Dodaj do ulubionych

Klucz do rozwiązania Prawdy

04.01.07, 23:38
gdzie???
Obserwuj wątek
    • polski0001 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 04.01.07, 23:46
      kikoo1 napisała:

> gdzie???

ja bym ci powiedzial gdzie ale mnie zaraz skasuja ..... :-))
      • kikoo1 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 08:53
        "Ingres abp. Stanisława Wielgusa jest zaplanowany na niedzielę. Ale objęcie
        urzędu metropolity warszawskiego ma się odbyć już dziś" - mówi DZIENNIKOWI
        ks. prof. Remigiusz Sobański, znawca prawa kanonicznego z Uniwersytetu
        Kardynała Stefana Wyszyńskiego."

• 333a3 A jaka jest prawda? 05.01.07, 09:01
          I kto się tym przejmuje?
          • kikoo1 Re: A jaka jest prawda? 05.01.07, 09:05
            Czy to nagonka na abp.W. czy nie? A jeśli tak, to w jakim celu???
          • 333a3 A jaka jest prawda - Wojna PiS z Kościołem? 05.01.07, 09:05
            Doszło do sytuacji, kiedy po raz pierwszy kilka prorządowych redakcji i prolustracyjne środowisko braci Kaczyńskich, wspierane przez IPN, może doprowadzić do odwołania ingresu jednego z najważniejszych w polskim Kościele biskupów na tron metropolity warszawskiego.
            • 333a3 Re: A jaka jest prawda - Wojna PiS z Kościołem? 05.01.07, 09:11
              Jednym z fundamentów stosunków państwo-Kościół jest zasada zawarta w konkordacie, która sprawy kościelne oddaje do wyłącznej kompetencji Kościoła. Sprawą wyłącznie kościelną są kościelne nominacje. Tymczasem wielka i bezwzględna akcja lustracyjna dotycząca arcybiskupa Wielgusa jest w istocie próbą zmiany kościelnej czy wręcz papieskiej decyzji. Na dodatek arybiskup został poddany lustracji dzikiej, wedle najgorszych reguł. Nie tyle chodzi mi o biskupią godność, która doznała niewątpliwego uszczerbku – choć to dla katolików na pewno jest ważne – ale o całkowicie podeptane prawa obywatelskie Stanisława Wielgusa. Bez sądu, bez prawa do obrony wskazano go jako jakiegoś zdrajcę, osądzono i zniszczono, nie dając mu żadnej szansy. To bowiem, co mu dano, to jedynie pozór równych szans. Dostał do wglądu 68 stron jakichś dokumentów w sytuacji, gdy już media od wielu godzin ogłaszały, że „Wielgus był wspópracownikiem SB”. To dzika lustracja, to jest dzikie „badanie” historii przez IPN w coraz bardziej dzikim państwie.
              • kikoo1 Re: A jaka jest prawda - Wojna PiS z Kościołem? 05.01.07, 09:20
                A zatem jest to nagonka. Musi być jakiś głębszy tego cel (?).
                I jeśli nie W., to kto?
                • 333a3 Re: A jaka jest prawda - Wojna PiS z Kościołem? 05.01.07, 09:44
                  Wyrażny sygnał dla Kościoła.
                  Przecież, jak będziemy chcieli, to na każdego się coś znajdzie.
    • weronka77 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 09:44
      Ale której prawdy? Bo wedle Górali są trzy: prawda,tyż prawda i gó..a prawda.O
      klucz do której chodzi?
      • kikoo1 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 10:29
        Pomyliły ci się wątki, 77. A może nawet fora...
        • weronka77 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 10:48
          A Ty się znowu powtarzasz bo taki sam komentarz umieściłaś pod wpisem Mzrr21,30
          grudnia 2006;-))W sumie to czas najwyzszy żeby może i Tobie fora się pomyliły;-
          ) Nie ma jakiegoś na Kobieta? Na przykłąd 50-60;-))
          • kikoo1 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 12:08
            agresja u lali? Nie ma czegoś dla takich sfrustrowanych lal? Szukaj a
            znajdziesz! Powodzenia!
            • weronka77 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 18:39
              Takie stare a takie głupie;-)))
              • kkiko1 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 18:58
                funikula - he he i tak nie wiesz, co to znaczy, słodka sue.....
                • weronka77 Re: Klucz do rozwiązania Prawdy 05.01.07, 19:09
                  A Ty wiesz,prawda?;-)Wyszukiwarka "rulez"-erudytka z Ciebie faktycznie;-)Tutaj
                  Kopaliński,tam matematyczne równania;-))Jejku,gdyby moja mama byłą taką zołzą
                  jak Ty...brrrr.Wiek ten sam,menopauza też,emerytura nawet...no ale cóż-nie
                  wszyscy starzeją się z klasą i godnością.Przykre i współćzuć należy-li i
                  jedynie;-))
                  • trudny2002 a ja nie zastosuje sie do proponowanej mi opinii 05.01.07, 19:13
                    i ni ebede mial odwago powiedziec ze posel Edgar jest ładny i wysoki i
                    przystojny....no i jego koledzy też...:)))
                    Nawet jesli ktos uwaza ze własnie tak jest:)))
                    trudny
                    • weronka77 Re: a ja nie zastosuje sie do proponowanej mi opi 05.01.07, 19:16
                      No a nie jest?Przecież chłopak jak się patrzy;-)
                      Piękny,wysportowany,elegancki,dowcipny i erudyta;-) Zupełnie jak.......;-))))
    • gph to ta pigułka co ci ją dają co rano 05.01.07, 19:49

a ty chowasz pod językiem i wypluwasz do kosza.
      • kkiko1 [...] 05.01.07, 21:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kikoo1 uuu, szkoda.... 05.01.07, 21:25
          w77, nie masz celu w życiu ?, weż coś na przeczyszczenie, może nada to jakiś
          sens twemu bytowaniu, bo coś cienko to widzę...
          • recordable Re: uuu, szkoda.... 05.01.07, 21:40
            muuuuuuuuu!
            plac!
            www.sano.pl/index.php?id=142&l=26680000
            • kikoo1 Re: uuu, szkoda.... 05.01.07, 22:46
              coś się tak przyczepiła, jak kilo kitu, recoddable?
              Masz ziaziu i nie masz kultury. To dosyć typowe w określonych warunkach...
              • sumienie_kikoo Re: uuu, szkoda.... 05.01.07, 22:47
                kogo dziś jeszcze nie zaczepiłam i nie obraziłam?
                zgłaszajcie się, chętnie nadrobię to karygodne niedopatrzenie
                • qoobaq ehem, ehem...8-)))))))) n/t 05.01.07, 23:46

• weronka77 Re: uuu, szkoda.... 06.01.07, 00:10
            :-)Zamiast pisać identyczny komentarz jak do XYZ wystarczy wkleić;-)Cel w
            życiu..Hmm a jaki ma i co o nim może wiedzieć samotna,nielubiana,niechciana
            starsza kobieta?Która pewnie nie ma ani męża,ani dzieci ani nawet wnuków;-(W
            przeciwnym wypadku byłaby spokojna,szczęśliwa,spełniona po prostu..A tak ujada
            jak ratlerek na każdego w każdym wątku;-((Nigdy się na nic innego nie przydała-
            ani na forumową Świąteczną Paczkę ani pomoc dla Eweliny,ale pouczać umie
            wszystkich.I mimo że najstarsza ze wszystkich foumowiczów wcale nie
            najmądrzejsza życiem ani doświadczeniem.Jest tutaj zawsze-w święta i w dzień
            powszedni no bo niby gdzie ma być skoro nikt jej nawet do teatru nie zaprosi..I
            to by było na tyle o Kiko.no może poza tym że forumowicze mają z niej niezły
            ubaw i powód do drwin na FK i poza nim;-))
            • henio56 piękny POPiS dajecie 06.01.07, 10:15
              katolicka miłość bliźniego
              • kkiko1 Re: piękny POPiS dajecie 06.01.07, 10:43
                Nie sposób nie przyznać Ci racji, Heniu.
                • kiikoo1 Re: piękny POPiS dajecie 06.01.07, 14:42
                  ups nie zuważyłam że to co henio napisał odnosi się również do mnie. Ale ze
                  mnie gapa i obłudnica! Przecież to ja tu reprezentuję katolików i patryjotów i
                  ja dbam o morale tego forum. Hi hi ha ha.
            • kkiko1 Pora by ci odpowiedzieć ,weronko, 06.01.07, 11:00
              Ta podjęta przez ciebie próba opisu mojej osoby to tak zwane - myślenie
              życzeniowe. Nic o mnie nie wiesz, więc przypisujesz mi cechy, ktore dane ci
              pewno jest zaobserwować gdzieś wokół siebie. Prawdopodobnie tak odreagowujesz
              swój klasyczny konflikt z matką i różne trapiące cię lęki....
              Myślę, że już wystarczająco dużo i jasno dałyśmy sobie do zrozumienia, że się
              nie lubimy i pora zatem zaprzestać wszelkich prób kontaktów, bo nie tylko nas
              nawzajem napawają niesmakiem. Nie mam zwyczajów xyz, ale jeśli chcesz mogę
              wyciągnąć z archiwum wątki, w których wielokrotnie traktowano cię jak forumowe
              pośmiewisko!!! A może chciałabyś je sobie przypomnieć (?), to się postaram....

• kkiko1 [...] 06.01.07, 12:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • xyz_xyz_xyz Re: weronka - 06.01.07, 12:27
            Weronka dobrze umie udawać, ale w przeciwieństwie do ciebie ma dobre serce i
            jest przyjazna ludziom. Jest też tu lubiana, choć nie przez wszystkich, a to
            dlatego, że każdy ma swych przeciwników. Dla odmiany, ty masz tu samych wrogów
            (za wyjątkiem kilku trolli, którzy nie mają odwagi się zalogować, i których 85%
            to ty sama).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka