Dodaj do ulubionych

SM Salwator - byle sprzedac

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:41
Witam, podpisalem umowe przedwstepna na zakup mieszkania na Salwator City (II
etap), termin realizacji mial byc 3 kwartal 2007 + 3 miesiace "poslizgu" -
wychodzi na to, ze ten poslizg przy dobrym ukladzie wyniesie 12 miesiecy
(wersja optymistyczna), poniewaz czas biegnie, a oni nawet nie maja jeszcze
realizatora II etapu wybranego. Ich strategia polega na tym, by sprzedac
mieszkania (zachecajac pieknymi wizualkami itp.) a potem niech dzieje sie co
chce. Czy tez odnosicie takie wrazenie? Pozdrawiam wszystkich przyszlych
sasiadow :)
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: 194.205.246.* 25.09.06, 15:02
      biorac pod uwage to co dzialo sie z Pszona to zgadzam sie
    • Gość: ex_klient Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:37
      Ja kupowalem mieszkanie na Bobrzynskiego/Przemiarki.
      Przez rok sciemniali nas identycznie jak Ciebie.
      W koncu przyszlo od nich pismo, ze odstepuja od umowy z przyczyn obiektywnych.

Nie licz na to, ze oddadzą Ci karę za opóźnienie. Powiedzą,
      że to nie jest ich wina i dlatego żadnego odszkodowania nie dostaniesz
      (jeśli kiedyś zakończą). Oni całkowicie leją na terminy.

Współczuje ci, że podpisałeś z nimi umowę. Ja żałuję, że z nimi
      miałem jakikolwiek kontakt. Na twoim miejscu zacząłbym się bać.

• Gość: awf Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:05
        a miałeś podpisaną umowe przedwstępną w formie aktu notarialnego?
        zrobiłeś sobie wpis do KW roszczenie ostrzegawcze o lokal?
      • magdasio Re: SM Salwator - byle sprzedac 04.10.06, 10:48
        U nas w Warszawie stalo sie dokladnie to samo !!!!!! o czym pisze Ex klient z
        Bobrzynskiego i Przemiarki
        do nas przyszły aneksy o tresci tak zenujacej ze rece opadaja.
        Jak ich nie podpiszemy to wypowiedza umowe po 26 miesiach czekania od
        podpisania umowy na to cholerne mieszkanie. Czyli po sciemnianiu w trakcie
        rocznego opożnienia wypowiadaja umowe bo chca sprzedac mieszkania
        kikladziesiat procent drozej komu innemu! Jak skonczyla sie Twoja z nimi
        sprawa ? Czy oddali Ci w ogole kasę ktora wplaciles? Czy podałes ich do
        sądu o odszkodowanie ?
    • Gość: Miro Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:34
      Rozpoczynaja jak najwiecej budów zeby zebrac kase bo boja sie ze sie im skończy
      eldorado a w związku z nieliczna ekipą wykonawcza dzieje sie to kosztem
      dotychczas rozpoczetych obiektów.
      Jak wpłacisz pierwsze pieniądze kasa im płynie a poniewaz klienci prwie nie
      interweniuja przeciagaja dotychczasowe budowy w nieskonczoność i jednoczesnie
      sprzedaja nastepne. Ta sama ekipą obdługują kilka inwestycji. W jedym miejscu
      kręca sie w poniedzałek w innym w środe, w kolejnym w czwartek.
      Po prostu żenada.
    • Gość: magda do zawiedzonego IP: 194.205.246.* 26.09.06, 14:40
      czy dowiadywales sie ostatnio kiedy planuja ruszyc z budowa?
      • Gość: radek Re: do zawiedzonego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 21:30
        Fajne pytanie "czy dowiadywales sie ostatnio kiedy planuja ruszyc z budowa?".
        Z moich doświadczeń z Salwatorem wynika, że jest to pytanie całkowicie
        uzasadnione, ponieważ terminy ruszania z budową zmieniają się.
        Np.
        W styczniu słyszysz, że za 2 miesiące - w marcu.
        W marcu pytasz i dostajesz odpowiedź, że za 2 miesiące - w maju.
        W maju pytasz i dostajesz odpowiedź, że za 2 miesiące - w lipcu.
        itp. itd.
        Z Bobrzynskiego/Przemiarki było tak samo, aż w końcu zerwali umowę.
    • Gość: zadowolony Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:20
      Co ty chrzanisz za głupoty, wykonawca jest jeden na całą inwestycję, Stalbud
      który wybudował wiele inwestycji dla salwatora.Pozwolenie jest prawomocne i
      wydane przed planowanym terminem, jeżeli wykonawca nie padnie bo mu wszyscy
      wyjadą na wyspy to na dzisiaj nie ma żadnego poślizgu.Jakości trzeba bedzie
      pilnować a o termin bym się nie martwił
      • Gość: max_zawiedziony Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:32
        W umowie zakonczenie inwestycji jest na III kwartal 2007 r, wiec jesli choc w
        minimalnym stopniu znasz sie na budownictwie, to wiesz, ze jest to nierealne i
        za rok zobaczymy kto tu chrzani glupoty jak zobaczysz inwestycje na etapie
        budowy 4 pietra i 4 robotnikow ze Stalbudu krecocych sie w poblizu budowy.
        P.S. Obym sie mylil.
        • Gość: dramat i porażka Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: 168.167.253.* 04.10.06, 09:44
          czekałem na Ciebie właśnie. Obłudniku i oszuście

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=49560664&a=49560664
          znowu udajesz troske?
          znowu zmieniasz niki?
          Nic z tego!!!!
          Ostatecznie zostałeś zdemaskowany.
          Będę o tobie mówić tak długo jak długo będziesz uprawiać swoją brudną gre!!!

Przez twoje durne gadanie zrezygnowaliśmy z zoną z mieszkania. Potem kupilismy
          gotowe, na tej samej inwetycji za 40% drozej i uwierz mi że 4 miesięczne
          opóźnienie jakie rzeczywiście wystąpiło nie jest warte tych pieniędzy!!!

Wszystkich przestrzegam przed twoją głupotą!!!!
    • magdasio Re: SM Salwator - wyrzucony z PZFD- to zlodzieje 04.10.06, 10:39
      W dzisiejszej Gazecie Wyborczej dodatek Dom str 2 jest zamieszczona informacja
      ze Slawatorowi zostal zaiweszony certyfikat Polskiego Zwiazku Pracodawcow
      Budownictwa ! Wykluczono te spolke rowniez z Polskiego Zwiazku Firm
      Developerskich. Mieli solidne ku temu podstawy. Tylko 3 firmy w historii
      związki podzielily wczesniej te dolę. Dwie z powodu bankructa. Ostrzegam kogo
      mogę Salwator to złodzieje i krętacze jakich mało. Oszukali w Warszawie 160
      osób. Budowa sie przeciaga 15 miesiecy i na tym nie koniec. Zmarnowali 2 lata
      mojego zycia jak i wielu innych porządnych ciezko pracujacych w Warszawie
      ludzi ! Uwazajcie , przekazcie te wiadomosc komu mozecie. Kto jest chetny
      otrzymac wieciej informacji dajcie znac.
      • Gość: gosciu jeden Re: SM Salwator - wyrzucony z PZFD- to zlodzieje IP: *.tygodnik.com.pl 04.10.06, 11:01
        UCHWAŁA ZARZĄDU PZFD
        Na posiedzeniu w dniu 22 września 2006 roku w Warszawie Zarząd PZFD na
        podstawie par. 12 ust. 2 Statutu Związku postanowił:

1. Wykluczyć Spółkę Mieszkaniową SALWATOR z grona członków Polskiego Związku
        Firm Deweloperskich z dniem 22 września 2006 r.

2. Poinformować firmy zrzeszone w PZFD o uchwale i przyczynach podjęcia,

3. Podać informację o wykluczeniu do publicznej wiadomości.

Uzasadnienie

W dniu 23 sierpnia 2005 roku wpłynęła do PZFD skarga zbiorowa klientów SM
        Salwator z inwestycji przy ul. Mehoffera w Warszawie. Skarżący zarzucali
        deweloperowi naruszenie postanowień Kodeksu Dobrych Praktyk PZFD poprzez odmowę
        określenia terminu ukończenia inwestycji, odmowę uznania roszczeń klientów do
        kar umownych za opóźnienie ukończenia inwestycji oraz brak rzetelnej informacji
        o stanie prac i powodach opóźnienia.

Zarząd PZFD włączył się w mediację próbując pomóc deweloperowi w rowiązaniu
        problemów spowodowanych opóźnieniem budowy proponując rozwiązania wychodzące
        naprzeciw oczekiwaniom klintów przywracające zaufanie do SM SALWATOR.

Niestety roczne kontakty klientów i Spółki z udziałem członków Zarządu PZFD nie
        przyniosły satysfakcjonujących rezultatów.

Zarząd PZFD na posiedzeniu w dniu 10 sierpnia 2006 roku stwierdził naruszenie
        przyjętych uchwałą Walnego Zgromadzenia Związku zasad Kodeksu Dobrych Praktyk
        poprzez:

- podjęcie inwestycji bez wymaganych decyzji i uzgodnień co skutkowało
        niemożnością dotrzymania terminu realizacji ( pkt I 3.KDP)
        - Uchylanie się od skutków opóźnienia w w oddaniu inwestycji( pkt I 6.KDP)
        - Odmowę podania terminu zakończenia inwestycji
        (pkt I 7.c.KDP)
        - Brak rzetelnej informacji o stanie inwestycji i przyczynach opóźnienia (pkt
        II 1 i 2 KDP)

W piśmie wysłanym do SM Salwator Zarząd, zgodnie z postanowieniami Przepisów
        Końcowych KDP wyznaczył Spółce termin 23 września 2006 roku na podpisanie z
        klientami umów spełniających wymogi KDP.

W odpowiedzi Spółka skierowała do klientów pisma wzywające do podpisania
        aneksów do umów naruszających interesy klientów, nieuwzględniające sugestii
        Zarządu PZFD i niezgodne z zasadami przyjętymi w Kodeksie Dobrych Praktyk.

Mimo przyczyn formalnych uniemożliwiających obecnie przeniesienie własności
        lokali, istniała mozliwość złagodzenia negatywnych skutków dla klientów. Można
        było dokończyć budowę, oddać budynek do uzytkowania i przekazać lokale klientom
        zawierając umowy notarialne przyrzeczenia sprzedaży.

Biorąc powyższe fakty pod uwagę i mając na względzie dobre imię Związku i firm
        w niej zrzeszonych, oraz w trosce o to, by przynależność do PZFD była w
        powszechnej opinii rękojmią wysokich standardów działalności deweloperskiej
        Zarząd PZFD postanowił podjąć powyższą uchwałę.
    • chrisp_pl Re: SM Salwator - byle sprzedac 06.10.06, 14:43
      Ja jestem na etapie załatwiania kredytu na mieszkanie własnie na II etap
      inwestycji - jest jeszcze szansa ze moge sie wycofac - co polecacie ??

Dopiero dzisiaj zaczałem czytac fora interentowe zwiazane z tym inwestorem - no
      i powiem ze nie wyglada to za ciekawie i zaczynam sie zastanwiac czy kupic w
      ogole to mieszkanie
    • Gość: Małgola Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.malopolska.mw.gov.pl 11.10.06, 10:30
      Jest dokładnie tak, jak piszesz. To przerażające, zwłaszcza przy zaangażowaniu
      się w umowę kredytową. Spółka nie jest wiarygodnym partnerem, a pan Jacuś to
      wyjatkowo arogancki rozmówca.
      • Gość: Pokrzywdzony W-wa Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.10.06, 17:21
        Wasze obawy są w pełni uzasadnione. Jestem jednym z tych oszukanych z Warszawy.
        Salwator za nasze pieniądze wybudował osiedle przy ul. Mehoffera a teraz
        wypowiedzieli nam umowy przedwstepne. Narazie jeszcze czekamy do końca terminu
        wypowiedzenia a pózniej spotkamy sie pewnie w sądzie. Jeżeli chcesz kupic u nich
        mieszkanie skontaktuj sie z dobrym prawnikiem. Niech się wypowie na temat umowy.
        Trzeba na nich uważać. To banda oszustów i kłamców. Jest tak dlatego,że
        miaszkania w ciągu ostatnich 2 lat bardzo podrożały i oni chcą je sprzedać po
        wyzszej cenie. Długo by o nich pisać. Moim zadaniem jest to sprawa dla
        prokuratora i pewnie tam z nią pójdziemy.
        • Gość: anty_salwator Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: 217.153.145.* 31.10.06, 09:39
          Z tymi umowami jest tak, że jakie by one nie były to Salwator ma je głęboko w...
          Też jestem jedną z osób, które "umoczyły" w tej nieszczęsnej inwestycji w
          Warszawie. Naszczęście w porę się opamiętałem i wycofałem się z tego. Ale tak
          jak ktoś już wyżej napisał, zepsuła mi ta firma ponad rok życia, kiedy to z
          wielką nadzieją i podekscytowaniem czakałem na swoje wymarzone mieszkanie.

Jeśli chcecie mieć zszarpane nerwy ciągłymi próbami dowiedzenia się czegokolwiek
          wartościowego, lubicie ciągłe oczekiwanie na coś co może się zakończy a może i
          nie, jeśli lubicie być robieni w bambuko za własne, niemałe pieniądze, jeśli
          lubicie jak po wszystkim pozostaje uczucie niesmaku i żalu, to Salwator jest
          firmą dla Was.

PS. Bardzo się cieszę że wylecieli ze Związku Developerów. Ciekawe co będą teraz
          ludziom mówić, jak ci zapytają: "a czemu?"
          • Gość: marek Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:42
            Nie martwcie się opóżnieniem - nie ma to żadnego znaczenia - te budynki i tak
            nie dostałyby zgody na użytkowanie.
            • Gość: Miro Re: SM Salwator - byle sprzedac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:39
              Oczywiście-przecież kolegium samorządowe anulowało decyzję o warunkach zabudowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka