Dodaj do ulubionych

Kolejki studentów na UJ

IP: *.n4u.krakow.pl 02.10.06, 19:54
bosszzeee ta uczelnie jest parodią jakąś. mówie to z doświadczenia bo sama
studiowałam. moje dzieci nie będą tam studiować
Obserwuj wątek
    • Gość: papież Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:23
      Jak zwykle na UJ. Nic nie działa. Kolejki, szamotanina. Sceny jak z filmu Rejs.
      PRL w pełni. Imperium sekretarek, które potrafią jedynie żłopać kawę, nie
      odbierać telefonów i co 5 minut wychodzić COŚ załatwić. Tę uczelnię należy
      wysadzić, pozyskane tereny zaorać i posadzić tam marchew. Byłoby więcej
      pożytku. Cierpiałem tam 7 lat. Dzieci wyślę gdzie indziej....
    • Gość: Cyntia Kolejki studentów na UJ IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.06, 21:05
      Potwierdzam wasze opinie. Mój syn jest na III roku informatyki, która się
      rozlatuje, bo władza uczelni ma wszystko w d...pie. Syn zamiast uczyć się
      programowania stale musi zakuwać jakąś marginalną matematykę, żeby panowie
      matematycy, których jest w nadmiarze mieli za co brać kasę i mogli gnębić
      studentów. Wykładowcy - praktycy informatycy uciekają z tej zmurszałej, nie
      reformującej się uczelni. Zaorać tę uczelnię z jej bałaganem i posadzić buraki,
      chociażby te które nią rządzą.
      • Gość: Krakus Panie sekretarki na UJ to leniuchy!! IP: *.betanet.pl 02.10.06, 21:16
        Nic nie robia!! Zlopia tylko kawe i utrudniaja zycie studentom, nic nie
        wiedza!!
      • Gość: student inf Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.pro.lama.net.pl 02.10.06, 21:53
        Polecam się przejść do kogoś, kto miał wpływ na ustalanie programu i zapytać
        dlaczego jest taki materiał a nie inny. Jak się nie podoba, to trzeba było
        wybrać AGH. Wiadomo wszem i wobec, że na informatyce na UJ jest dużo teorii.

Przypominam, że informatyka, to nauka o przetwarzaniu informacji, a nie
        programowanie.
        • Gość: agh Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.06, 01:06
          Nie pie..
          Ta twoja informatyka aka "nauka o przetwarzaniu informacji" nie istnieje. to
          proprostu niewydazona nazwa kierunku ktory powinien sie nazywac Computer Science.

Ludzie ida na "informatyke" by uczyc sie programowania, ktore swoja droga w
          jakis 80% jest czysta matematyka. Jak w tym swietle mozna to nie uczyc
          programowania, zaiste pojac nie moge.
          • Gość: waldi Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.strong-pc.com 03.10.06, 01:10
            Programowanie to nie matematyka tylko umiejętność konstruowania dobrych funkcji i klas. Matematyka to jakieś 40-50%.
          • Gość: PŚl Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.gwardii.osi.pl 03.10.06, 02:56
            heh zabawny z ciebie czlowiek:P programowanie bez matematyki, przezabawny
            czlowiek
            • Gość: olek Re: Kolejki studentów na UJ IP: 212.160.188.* 03.10.06, 07:27
              J\Alez ty glupiutki jestes nalezysz do PiSu czy moze skonczyles UJ gdzie jest
              napisane "programowanie bez matematyki" on tylko zaprzeczyl twoja teze ze
              matematyka i programowanie to to samo.
        • Gość: Klarisson Re: Kolejki studentów na UJ IP: 213.134.183.* 03.10.06, 09:42
          A co to ma do tematu artykułu? Bo jeśli chodzi o informatykę na UJ, to
          faktycznie jest tutaj dużo hardcore'owych przedmiotów z informatyki
          teoretycznej, ale są też zajęcia praktyczne.
          Natomiast związek między kolejkami do zapisania się na przedmioty a informatyką
          na UJ jest żaden, gdyż działa tutaj od kilku lat system elektronicznych zapisów
          i problemów nie ma - chyba, że są przedmioty bardziej oblegane i studenci
          chcieliby więcej grup ćwiczeniowych. Wówczas trzeba zrobić listę w
          sekretariacie (więc jednak trzeba się tam przejść) i na ogół daje się załatwić
          dodatkową grupę. Tyle formalności jeśli chodzi o zapisy.
      • Gość: agh Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.06, 01:08
        Programowanie, to bardziej ambitne (bo samej skladni i zasad mozna sie nauczyc
        samemu w 6 miesiecy), to JEST MATEMATYKA.
        • Gość: pv Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.n4u.krakow.pl 04.10.06, 16:18
          no tak aplikacje biznesowe w java ee to cala talia matematyki LOL no chyba ze
          uwazasz ze pisanie aplikacji biznesowych nie jest ambitne,

ps. bynajmniej nie neguje waznosci mat na studiach inf ale zdecydowanie uwazam
          ze zamiast trzepac analize pzrez 3 sem i rypac dowody, mozna by uczyc matematyki
          dyskretnej pzrez 3 sem
      • Gość: fizyk Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:37

To rektor Musiol jest winny, bo niszczy kierunek informatyka,
        aby mogli prowadzic go fizyce. kawal drania i tyle. Widza to wszyscy
        i dni jego urzedowania dobiegaja konca.
    • Gość: studentuj Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:50
      caly uj to jedna wielka kpina. nikt nic nie wie albo podaja sprzeczne
      informacje. calkowity brak profesjonalizmu i szacunku dla czlowieka. tylko w
      polsce takie kpiny sa mozliwe :|
      • Gość: absolwent zawsze tak było IP: *.devs.futuro.pl 03.10.06, 07:09
        Skończyłem kilka lat temu UJ - prawo. Było to poniżające dla mnie jako człowieka
        walczyć o miejsce na wykładzie i na cwiczeniach. Niestety jak wszystkim w
        Krakowie Uj też rządzą 'leśne dziadki' z mocnymi korzeniami jeszcze z PRLu.
        Niestety nie ma widoków na poprawę nie ma .Moi pracownicy mówią to samo
    • Gość: merry Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.nyc.res.rr.com 03.10.06, 00:21
      to zalosne jakies... zeby najlepsza uczelnia w polsce nie mogla sobie sprawic
      porzadnie dzialajacego systemu komputerowego.

ja studiuje w usa i u mnie zapisywanie sie na zajecia polega na siedzeniu na
      lozku z laptopem na kolanach.

• Gość: nx Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 01:25
        Gość portalu: merry napisał(a):

> to zalosne jakies... zeby najlepsza uczelnia w polsce nie mogla sobie sprawic
        > porzadnie dzialajacego systemu komputerowego.
        >
        > ja studiuje w usa i u mnie zapisywanie sie na zajecia polega na siedzeniu na
        > lozku z laptopem na kolanach.
        >

Na socjologii i filozofii w Toruniu zapisy takze przeprowadzane sa za pomoca
        komputerow - zero latania, koczowania - o wszystkim decyduje srednia a nie czas.
        • Gość: merry Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.nyc.res.rr.com 03.10.06, 05:24
          no i tak powinno byc jak jest wszedzie w cywilizowanym swiecie a nie kilkaset
          osob na stronie i juz serwer pada.

• Gość: Klarisson Re: Kolejki studentów na UJ IP: 213.134.183.* 03.10.06, 09:37
        Wprowadzają - system nazywa się USOS i ma działać (a może już działa) na
        kilkunastu uczelniach w Polsce. Znaczy coś się jednak robi :)
        • Gość: USOS UJ Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.cusi.uj.edu.pl 03.10.06, 13:14
          To tak dla jasności od razu dementuję - ten system co to się wywalił polonistom
          to nie USOS, tylko jakiś ich własny wynalazek...
        • Gość: Eee Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:40
          na uj usos niby jest, ale od tygodnia próbujemy się przezeń wpisać na
          lektoraty - w większości przypadków niewykonalne :]
    • Gość: ggg Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:21
      na prawie na Uniwersytecie Rzeszowskim było tak samo a może i gorzej...
      • Gość: xxxxx Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:29
        Jestem studentka UW, ale na UJ studiowalam podczas polrocznej wymiany MOST.
        Zawsze wydawalo mi sie, ze to na UW jest balagan i nic nikt nie wie. Bzdura -
        dopiero na UJ poznalam, co to balagan. Przykladowo - dopiero w okolicach 15
        pazdziernika bylam w stanie ustalic plan zajec, bo wczesniej wszystkie instytuty
        go ciagle zmienialy. Zajecia byly odwolywane, a sekretarki nawet o tym nie
        wiedzialy, zero info na sali. Studenci stali i czekali i nie wiedzieli co jest
        grane (tak bylo na socjologii). Generalnie zycie w Krakowie bylo wspaniale, ale
        studiowanie tam kojarzy mi sie tylko z bieganiem z budynku do budynku i
        zalatwianiem tysiecy bzdurnych rzeczy.
        A sekretarki (poza macierzystym Instytutem, czyli etnologia) na ogol okropne
        (ale to jest w ogole norma na polskich uczelniach niestety).
    • Gość: student uwu Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.aster.pl 03.10.06, 00:27
      :) jaka radość - że mnie tam nie ma.
      jako student informatyki na UW (tak, też trochę pięknej i trudnej matematyki a
      nie samo kodowanie jak na "innych" uczelniach) żeby się na cokolwiek zapisać
      musiałem tylko poklikać w necie :)
      zapraszam więc do nas wszystkich - do najlepszej polskiej uczelni :)
    • Gość: z_b2 Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:30
      ufff. Po przeczytaniu naglowka myslalem, ze "premier z Krakowa" zorganizowal manife antyrzadowa na
      UJ, a to tylko chaos i rozpasanie, takie troszku...
    • Gość: lcx Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.autocom.pl 03.10.06, 00:37
      Zajefajnie jest w kolejkach.
      Przyszliśmy z kumplem 4 lata temu na zapis do komitetu kolejkowego. Zapisaliśmy się, poszliśmy do Oczka na Dunajewskiego, kupiliśmy 0.7, rozpiliśmy na plantach.
      Załapaliśmy się na czytanie listy o północy a potem stwierdziliśmy, że olewamy ostatnie czytanie o 3:30

Przyszedłem rano, koło 11:30. Oczywiście skreślony z listy. Zapytałem, jaki numer wchodzi - odpowiedzieli 120. Powiedziałem, że mam 98 (bo taki miałem) i wszedłem ;P

A moje (wytrzeb je boże) koleżanki-polonistki tylko ryje porozdziawiały, zdziwione... ;)

Na polonistyce nie jest źle, jest śmiesznie ;)
      A Sekretariat otwarty jest od 11 do 14 przez 4 dni w tygodniu. Załatwia 100 studentów dziennie, co jest niesamowicie szybkie. Szkoda tylko, że może pracować tylko 3 godziny.
      Z ciekawych rzeczy - znajomi po 8-12 miesięcy czekają na dyplomy. Paranoja ;)

luc.
      • Gość: Eee 100 studentów dziennie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:45
        skąd masz takie informacje?! ludzie którzy są w kolejce pod koniec trzeciej
        dziesiątki wpisują się na listę na następny dzień... :]
    • Gość: artkicz ja wam powiem dlaczego tam sa kolejki IP: 89.100.236.* 03.10.06, 00:56
      bo kazdy glab wie, ze odpowiedni cwiczeniowiec to polowa sukcesu przy zaliczeniu! nie chce sie baranom uczyc i kazdy liczy na drapane!!
    • Gość: waldi Kolejki studentów na UJ IP: *.strong-pc.com 03.10.06, 01:07
      Na PŚ są bardzo proste zasady.Jaka średnia taka specjalizacja.Ludzie z wyższymi średnimi mają pierwszeństwo wyboru i nikt nie protestuje.
      • alterpars a kto pozwala na funkcjonowanie tej uczelni?? 03.10.06, 01:24
        ktora nie daje sobie rady z obsluga studentow...???? taki tlok to przeciez
        niebezpieczenstwo. Wcale mnie nie dziwi ze w tym kraju rzadza rozni podejrzani z
        wyrkokami skoro nie potraficie wyksztalcic elit. Prawda jest to ze w uczelniach
        amerykanskich wyboera sie przedmioty on line i nikt nie potrzebuje "Pan z
        Dziekanatu"
      • zulwig Re: Kolejki studentów na UJ 03.10.06, 01:48
        Wlasnie skonczylem UW i musze przyznac ze wiekszosc ludzi miala w zwyczaju narzekac na dziekanat choc moim zdaniem calkiem nieslusznie. Mam siostre na UJ ktora pewnie sama teraz gdzies koczuje w instytucie... i wniosek jeden -> PARANOJA!!!!!!
        Patrzac na "przygody" moich przyjaciol na PŚ, AMwawa i UJ + niezglebiony wrecz kretynizm administracyjno-dydaktyczny ich wykladowcow i pan z dziekanatu dochodze do wniosku ze dziekanat na UW powinien otrzymac pomnik.
        Co do zapisow online to jakos dalo sie u mnie bez tego obejsc. Plusem jest to ze systemu komputerowego nie przekonasz do rozszerzenia grupy o dodatkowa osobe lub ze strasznie ci zalezy na tym przedmiocie, a prowadzącego jak najbardziej... czynnik ludzki ot co!
        Dla panstwa zza oceanu: prosilbym nie porownywac systemu w pelni platnego z budzetowym. Mysle ze w polsce na uczelniach prywatnych gdzie i tak placi sie ulamek kasy w stosunku do USA, tez nie ma problemow z zapisami (laptop na kolanach bla bla bla).
        Na pocieszenie dodam ze na VUB i KUL w Belgi balagan prawie jak na UJ. Widocznie tradycja zobowiązuje...
        Walczmy z ukladem łże-kolejkowym:)
        • Gość: absolwentUJ Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 02:46
          Skonczylem UJ i jakos takich rzeczy nie pamietam :) Mam mgr z fizyki a tam to
          duzo ludzi raczej sie nie wybieralo :P aczkolwiek z tego co pamietam to tylko
          humanisci potrafia zrobic taki burdel. o dziwo na scislych kierunkach tak nie ma :)
        • Gość: FUW Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 03:35
          > Co do zapisow online to jakos dalo sie u mnie bez tego obejsc. Plusem jest to
          z
          > e systemu komputerowego nie przekonasz do rozszerzenia grupy o dodatkowa
          osobe
          > lub ze strasznie ci zalezy na tym przedmiocie, a prowadzącego jak
          najbardziej..
          > . czynnik ludzki ot co!
          da sie, da, takze komputerow.
          USOS elastycznie zapisuje 1,2 osoby wiecej do grupy, jesli jest oblezona,
          pozostali moga liczyc na przychylnosc prowadzacego zajecia, ktory/a zwykle nie
          robi problemow, proszac tylko o formalne zapisanie sie do jakiejkolwiek innej
          grupy i ew. wyjasnienie sprawy jej prowadzacemu.
          w kazdym razie nawet i komputerowo czynnik ludzki zwycieza!
          ale przynajmniej bez zbednego balaganu.
        • Gość: chickenrun czep się czego innego a nie KU.Leuven IP: *.autocom.pl 03.10.06, 06:52
          Biurokracja tak, bałagan - nie.
        • gobi03 Polska z _dużej_litery_ 03.10.06, 07:13
          Jak masz siłę pisać "USA", to wysil się również na "w Polsce"!
    • Gość: x Taki burdel mozliwy tylko w Krakowie IP: *.crowley.pl 03.10.06, 02:56
      To miasto powoli stajie sie skansenem...ladnym bo ladnym ale skansenem gdzie
      owszem turysta i moze "poeta" zadowolony ale zyc i rozwijac sie nie da.
    • Gość: wujek Zygmunt UJ zajmuje sie lustracja wiec nie ma czasu IP: *.ed.shawcable.net 03.10.06, 02:57

na prace, ot i cala tajemnica.
      A byla to kiedys szacowna uczelnia.
      Wstyd.
    • jerry.uk polskie studiowanie 03.10.06, 06:08
      syf jak zwykle. też pamiętam podobne przeboje, 200 ludzi na wykładzie z prawa
      wciśniętych do małej salki ćwiczeniowej bo aule były zajęte.
      • Gość: swrt Re: polskie studiowanie IP: *.hsd1.nj.comcast.net 03.10.06, 06:13
        hehe, ktos wspominal o VUB i KUL w Belgii ? A w Gent Universiteit wzorowy
        porzadek. Wszystko na czas i bez kolejek. I dlatego swiat jest kolorowy :D
        Pomysl z obalaniem 07 - bomba :D
    • Gość: kkk Kolejki studentów na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 06:34
      U nas na Politechnice Wroclawskiej kazdy ma wyznaczona godzinę zapisu
      komputerowego ( kryterium: średnia ocen z poprzedniego semestru) Trwa to dwa
      dni, a potem jest jeszcze termin korekt. Wszystko odbywa sie plynnie, z kultura
      i poszanowaniem człowieka jak na uczelnie wyzsza przystalo.
    • Gość: Robert Kolejki studentów na UJ IP: *.sunsh4.vic.optusnet.com.au 03.10.06, 07:01
      W tym Krakowowie maja dwa razy na dobe godzine 21, jedna rano a druga wieczorem.
      Tak przynajmniej twierdzi p. rzecznik prasowy UJ.
    • gobi03 nie mają Internetu, więc jak za króla Ćwieczka... 03.10.06, 07:07
      jakby mieli lepszą infrastrukturę, to wprowadziliby bardziej cywilizowane
      sposoby rozwiązywania takich problemów. Biedacy!
    • polonus3 jezeli nocuja na korytarzach 03.10.06, 07:36
      to czy dowiezli im styropian? No a Bolek winien tam byc i organizowac strajk
      i zalozyc jakas tam solidarnosc.
    • Gość: itd A są miejsca, gdzie kolejek nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:37
      Ja nie mogę, ale PRL... W instytucie informatyki Uniwersytetu Wrocławskiego
      chyba od 10 lat są zapisy na zajęcia tylko przez internet. Żadnych kolejek,
      żadnych konkurencyjnych list obecności... Może tym w Krakowie ktoś powinien
      powiedzieć, że jest coś takiego jak komputery i sieć?
      • Gość: Klarisson Re: A są miejsca, gdzie kolejek nie ma... IP: 213.134.183.* 03.10.06, 09:59
        Jeśli już chcesz porównać, to porównuj informatykę do informatyki, a nie do
        polonistyki ;)
        Zapisy na informatyce na UJ też są przez internet :)
        • Gość: l Re: A są miejsca, gdzie kolejek nie ma... IP: *.gemini.net.pl 03.10.06, 16:08
          i na paru innych kierunkach też
      • Gość: obserwator Re: A są miejsca, gdzie kolejek nie ma... IP: *.broker.com.pl 08.10.06, 20:36
        Ale Krakow to nie Wroclaw - pamietaj, to Malopolska, czyli prawie Polska B!
        Stad te problemy - UJ o dawna jest skansenem i tym sie nawet chwali, 600 lat
        tradycji i ZERO NOWOCZESNOSCI!
    • Gość: Linka z nh Kolejki studentów na UJ IP: *.chello.pl 03.10.06, 07:51
      Też mi coś!U nas żeby dostać się na konsultacje ze staropolki w sesji lub tuż
      przed nią trzeba stać w kilometrowych kolejkach już od 4 rano, a niektórzy
      nawet nocują. I to też bez specjalnej nadziei, że się dostaną. Niektórzy
      przychodzą co tydzień:/
    • Gość: miki Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:50
      Przesadzacie. Na moim wydziale UJ (ze względów własnego dobra nie podam jego
      nazwy) wybieram fakultet pod koniec semestru (jak zbliża się termin egzaminu) i
      jest wszystko OK. Na moim roku studiuje jednak 40 osób... :-))) A nie 250 czy
      więcej...
    • flamengista ile można żyć kilkusteletnią tradycją? 03.10.06, 15:19
      Przecież to wstyd i hańba. Po raz kolejny UJ pokazuje, że to nie on jest dla
      studentów, ale studenci są dla niego.

Kolejki do dziekanatów, fatalne warunki (na wykładach brakuje siedzących
      miejsc), zamieszanie z średnimi stypendialnymi, teraz zapisy na seminaria...

Niech władze Szacownej Uczelni wreszcie się obudzą! Jest niż demograficzny,
      rynek weryfikuje negatywnie teoretyczną wiedzę zdobytą na studiach i młodzi
      ludzie zaczną studiować gdzie indziej.

Konieczne są realne zmiany w funkcjonowaniu uczelni. Ale należy zacząć od
      podstawowego: studenta traktować należy jako partnera, nie petenta!
    • Gość: tesia Kolejki studentów na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:40
      Macie racje UJ to napewno nie dala moich dzieci będą studiować za dwa
      lata ,ale napewno nie na UJ-cie!!!!!!Jedno draństwo!Również miały być umowy ze
      studentami GDZIE ONE SĄ? chyba w szufladzie w dziekanacie! O NIE UJNIGDY!!!!
    • Gość: Agata Kolejki studentów na UJ IP: *.kolornet.pl 03.10.06, 16:34
      Prawda jest taka, że sytuację w dużej mierze napędzają studenci. Rozumiem osoby
      dwukierunkowe, dla których dopasowanie planu jest rzeczą bardzo istotną, ale i
      tak uważam, że nocowanie pod wydziałem jest mocną przesadą. Ja przyszłam na
      miejsce godzinę przed zapisami i spokojnie dostałam się na te zajęcia, na które
      chciałam. Nie popadajmy w panikę, listy studentów chodzących na dane zajęcia i
      tak ostatecznie są weryfikowane w ich trakcie.

Innym problemem jest to, że organizacja tego wszystkiego jest faktycznie
      fatalna. Tyle, że niektórzy pogłębiają sobe ten problem na własne życzenie.
      • Gość: Monika Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.autocom.pl 03.10.06, 19:37
        w tamtym roku było jeszcze gorzej. jakiś kolo popchany przez napierający tłym
        wybił ręką szybę w drzwiach (sic!).
    • Gość: porownania Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.187.228.30.ip.airbites.pl 03.10.06, 19:41
      na UJ jeszcze nie jest tak zle, wiem, bo studiowalam tez na AP - moze nie ma
      takich kolejek, ale za to na pierwszym roku sprawdzali zeszyty :))... no i
      wykladowcy UJ 95% normalni, 5% koszmar, na AP proporcje odwrotne...
      Ale fakt - im dalej na wschod to uczelnie coraz gorsze, jak sobie porownam
      Madryt z Moskwa... Polska wypada prawie po srodku :)
      • Gość: klr Re: Kolejki studentów na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:22
        studiuje na AP i nie jest tak zle. Studiowalem rowniez na PK i tez bylo fajnie.
        Wykladowcy wbrew przedstawionej opinii sa zajefajni (w duzej czesci bo wszedzie
        zdarza sie przyglupy co tylko gnebia i pic nie daja). Za to moja dziewczyna na
        UJ to same problemy. Ta uczelnia kreci sie wylacznie wokol biurokracji :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka