Dodaj do ulubionych

Osiedle komunalne - protest!

14.10.06, 17:58
Prowadziliśmy rozmowy z Bogusławem Kośmiderem na temat blokowania budowy przy Magnolii, mamy propozycje małego happingu-protestu w związku rozpoczęta właśnie inwestycją.

Wg mnie mimo wszystko nie można zaakceptować postępowania Jacka Majchrowskiego, zwłaszcza, że dzieje się to na kilka tygodni przed wyborami. Wygląda na to, że ten człowiek w ogóle nie liczy się z naszym zdaniem, to jest zwyczajna kpina z nas wszystkich.

Zamierzamy zaprosić media i pokazać, że nadal nie zgadzamy na tworzenie enklawy biedy w naszym bezpośrednim sąsiedztwie, a przede poinformować mieszkańców Krakowa co się dzieje. W poniedziałek porozwieszam szczegółowe informację po wszystkich okolicznych klatkach.

Jak myślicie może się udać?
Myślę, że środa po południu będzie dobrym terminem.

Michał Gołąbek
Obserwuj wątek
    • a-g-n-i Re: Osiedle komunalne - protest! 14.10.06, 18:04
      zgadzam sie! trzeba coś zrobic - piszcie konkrety, zeby ludzie mogli sie
      dołączać do protestu! Czy jest gdzieś "w dowództwie" człowiek, który zajmował
      się protestem zeszłego roku?
    • kmkasia Re: Osiedle komunalne - protest! 14.10.06, 19:43
      Oj no musi się udać, może jeszcze coś da się zrobić. Jestem ZA protestem
      Pzdr
      Kasia (obozowa)
      • radek9918 Re: Osiedle komunalne - protest! 14.10.06, 23:13
        dołączam do protestu budowy Getta Majchrówka i jako wyborca liczę na obecność
        kandydatów na radnych dzielnicy
    • obozow-y Re: Osiedle komunalne - protest! 15.10.06, 11:46
      Jestem za!
    • micholinek Re: Osiedle komunalne - protest! 15.10.06, 12:17
      chyba wszyscy jestesmy ZA.
      jedyne ale, ktore zreszta nieraz przewijalo sie w dyskusjach - w ten sposob
      wszyscy sie dowiedza, ze Ruczaj w razie powodzenia niecnej misji JM zacznie
      staczać się społecznie na dno.
      zatem tresci środowego protestu muszą być starannie dobrane - aby nie
      odstraszyć potencjalnych dobrych mieszkańców tej okolicy.
      • obozow-y Re: Osiedle komunalne - protest! 16.10.06, 00:57
        > jedyne ale, ktore zreszta nieraz przewijalo sie w dyskusjach - w ten sposob
        > wszyscy sie dowiedza, ze Ruczaj w razie powodzenia niecnej misji JM zacznie
        > staczać się społecznie na dno.

Mnie się jednak wydaje, że wszyscy (prawie) o tym się już dowiedzieli; budowa
        największego "getta" socjalnego w mieście nie jest rzeczą, którą można
        załatwić "po cichu". Zresztą w tym momencie miałoby to raczej znaczenie dla
        osób, które akurat teraz chcą mieszkanie sprzedać. Ja bym raczej sprawę starał
        się jak najbardzej nagłośnić - wtedy może np. deweloperom będzie zależeć, by
        ten idiotyczny pomysł upadł...
    • dudek1980 ZA!!! tylko czy zgłaszamy manifestację do UMK :)? 16.10.06, 07:39
      Jestem jak najbardziej za - może udałoby się ściągnąć regionalny TVN? I co na
      to inni kandydaci na Prezydenta i radnych?
      Panie Michale może wysłac do nich jednego maila(zbiorowego) a nuż ktoś przyjdzie?

I o której to będzie?

Pozdrawiam z Zalesia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka