Dodaj do ulubionych

A pisał Owidiusz

23.08.06, 12:12
" jesli jesteś mała to siedź, abyś stojącą nie zdawała sie być siedzącą"
No i było czytać starego Publiusza...
tramwajarz
My na zajezdni czytujemy czasem stare pisma, jak kto co przyniesie z domowych
zbiorów albo z jakiej księgarni czy antek - wariatu..
Obserwuj wątek
    • Gość: jazzinator Re: A pisał Owidiusz IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 23.08.06, 12:20
      a zwłaszcza Stary Testament ,jak widac !
    • Gość: jazzinator Re: A pisał Owidiusz IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 23.08.06, 12:21
      To taka rózowa zajezdnia?
      • tramwajarz7 Różówiutka zajezdnia ze starym testamentem 23.08.06, 15:14
        No Ty masz chłopie wyssane coś z mlekiem mamy...i tak Ci dolega, ze albo jednak
        popróbuj jeszcze sam sobie z tym dać radę, albo skorzystaj z pomocy jaka
        nieodzowna wydaje się też być niektórym z Twoich ( niestety) idoli...
        A na marginesie, czyś Ty kiedykolwiek czytał ten Stary Testament?
        No i czy nauki jakiej nie udało się dla siebie wyciągnąć? No bo że z Nowego nie
        udało się to widzę...
        tramwajarz
        • Gość: jazzinator Re: Różówiutka zajezdnia ze starym testamentem IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 23.08.06, 15:32
          tak to jest bardzo widoczne,tylko na przykładzie czego???z mlekiem matki
          wyssałem milość do Ojczyzny nie zaś narodowy socjalizm który próbujesz mi
          nieumiejetnie imputować.Odbijajac zas piłeczke,jesteś dziwnie przerazliwiony na
          sprawy semickie,nie sposób tknać tego tematu aby się nie narazić ztwojej strony
          na uwagi jak powyżej,to jest taka sama choroba jak nazizm.
          • tramwajarz7 Mój drogi interlokutorze acz swarliwy 23.08.06, 16:14
            Gość portalu: jazzinator napisał(a):

> tak to jest bardzo widoczne,tylko na przykładzie czego???z mlekiem matki
            > wyssałem milość do Ojczyzny

To gratuluję Mamie diety i gratuluję Tobie Mamy.
            Serio chłopcze to nie pisąłbyś bzdur jak ten poseł co to genetycznych patriotów
            chciał określać...ale jeśłi dom był domem z zasadami i tradycją to brawo.

nie zaś narodowy socjalizm który próbujesz mi
            > nieumiejetnie imputować.

Ani mi w głowie, natomiast czkawką dla Ciebie jest temat semicki i nie wiem
            skąd poptem dziwisz się że ktoś reaguje. To Twoja obsesja albo tylko rodzaj
            prowokacyjnych odzywek. Mniejsza z tym, nieładnie się i ironicznie wypowiadasz
            i dla mnie żadna róznica czy mówisz o Żydach, Niemcach, kulawych czy
            rudych...dyskryminacja nie jest tu ani nie tu niczym co przynoisiCi chlubę.
            Powiesz ze ja wielokrotnie naśmiewałem się z takich czy innych cech takich czy
            innych osób? Owszem podktreślałem, zekurdupeł to kurdupel a w dodatku mało
            rozgarniętu, ze oszczerca to oszczerca a do tego podły, że złodziej i chuligan
            a do tego skazany, ze nieproporcjonalny i śmiesznie się porusza o do tego
            niedouczony...no i wszystko to potwierdzam a jak trzeba dostarczę dowodó na
            prawdziwość takich tez.
            Odbijajac zas piłeczke,jesteś dziwnie przerazliwiony na
            >
            > sprawy semickie,nie sposób tknać tego tematu aby się nie narazić ztwojej
            strony
            >
            > na uwagi jak powyżej,to jest taka sama choroba jak nazizm.
            No, o tym czy to choroba i czy taka sama porozmawiaj moze z kimś od spraw
            bliższych temu zagadnieniu. reakcja na zachowania rasistowskie jest Ci chyba
            nie obca, przeciez dom był z zasadami...
            tramwajarz
            • Gość: jazzinator Re: Mój drogi interlokutorze acz swarliwy IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 24.08.06, 11:44
              Tak tramwajarzu,swarliwy jestem jedynie na tym forum,zaiste byłoby nudno jak na
              Prandoty lub forumTWA gdyby nie swary,nieprawdaż?w5racajac zas do meritum,czyli
              moich obsesji,to wydawało mi się że dość jasno wyraziłem swe zdanie na ten
              temat.Jednakże powtórzę jeszcze raz i dam przykład.Żadna to obsesja,raczej to
              drugie-czyli prowokacja,wkurza mnie to np.że kazdego można skrytykować(obojetne
              zasadnie lub nie)ale tylko krytyka dotycząca żydów odbierana jest wręcz
              histerycznie czego jestes najlepszym przykładem,wielokrotnie wyrażałem opinie
              na temat chamskich burd wywoływanych przez pijanych angoli,szkotów,czy
              irlandczyków,o wyzszości jaką pokazują emeryci amerykańscy wobec innych nacji,i
              co? i nic, nikt słowem nie zaprotestował nikt mnie nie nazywał nazistą czy
              narodowcem,wystarczyło jednak że wyraziłem delikatną uwage na temat narodu
              wybranego ,natychmiast dowiedziałem się że jestem weszpolakiem
              itp.inwektywy.Dlatego własnie prowokuje choć nie obrażam,utwierdzam się tym
              samym że istnieje fobia działajaca w drugą strone,czyli właściwie to samo.Może
              to niefortunne porównanie lecz jakże prawdziwe,ludzi traktuje podobnie jak
              zwierzęta,jest mi obojetne czy to owczarek kaukazki,czy niemiecki tak samo
              chetnie pogłaskam jak i cofne się gdy agresywny,ale jesli ktoś mi wmawia że
              jamniki są cacy a ratlerki be,to wtedy wysmiewam sie z jamników wobec takiego
              czlowieka i tyle całej filozofii mojej nietolerancji,móglbym oczywiscie
              przytaczać liczne przykłady moich znajomości wśród róznych narodowości tylko po
              co? na tym forum nie warto byc szczerym i otwartym,nalezy jedynie udawac kogoś
              innego , prowokowac i jeszcze raz prowokować.
              • tramwajarz7 Ci amerykańscy emeryci to zapewne 24.08.06, 11:50
                też Żydzi...
                wiec bądź rozsądny. Możesz być niezadowolony z amerykańskiej zabawnej dumy i
                pewnosci jankesa i to wolno...natomiast pewnie wiesz, ze wynikiem dość zawiłej
                sytuacji sprzed kilkudziesięciu lat w Europie cywilizowanej wszak, prawda? tak
                się podziało, ze wypowiedzi i dzoiałania kierowane przeciw osobom narodowości
                dowolnej ale pochodzenia żydowskiego mają nazwę antysemityzmu i w wielu
                miejscach na swiecie podlegają z określonych powodów ściganiu też i z urzędu.
                Nie jest uwrażliwiony szczególnie, ale nie podoba mi się jak wspomniałem
                nieustanne doszukiwanie się przyczyn wszelkiego zła w ludziachktórzy są Żydami.
                Znam wielu sensownych Żydów, wielu sensownych nieŻydów, ale z tego nie wynika
                nic. Natomiast przejawy dyskryminowania akurat tej nacji wydają się być
                niesmaczne i w swej ilości i jakości dokuczliwe. Nawet dla tych którzy Żydami
                nie są, ot brak taktu zawsze razi...
                Pozdrawoiam i daj se siana...
                tramwajarz
                • Gość: jazzinator Re: Ci amerykańscy emeryci to zapewne IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 24.08.06, 12:00
                  No nie!!! uchachałem sie dośc godnie,na myśl by mi nie przyszlo z tymi
                  amerykanami!!! ale jaja,piszac o emerytach mialem na mysli to ze w tym wieku ci
                  ludzie podróżują po calym swiecie w przeciwienstwie do pracujacych.Mam
                  natomiast do ciebie inne pytanie,bo widzę ze masz zadatki na ortodoksa,piszesz
                  ze krytyka i obrazanie żydów jest nawet scigane,ok.to odpowiedz w takim razie
                  co maja poczać ludzie którzy są obrażani ,pomawiani i wysmiewani przez żydów
                  obojetnego obywatelstwa jak to miało i ma miejsce do tej pory? maja milczec bo
                  obraza ich przedstawiciel narodu wybranego? czy tak to pojmujesz?
    • swing Re: A pisał Owidiusz 23.08.06, 15:29
      i jeszcze:
      "Ekstremalna wielkość powinna wzbudzać niepokój."
      ;-)
      • tewua Re: A pisał Owidiusz 23.08.06, 17:30
        Niszcz zło w zarodku.
        Nawet jeśli jest;
        W Twoim środku.
        Bedziesz troll, the best!
        • tempe Re: A pisał Owidiusz 23.08.06, 18:27
          jakto
          przecie jamto!