gph 19.03.03, 15:21 promocja baaaaaaaaardzo ostra. a film - de facto - taki sobie. (i pomyśleć, że ktoś marudził na Fridę, że zbyt amerykańska i powierzchowna..) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wodnik74 Re: Chicago - podobało się to komuś??? IP: *.bci.net.pl 19.03.03, 15:45 A mnie sie właśnie podobało... Myzyka, chorreografia, (ok. Richrd Gere nie umie tańczyć), i sposób pokazania niekoniecznie świetnej rzeczywistości (która się nie zmienia), w leciutko komiksowy sposób ... Ładny Chociaz, jak powiedział jeden kolega "Matrix to to nie był" ... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Chicago - podobało się to komuś??? 19.03.03, 15:50 dziewczętom/kobietom generalnie się podoba... ale ja tak sobie na tym wysiedziałem. być może kwestia konwencji. ale bez owej konwencji film byłby już zupełnie niczym..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik74 Re: Chicago - podobało się to komuś??? IP: *.bci.net.pl 19.03.03, 15:57 No mogę się zgodzić, ale konwencja gra jednak pewną rolę w filmie (!), nie?? Jest wiele takich filmów, które wytrzymują dzięki temu ... miuzikal to miuzikal, tak jak kryminał to kryminał, (a film przyrodniczy ...) :))))) Teraz znowu muszę sie na długo odkompować, więc proszę nie pisać rzeczy, na które trzeba szybko odpowiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: Chicago - podobało się to komuś??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 15:49 Juz dobrze,dobrze...napisze niebawem. Dzisiaj nie mam czasu!!! Do roboty kobito!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Chicago - podobało się to komuś??? 19.03.03, 15:52 Gość portalu: kobita1 napisał(a): > Juz dobrze,dobrze...napisze niebawem. Dzisiaj nie mam czasu!!! > > Do roboty kobito!!! hohoho.. to widzę, że tu coponiektórzy pomiędzy wierszami czytają i atramentem sympatycznym własne myśli zapisują... hmmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka byście 19.03.03, 15:53 napisali co konkretniej a tak to czytam, że właściwie to błe, ale kobietom się podoba - to może to 'więż' braci wachowskich??? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: byście 19.03.03, 16:05 jottka napisała: > napisali co konkretniej > > a tak to czytam, że właściwie to błe, ale kobietom się podoba - to może > to 'więż' braci wachowskich??? e, nie. nie jest to wieź. a my nie jesteśmy klubem lambda.. film jest taki sobie. Ona zabija kochanka, który ją oszukał, trafia do pierdla, skąd wyciąga ją prawnik. Oczywiście z pewną liczba rozgałezień tego głównego i suchego wątku. Wszystko zatańczone i wyśpiewane w stylu brodwayowskim z lat, bo ja wiem? 20? nie znam się na tym, ale jakoś do końca mi nie podeszło.. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: byście 19.03.03, 16:07 um. fabułkę to ja znam bym chciała wiedzieć, DLACZEMU komuś sie nie podoba - bo pani zellweger to nie boska em-em, a gere to nie valentino? albo za długie? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: byście 19.03.03, 16:11 jottka napisała: > um. fabułkę to ja znam > > bym chciała wiedzieć, DLACZEMU komuś sie nie podoba - bo pani zellweger to nie > boska em-em, a gere to nie valentino? albo za długie? dla mnie chyba dlatego, że plastikowe już do ostateczności. i jeżeli chcieli zrobić pastisz, czy też stylizację, czy jakby jeszcze tego nie nazwał, to nie do końca się udało. poza tym uważam, że na takie atrakcje, jak śpiewające w tym filmie panie (swoją drogą co się stało z biustem p. Z???) powinno się patrzeć tylko i wyłącznie na żywo. oglądanie kabaretu w kinie jest trochę bez sensu. przecie kabaret to smak i zapach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzimbzik Nie pójdę IP: *.avamex.krakow.pl 19.03.03, 16:00 klimaty w stylu "Al Capone, mafia and music hall" kręcą chyba tylko Amerykanów. No ale jak się nie ma zbyt długiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Chicago całkiem OK... 19.03.03, 16:06 ale klimat jakiś taki...? Los Angeles fajniejsze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Nie pójdę 19.03.03, 16:07 Gość portalu: bzimbzik napisał(a): > klimaty w stylu "Al Capone, mafia and music hall" kręcą chyba tylko Amerykanów. no, przecież wodnik wyżej napisała, że się jej podobało.. > No ale jak się nie ma zbyt długiej historii. jasne jasne. jak się ma długą historię to do usranej śmierci można kręcić a to "kżyżaków" a to" potop" a to "ogniem i" a jak się skończy to "stara baśn" i tak od początku.. Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: Nie pójdę 19.03.03, 16:10 I jeszcze "Awanturę o Basię" (podobno podczas kręcenia tego filmu wrzucono pod koła pociągu żywą dziewczynkę) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Nie pójdę 19.03.03, 16:12 tripis napisał: > I jeszcze "Awanturę o Basię" > (podobno podczas kręcenia tego filmu wrzucono pod koła pociągu żywą dziewczynkę tak tak. a podczas Quo Vadis pół więzienia lwy zeżarły.. Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: Nie pójdę 19.03.03, 16:15 Wtedy to mieli budżety na kino a teraz...? eeh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzimbzik Procentowo? IP: *.avamex.krakow.pl 19.03.03, 16:17 Ciekawe ile procent amerykańskich filmów stanowią filmy a la "Al Capone"? 20 a może 30 ? I ktoś tu mówi że nasze kino jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik74 Re: Nie pójdę IP: *.bci.net.pl 19.03.03, 16:16 gph napisał: > Gość portalu: bzimbzik napisał(a): > > > klimaty w stylu "Al Capone, mafia and music hall" kręcą chyba tylko > Amerykanów. > > no, przecież wodnik wyżej napisała, że się jej podobało.. > a co ma pięść do nosa??? (dobrze, że jeszcze jestem przy komputerze, mogłam szybko zareagować) ... :)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
tripis A propos kina... 19.03.03, 16:21 zobaczcie sobie strone: www.plan9.art.pl i sciagnijcie w wolnej chwili filmiki. cudo! goscie wlasnymi silami kreca filmy, bedace czesto parodiami wielkich dziel kinematografii swiatowej. Sami rezyseruja, graja, robia kostiumy, efekty specjalne, itd Wlasnie z jednego z nich pochodził cytat o dziewczynce pod kolami pociagu... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Nie pójdę 19.03.03, 16:23 Gość portalu: wodnik74 napisał(a): > gph napisał: > > > Gość portalu: bzimbzik napisał(a): > > > > > klimaty w stylu "Al Capone, mafia and music hall" kręcą chyba tylko > > Amerykanów. > > > > no, przecież wodnik wyżej napisała, że się jej podobało.. > > > a co ma pięść do nosa??? (dobrze, że jeszcze jestem przy komputerze, mogłam > szybko zareagować) ... :)) ja to co ma? a jesteś Amerykanką? nie. a kręci.. Odpowiedz Link Zgłoś