Dodaj do ulubionych

Wyasfaltowana ul Obronna

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.02.03, 13:23
Dowiedziałem się o tym wczoraj, ulica ta łączy pętlę 103 z Rżącką powyżej
Piasków Wielkich, ciekawe czy ktoś wpadnie na to aby wydłużyć 103 do Piaskó
Wielkich co trochę go napełni, nie przywracać 144 a 133 zrobić jeden wóz do
Łagiewnik z Rżąki
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Re: Wyasfaltowana ul Obronna IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 20:28
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Dowiedziałem się o tym wczoraj, ulica ta łączy pętlę 103 z Rżącką powyżej
      > Piasków Wielkich, ciekawe czy ktoś wpadnie na to aby wydłużyć 103 do Piaskó
      > Wielkich co trochę go napełni, nie przywracać 144 a 133 zrobić jeden wóz do
      > Łagiewnik z Rżąki

A PAN TO ZA DUŻO TO NIE WYMAGA !!!
    • Gość: kuba203 Re: Wyasfaltowana ul Obronna IP: *.biezanow.net 01.02.03, 23:18
      A Tyś tam był kiedyś w ogóle? Przecież tak się w niektórych miejscach dwa auta
      nie wyminą, a co dopiero autobus...
      • Gość: Locutus Każdy ma jakieś skryte marzenia. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 02.02.03, 01:32
        np ja poproszę częstsze kursy 502 pod blok Mała Góra 16.
        • Gość: kuba203 Re: Każdy ma jakieś skryte marzenia. IP: *.biezanow.net 02.02.03, 09:23
          A ja poproszę, żeby pod blok Duża Góra 35 doprowadzić linię kolejową, i żeby
          co 10 minut odjeżdżał stąd InterCity do Krakowa ;))
          No, ostatecznie wchodziłoby w grę doprowadzenie tu tramwaju ;))
          • Gość: Locutus Re: Każdy ma jakieś skryte marzenia. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.02.03, 01:30
            Tak, tak, tylko że mnie już raz #502 podwiózł pod sam blok i zresztą pisałem o
            tym na forum - kierowca był tak zagadany, że przeoczył skręt w Aleksandry i
            zawracał pod moim blokiem, a przy okazji wysadził pasażerów. Najlepszy
            komentarz walnął mój sąsiad z ósmego piętra (mieszkam na dziesiątym): "MPK robi
            ułatwienia dla pasażerów tylko przez pomyłkę". Myślę, że jest to pewna maksyma
            życiowa o dużym stopniu prawdziwości.
          • Gość: Locutus Re: Każdy ma jakieś skryte marzenia. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.02.03, 01:32
            Dla wsiadających w Sypialni, dla wysiadających w Kuchni. Kursy tylko na
            zarządzenie. Piętro dziesiąte. A w ogóle to przeczytaj mojego posta powyżej -
            mój pomysł wcale nie jest taki nierealny, jak by się mogło wydawać ;-)
            • Gość: Locutus SORRY! TEN POST MIAŁ BYĆ DO ADASIA... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.02.03, 01:33
              ... ale źle mi się kliknęło...
              • Gość: mouset Co jest qrwa z tym asfaltem?! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.02.03, 09:03
                Wczoraj koleżanka opowiadała mi że jest asfalt i jedzie sobie tamtędy do
                HitoTesco, więc jak to jest, który z was naprawde tam był i może coś sensownego
                powiedzieć???????
        • Gość: ADAŚ Re: Każdy ma jakieś skryte marzenia. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 09:34
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> np ja poproszę częstsze kursy 502 pod blok Mała Góra 16.

A pętla miałaby być na którym piętrze ???
          Proponuję przystanek dla wysiadających w przedpokoju, a dla wsiadających obok
          łóżka w Twoim pokoju.
      • Gość: mouset Re: Wyasfaltowana ul Obronna IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.02.03, 11:01
        Oczywiście że byłem , bo obok mieszkałem :)
        Nie byłem po asfalcie , myślałem że jak budowali to zrobili kanalizację ,
        jezdnię 6,5 metrów pod MPK i chodnik, tak przynajmniej logika nakazuje,
        zwłaszcza że Stowarzyszenie Samorządowe Piasków Wielkich domagało sie
        wydłużenia 103 , który 30 lat temu jeździł jak na Obronnej był asfalt
    • adas29 BYŁEM 28.02.03, 10:42
      Jeśli to jest ta ulica (wjeżdża się na nią przy pętli "103" w Prokocimiu) to ja
      jadąc autem mocno manewrowałem obawiając się o stan zawieszenia. Asfalt był
      jedynie czasami. No i wąsko.
      • Gość: mouset Re: BYŁEM IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.02.03, 13:06
        To chyba ta, chociaż obok jest ulica hehehe Łamana
      • kuba203 Re: BYŁEM 28.02.03, 14:55
        adas29 napisał:

> Jeśli to jest ta ulica (wjeżdża się na nią przy pętli "103" w Prokocimiu) to
        ja
        >
        > jadąc autem mocno manewrowałem obawiając się o stan zawieszenia. Asfalt był
        > jedynie czasami. No i wąsko.

To ta... Ciężko tam autem przejechać :((
        • Gość: mouset Re: BYŁEM IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.02.03, 15:08
          CZyli wysoka komisja nie akceptuje 103 na Obronnej
          • kuba203 Re: BYŁEM 28.02.03, 15:29
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> CZyli wysoka komisja nie akceptuje 103 na Obronnej

Zaakceptowałaby, gdyby to była ulica, a nie poligon po ćwiczeniach z minami :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka