Dodaj do ulubionych

Salwator bez Certyfikatu Dewelopera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:36
już dawno im się należało; to samo się działo z inwestycją w Krakowie na
Bobrzynskiego/Przemiarki
Mam nadzieje ze utrata tego certyfikatu to pozatek; osobiscie-jako jeden z
poszkodowanych przez ta firme-zycze im konca w areszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:52
      Kraków przeprasza Warszawę za tego dewelopera.
      W Krakowie też mają nieciekawą opinię.
      • Gość: ALDZAZIRA prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:40
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=49560664&wv.x=2&a=49560664
        • Gość: abuze Re: prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 14:39
          Do tej pory byli bezkarni, tak to jest jak się płaci na prawo i lewo.
          • Gość: Anioł Re: prawda IP: *.plj.com.pl 05.10.06, 15:16
            Prawda jest taka że Salwator za bardzo sobie pogrywał z klientami. Sprzedawał
            im mieszkania a kiedy juz był przy końcu ich budowy zapisywał przedziwne aneksy
            które zmuszły przyszłych właścicieli do rezygnacji z mieszkań lub odsetek
            karnych za niedotrzymanie terminu oddania. Oczywiście aneks tak skonstruowany
            że zawsze trzeba było z czegoś rezygnować. Aneks taki także nie zawierał
            terminu przekazania inwestycji jak i umowa przedwstępna sprzedaży. Najczęściej
            ludzie rezygnowali z mieszkań a ten sprzedawał im te same mieszkania za dwa
            razy tyle. Ja ma chęć tekich to tylko wybić. Poniżej przedstawiam aneks który
            dostali mieszkańcy z Warszawy z osiedla przy Mehoffera 103. Istna parodia, sami
            przeczytajcie. Poza tym jeżeli chce się ktoś upewnić jaka to solidna firma
            niech wpisze w google <<Mehoffera 103 gazeta<<. Pozdrawiam.
            • Gość: antydeweloper Re: prawda IP: *.ists.pl 23.10.06, 08:45
              Nie oni jedyni (co nie oznacza, że ich pochwalam). Coraz więcej deweloperów tak
              robi (np. Metropolis,
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=48786292&a=49415582). Popyt
              przewyższa podaż, więc ludzie podpisują wszystko, co tylko deweloper sobie
              wymyśli, mając nadzieję, że będzie dobrze, a potem są zdziwieni, że ich
              wykiwali, gdy budzą się "z ręką w nocniku". Ktoś powinien się w końcu wziąć za
              ten deweloperski światek... byle nie obecnie rządzący, bo będziemy mieli kolejne
              3 mln... obietnic.
          • Gość: Anioł Aneks IP: *.plj.com.pl 05.10.06, 15:19

Realizator oświadcza, że:
            1. po zawarciu umowy sprzedaży przedsiębiorstwa, został poinformowany
            przez syndyka masy upadłości spółki Budirem Sp. z o.o. z siedzibą w Nieporęcie,
            iż w dniu 30 grudnia 2003r. Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Warszawie wydało
            decyzję w sprawie do sygn. akt KOB/1652/Go/02 /Decyzja/ stwierdzającą m.in.
            nieważność decyzji nr 2/2001 z dnia 22 stycznia 2001r. Burmistrza Gminy
            Warszawa-Białołęka zatwierdzającej projekt podziału nieruchomości położonej w
            Warszawie przy ul. Mehoffera 103 i ul. Łąkowej oznaczonej w ewidencji gruntów
            jako działka nr 4 w obrębie 4-02-18. Przedmiotowa decyzja nie została
            zaskarżona przez syndyka masy upadłości spółki Budirem Sp. z o.o. i na dzień
            dzisiejszy jest prawomocna oraz nie została ujawniona w ewidencji gruntów,
            2. opracowany został przez Radian s.c. Przedsiębiorstwo Geodezyjno-
            Kartograficzne M. Jankowska, M. Szymczyk w Nieporęcie wstępny projekt podziału
            działki nr 4 z obrębu 4-02-18, zgodnie z którym planowane jest wydzielenie
            działki nr 4/A o powierzchni i układzie odpowiadającym działce 4/1 /Projekt
            Podziału/, który to projekt zostanie przedstawiony do zatwierdzenia –
            niezwłocznie po ujawnieniu w ewidencji gruntów skutków prawnych wynikających z
            Decyzji,
            3. Inwestycja mieszkaniowa objęta niniejszą umową zlokalizowana jest w
            całości na działce oznaczonej na Projekcie Podziału nr 4/A.

§2
            W związku z okolicznością opisaną w §1 nastąpiła obiektywna przyczyna
            uniemożliwiające wykonanie łączącej strony umowy w uzgodnionym terminie,
            wskutek braku możliwości zawarcia umowy przyrzeczonej sprzedaży o uzgodnionej
            treści.

§3
            Mając powyższe na uwadze strony zgonie postanawiają, iż:
            a. §1 pkt.1 umowy przedwstępnej sprzedaży otrzymuje brzmienie: „Realizator
            oświadcza, że w ramach niniejszej umowy, zostanie zrealizowana inwestycja
            budowlana, składająca się m.in. z budynku mieszkalnego–wielorodzinnego
            oznaczonego symbolem X-…, położonego w Warszawie przy ul. Mehoffera 103, na
            nieruchomości gruntowej składającej się z działki nr 4/A /powstałej z podziału
            działki nr 4 zgodnie z Projektem Podziału/ obr. 4-02-18 dla której Sąd Rejonowy
            dla Warszawy – Mokotowa w Warszawie IX Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi
            obecnie KW nr 343460, 343461 i 56991”.
            b. §2 pkt.2 umowy przedwstępnej sprzedaży otrzymuje brzmienie: „Strony
            uzgadniają termin wybudowania ww. budynku mieszkalnego wielorodzinnego i
            przekazanie lokalu mieszkalnego do prowadzenia prac wykończeniowych w terminie
            28 dni po uzyskaniu ostatecznej decyzji o pozwoleniu na użytkowanie i zawarciu
            umowy przyrzeczonej sprzedaży. Zawarcie umowy przyrzeczonej sprzedaży nastąpi w
            terminie 30 dni od daty *rozliczenia całej ceny sprzedaży, *po uzyskaniu
            ostatecznej decyzji zatwierdzającej Projekt Podziału, oraz *po uzyskaniu opinii
            o samodzielności lokali mieszkalnych.
      • Gość: warzawiak Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:50
        warszawa pieprzy kraków, mamy gdzieś przeprosine ze wsi! była jedna firma z
        krakowa która miała ceftyfikat i dobrze że stolica ją wypieprzyła. Wy siroty
        nigdy do niczego nie dojdziecie, tylko u nas jest ok!
        • Gość: ona76 Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.range86-144.btcentralplus.com 06.10.06, 10:02
          "Warzawiak"....chyba warzywniak z wieloma burakami...ja tam wole 100 razy
          Krakow.Oni przynajmniej potrafia przeprosic..
          • Gość: KAŚKA Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 10:31
            Nie przejmuj się Julio!
            Na naszym Eko-Parku (mozarcie) wszystko dobrze sie ma
            Pozdrawiam :)
            Kaśka!

• Gość: d.sisas Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:28
          Może powinienes uczyc sie asertywności?
      • Gość: V V Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:22
        inteligencka wawa kocha kraka i przeprasza za tego warzywniaka który pieprzy
        kraków próbujac się podszywac pod wawę
    • Gość: jogi Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.telnet.krakow.pl 06.10.06, 10:40
      W Krakowie na Kuźnicy Kołątajowskiej to samo "wirtualny parking!" nie
      wybudowali ponad 100 miejsc postojowych ... sobie zapomnieli
    • Gość: gość Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.93.classcom.pl 06.10.06, 21:21
      Również mam nadzieję,że to tylko początek.
      Mieszkańcy ul, Wielknocnej w Krakowie mają problemy z tą Spólką od długiego
      czasu. Sypią sie tarasy, odpadają tynki i nie tylko, wiele by opowiadać.
      Ich podstawowym narzędziem do dyskusji jest szantaż. W ten sposób egzekwują co
      co chcą od swoich klientów.
    • Gość: Bez komentarza Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.93.classcom.pl 06.10.06, 21:37
      Ja Salwatoru nawet nie chce komentować. Sprawiła mi juz tyle kłopotów że szkoda
      gadać.
    • Gość: slawek Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 16:12
      Oni powinni płacić gigantyczne odszkodowania za przekręty, które robią w cełej
      Polsce. W Krakowie na osiedlu EkoPark rozwiązali umowy z przyszłymi
      mieszkańcami i podnieśli ceny, wszystko podobno zgodnie z prawem. Na
      ul.Marczyńskiego sprzedali parkingi mieszkańcom. Parkingi, które zawsze miały
      być darmowe. Cholerni oszuści!
      • tuja444 bzdury 19.10.06, 17:07
        zapraszam serdecznie wszystkich na forum o Eko
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=41688682&v=2&s=0
        Sama tam kupiłam mieszkanie i poki co nie mam zastrzeżeń.
        Na forum znajdziecie różne opinie, niektórzy skarżą się na poślizgi inni na
        brzydkie drzwi. Ale to co napisał przedmówca to stek bzdur i matactwa!
        Pewnie Pan Sławek nie ma tam mieszkania i robi dobry marketing swojej
        konkurencyjnej firmie. Szkoda ze nie zostawicie forum mieszkańcą i
        zainteresowanym kupnem tylko wygadujecie takie bzdury!
        • Gość: ona76 Re: bzdury IP: *.range86-144.btcentralplus.com 19.10.06, 17:28
          tez nie slyszalam, zeby rozwiazano umowy z przyszlymi mieszkancami Eko
          parku...chyba pan Slawek lubi ubarwiac i rozprowadzac plotki.Tez kupilam tak
          mieszkanie i jak narazie jedyny problem mialam z bankiem i kredytem a Salwator
          przychylal sie pozytywnie do kazdej mojej prosby o przesuniecie wplat, bo bank
          nie wywiazal sie w terminie.Nie bronie Salwatoru,ale tez sama nic zlego z ich
          strony jeszcze nie doswiadczylam...
          Ps.Kasiu dzieki za pociesznie:)))...pozdrawiam serdecznie przyszla sasiadke:)))
          • Gość: pawel Re: bzdury IP: *.visp.energis.pl 20.10.06, 19:15
            W Warszawie usiłują rozwiązać umowy żeby nie płacić kar umownych za
            półtoraroczne opóźnienie. Zastanawiam się nad złożeniem w prokuraturze
            doniesienia o popełnieniu przestępstwa (oszustwa).
          • Gość: klient bzdury ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:40
            Rzeczywiście jak sie siedzi w lądku to sie mało słyszy i widzi. A funt niektórym
            zaburza działanie instynktu samozachowawczego. Moze na ekoparku nie było takich
            oszustw jak w warszawie albo na bobrzynskiego, ale na pilotów, na zamojskiego
            to tez bzdury? A przewał na kuznicy to tez nazwiesz przychylne działanie
            salwatora?

Życzę powodzenia, ale mam nadzieje ze jak w koncu cos doświadczysz to
            obiektywnie opiszesz.
            • Gość: ona76 Re: bzdury ?????? IP: *.range86-144.btcentralplus.com 23.10.06, 09:30
              A co cie to obchodzi gdzie ja jestem, a moze przyjechalam do Lonynu tylko w
              odwiedziny...po drugie chyba napisalam, ze nie bronie Salwatoru ale,ze jak na
              razie U MNIE jest ok.Czy do cho..ry zawsze wszyscy musza byc
              pesymistami?????.Chyba nikt mi nie zabroni nie martwic sie na zapas...
              • Gość: Klient Re: bzdury ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:00
                Gość portalu: ona76 napisał(a):

> A co cie to obchodzi gdzie ja jestem, a moze przyjechalam do Lonynu tylko w
                > odwiedziny...po drugie chyba napisalam, ze nie bronie Salwatoru ale,ze jak na
                > razie U MNIE jest ok.Czy do cho..ry zawsze wszyscy musza byc
                > pesymistami?????.Chyba nikt mi nie zabroni nie martwic sie na zapas...

Nie obchodzi mnie nie pytałem.
                Nie masz sie czym matrwić albo nie chcesz sie martwić to sie nie martw.
                Napisz co korzystnego wynegocjowałaś z nimi w tej oszukańczej umowie, napisz że
                ci budują w terminie, że wpłacasz zgodnie z postepem robót choć salwator nie
                płaci wykonawcom a działki kupuje na kredyt, napisz w szczegółach jak cię
                rzetelnie obsługują. Napisz że PZFD nie ma racji i uzasadnij.

Ale jak nie masz nic konkretnego do napisania to oszczędz klawiaturę.
                • Gość: ona76 Re: bzdury ?????? IP: *.range86-144.btcentralplus.com 23.10.06, 12:14
                  Powiedz mi tylko jedno...ktory z deweloperow krakowskich wywiazuje sie
                  rzetelnie z powierzonej pracy, bo jak narazie to wiedze tylko zale i skargi..
                  • Gość: Klient Re: bzdury ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:25
                    Convector, Activ, Verona, Semaco tyle wiem.
                    • Gość: kk Re: bzdury ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:35
                      krakoin tez sie wywiozuje wzorowo.
                      Był tu kiedyś prowokacyjny topik o krakoinie. Ale nikt nic zlego
                      o tej firmie nie napisal.

Duzo jest dobrych firm w Krakowie. Niestety jest tu o tych firmach raczej
                      cicho.
                      • Gość: dsd Re: bzdury ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 00:06
                        Oczywiscie!!! uderzyles w sedno sprawy. Nikt nie chwali dobrych firm bo taka
                        jest mentalnosc Polaka, tylko pluc byle dalej. To przykre... Wniosek jest jeden
                        im "ciszej" o danej firmie na forum tym jest bardziej wiarygodna i uczciwa...
    • Gość: gosia Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:21
      To dla salwatora żadna kara. To co wyprawiają na rynku to skndal,wolna
      amerykanka. Traktują klientów w sposób przedmiotowy, nie wywiazując się do
      końca z warunków realizacji inwestycji- przykład Budynek przy ul.Kuźnicy
      Kołłątajowskiej 16 w Krakowie.Po upływie ponad 1,5 r od zasiedlenia inwestycji
      teren wokół budynku nie został zagospodarowany w sposób zgodny z projektem, a
      Projekt inwestycji nie został przekazany Wspólnocie. Na wszelkie monity są
      głusi, uważając że i tak nikt im nic nie może zrobić."Wysoki standad Wykonania"
      którym chwalą się w ulotce reklamowej -to oszustwo.Usterek jest ogroma ilość, a
      ich usuwanie to "droga przez mękę " dla właścicieli i Wspólnoty.Strzeżcie sie
      takiego developera. !!!!!!!
      • Gość: gość Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:23
        Przynajmniej fantazji im nie brakuje-w sumie mają ciekawe pomysły...Budynek w
        Warszawie bez kanalizacji-pewnie planowali wyposażenie łazienek w wiadra i
        miednice...Widocznie geniusze z salwatora sami to praktykują...
        pozdr
        • Gość: MISIEK Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:52
          salwator jest na równi pochyłej-trzeba sporo żeby wyrzucili ze związku
          deweloperów,ciekawe co dalej?
          • Gość: kupiec 3 4 Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:22
            co dalej - ja to widzę tak, sfrustrowani klienci nabici w butelkę jadą do
            szefostwa tego salwatora i obijają mu mordkę tak żeby zapamiętał ...i tyle ..bo
            na sądy nie ma c liczyć zwłaszcza te nasze
            • Gość: mec.kiejlan IP: *.internetdsl.tpnet.pl - znowu oszust!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:00
              znowu ten sam frajer!!!
              cztery posty, jeden po drugim z tego samego IP: *.internetdsl.tpnet.pl

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=49560664&a=49560664
              • Gość: Jurij Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl - znowu oszust!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:40
                Tak niestety ten koles jest autorem, ponad 50% komentarzy na tym forum (ta sama
                retoryka, ten sam kozi intelekt) 99,9% to jakis bełkot. Ciekawe kim moze byc
                ten gigant intelektualny. Pluje na wszystko i na wszystkich, moze najwyzszy
                czas spuscic mu łomot? co wy na to? Wogole zastanawiam gdzie jest Admin tego
                forum, powinien ocvzyszczac forum ze smieci!!! Ten frajer to handlarz,
                (Bajeczna, do wilgi, byc moze Bohomolca) ogloszenia wisza na traderze, ten sam
                prostacki schemat ogloszenia, znalezc go nietrudno. Tylko po co lac jakiegos
                lalusia, ktora szczeka na forum, a w zyciu leczy kompleksy i wydaje mu sie, ze
                jest nie do znalezienia!!! Ale zapewne ktos sie kiedys wkur... A faktycznie w
                tym watku sam sobie odpowiada na swoje idiotyczne komentarze!!!
    • Gość: GENEK Re: Salwator bez Certyfikatu Dewelopera IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:04
      SALWATOR TO OSZUSCI... WSZYSCY O TYM WIEDZA, LEPIEJ DOPLACIC U INNEGO NIZ
      RYZYKOWAC PIENIąDZE U TYCH ZłODZIEJI
    • Gość: media Szuka Poszkodowanych IP: 10.30.39.* 11.12.06, 13:28
      Jesli komus z panstwa Salwator wypowiedzial umowy i ponownie zaproponowal -
      prosze o kontakt GG: 229631

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka