joris Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 12:51 Nie bedzie lepiej bo idea tych wycieczek jest przekaz ze mlodziez przyjezdza do kraju antysemickiego gdzie za chwile ich zamorduja. Mysle ze podobnie ustawieni sa ochroniarze.A ze opewnie sa lepsi niz polska policja to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Wuposażyć ich w Kałasznikowy ? 19.03.07, 12:56 To przecież normalne , jak Polacy jadą z wycieczką do Brukseli to zabieraja włąsną ochronę i nawet latają nad nimi Migi 29. To jest normalne , że inny kraj o wyjątkowym statusie , zabiera własną ochronę która ma w nosie inne służby . Brawo , tak trzymać , to dobry obyczaj dla wasali i kmiotków, którzy powinni respektować prawa narodu wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Wuposażyć ich w Kałasznikowy ? 19.03.07, 13:22 Hehe, mamy teraz sądy 24-godzinne. Możnabyłoby podciągnąć tych komandosów pod rozróby, ale kto ich zatrzyma jak mają leposza broń od naszych policmajstrów :). Widziałem tych muszkieterów w Tykocinie pod synagogą. Przyznam, że Uzi w ich łapkach prezentowało się przyzwoicie :). Skoleji w barze pod Zambrowem, gdy zaczepiliśmy ładną(dziwne) żydówkę w kolejce po kawę, to momentalnie dostała opieprz od wychowawcy, że z nami rozmawia. Po chwili zbliżył sie do nas koleś z wypchaną kurtką od szelek na broń, ale spasował( było nas trzech ;)) chyba nie wytrzymał naszego spojrzenia :D. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Re: Szelki 19.03.07, 14:49 Pewnie od tych spojrzeń szelki "puściły"... Pozycja strzelecka "ze spodniami w zębach" jest szalenie niewygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Wuposażyć ich w Kałasznikowy ? 20.03.07, 09:40 jan3211 napisał: > To przecież normalne , jak Polacy jadą z wycieczką do Brukseli to zabieraja > włąsną ochronę i nawet latają nad nimi Migi 29. > To jest normalne , że inny kraj o wyjątkowym statusie , zabiera własną ochronę > która ma w nosie inne służby . > Brawo , tak trzymać , to dobry obyczaj dla wasali i kmiotków, którzy powinni > respektować prawa narodu wybranego. No i właśnie ta ostatnie uwaga ma charakter antysemicki. Jeśli nie wiesz, dlaczego, to szkoda Ci tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja Źle wychowani goście 19.03.07, 13:20 po co jezdzic do Izraela? lepiej do Indii... tam jest klimat :) Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Źle wychowani goście 19.03.07, 13:51 jak zwykle polskie "wladze" sa bezradne? jezeli izraelczyczy nie przystosuja sie do polskich zasad z polska ochrona to nie powinno wycieczki wpuszczac do polski.poprostu odmawiadz wiz wiazdowych dla ochrony z bronia. jest mi wstyd czytac o bezradnosci polskiej policji wobec uzbrokonych w bron izraelczykow.skonczyc z tym nonsesem jak najszybciej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 14:14 Jeśli nie potrafią się normalnie zachować w obcym kraju i nie mogą przyjąć do wiadomości, że tu nie atakuje się wszystkich za nic, przykładem mogą być tłumne wycieczki Niemców do Gdańska, to jedynym rozwiązaniem jest zakaz wpuszczania tychże wycieczek do naszego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
emerytus Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 14:39 Jade ,jade ,jade..w poblize tych wycieczek ... W kazdym cywilizowanym kraju za pobicie przez OCHRONE mozna spokojnie wyciagnac co najmniej z pol miliona dolarow... POMYSCIE o tym RODACY...!!!!! Pieniadz rzadzi swiatem.... Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 14:50 Po raz kolejny okazało się, że nastroje antyżydowskie są najsilniejsze wśród samych Żydów. Przyjeżdżaja sobie wycieczki z ochroną, ochrona lubi zrobić sobie "rozgrzewkę", bo jakoś nudno, gdy Arabów nie ma w pobliżu. Właśnie, a potem się dziwią, że w Polsce słowo "Żyd" ma pejoratywne znaczenie, że kibice używają tego słowo w znaczeniu obelgi. Wszyscy wiemy, że Żydzi zajmowali się na ziemiach polskich lichwą, handlem i kierowaniem karczmami. Z pewnością nie przysparzało to sympatii. Żydzi pozostali w polskiej świadomości jako dusigrosze, wyrwigrosze, rozpijający naród itp. Ta świadomość jest wciąż wzmacniana nowymi przykładami panoszycielskich zachowań Żydów. Już nie tylko w Palestynie Żydzi robią co chcą, bo ich kumple z USA obronią. Teraz pozwalają sobie nawet w Polsce. Bo co można im zrobić? Naskrżyć do prokuratora? Donieść na policję? Przecież i tak jest ustalone, że jakiekolwiek złe słowo o Żydach to przejaw tzw. "antysemityzmu". Ponadto polskie władze wciąż podlizują się amerykańskim władzom, to i ścigania żydowskich przestępców nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj1 Po raz kolejny gubimy pieniądze! 19.03.07, 14:51 Po raz kolejny gubimy pieniądze.Jeśli Izraelczycy chcą przyjeżdżać,niech wynajmują za pieniądze polskie grupy ochrony.Nasz kraj,więc my powinniśmy postawić twarde warunki! Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 C-H-A-M-S-T-W-O 19.03.07, 15:01 www.flickr.com/photos/ryan_mawby/sets/72157600007368178/?page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
scols Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 15:27 Mam pytanie na jakiej podstawie ludzie z innego kraju w tym wypadku ochroniarze, mogą nosić broń? Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 15:53 Bo to naród wybrany jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
hanni Niczego nie da sie zrobic w tej kwestii 19.03.07, 16:05 Bo to przeciez biedne, wychudzone ofiary holocaustu. Dlatego wolno im wszystko. A komu nie podoba sie ich paranoja strachu i prymitywni, bezkarni uzbrojeni ochroniarze chronieni dodatkowo paszportem dyplomatycznym jest ANTYSEMITA i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Źle wychowani goście 19.03.07, 16:17 Nie można mieć do młodych pretensji, ale do wychowania w kibucach. Sam mieszkam obok centrum pielgrzymkowego i muszę wąską uliczką przejść. Czekają u wejścia na cmentarz w zwartej grupie i ani się ruszą. Muszę zejść na jezdnię. Czasami powiem hebrajskie cleha (przepraszam), ale nie zawsze to pomaga. Raczej budzi zdziwienie, że goj zna trochę ich języka. Goj nie goj, ale zawsze podejrzany. Jestem już w takim wieku, że fizycznie już nikogo nie wyeliminuję, a samemu miłe mi życie. Na Zydów Polacy patrzą jedni z życzliwością, drudzy z ciekawością, inni z obojętnością. Ot! Ktoś przyjechał i chce coś zwiedzić. Może to być Chińczyk, Aborygen, Murzyn, Niemiec, Zyd i każdy inny. Przypatruję się czasem tym ochroniarzom. Patrzą uważnie. Jakbym zaraz miał się na kogoś rzucić, a przecież wracając ze sklepu niosę tylko w torbie dwie puszki piwa. A przecież jeszcze nie było przypadku, by ktoś spośród Zydów zginął na skutek zamachu samobójczego. Przesadzają. Niech sobie zwiedzają co chcą. Byle dewizy z turystyki w Polsce zostały. W Rzymie najdroższe restauracje to te koszerne. Może i tu należałoby rozwinąć jakiś mały interes? Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Dwie puszki piwa 19.03.07, 16:26 Piwo to alkohol, a alkohol zabija... Szkoda, bo ja także bardzo lubię piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.zue Re: Źle wychowani goście 19.03.07, 16:17 Każdy z tych ochroniarzy ma paszport dyplomatyczny, także niestety ale nasza policja może im "naskoczyć". Odpowiedz Link Zgłoś
napisz_do_basi Źle wychowani goście 19.03.07, 16:23 Mieszkam na Kazimierzu od lat i nie widziałam żeby ktoś zamykał ulice z powodu wycieczki młodzieży z Izraela. Myślę że to była jakaś bardzo wyjątkowa sytuacja. A co do nadpobudliwych służb bezpieczeństwa z paszportami dyplomatycznymi to powinni być oni traktowani jak każdy inny obywatel i odpowiadać w świetle prawa polskiego za przemoc i agresję. Jest zasadnicza różnica między antysemityzmem a faworyzowaniem jakiegoś kraju. Nie przenośmy poczucia ciągłego zagrożenia z Izraela do Krakowa. Bo w końcu kogoś cała ta sytuacja mocno poirytuje i będzie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
2mordechaje zrobmy prowokacje 19.03.07, 16:35 Wystarczy dobrze sie zgrac, uzbroic w kilka aparatow cyfrowych i podpuscic izraelskich agentow do rekoczynow. 30-to sekundowy filmik puscic na youtube.com i rozglos gwarantowany. Skutek bedzie wiekszy niz tydzien temu w Budapeszcie, gdzie 200 uzbrojonych i obrzezanych agentow w niebieskich mundurach pilnowalo dostepu do synagogi. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Za podżeganie TEŻ wsadzają.... 19.03.07, 16:39 No chyba, że na zasadzie: "Weźmiemy się, i zrobicie..." Odpowiedz Link Zgłoś
2mordechaje Re: Za podżeganie TEŻ wsadzają.... 19.03.07, 16:53 Podemuje sie znalezienia babci z wnuczka i trzech aparatow cyfrowych. Co wiecej potrzeba? Kogo i kto bedzie wsadzal? I za co? Jak tu udowodnic zamiar? Mozna tez postarac sie o obecnosc policji obywatelskiej lub milicji rzadowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tyrranus Rozwiązanie 19.03.07, 16:45 1. Państwo Izrael jest odpowiedzialne finansowo za wszelkie wybryki uczestników wycieczek - samochody uszkodzone przez izraelskich gó..arzy, rzucane przez nich wyzwiska, obywatele pobici przez izraelskich goryli. 2. Nieuzasadnione użycie przemocy fizycznej kończy się bardzo szybko uznaniem takiego goryla za persona non grata i wydalenie z Polski w trybie pilnym. Bo goście są w naszym kraju, ale mają się zachowywać jak goście. PS. akurat osobiście nie zauważyłem tego problemu a biegając na Stawki w warszawie parę razy się na izraelskie wycieczki natknąłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
2mordechaje bieganie na Stawki 19.03.07, 19:33 Wyraznie maci Ci to rozum. Zmien trase i zastanow sie po co mlodziezy Izraelskiej potrzebna jest ochrona? To nie dla Ciebie ani przed Toba, lecz dla uczestnikow by wiedzieli w jakim sa niebezpieczenstwie. Stad tak drastyczna reakcja MOSSAD'u. To spektakl dla samych uczestnikow, nie dla Ciebie. Jesli Ci z jakiegokolwiek powodu przeszkadzaja te grupy, to nastepnym razem gdy pobiegniesz na Tamke zabierz ze soba bukiet kwiatow i wrecz kierownikowi wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Źle bici? 19.03.07, 17:17 Wedle mej wiedzy jestem Polakiem, choć w przeciwieństwie do premiera Mazowieckiego nie szukałem na to dowodów po parafiach, na tuzin pokoleń wstecz Także wedle mojej wiedzy nie wszystko dziś sprawdzi Maciarewicz, nawet w IPN, bo nie wiadomo kto pół wieku albo pięć wieków temu gwałcił - lub romansował... Pewnie więc trudno znaleźć "czystego" Polaka, Niemca, Żyda czy Rosjanina. Romanse mogę zrozumieć - ale czemu przy okazji tubylców lub osoby postronne bić po mordzie? Może najpoważniejszy problem - to traktowanie przez organizatorów izraelskich wycieczek Polski jako getta "na odwrót". "My mozemy przyjechać, by odwiedzić nasze groby i inne ruiny, ale niech się nikt do nas nie zbliża - chyba że potrzebujemy "kurwów lub wódków" " Przeczulenia dają taki efekt, iż chyba przemilczana była rola Polski w tranzycie radzieckich Żydów w latach dziewiędziesiątych - gdzie też izraelska ochrona robiła ich odprawę w jednym z warszawskich, wojskowych hoteli - także by dopilnować, by dolecieli do Izraela, nie zaś Wiednia czy Nowego Jorku... Trafiali autokarami prosto na płytę lotniska, straszeni antysemityzmem Polaków. Nawet pomnika Ghetta nie widzieli, w przeciwieństwie do niemieckiego kanclerza. A ja sobie cenię, iż wchodzac do synagogi (mało kto wie, ale nawet w Oświęcimiu się uchowała) wkładam na głowę coś w rodzaju czapeczki zwanej w Watykanie "pijusówką", przed meczetem zdejmuje buty, w przeciwieństwie do prezesa Banku Światowego odwiedzającego Istambuł, pamiętając by skarpetki mieć całe a nogi czyste. Zaś w świątyni katolickiej nie domagam się na siłę opłatka za zakąskę, by w sąsiednim protestanckim zborze prosić "po popitkę" Nawet się kiedyś zastanawiałem, czy slubu prawoslawnego nie wziąć, bo te śpiewy, korony... Kiedyś po jakiejś premierze w Teatrze Żydowskim w Warszawie, Szymon Szurmiej, zwany "pierwszym Żydem PRL" na lekkim spozyciu powiedział coś w rodzaju, że najważniejsza, jest "k..a" kultura. Widuję w różnych miastach żydowskie wycieczki - i załuję iż poza "zaplanowanym planem" nic nie widzą z krainy także wielu ich przodków. Ja bez ochrony byłem równie szczęśliwy, pijąc (powiedzmy) kawę w Jerozolimie z przedwojennym żydowskim warszawskim księgarzem i tego samego dnia w Betlejem też po polsku gadając z arabskim absolwentem naszej uczelni. Nawet, jesli w międzyczasie musiałeem pomóc kupić bilet nowemu obywatelowi Izraela, który ze wszystkich języków wieży Babel "tolko po russki..." Ale czy mam się bać wyjść na warszawską ulicę Anielewicza czy krakowski Kazimierz - bo mogę dostać po gębie od jakiegoś goryla, bo nie zrozumiał, czy mówię Szalom czy Salam? Bo niewyraźnie powiedzialem "Szczęść Boże"... Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Źle wychowani goście 19.03.07, 21:12 co roku do Leżajska przyjezdzają tysiące ortodoxów, nikt ich nie bije, nikt nie zaczepia. Nocują w hotelach w Rzeszowie, tu też nikt nie słyszał o żadnych incydentach. A wręcz przeciwnie - lokalne władze cieszą się ze zostawią pare dolarów (choć nie za dużo bo jedzenie przywożą własne), ale przede wszystkim przyczyniają się do promocji miasta i regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Źle wychowani goście - eufemizm! 20.03.07, 04:58 To raczej bandyci, a nie "zle wychowani goscie". Ktos zastanowil sie, jak deliktatnego jezyka uzyla Wybiórcza w tym przypadku? O typach porownywalnych z bramkarzami z wiejskich dyskotek (nie ublizajac wiejskim dyskotekom), w najlepszym przypadku, a wlasciwie nalezaloby powiedziec - porownywalnych z gangsterami za Wolomina, czy Pruszkowa, Wybiórcza pisze "zle wychowani goscie". Bron boze, aby tylko nie urazic Narodu Wybranego - a nuz, Gazeta Polska oskarzy redaktora Michnika o antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Źle wychowani goście i proste rozwiązanie 20.03.07, 05:43 Po co jakieś porozumienia? Wysłać paru zdolnych bojców, wpieprzą zdrowo ochronie wycieczki, wystarczy jednemu(bez masek) a zapewniam że ochroniarze izraelscy aluzję zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
grab31 Re: Źle wychowani goście i proste rozwiązanie 20.03.07, 08:51 nie... mieliby potwierdzenie, że są potrzebni i zażądaliby czołgów, albo autobusów pancernych.. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Źle wychowani goście i proste rozwiązanie 20.03.07, 10:22 gnago napisał: > Po co jakieś porozumienia? Wysłać paru zdolnych bojców, wpieprzą zdrowo ochroni > e > wycieczki, wystarczy jednemu(bez masek) a zapewniam że ochroniarze izraelscy > aluzję zrozumieją. Sam to zrób, gieroju. Takiś odważny zza klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Zgodnie z polską tradycją - zamknąć ich w stodole! 20.03.07, 06:36 A swoją drogą, uważam zgodę na takie ekscesy Izraelczyków za absolutny skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Gdzie są organy państwa panie Kaczmarek 20.03.07, 07:27 Łamiącego prawo ochroniarza ( nawet z paszportem dyplomatycznym bo takie podobno mają ) powinna natychmiast zatrzymać policja i deportować z kraju. Udawanie przez MSWiA, że nie ma problemu to poprostu draństwo, łatwo jest wdeptać w ziemie Czarzastego ale z prawdziwym problemem - to kolega. To się źle skończy. Po pierwsze popsuje relacje Polak - Żyd, po drugie kiedyś jakaś grupa krewkich rodaków może zareagować na chamstwo panów ochroniarzy i tragedia gotowa przecież oni mają ostrą broń ! Ten proble trzeba rozwiązać i nie jest to trudne. Grupy turystów z Izraela powinny mieć prawo tylko do ochrony przez polskich ochroniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Mam rozumiec ze Mossad albo Shin Bet czy ... 20.03.07, 07:35 inna wspaniala organizacja ma w Polsce prawa rowne naszej policji ??? a moze i wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
ben.kav Jak jestem w Krakowie, to mam obawy 22.03.07, 01:13 czy nie zostane zaatakowana przez ochrone jednej z licznych wycieczek z Izraela. Rzadam prawa do noszenia rewolweru z ostra amunicja, tak profilaktycznie gdyby ochrona Izraelska na zbyt duzo sobie pozwalala. No co, w koncu jestesmy u siebie w kraju i mamy prawo, a nawet obowiazek sie bronic przed bandytami, z paszportami dyplomatycznymi. Pan minister MSWiA powinien ten problem rozwiazac. To swiadczy o niemocy ministerstwa. Spojrzmy na problem pragmatycznie. Dajmy zarobic naszym krajowym firmom ochroniarskim i niech pobieraja podwojne oplaty od nich. W koncu czuja sie bardzo zagrozeni. Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 A gdzie są Prawdziwi polscy dziennikarze ??? 20.03.07, 08:16 Jest to temat (jak widać) na tyle wzbudzający emocje czy jak kto woli bulwersujący, że powinniśmy usłyszeć oficjalne stanowisko rządu polskiego w tej sprawie. Do tego potrzebny byłby jednakże chociaż jeden obiektywny i odważny dzienniarz który zadał by takie pytanie. Jak widać w Polsce takich nie ma, bo po co "narażać 4 litery" skoro to temat "niebezpieczny". Gdyby takie numery wyczyniali "ruscy ochraniarze" chroniący swoje wycieczki w Zakopanem lub niemieccy w Gdańsku - reakcja dziennikarzy była by inna, a hasło "skandal" było by na porządku dziennym. I to jest właśnie obrzydzające i zmuszające do refleksji nad obiektywizmem polskiego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
majka9959 Źle wychowani goście 20.03.07, 08:35 to że Izraelczycy są bandziorami przenoszą wszędzie uważając wszystkich za bandziorów. Przecież po wojnie to Żydzi byli w NKWD i innych organizacjach żydokomuny niszcząc Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Źle wychowani goście 20.03.07, 10:32 majka9959 napisała: > to że Izraelczycy są bandziorami przenoszą wszędzie uważając wszystkich za > bandziorów. Przecież po wojnie to Żydzi byli w NKWD i innych organizacjach > żydokomuny niszcząc Polaków. Muszę Cię rozczarować, Dzierżyński był czystej krwi Polakiem. Poza tym w Polsce nie bił Minc, tylko jak najbardziej polscy Polacy - funkcjonariusze SB, których było tysiące. To, co piszesz o "żydokomunie" jest po prostu bezmyślnym powtarzaniem stereotypów. Do robotników polskich kazał strzelać też jak najbardziej polski Polak, wspierany przez wiodącego antysemitę Macieja Giertycha, obecnie antysemickiego posła do PE. Jemu możesz takie pierdoły opowiadać - na pewno się z Tobą zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś