Dodaj do ulubionych

Plaforma niezdecydowana

IP: *.chello.pl 17.11.06, 22:31
Panie Tomaszu Szczypiński, głosowałem na Pana, gdyż wierzyłem w Pana
rozsądek, po drougiej turze byłem bardzo rozczarowany i z drugiej strony
przerazony wizją zwycięstwa narodowego-socjalizmu w Krakowie, czekałem na
rozsadną decyzję i nie zawiodłem się. Chylę czoła Waszmości!
Obserwuj wątek
    • Gość: inter Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.acn.airbites.pl 17.11.06, 22:47
      Raczej przed drugą turą(sic!) Szkoda, że znów dochodzą do głosu animozje a nikt
      nie mówi o programie, dokonaniach i w końcu życiorysach bo i one mówią wiele o
      kandydatach. Kampania wyborcza to test nie obietnic a dokonań. Polecam
      zachodnie demokracje. Warto się uczyć
      ...zawsze
      • Gość: keriM Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.chello.pl 18.11.06, 00:24
        Dzieki za poprawe, jasne, ze myslałem o sytuacji o pierwszej turze.
        • Gość: simple mind dostał wsparcie - to znaczy że co,..że bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:55
          podtrzymywany jak bedzie wchodził po schodach do lokalu wyborczego ??..przecież
          wyborcy i tak zagłosują według własbego uznania...
          • Gość: oblatywacz budyniu prze..przepraszam,..a ko..kogo po ..poprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 13:28
            PIS ??..czy też mają taki sam problem co Platforma ??..bo jeśli nie mają to
            może są po prostu partią bardziej skonsolidowaną i sprawniejszą na politycznym
            rynku od PO ??..
    • Gość: Jarek Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.server.ntli.net 17.11.06, 23:26
      nie no znowu ten komuch

Polecam
      jacekprezydent.blogspot.com/
      Na takiego wlasnie goscia Szczypinski przekazuje glosy. Coz, przekreciasz zawsze
      bedzie lgnal do przekreciarza. Razem zawsze bedzie mozna cos ukrecic na boku.
      • Gość: wacek Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.zetosa.krakow.pl 18.11.06, 00:01
        nie no ma już dosyć, tego spamowania. - boze uspokujecie się - młodzi pisowcy.
        bo nie chce mi sie otwierac forum. a czemu nikt nie pisze o tym, że pan profesor
        terelcki, lał żonę aż postanowia się rozwieść (tak bardzo po katolicku) a
        jeszcze kilkanaście lat temu gdy jego ojciec i matka byli w ub - leżał na
        skwerku i wąchał klej - cała moja rodzina mieszkała nieopodal p. terelckich - i
        wiemy co się tam działo - skoro pisowcy uderzaja w jakieś niestworzone historie
        - może niech spojrza na swojego kandydata - zwłaszcza ze to prawda. co za
        zakłamanie!!!!!!
        • Gość: A może Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.acn.airbites.pl 18.11.06, 00:13
          A może by tak autor tych oskarżeń podał swoje imię i nazwisko. A może to tylko
          koleś ze sztabu Jacka???
          • Gość: wacek Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.zetosa.krakow.pl 18.11.06, 00:54
            nie jetsem ze sztabu
            głosowałem na szczypoinskiego - teraz mimo sloidarnosciowej przeszości oddam
            głos na JM. Wstyd mi jak patrze na to co wyprawiaja pisowcy
            A czy ty sie przestawiłeś "A może"? Wydajer mi sie, że nie - a czy ludzie od
            stechija co spamuja fora od dłuższego czasu to się przedstawiają? A czemu nikt
            nie zapyta ktos pozowolil aby stechnij mógł teraz szantażować gminę kraków i czy
            nie był to przypadkiem pan lassota. I kto wtedy był radnym i za czym głosował?
            Oj czyżby pan terelcki....?
            • Gość: Jarek Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.server.ntli.net 18.11.06, 01:13
              Solidarnosciowa przeszlosc niewiele znaczy. Wielu pogrobowcow UD i UW idzie
              teraz pod reke z najlepszymi aparatczykami PZPRu. Niestety czesc PO wkrotce do
              nich dolaczy, na czele ze Szczypinskim, Tuskiem i Schetyna.
        • Gość: Jarek Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.server.ntli.net 18.11.06, 01:30
          co do sasiadow, to moja kumpela mieszkala na Woli Justowskiej. Kilka lat temu
          miala niezly ubaw jak do domu Szczypinskiego na ul. Pos Sikornikiem podciagneli
          droge z kostki i koniec... dalej zostawili droge gruntowa. Ludzie, ktorzy
          mieszkali za jego domem byli niezle wku... bo dalej musieli przedzierac sie
          przez bloto. Acha, zapomnialbym dodac, ze nasz bohater byl wtedy wiceprezydentem
          Krakowa... Ale musial to byc zbieg okolicznosci... :)
          • Gość: maga Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.autocom.pl 18.11.06, 07:55
            Pan Szczypiński do druga wersja Majchrowskiego ,nic dodac nic ujac
            • Gość: df Re: Plaforma niezdecydowana IP: 83.175.180.* 18.11.06, 09:06
              zgadzam się z tym ,że Szczypiński to druga wersja Majchrowskiego
              jestem przekonana ,że wszystko było uknute od samego początku
              obaj kolesie powiedzieli sobie idziemy do wyborów a jak ty Tomek zostaniesz
              prezydentem to przykryjesz swoje grzechy i moje a jak ja zostanę to zrobię to
              samo
              jak widać jasno tak własnie to wygląda
              jak przejdzie Terlecki to jest oczywiste ,że rządzić będą wielcy PISowcy a on
              tylko będzie wykonywał polecenia zwierzchników partyjnych
              a ci już sie wezmą za sprawki MAjchrowskiego , Szczypińskiego a będzie tego
              trochę gdy "lojalni" pracownicy przybiegną do nowego prezydenta aby zaskarbić
              sobie jego łaski i przyniosą wiele dokumentów i informacji
              gdyby sprawdziło się tylko kilka plotek na 100 to i tak będzie o czym pisać
        • Gość: Galahad Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.chello.pl 18.11.06, 08:42
          Kolesiu Majchrowskiego - przestan pisac klamstwa o Terleckim.
          Z ludzi zaangazowanych na tym forum jestes tylko TY (no i ja).
          • icoto Kłamstwa ,kłamstwa ... 18.11.06, 17:47
            Gość portalu: Galahad napisał(a):

> Kolesiu Majchrowskiego - przestan pisac klamstwa o Terleckim.
            > Z ludzi zaangazowanych na tym forum jestes tylko TY (no i ja).
            A ja prostuje Terlecki odfruwał nie na kleju tylko na szlachetniejszych
            prochach ; zaś za "grzechy " ś.p.ojca odpokutował bo się "odciął ",
            przykablował niemal jak mistrz Pawko Morozow
      • Gość: keriM Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.chello.pl 18.11.06, 00:14
        Wacuś, idź już spać i niech ci się przyśni najgorszy z możliwych sen, że
        Majchrowski - pomimo twoich niezliczonych postów i fajansiarskiego bloga,
        inwektyw i prowokacji - wygra...
    • Gość: jizzz Re: kermit przestań lizać d. IP: 62.233.214.* 18.11.06, 00:12
      kermit przestań lizać d. Majchra, bo aż mdli!
      • Gość: kermit Re: kermit przestań lizać d. IP: *.chello.pl 18.11.06, 00:18
        obrzydliwość...
    • imprezagt Panie Szczypiński, wstyd mi za głos na Pana!!! 18.11.06, 00:25
      Do końca się wajałem. I widzę, że się pomyliłem głosując na Pana. Można bło
      nikogo nie poprzeć ale wesprzeć przedstawiciela SLD??!?!

Gołaś, Lassota, Rokita, Dutkiewicz ludzie z różnych stron wspierają Terleckiego
      a Pan??

Kraków to jest tradycyjnie miasto prawicy i tak ma pozostać. Swoim ruchem
      pokazał Pan brak rozsądku i wyczucia. Wstyd!
      • Gość: keriM Re: Panie Szczypiński, wstyd mi za głos na Pana!! IP: *.chello.pl 18.11.06, 00:27
        Nie wydaje mi sie, abys głosował na p. Szczypinskiego. Brunatny jad saczy się z
        wszystkich Twoich wypowiedzi...
        • Gość: A konkrety Re: Panie Szczypiński, wstyd mi za głos na Pana!! IP: *.acn.airbites.pl 18.11.06, 00:47
          Konkretem jest to, że Szczypiński jest pracownikiem Majchrowskiego w KSW.
          I co na to sztab towarzysza(SLD, PZPR) Majchrowskiego????????????????
          • Gość: Jarek Re: Panie Szczypiński, wstyd mi za głos na Pana!! IP: *.server.ntli.net 18.11.06, 01:19
            Serio. No mozna bylo sie tego spodziewac. Przeciez nie bedzie zabieral glosow
            koledze z pracy. Inni wykladowcy z KSW (czyt. Kup Se Wyksztalcenie) tez nie
            byliby zadowoleni. Janik, Borowski, Majchrowski, Szczypinski... to jeszcze
            brakuje tylko dwoch dobrych kumpli naszego prezia: Sobotki i Jaskierni.
            • Gość: anna Re: Panie Szczypiński, wstyd mi za głos na Pana!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:30
              Szczypinski pokazał jak malym jest człowieczkiem, sitwa popierająca esbecje i
              Majchrowskiego znow w akcji, malo juz zniszczyli Krakowa?
              • koniectegodobrego bla bla bla bla 19.11.06, 09:04
                bla bla bla... strasznie zniszczyli. Rozgrzebali moje ukochane rondo mogilskie, a obok geana w ogole sie nie da przejechac. Do tego na opolskiej zamkneli skrzyzowanie. SKANDAL! Jak tak dalej beda niszczyc to ja zapisze sie do PiSiu!
              • kl76 Re: Panie Szczypiński, wstyd mi za głos na Pana!! 19.11.06, 20:07
                śmieszą mnie takie małe ludziki nieumiejące docenić tego, co prez. Jacek
                Majchrowski zrobił dla Krakowa, prawda w oczy kole, a jak ktoś jest zaślepiony
                to zobaczy w niedzielę 26.11.2006. Dzień wyboru prezydenta - będzie nim prof.
                Jacek Majchrowski.
        • imprezagt A jednak. 18.11.06, 17:45
          Trudno, średno mi zależy na przekonaniu Cię. I tak nic prócz słowa na dowód
          przedstawić nie mam możliwości. Ale nigdy nie wstydziełem się swoich poglądów
          politycznych bo uważam taką postawę za zwykłe szmaciarstwo. Więc nie mam
          powodów żeby oszukiwać pisząc taki post.

A Szczypińskiego w pierwszej turze wybrałem po długim zastanowieniu (wahałem
          się między nim a Terleckim). Widzę, że zrobiłem błąd, bo kandydat PO nigdy nie
          powinien poprzeć kandydata SLD jakim jest Majchrowski.

A Szczypiński to zrobił, wyłamując się jako jedyny z szeregu krakowskiego PO. i
          to go w moich oczach przekreśla.

Gość portalu: keriM napisał(a):

> Nie wydaje mi sie, abys głosował na p. Szczypinskiego. Brunatny jad saczy się
          z
          >
          > wszystkich Twoich wypowiedzi...
    • Gość: kr Ja zagłosuje na Terleckiego IP: *.kolornet.pl 18.11.06, 01:29
      bo niecierpie Tuska.
      • nick2705 Re: Ja zagłosuje na Terleckiego 18.11.06, 01:39
        a Majchrowski to co,krowie spod ogona wypadł???
        To geniusz w krętach i przekrętach.
        Trzeba się od niego uczyć!!!
        Będzie nam łatwiej!!!
      • imprezagt Ja też zagłosuje na Terleckiego 18.11.06, 23:50
        Ale z innych powodów. Po prostu uważam że moje ukochane miasto ma większe
        szanse na rozwój przy rządach prawicowej koalicji w radzie miasta dla której
        naturalnym partnerem do rządzenia jest prawicowy prezydent Terlecki.

Gość portalu: kr napisał(a):

> bo niecierpie Tuska.
      • imprezagt Nie zapominajcie że J.Majchrowski to człowiek SLD 18.11.06, 23:51
        I to miało i będzie mieć wpływ na obsadę stanowisk, gdyby ponownie wygrał.
    • Gość: Tomasz Jak PO moze popierac postkomunę z PZPR (SLD) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:28
      i jej pieska Majchrowskiego zamiast prawicowego profesora i porządnego człowieka
      Terleeckiego, wstyd mi ze bylem za PO.
      • koniectegodobrego prof tereferelecki 19.11.06, 09:08
        czemu jednego tytulujesz per profesor a drugiego nie? BTW. w dzisiejszym swiecie nie wystarczy byc porzadnym trzeba jeszcze miec osobowosc, to raz primo ;), a dwa primo ;) pieskiem to jest terlecki. Pieskiem, albo lepiej: pacynką PiSiu.
    • Gość: rejtan Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.kolornet.pl 18.11.06, 08:40
      Każdmu kto chce głosować na Majchrowskiego, a w zasadzie na firmę Majchrowski,
      Tajster, Likus, Kadłuczka i spółka z nieograniczoną pazernościa proponuję
      spacer po Krakowie aby zobaczyć efekty ich działania: Rynek Główny (kałuże,
      dziury, samowola budowlana, ignorancja archeologiczna); obietnice bez
      realizacji z poprzednich wyborów; fontanna Jaremy na Franciszkańskiej (dzień po
      otwarciu nieczynna, wszędzie pełno żwirku, woda na zewnątrz fontanny -jeden
      wielki knot); Galeria Kraków(przekręt polegający na tym , że po cichu zmieniono
      założenia gigamarket oddano a nowy Dworzec Główny cicho sza -mieszkańcom
      trąbiono, że otwarcie razem). Portal Krakowskie knwestycje, gdzie opisywano i
      dokumentowano wszystkie sprawki, wypowiedzi i wprzekręty Majchrowskiego
      zawieszono przed wyborami -proszę sprawdzić!!
      Sukces tego cygana i rudego lisa w owczej skórze to czysta socjotechnika i
      kreowanie na dobrego wójka. Przed wyborami przecinał wstęgi gdzie tylko się
      dało i sypał kolejnymi obietnicami prostym ludziom jak Kwaśniewski -babci
      futro, Jasiowi- basen, Marysi sanki. Tacy ludzie bez honoru mogą wam powiedzieć
      i obiecać co tyko chcecie. Cel jeden jeszcze kolejna kadencja, i lata dobrego
      życia dla kumotrów. Nasz kochany, królewski i stołeczny gród piastowski
      zasługuje na coć lepszego. Lasota to zrozumiał bo kto jak nie On zna tą
      gangrenę.
    • Gość: e Re: Plaforma niezdecydowana IP: 83.175.180.* 18.11.06, 08:57
      a czego się spodziewałeś człowieku ?
      przecież to kolesiowski układ
      Szczypiński pracuje w szkole Majchrowskiego to co? będzie przeciwko niemu?
      a co było 4 lata temu ?
      przecież PO z zemsty na Lassocie poparła Majchrowskiego
      i teraz to samo się powtarza
    • Gość: al Sz. to komuch - kiedyś w SZSP, później Ordynackiej IP: *.crowley.pl 18.11.06, 09:00
      Kogo dziwi poparcie Szczypińskiego dla komuchów?
      Przecież był działaczem Socjalistycznego Związku Studentów Polskich,
      współorganizował bojkotowane przez porządnych ludzi Juwenalia w 1977 roku tuż
      po morderstwie Pyjasa. Do dziś jest zaangażowany w Stowarzyszeniu Ordynacka.
      Popiera SLD-owca bo to jedna paczka, a i wspólne biznesy by się znalazły...
    • Gość: al Sobotka, Szczypiński i Pęczak za Majchrowskim! IP: *.crowley.pl 18.11.06, 09:07
      Tak to powinno brzmieć.
      Czerwoni popierają swojego człowieka.
    • Gość: gość Plaforma niezdecydowana IP: *.net.autocom.pl 18.11.06, 09:40
    • Gość: gość Plaforma niezdecydowana IP: *.net.autocom.pl 18.11.06, 09:47
      Pod koniec kadencji obecnego Prezydent Krakowa , ruszyły pełną parą inwestycje ,
      szereg inwestycji drogowych , remonty wprawdzie zdezorganizowały ruch
      komunikacyjny w mieście ale liczono na to ,że po ich zakończeniu będzie lepiej.
      Jak jest- warto by było przyglądnąć się odebranym pracom( wszystkie musiały
      zostać zakończone do 1.11.) -czy nie nadają się przypadkiem do ponownego
      remontu? Ale niech nie "przygląda się" im inwestor - bo ten oczywiście niczego
      się nie dopatrzy - jego zdaniem wszystko zostało wykonane zgodnie z wiedzą i
      sztuką techniczną. Pracownicy mają "prikaz": zlecić , podpisać,
      wykonać,rozliczyć - że wszystko jest ok.
    • Gość: artur Plaforma niezdecydowana IP: *.server.ntli.net 18.11.06, 10:05
      myslalem ze pisowcy nie czytaja gazety a jednak.
      • Gość: DD Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.compower.pl 18.11.06, 10:47
        Kompromitacja PO, popierać komuszaka. Straciłem cały szacunek dla tej partii.
      • Gość: z1234567 Re: Plaforma niezdecydowana IP: *.chello.pl 18.11.06, 14:50
        Gość portalu: artur napisał(a):

> myslalem ze pisowcy nie czytaja gazety a jednak.

owszem w przeciwienstwie do wiekszosci wyborcow PO
        ktorzy czytaja tylko Gazete Wyborcza
        najlepiej taka za darmo w firmowej kuchni...
        i smichy chichy a wieczorkiem niezalezna telewizja (tvn , polsat itp)
        o ksiazkach historycznych juz nawet nie bede wspominal...
        POrażka!
        • koniectegodobrego Re: Plaforma niezdecydowana 19.11.06, 09:23
          nie wiem jak w firmowej kuchni mozna czytac gazeta.pl (bo o tej przedmowca mowil, tym bardziej ze to wlasnie na jej forum dyskutujemy)... moze na PDA.

Faktem jest ze z PiSiu mozna sie tylko smiac. Rozumiem, ze strasznie Cie to boli.

Nie wiem tylko co w zwiazku z tematem, lub watkiem maja ksiazki historyczne. Wyjasnij mi prosze :)
    • Gość: m_q Szczypiński popiera swego pracodawcę IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 11:22
      Za Wikipedią:
      "[Tomasz Szczypinski] Od roku 2004 jest profesorem Krakowskiej Szkoły Wyższej
      im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego."
      pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Szczypi%C5%84ski
      I WSZYSTKO JASNE!
      • zielonki Re: Powiem jasno: 18.11.06, 16:12
        Jeśli to prawda, co co podaję dziennikarze to Szczypiński niech idzie krowy paść!
        Na swojej stronie podaje tylko wykrętne oświadczenie, aby głosować na program,
        nie szyld. To potwierdzało by w domyśle treść artykułu.
        Przypomnę tylko, że Jacek Majchrowski - profesor PRL-u był w radzie politycznej
        SLD - organie wytyczającym kierunki polityczne tej komunistycznej organizacji.
        Nie zgodzę się nigdy a takim postępowaniem!
        Potwierdza się jedynie, że Sepioł był nieporównywalnie lepszym kandydatem.
        • koniectegodobrego cos niejasno powiedziales 19.11.06, 09:14
          "Przypomnę tylko, że Jacek Majchrowski - profesor PRL-u był w radzie politycznej
          SLD - organie wytyczającym kierunki polityczne tej komunistycznej organizacji.
          Nie zgodzę się nigdy a takim postępowaniem!"

Jakim postepowaniem? Zaraz, a kierunki polityczne to nie zazwyczaj szlachetne cele? Chyba ze uwazasz iz oni tam ustalali ze: "w starachowicach dogadamy sie z mafia" a "koziej dupie wywieziemy prawicowego burmistrza na taczkach". Bo jesli tak to masz plytkie pojecie o tym co mowisz.

Krowy to moze pasie sie w zielonkach ;p
          • zielonki Re: cos niejasno powiedziales 19.11.06, 20:02
            Oni tam ustalali szlachetnie mniej więcej to co partia socyalistyczna na Węgrzech.
            Czyli jak wydymać biedny naród. A jak nie zrozumiałeś, to wyjaśnię, że nie
            zgodzę się z postępowaniem mającym na celu udzielenie poparcia ludziom komuny.
            A na prymitywne impertynencje nie odpowiadam.
            • kl76 Re: cos niejasno powiedziales 19.11.06, 20:05
              i tak prezydentem będzie prof. Jacek Majchrowski, to chyba dla każdego jest
              jasne i oczywiste, bo to jedyna normalna i sensowna kandydatura.
    • Gość: makler_wyborczy poparcie typu O.K.D.R. lub conajmniej O.K.D.P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:00
      O.K.D.R. - o kant d.py rozbić
      O.K.D.P. - o kant d.py potłuc
      • zambro Za Szczypińskim stoją inni, tchórzliwi 19.11.06, 23:15
        Szczypiński jest tylko fasadą, tłem. Za nim stoją ci, którzy w tej chwili
        zwietrzyli swoją szanse: Sularz, Matusik -Łipiec, Klimowicz i inni z dzielnic.
        Udało im się wygrać i sądzą, że będą rządzić. Słaby Majchrowski,na własne
        życzenie bez zaplecza w radzie, to dla nich idealny prezydent. Przy Terleckim
        nie znaczyliby nic. Dlatego też, utrącali wszystkich rozsądnych kandydatów, a
        obdarzyli zaufaniem najsłabszego,o którym wiadomo było, że ani zipnie. Teraz ta
        grupka tchórzy siedzi cicho a Wy wbijacie zęby w posła Szczypińskiego.
        Początkowo, z dużym ociąganiem, miałem zamiar oddać głos na Majchrowskiego, ale
        w tej chwili taki głos to i głos za Matusik - Lipiec, Klimowiczem a szczególnie
        za Sularzem. Więc dziękuje. Miasto potrzebuje czystej sutuacji, widocznej i
        odpowiedzialnej władzy. A więc tylko Ryszard Terlecki. Zresztą to poparcie dla
        Terleckiego ze strony parlamentarzystów PO, jest tylko w 50% bo oprócz
        zadeklarowanego Szczypińskiego nie słychać głosów: Fedorowicza, Klicha, Sonika,
        Krupy. Widziałem, że 11 listopada krakowska PO składała wieńce w 2 ratach. Więc
        na kogo Ci Krakowianie głosowali?
        • kl76 Re: Za Szczypińskim stoją inni, tchórzliwi 19.11.06, 23:18
          Terlecki jest za słaby, wygra prof. Jacek Majchrowski, według mnie to jest już
          pewne.
          • zambro Re: Za Szczypińskim stoją inni, tchórzliwi 20.11.06, 07:43
            Jeżeli tak się stanie to będziemy to Krakowianie będą tego mocno żałować. Bo
            wybiorą Majchrowskiego a będą mieć Sularza, Matusik - Lipiec czy innym łaknących
            władzy, "młodych dzielnicowych" w Ratuszu.
          • jarek2m Re: Za Szczypińskim stoją inni, tchórzliwi 20.11.06, 14:00
            Nie tak pewne. Polecam dzisiejszy artykul w Dzienniku Polskim:
            dzis.dziennik.krakow.pl/public/?2006/11.20/Kraj/01/01.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka