Dodaj do ulubionych

Sprzedaż obnośna

29.01.03, 12:05
Czy zdarzyło się Wam coś kupić w ten sposób. Jakis rewelacyjny budzik od
przemiłej panienki na Floriańskiej, albo przy Plantach cudowną pastę
wybielającą zęby. A może szczotkę, która sama zamiata, albo przynajmniej
święty obrazek dokonujący cudów na każde życzenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wacek Troszkę nie na temat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 12:18
      Dzisiaj widziałem w telezakupach"owoc południowy"-taką scenkę-klaudiusz mówi do
      Cycatej:"przedstawiam ci komplet noży tytanowych ze stali nierdzewnej".
      • trudny2002 Re: Troszkę na temat 29.01.03, 12:43
        owszem wcale często pojawia się obnośna sprzedaż , którą można nazwac
        również "autosprzedaża" czy "samosprzedażą" i jak można się zorientować ,
        niekiedy i towar jest atrakcyjny. Ceny do negocjacji i wszelkie inne elementy
        związane z transakcją są absolutnie uwolnione.
        Tyle że to jest dość stara forma handlu i podobno niezniszczalna...
        Są miejsca gdzie ów towar eksponuje się na witrynach, prowadzi regularną
        kampanie reklamującą, ba są i dzielnice ...
        Ale to chyba wyjątkowa sprawa i jak wiem vikingowie w zagadnieniu
        zorientowani...;-) Oczywiście pod vikingowie nic się nie kryje z dokuczliwości
        i proszę o rozumienie należyte ...;-)
        trudny
        • Gość: Wacek Re: Troszkę nie na temat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 12:58
          Myslałem,że szanowny pan już-że tak powiem-wybył z forum, a tu proszę nawet
          sprzedaż obwozna,W BRAMACH-nieobca.
          • trudny2002 Re: Troszkę nie na temat 29.01.03, 13:05
            Tu Wacku element obcości gra rolę podobno niepoślednią...
            Więc nie wiem ja obca czy nie obca...
            A brama proszę zacnego, jaka jest każden jeden widzi, kazden jeden...
            Wacku czy Ty czasem nie czychasz na jaki mój fałszywy krok?
            A co tam u Wioli?
            trudny
            • Gość: Wacek Re: Troszkę nie na temat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 13:13
              Uwierz mi proszę-byłbym ostatnim fiutem,gdybym dybał na Twoje potknięcia.
              Wiola-niestety nie wiem kto to jest-może to pamiętna absolwentka UJ ?.
              • trudny2002 Re: Troszkę nie na temat 29.01.03, 13:19
                Więc wyajśniasz mi , żeś nie ostatni...
                Jeśli wziąć pod uwagę to, że Cie cenie, winienem uznać ześ Pierwszym...
                I popatrz jak dybiesz. Stawiasz mnie w sytuacji kiedy wyjście moze być jedno.
                Wyjście.
                Czasami bywa, ze wyjść lepiej znaczy, niżeli zostać po obojętnemu...
                Otóż Wacku, nie ostatniś i jeśli kto powie żeś pierwszy również wiary nie dam.
                Może jednak kieliszeczek w tej Piwnicy chlapniesz?
                jak jeden z drugim...
                ;-))trudny
                A Wiola fajna i okropnie za nią tesknię...
                • Gość: Wacek Re: Troszkę nie na temat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 13:37
                  Początku tradycyjnie nie zrozumiałem-od momentu kieliszeczka-dopiero troszeczkę.
                  Myślę,że wypijemy może kiedyś jakieś banieczki,ale-Wielkie Nieba-nie dzisiaj,nie
                  dzisiaj.Mam dużo pracy,a potem mam spotkanie z pewną niewiastą.
                  Życzę powodzenia.!!!!!!!!
                • Gość: WIOLA333 na temat i nie tylko;-) IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 13:54
                  trudny2002 napisał:

> Więc wyajśniasz mi , żeś nie ostatni...
                  > Jeśli wziąć pod uwagę to, że Cie cenie, winienem uznać ześ Pierwszym...
                  > I popatrz jak dybiesz. Stawiasz mnie w sytuacji kiedy wyjście moze być
                  jedno.
                  > Wyjście.
                  > Czasami bywa, ze wyjść lepiej znaczy, niżeli zostać po obojętnemu...
                  > Otóż Wacku, nie ostatniś i jeśli kto powie żeś pierwszy również wiary nie
                  dam.
                  > Może jednak kieliszeczek w tej Piwnicy chlapniesz?
                  > jak jeden z drugim...

> ;-))trudny
                  > A Wiola fajna i okropnie za nią tesknię...

sprzedaż obnośna! hmmm...
                  na każdym kroku się z nią stykam.
                  sprzedaje się wszystko! padrabiane karty telefoniczne(choć nie tak już często
                  bo telekomunikacja walczy usilnie i notorycznie zmienia budki z niebieskich na
                  srebrne) hehe.. przecież i na srebrne znaleziono już sposób (podsłuchane)
                  następnie, płytki-podróbki, i dobrze bo kto normalny, zdrowy na umyśle wyda za
                  jedną płytkę 60zł?
                  u mnie pojawiają się często na horyzoncie propozycje do kupienia kosmetyków
                  niewiadomego pochodzenia...
                  co więcej?...hmmm... ostatnim hitem sezonu są chłopcy roznoszący biżuterię
                  jakoby od jakiegoś wujka z hurtowni ją mający.
                  zastanawiające...

absolwentką jeszcze nie jestem;-)
                  dziękuję za miłe słowa
                  dziś Piwnica...?
                  • viking73 Re: na temat i nie tylko;-) 29.01.03, 13:56
                    Jakie to miłe, gdy ktoś się trzyma tematu wyjściowego.
                    • Gość: trudny Rany boskie...Wiola... IP: *.localdomain / 192.168.5.* 29.01.03, 14:13
                      Wiola to jak , zajrzysz?
                      A Vikingu, przecież dotknąłem sprzedaży sticte i to obnośnej, nawet w jej
                      szczególnie wazkim i niezwykle trwałym segmencie...
                      A te sprzedające po ulicach coś z rękawa?
                      Wiesz jeśli ktoś lubi i tak sprzedawać i tak kupować?
                      Mnie jakoś ta forma mało leży, ale nie robię sobie z tej przyczyny jakichś
                      wyrzutów.
                      Handel mało mnie wogóle interesuje...
                      przepraszam i zmykam;-)
                      trudny
                      • Gość: WIOLA333 Re: Rany boskie.. trudny... IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 14:16
                        a o której i kogo miałabym szukać??
                        • Gość: trudny Wiola... bo przestane wierzyć... IP: *.localdomain / 192.168.5.* 29.01.03, 14:48
                          że wogóle jesteś. Ty , taka rezolutna dziewczynka i jeszcze masz pytania?
                          To chyba tylko przekora.
                          Od 19. A szukać? jak to szukać....
                          Przecież to nie zabawa w chowanego...no chyba że lubisz się tak podroczyć.
                          Trudno...ale znależć łatwo.
                          trudny
                          • Gość: WIOLA333 hmm...<zaskoczona> IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 14:56
                            Gość portalu: trudny napisał(a):

> że wogóle jesteś. Ty , taka rezolutna dziewczynka i jeszcze masz pytania?
                            > To chyba tylko przekora.
                            > Od 19. A szukać? jak to szukać....
                            > Przecież to nie zabawa w chowanego...no chyba że lubisz się tak podroczyć.
                            > Trudno...ale znależć łatwo.
                            > trudny

hmm... no przecież nie widziałam nikogo poza internetem....
                            a czy istnieję?jak najbardziej dlatego pytam!
                            nie mylisz mnie z komś?
                            wiola <zaintrygowana>-)
                          • Gość: WIOLA333 Re: Wiola... bo przestane wierzyć... IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 15:04
                            Gość portalu: trudny napisał(a):

> że wogóle jesteś. Ty , taka rezolutna dziewczynka i jeszcze masz pytania?
                            > To chyba tylko przekora.
                            > Od 19. A szukać? jak to szukać....
                            > Przecież to nie zabawa w chowanego...no chyba że lubisz się tak podroczyć.
                            > Trudno...ale znależć łatwo.
                            > trudny

"Kiedy używam jakiegoś słowa(Humpty-Dumpty z Alicji w Krainie Czarów)znaczy
                            ono dokładnie to co myślisz, że ono znaczy, ani trochę mniej, ani trochę
                            więcej"
                            ;-))
                            Dlatego ponawiam "trudne"dla mnie pytanie... poszukiwanie;-)
                            wiola
                            • Gość: WIOLA333 ja też przestanę.. IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 17:11
                              "-Gdzie powinienem zacząć Wasza Wysokość?-zapytał.
                              -Zacznij od początku-odparł król ostro-mów dalej aż dojdziesz do końca. Wtedy
                              zatrzymaj się".
                              /rozmowa Białego Królika z królem z Alicji w krainie czarów/
                              ;-))))
                              wciąż czekam na jakieś wytyczne

• m.in Re: ja też przestanę.. 29.01.03, 17:51
                                PIWNICA POD MOCNO ZAKRĘCONYMI ROGAMI
                                półdiablęciu drogi :)))))))
                                • Gość: WIOLA333 hmm................. IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 17:57
                                  m.in napisał:

> PIWNICA POD MOCNO ZAKRĘCONYMI ROGAMI
                                  > półdiablęciu drogi :)))))))

• m.in Re: hmm................. 29.01.03, 17:59
                                    no jeśli napisałem niejasno...
                                    "- to ja przepraszam"
                                    "- ależ wodzu, co wódz..."
                                    • Gość: WIOLA333 Re: hmm................. IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 18:04
                                      m.in. trochę to wszystko enigmatyczne...;-)
                                      • m.in Re: hmm................. 29.01.03, 18:06
                                        pierwszy rok... rozumiem...
                                        piwnica pod baaaraaaanaaaamiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                        Rynek Głównyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
                                        w Krakowieeeeeeeeeeee
                                        trudny założył nawet specjalny wąteeeeeeek...
                                        to ten trochę niżeeeeeej
                                        jak się sprężysz to na 19 zdążysz:)
                                        trudny wygląda tak jak pisze :)
                                        • m.in aha, istotna sprawa 29.01.03, 18:07
                                          m.in BEZ KROPKI NA KOŃCU!
                                          • Gość: WIOLA333 Re: aha, istotna sprawa IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 18:13
                                            m.in napisał:

> m.in BEZ KROPKI NA KOŃCU!

z żalem wyjaśniam że nie pierwszy rok i gdzie piwnica wiem!!
                                            m.in
                                            intencją moich pytań było zaniepokojenie jak znajdę to szczególne forumowe
                                            towarzystwo!!
                                            wiola
                                            • m.in Re: aha, istotna sprawa 29.01.03, 18:15
                                              cóż, zawsze jest kiedyś pierwszy raz :)
                                              ja się spóźnię...
                                            • dreamlover Re: aha, istotna sprawa 29.01.03, 18:16
                                              Gość portalu: WIOLA333 napisał(a):

> m.in

Tak, z tą kropką to ważna sprawa, zapamiętaj do końca życia...

> intencją moich pytań było zaniepokojenie jak znajdę to szczególne forumowe
                                              > towarzystwo!!

Możesz mi wierzyć, to towarzystwo rzuca się w oczy...
                                              Zwłaszcza jak się je spotyka na rynku przy budce z grzańcem (już jej nie ma, a
                                              szkoda!)...
                                              • m.in ha 29.01.03, 18:17
                                                drim żyje :)))))
                                                • dreamlover Re: ha 29.01.03, 18:22
                                                  m.in napisał:

> drim żyje :)))))

A co, już obwieściliście mój zgon?
                                                  Chyba troszkę za szybko...
                                                  Zresztą, co ja bym bez was zrobiła...
                                              • Gość: WIOLA333 będę IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 18:18
                                                świetnie
                                                więc przyjdę zobaczyć ale dopiero po 20 czy któś tam jeszcze będzie??
                                                • dreamlover Re: będę 29.01.03, 18:24
                                                  Gość portalu: WIOLA333 napisał(a):

> świetnie
                                                  > więc przyjdę zobaczyć ale dopiero po 20 czy któś tam jeszcze będzie??

Wiesz, oni też Cię jakoś muszą rozpoznać...
                                                  Qrcze, a ja się ciągle waham... Myślałam, że będzie nas więcej ;-)
                                                  • Gość: WIOLA333 Re: będę IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 18:27
                                                    dreamlover napisała:

> Gość portalu: WIOLA333 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > świetnie
                                                    > > więc przyjdę zobaczyć ale dopiero po 20 czy któś tam jeszcze będzie??
                                                    >
                                                    > Wiesz, oni też Cię jakoś muszą rozpoznać...
                                                    > Qrcze, a ja się ciągle waham... Myślałam, że będzie nas więcej ;-)

no tak no to skoro jesteście tacy rozpoznawalni to się rozejrzę
                                                    proponuję przed 21 abyście zakrzyknęli: "forum"na całą knajpę;-))))
                                                  • peteen ponurych myśli cały kram na biedną spada głowę 29.01.03, 18:48
                                                    nie ujrzę was, więc wieczór mam w kiszeczce mej, stolcowej...

przykro mi, bom was dawno nie widział, ale może nest tajm...
                                                    wypijcie moje zdrowie !
                                                    ;c(
                                                  • Gość: WIOLA333 na moją też:-( IP: *.ds3.agh.edu.pl 29.01.03, 19:07
                                                    peteen napisał:

> nie ujrzę was, więc wieczór mam w kiszeczce mej, stolcowej...
                                                    >
                                                    > przykro mi, bom was dawno nie widział, ale może nest tajm...
                                                    > wypijcie moje zdrowie !
                                                    > ;c(

niestety nie uda mi się zawitać w baranie progi:-((((((
                                                    a tak chciałam was poznać
                                                    zrozpaczona wiola
                                                  • m.in no cóż 30.01.03, 08:29
                                                    półdiable dało ciała (w tej najmniej akceptowalnej formie czyli ucieczki przed
                                                    przyjsciem)
                                                    chlip
                                                    dla tych co nie byli: wyjatkowo merytoryczna dyskusja - tak do 21.30 bo potem
                                                    nam sie troche rozjechało :))
                                                    trudny wkrótce zada temat
                                                  • trudny2002 Jak to rozjechało 30.01.03, 08:33
                                                    Kiedyśmy jeszcze około północy nieodstępowali meritum?
                                                    Inna sprawą szczuplejący skład stołu...
                                                    Ukłony
                                                    trudny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka