Dodaj do ulubionych

PO CO CI TO antyreklama na billboardach

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 16:30
Grupka znudzonych idiotów maluje na billboardach ideologiczne hasełko "po co
ci to". Stąd moja ciekawość: Czyżby z powodu mrozów i śniegu nawiedzeni
cykliści-ekolodzy szukają sobie zastępczego zajęcia? Dorabianie
pseudoideologii do wandalizmu jest po prostu żenujące i dziwię się, że GW
pisze o tych połgłówkach robiąc im dodatkową satysfakcję. Pomijam komentarzem
fakt, ze AMS należy do Agory.
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 16:49
      Gość portalu: Tomaszek napisał(a):

> Grupka znudzonych idiotów maluje na billboardach ideologiczne hasełko "po co
      > ci to". Stąd moja ciekawość: Czyżby z powodu mrozów i śniegu nawiedzeni
      > cykliści-ekolodzy szukają sobie zastępczego zajęcia? Dorabianie
      > pseudoideologii do wandalizmu jest po prostu żenujące i dziwię się, że GW
      > pisze o tych połgłówkach robiąc im dodatkową satysfakcję. Pomijam komentarzem
      > fakt, ze AMS należy do Agory.

trochę mają racji, zobacz co reklamują na bilbordach i zastanów się co nam
      wciskają z każdej strony.

Poza tym, czy jest sens tak się tym denerwować?
      Po co Ci to?
      • Gość: Tomaszek Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 17:35
        Nie denerwuję się...tylko rzucam temat dyskusji.
        No właśnie, co reklamują na billboardach? Generalnie to na co wydajesz
        pieniądze. Żyjemy w gospodarce wolnorynkowej i reklama jest formą walki z
        konkurencją. A ktoś kto chce z tym walczyć to jakiś puknięty Don Kichot. Niby
        więc jaką mają rację, chyba tylko taką jak ci, co nie chcą autostrad i
        samochodów w ogóle i do dzisiaj żyliby w jaskiniach i przez ich dziury
        podziwiali piękne krajobrazy nieskażone żadnym billboardem.
        • Gość: lili Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 17:41

A MNIE SIE PODOBA !

juz to zreszta pisalam.
          Ludzie ktorzy czesto kupuja rzeczy do niczego im nie potrzebne moze sie przez
          chwile zatanowia czy kolejna RZECZ naprawde ich uszczesliwi...

ps
          Tomaszku,kapitalizm ,wolny rynek i bla bla bla,ale istnieja tez inne sprawy
          oprocz piecdziesiatego rodzaju kawy i telefonu ktory stepuje.
          • Gość: Tomaszek Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 17:47
            Billboard czy reklama nie zmusza Cię do zakupu. Zajrzyj do swojej lodówki czy
            szafki w kuchni i zobacz ile tam masz produktów, których reklamy widziałaś. Czy
            są Ci niepotrzebne, czy ktoś Cię zmusił do tego byś właśnie te konkretne marki
            kupiła? Podzielam zdanie, że wolny rynek to nie wszystko ale mówimy tu tylko o
            billboardach, dlatego uważam za żenadę ideologizowanie tego i udawanie buntu.
            • Gość: lili Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 18:11
              wiesz rownie dobrze jak ja,ze reklama dziala (ma dzialac!) na podswiadomosc.
              nie tylko przekonuje,ze cos jest dobre,ale ze zmieni twoje zycie a ciebie
              uczyni atrakcyjniejszym - i prawie kazdy przynajmniej raz w zyciu sie na to
              nabral!
              w krajach gdzie dzieje sie tak od kilkudziesieciu lat,ludzie maja do tego
              wiekszy dystans, u nas chyba jeszcze nie.
              popatrz co ludzie pakuja do wozkow w hipermarketach.

• Gość: behemot Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.geo.uj.edu.pl 07.02.03, 19:29
      Gość portalu: Tomaszek napisał(a):

> Grupka znudzonych idiotów maluje na billboardach ideologiczne hasełko "po co
      > ci to". Stąd moja ciekawość: Czyżby z powodu mrozów i śniegu nawiedzeni
      > cykliści-ekolodzy szukają sobie zastępczego zajęcia? Dorabianie
      > pseudoideologii do wandalizmu jest po prostu żenujące i dziwię się, że GW
      > pisze o tych połgłówkach robiąc im dodatkową satysfakcję. Pomijam komentarzem
      > fakt, ze AMS należy do Agory.

Nie chce usprawiedliwiac tych gosci ale czasem bilbordy sa swego
      rodzaju "wandalizmem" (zgodnym z prawem, niestety). Np. dwa paskudne na
      Krupniczej umieszczone byle jak na ogrodzeniu willi-palacyku, nadajace
      srodmiejskiej ulicy wyglad zakopianki przy wylocie z miasta. A jest takich
      wiecej.
      • Gość: lili Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 19:41
        kojarzy mi sie to z (okropnym) filmem sf Carpentera "They Live".
        tam glowny bohater znalazl takie okulary i po zalozeniu zamiast normalnych
        billboardow zobaczyl tylko napisy BUY, OBEY, MULTIPLY, itd...

tam wprawdzie ludzkosc byla poddana praniu mozgu przez kosmitow,ale sa pewne
        analogie :))

moze napisy PO CO CI TO zadzialaja na niektorych jak te okulary u Carpentera?
        • mikolaj7 Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach 07.02.03, 22:34
          a taki billboard np. na drzewie.. chocby w lesie.. tez moze
          sie trafic to jest dopiero bulwersujace
          • Gość: Tomaszek Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.ruczaj.pl 07.02.03, 23:29
            Nie mam zamiaru prowadzić tu dysputy o reklamie jako takiej. Ona była jest i
            będzie, czy to się nam podoba czy nie. Zgadzam się z opinią, że mnóstwo
            billboardów jest umieszczana byle gdzie i byle jak. Mnóstwo jest dzikich
            reklam i samowoli. To jest zupełnie inny temat. Chodzi mi o to, że ci
            ideolodzy nie walczą z billboardami jako takimi. Popierałbym np. akcję
            znaczenia wielkimi literami tych tablic, które stoją lub wiszą nielegalnie.
            Jest ich całe mnóstwo. W tym zaś przypadku widzę miałkość i śmieszność
            filozofii działań tych ludzi. Jeśli powiedzieliby, że robią to dla jaj, to w
            porządku, ale te dyrdymały o ikonach produktów itd, ...są żałosne.
            • Gość: lili Re: PO CO CI TO antyreklama na billboardach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.03, 15:40
              a ja widze mialkosc i smiesznosc 90 % reklam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka