majchrowski i jego prawniczo-koleżeńska klika. Skąd Wam wogóle ten PiS przyszedł do głowy? Kracik był realnym zagrozeniem dla prezydentury majchrowskiego .... a więc pan prawnik popedził sądy by watpliwą sprawą zajęły się z kopyta! Przeżyc musimy .... ale co to za życie pod rządami prawników i profesorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Bajka o wilku IP: 81.21.202.* 14.06.06, 09:57 4 lata to "z kopyta"? To ile w takim razie trwają - Twoim zdaniem - takie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: mówiłem że to nie przejdzie IP: *.net.autocom.pl 13.06.06, 07:18 Nie sądze ,żeby była to sprawa PIS-u? Nagłośnienie w prasie o "sprawie P.Kracika" ukazało sie zaraz po artykułach o samowolach budowlanych w Krakowie, o "braku pozwoleń na prace w Rynku Gł." słowem po artykułach wykazujących ,że prokuratura przyjrzy się również pracy ( gospodarności) prezydenta Krakowa i jego podopiecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EbenezerDirt Re: mówiłem że to nie przejdzie IP: 213.17.128.* 13.06.06, 10:11 możliwe że masz rację. w każdym razie dla mnie niezaprzeczalnym faktem pozostaje, że faceta odstrzelono na zamówienie. z premedytacją odstrzelono kandydata, który, co by o nim nie mówić, osiągnięcia ma spore. jakoś słabo wierzę w to, że znajdzie się porównywalnie dobry kandydat. wygląda na to, ze Krakowem znowu będzie rządził jakiś nadęty głąb. szkoda miasta, naprawdę szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: gdzie się dwóch bije IP: *.chello.pl 29.06.06, 08:15 tam trzeci skorzysta! Popatrzcie, jest! Czai się! Taki na pozór niepozorny, ale Napoleon (też był na pozór niepozorny)! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista do jakich czasów dożyliśmy 13.06.06, 07:21 Tak, zbieżność wyroku i wyborów zadziwiająca. PiS żeby uwalić kandydata PO wywiera już nawet naciski na niezawisły sąd? Brzmi to fantastycznie, ale bym sie nie zdziwił. Ale problem polega na tym, że PiS nic na tym nie zyskuje. Wybory teraz wygra Majchrowski w cuglach. Gdyby dało się postawić u buków, spokojnie wpłaciłbym ze stówę, choć go nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: mówiłem że to nie przejdzie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.06.06, 00:41 Co tam Lepper... w kraju w którym na prezydencie ciąży wyrok, a ten korzystając z "immunitetu" odmawia poddania się temu wyrokowi - nie spodziewaj się cudów. Ciekawe, że ten PRAWOMOCNY wyrok nie uniemożliwił Kaczorowi zostania prezytentem, zaś NIEPRAWOMOCNY wyrok uniemożliwia Kracikowi start na stanowisko nieporównywalnie niższe. śmierdzi pisuarem Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Uratował miejsca pracy w Robinsonie... 12.06.06, 23:34 a kara za nieopłacone składki zwróciła się kilkudziesięciokrotnie w przyciągniętych inwestycjach. I cienia podejrzenia, że sam wziął sobie tę kasę nigdy nie było. Jest to kuriozalne. Odpowiedz Link Zgłoś
trelos1 Utopił pieniądze 13.06.06, 07:45 hahaha Przecież on podpisał weksel, który został wykorzystany do spłacenia długów Robinsona. Co w takim razie uratował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eski Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika IP: *.ip.airbites.net 12.06.06, 23:50 Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika. I myślę że wielu innych krakowian też. Niech Pan startuje, nawet jako kandydat niezależny. Wydaje mi się że ma Pan nadal duże szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 prof. Ryszard Tadeusiewicz na prezydenta ? IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 13.06.06, 06:44 sympatyczny,wykształcony, bez much w nosie. Pewnie bym na niego głosował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: prof. Ryszard Tadeusiewicz na prezydenta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:47 Po tym jak PO wystawiła Kracika, powiedziałam że Sularz sie chyba z głupim widział... :/ Ale - nad Tadeusiewiczem mogłabym sie zastanowić... Bo PiS ponoć ma wystawić Boronia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika IP: *.chello.pl 13.06.06, 06:59 Popieram kandydature Pana Kracika mimo wykazanego przez sad bledu. Lista osiagniec gospodarczych Pana Kracika jest ogromna dla lokalnego srodowiska.Moze nalezy stworzyc list poparcia,aby P.Kracik startowal? Odpowiedz Link Zgłoś
m637 Lepper też ma wyrok, a w rządzie. Naprzód Kracik:) 13.06.06, 07:51 > Popieram kandydature Pana Kracika mimo wykazanego przez sad bledu. Koleś utopił pół miliona złotych. Ciekawe jak szybko rozwaliłby budżet Krakowa. > Moze nalezy stworzyc list poparcia I wysłać go do więzienia. Poczyta sobie w długie zimowe wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:49 I co? Wyrok sie uprawomocni, apelacja nie pomoże... I mamy nadzór Wawki... Np. komisarz Przemysław Edgar :)))) Sorry, ale ja wole miec prezydenta Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika IP: *.chello.pl 13.06.06, 07:01 Zgadzam się. Kracik The Best! Wystarczy pojechać i zobaczyć Niepołomice. Pamiętam to miasto sprzed 10, 15, 20 lat.. i wówczas była to dziura zabita dechami, a dzisiaj... Ludzie, przecież to ewindentne, gnoje z władzy krakowskiej nie chcą dopuścić niezależnego człowieka w swoje grono, bo stracą swoje ciemne interesy. Dla mnie sprawa jest prosta! Głosuj na Kracika, ja głosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika IP: *.autocom.pl 13.06.06, 08:16 Słuszna racja. Popieram Kracika. Dość krakowskiego chlewu. Jakoś mimo zgłoszenia na piśmie nik nie zainteresował się nie prawidłowościami: 1. Pani Pełnomocnik ds. Turystyki 2. doradcy ds. Prawnych Prezydenta Miasta 3. Nie prawidłowościami w Krakowskim MOPS - obecnie słynna Prokurator Ry. z Prok. Rej. Kraków Podgórze pastwi sie na osoba kjtóra ujawniła ten przekret i robi z niego psychola. Natomiowat owa Prokuratura stale ukreca rózne przekrety działączy słusznych racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Henryku, widzę że znowu Cię ze szpitala wypuścili IP: 81.219.148.* 13.06.06, 08:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Ja pomimo tego zagłosowałbym na Kracika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:49 Głosuj, jak chcesz mieć komisarza z Wawki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.autocom.pl 13.06.06, 06:58 Tu nie maczał palcow PiS!!! Lepszy karany Kracik niz 10 Majchrowskich, tego od uczelni prywatnej!!! Układ z Tajsterem to dopiero kpina z krakowian. Do gnoju prostacki profesorku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:52 > Lepszy karany Kracik niz 10 Majchrowskich, tego od uczelni prywatnej!!! Puknij sie w baniak szanowny marku :P Karany Kracik oznacza, że mielibyśmy komisarza z Wawki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan a czy Ziobro będzie lepszy? IP: 213.17.168.* 13.06.06, 07:34 a czy Ziobro jako prezydent Krakowa rozwinie to miasto tak jak zrobił pan Kracik w Niepolomicach? Z tego co wiem to PIS głosował w sejmie przeciwko dotacji dla lotniska w Balicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: a może EDGAR G. będzie lepszy? IP: *.orange.pl 13.06.06, 07:43 Edgar!!! Edgar!!! Edgar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: a może EDGAR G. będzie lepszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:50 Chyba jako komisarz po tym, jak Kracika wsadzą :)))) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna PiS chyba Boronia wystawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:53 a nie Zioberka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murcki Co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:04 Zdecydowanie chciałem głosować na Kracika , takie przeciwieństwo Majchrowskiego. Ale teraz ? Zostawią go to będzie atak ,że przestępca , nie zostawią to kto ? Tadeusiewicz ? Majchrowski też pewnie dostanie strzała , choć jak słychać - zasłużonego . Tylko co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_prokocim Dalej nie ma już nic 13.06.06, 08:19 PO spalił te wybory zanim się jeszcze zaczęły. Wyskoczyli z kandydatem, mimo tego że wiedzieli, iż grozi mu wyrok. Nie rozumiem Sularza i jego najbliższych współpracowników. Chyba są jeszcze za młodzi i brak im ogłady. Choć momentami zastanawiam się czy oni w ogóle myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: 83.238.95.* 13.06.06, 08:34 Nie dziwi mnie rozrzut z jakim w Polsce traktuje się ludzi. Jeden, samorządowiec z prawdziwego zdarzenia jest eliminowany a drugi wmieszany w afery i zagrywki charakterystyczne dla grup przestępczych uhonorowany w imię Prawa i Sprawiedliwości stanowiskiem prezesa PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bv To jednak kom0promitacja szefa w Krakowie IP: *.gw.ip.pl 13.06.06, 09:04 Wyskoczyli z kandydatem, mimo tego że wiedzieli, iż grozi mu wyrok. Nie rozumiem Sularza i jego najbliższych współpracowników. Chyba są jeszcze za młodzi i brak im ogłady. Choć momentami zastanawiam się czy oni w ogóle myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: To jednak kom0promitacja szefa w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:13 A co może myśleć kolo, co ledwo zdał mature :/ To o Sularzu, z którym do LO chodziłam... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamar Re: To jednak kom0promitacja szefa w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:21 PiS nie miał nic wspólnego z tym wyrokiem.Wczorajsza rozprawa została sprowokowana parę lat temu przez znanego byłego tarnowskiego posła z SLD. Przychylam się do wielu głosów na tym forum, że Kracik , chociaż mocno poobijany z łatwością wygrałby krakowskie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: To jednak kom0promitacja szefa w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:53 Wygrałby i co? Zamiast rządzić - do paki! A my mielibyśmy komisarza z Wawki... Jakiegoś nadętego buraqa z PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:49 Bede glosowal na Kracika! Odpowiedz Link Zgłoś
reuben999 Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin 13.06.06, 09:53 Chyba w Niepołomicach Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk ciekawe kim zostanie Pani Beata Marczewska 13.06.06, 10:57 ..w nagrodę za ten wyrok zapamiętajmy to nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:20 tak, w Rasiu nasza nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa końce kija Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:34 ...no coraz lepsze i ciekawsze propozycje, jednym słowem z deszczu pod rynnę, nowa facjata z tej samej kolecji i reszta ciągnącej za nim ekipy starych, cynicznych, wyjadaczy oraz wygłodzonych wilczków zostanie nasycona i uratowana, a może by tak panowie i ambitne panienki poskromić swoje pozbawione wszelkich merytorycznych podstaw infantylne rządania oraz oczekiwania, zstąpić na ziemię, podjąć normalną pracę na etacie za średnią krajową płacę, oczywiście, jeżeli macie odpowiednie wykształcenie i doświadczenie do przyjęcia tych etacików. Nas krakowian z naszych podatków nie stać już poprostu na wasze dalsze utrzymanie i finasowanie waszych fanaberii, aroganckiego braku kompetencji oraz dobrego samopoczucia, kosztem naszego miasta, wspólnego dobra i naszych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan no i dobrze - nie potrzebujemy spadochroniarzy! IP: 213.17.168.* 13.06.06, 12:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msnbetterthan Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:30 Restauracja Winiarnia Kraków Restauracja Staropolska Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
antysejmita Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin 13.06.06, 13:44 Gratulujemy Pani Sędzi,grubymi nicmi szytego wyroku.Jeśli nie P.Kracik to komisarz,nie widze innego kandydata ,dziwie sie tez władzom PO nad czym sie zastanawiaja?wszak Sąd nie zakazał pelnienia funkcji spolecznych,chyba ze ktoś z pozostalych kandydatów maczał palce w wyroku tyleż smiesznym co nielogicznym i sprzecznym z prawem.Panow Profesorów tez nam wystarczy do kolekcji (Prof.Tadeusiewicz-skainąd bardzo sympatyczna osobowość) ,Pan Ras nic dla miasta nie zrobil dobrego i odczuwalnego pozatym ze jest bratem wpływowego ksiedza,także bym nie chciał by ktos tak młody i zupełnie nieprzygotowany majtrował w Krakowie.Jedyny merytorycznie i z dużym doświadczeniem przygotowany do objecia tej funkcji jest P.Kracik i to zaniepokoiło pewne lobby,ot i cała tajemnica wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:56 Obecnie nie musi być we wyroku zakaz pełnienia funkcji publicznych. Bo to idzie "z automatu"... Wielce mi "wpływowy ks. Raś" :))))) Taa, jasne, sekretarka Dziwisza ma wpływy na życie publiczne, że hohohohoho Jak ja kocham taki bełkot antyklerykalnych frustratów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
antysejmita Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin 13.06.06, 14:13 A nie ma? to jakim cudem ten nieznany ogólowi Radny został posłem na sejm? (pisze celowo z małej litery bom antysejmita)gdyby nie pomoc J.E.Dziwisza który w Kom.Wyborczej glosno sie wyrazał kogo ma zamiar poprzeć.Z automatu to mozna najwyżej Coca cole! co nie jest zabronione jest dozwolone,widze że jestes basrdzo przeciwna tej kandydaturze,bądż tak dobra i podaj swojego kandydata(tkę) z uzasadnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:20 A Raś to czasem nie był euro[p]osłem? A przynajmniej - startowal do Europarlamentu... Jesli tak, to daruj sobie gadki o Dziwiszu... Bo to było wtedy, gdy o zmianie metropolity jeszcze żadne wróble nie ćwirkały... Odnośnie kandydowania po wyroku w przypadku wyborów samorządowych przeczytaj sobie przepisy... A kto prezydentem Krakowa? Majcher? Do paki za wykopki w Rynku... Boroń [ponoć jego chce zgłosić PiS] - a kto to taki? Kracik - dawno powinien siedzieć, byłam zdziwiona poprzednim umorzeniem sprawy, no ale jak mogło być inaczej, jak papiery zaczeły ginąć w toku postępowania, a ludzie zeznania zmieniali Tadeusiewicz - mogłabym sie zastanowić, raczej na tak Rokita? Premier z Krakowa niech sie nei ośmiesza, bo 4 lata temu ludzie woleli "czerwonke" Ziobro? Może, może.... Tylko nie budowniczy mostów - czyli Gołaś. Bo Turków przy szybkim tramwaju to jemu zawdzięczamy. Za jego kadencji wybrano firme, która miała opiniować oferty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
antysejmita Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin 13.06.06, 15:40 Czesciowo sie zgadzamy(z wyjatkiem Kracika)nie rozumiem tylko dlaczego tak wszystko z góry zakladasz? Ras jest posłem na sejm(sprawdz najpierw)nie wiem dlaczego tez uwazasz mnie za antyklerykała? Dziwisza nie lubie od lat i mówiac szczerze nawet nie wiem za co? moze za wyglad ,moze za to ze próbował zastawiac JPII przed ludżmi? nie wiem? jkestem wierzącym i praktykujacym Katolikiem i takie szufladkowanie z twej strony jest po prostu dziecinne coby nie powiedziec niegrzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 07:33 To że obecnie Raś jest [p]osłem, to wiem, ale pytałam czy nie był czasem wcześniej euro[p]osłem, bo pamiętam że kandydował... Ostry "wjazd" na jakiegokolwiek "sukienkowego" to chyba by jednak wypadało uzasadnić, bo tak to rzeczywiście wyglądasz na antyklerykała, mimo deklaracji, żes katolik :)) Że tak sobie bluzgasz, żeby bluzgać... Sobie a muzom... PS - dzisiejszy "Dziennik Polski" donosi, że prawdopodobnie Platformersi wystawią Szczypińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.chello.pl 14.06.06, 06:35 A co, nie ma wpływu? Zdziwiłbym się. Piszesz: "Jak ja kocham taki bełkot antyklerykalnych frustratów :/" To jest bełkot? Co najwyżej wyraz zgorzknienia realistów. Bełkotem nazywamy potok nielogiczności, przy tym przeaważnie oderwanych (np. od życia czy doświadczenia) ekspresji. Antyklerykalni jesteśmy, owszem. Jeszcze się przekonasz, że to cnota. Chociaż padamy jeden po drugim w tej walce z wiatrakami. Stąd trochę frustracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:49 Jeszcze trzeba dodać ,że Profesory się nie sprawdzają na tym stanowisku .Przykład pan Gołaś , który swoimi decyzjami rozłożył nam tramwaj i rondo mogilskie , po czym awansował na senatora . Polactwo z PIS załatwiło właściwego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logoik Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:44 Logiki to w tym wyroku nie ma .Bzdura totalna , ale podana w odpowiednim czasie . Brawo PIS - dzielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerro ! : ))) Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:21 no to niepołomice doczekają się niebawem zarządu komisarycznego i wtedy dopiero się zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.chello.pl 13.06.06, 20:52 P.Burmistrzu,St.Kracik,jestem mieszkanką Krakowa, ale podziwiam Pana za to co Pan zrobił z małego prowincjonalnego miasteczka.Obserwuję Pana działania od pocz. l.90-tych.i niezmiennie podaję pana osiągnicia jako przykład do naśladowania.To co się wokół Pana dzieje to skandal. Będę popierać Pana kandydaturę nie za przynależność partyjną,ale za Pana osiągnięcia.Proszę się nie wycofywać z kandydowania. Te niektóre bzdury powyżej wypisują o Panu osoby nie mające pojęcia o czym mówią.Miejmy nadzieję,że pani sędzia zastanowi się, zanim będzie wygłaszać takie uzasadnienia!Czy sędzia ani prokutaror nie wiedzą o kryminaliście Lepperze z kilkoma wyrokami,o samoobronie w sejmie,gdzie większość z nich (tak podają media)weszła w konflikt z prawem?????Co za kraj,co za czasu,o zgrozo! podejrzewam, że gdyby P.Wałęsa wiedział co z Polską zrobią karierowicze, nie nadstawiałby głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUSI , WYBORCY Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:06 Proszę się nie wycofywać z kandydowania !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Kracik na Prezydenta IP: *.autocom.pl 13.06.06, 22:36 Jeśli Kracik jest niegospodarny, to kto jest? Wskażcie mi drugą taką gminę w Polsce jak Niepołomice, która tak się rozwija i przyciąga inwestycje. Może podpoznańskie Tarnowo Podgórne, ale chyba nie na taką skalę. Zamiast narzekać, apeluję do wszystkich zwolenników Pana Kracika: Załóżmy pozapartyjny komitet wspierający niezależną kandydaturę Pana Kracika na Prezydenta Krakowa. Zbierajmy podpisy - róbmy coś. Niech chociaż porządny człowiek wie, że są ludzie, którzy potrafią go docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q 77 Re: Kracik na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:25 Chyba Cię pogięło! : )))))))))) Ten facet dawno powinien siedzieć !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kracik na Prezydenta IP: *.autocom.pl 14.06.06, 01:07 Za co? Tylko proszę konkrety, a nie domysły lub propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Kracik na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 07:36 Koleś, każdy pracodawca za niepłacenie ZUS, ponosi karę! Kracik, twoim zdaniem, jest z innej gliny, i jego karac nie wolno :/ Oj Kali Kali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kracik na Prezydenta IP: *.autocom.pl 14.06.06, 22:19 I za ZUS ma siedzieć??? Może tak samo jak Kiciński za to, że ratował ludzi i spóźnił się z zapłaceniem podatków. Ludzie myślcie - to naprawdę nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Kracik na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 15:10 Kręcik nie miał takiego dylemata jak Kiciński : Poczytaj troche, a nie powtarzaj gazetowa papke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kracik na Prezydenta IP: *.autocom.pl 29.06.06, 00:18 > Kręcik nie miał takiego dylemata jak Kiciński : > Poczytaj troche, a nie powtarzaj gazetowa papke... Co mam poczytać? Dla mnie najważniejsze jest to, że z prowincjonalnego miasteczka zrobił tętniącą życiem oazę inwestycji, z której wszyscy mogą brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Koniecznie chcecie komisarza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 07:35 No i co? Wystawicie, ludzie wybiorą, a sąd apelacyjny utrzyam wyrok :/ Komisarza z Wawki, z PiS rodem to ja tu nie chcę... :/ Nie wiem jak wy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kracik na Prezydenta IP: *.iwacom.pl / 193.238.17.* 15.06.06, 23:57 Już podaję: Krokowa woj. pomoskie Sochaczew woj.mazowieckie Tarnowo Podgórne woj.wielkopolskie Rzeszów woj.podkarpackie. I jeszcze jedno. Szef jakiejkowiek instytucji publicznej (rządowej/samorządowej) nie ma prawa nie opłacić składek ZUS. W tym przypadku nieopłacenie składek wywołało realną szkodę-gmina musiała zapłacić odesetki. Dwa-poręczanie prywatnych zobowiązań podmiotów gospodarczych przez jednostki samorządowe jest dość jak by tu powiedzieć dość niezwykłą operacją finansową, gdy to się już robi to a) pan K. powinien mieć zgodę RG, b) zgodę to jest uchwałę zarządu gminy, c) powinien zabezpieczyć interesy gminy na majątku spółki, majątku osób trzecich (zarządu/udziałówców). Nie uczynił i gmina to jest jej mieszkańcy płacili za długi prywatnego podmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kracik na Prezydenta IP: *.autocom.pl 29.06.06, 00:23 > Już podaję: > Krokowa woj. pomoskie > Sochaczew woj.mazowieckie > Tarnowo Podgórne woj.wielkopolskie > Rzeszów woj.podkarpackie. Krokowej i Sochaczewa nie znam, więc się nie wypowiadam. Na temat Tarnowa Podgórnego pisałęm sam w poprzednim poscie jako o przykładzie, ale poddaję w wątpliwość czy skala inwestycji jest podobna. A co do Rzeszowa, to jako przedstawiciel potencjalnego inwestora prowadziłem rozmowy na temat realizacji inwestycji i poległem w kontaktach z władzami miasta. Więc to chyba nie najlepszy przykład. Cytat z wysokiego rangą przedstawiciela władz miasta: "tu mi kaktus wyrosnie, jeśli wy zrealizujecie tę inwestycję" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Jeden kandydat na prezydenta Krakowa wyelimin IP: *.streamcn.pl 14.06.06, 11:49 Ewidentny przykład gry "na kwity". Dziwny zbieg okoliczności- wznowienie sprawy sprzed 10 lat zaraz po zgłoszeniu kandydatury??! Mozna się tylko domyślać w czyim to jest interesie, bo na pewno nie w interesie mieszkańców miasta Krakowa!! Znowu prywata i zagrywki pod stołem. Obrzydliwość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Niech startuje jako n i e z a l e ż n y IP: *.net.autocom.pl 14.06.06, 15:19 Ja zagłosuję. przecież nie musi trzymac sie partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpkp PO zwariowalo - samo sie eliminuje!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.148.86.* 14.06.06, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamar KRAKÓW przez kolejną kadencję nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:09 miał prezydenta. Przykre,lecz prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o90 Sieroty z PO - i bardzo wam tak dobrze IP: 82.112.157.* 14.06.06, 20:12 Biednemu zawsze wiatr w oczy. Najpierw o włos przegraliśmy wybory parlamentarne i na prezydenta RP, teraz wycięto nam kandydata, który miał szansę rządzić Krakowem WHY ? bo jestescie sieroty a nie politycy i biada pokonanym wole zeby Krakowem rzadzil ktos kto potrafi wygrywac specjalistow od przegrywania w Krakowie nie trzeba dodam ze PO przegrala jeszcze wybory samorzadowe sieroty ostatniego sortu Odpowiedz Link Zgłoś