Dodaj do ulubionych

Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO

IP: 62.121.128.* 12.05.03, 12:52
WITAM
ZGODNIE Z OBIETNICĄ INFORMUJĘ

CZWARTEK 15 MAJA G.19.00
SALKA PARAFIALNA W KOŚCIELE NA RUCZAJU

SPOTKAQNIE W SPRAWIE BEZPIECZEŃSTWA NA RUCZAJU
BEDZIE POLICJA I STRAŻ MIEJSKA
A TAKŻE RADNI Z DZIELNICY
POZDRAWIAM
RADNY

Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew O cóż widzę:)) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 12:57
      Dodali do laptoków stałe łącze tylko pogratulować:)))
      • Gość: Krakus. Re: O cóż widzę:)) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 13:01
        Napiszcie!,proszę!,jak było na tym spotkaniu w salce katechetycznej na
        Ruczaju.Już sam fakt,że spotkanie władz miasta i policji w sprawie
        bezpieczeństwa, odbyło sie w salce katechetycznej,nadaje mu specjalnej
        oprawy,wzniosłości i powagi.Nie można tego tak pozostawić, bez żadnych
        wyjaśnień i informacji o sposobie przebiegu i efektach spotkania. Jak
        powiedziało się A...........
    • Gość: Yasioo Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 12.05.03, 13:03
      Dzięki za info, rozpowszechnię dalej.
    • adam.67 Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO 12.05.03, 13:06
      Zgadza się, czytali nawet w ogłoszeniach duszpasterskich. I dobrze, że będzie.
      Byle tylko nie skończyło się biciem piany.Wprawdzie z Ruczaju na Zakrzówek taki
      sobie nieduży rzut beretem, ale jest okazja.

Przydałoby się żeby:
      (1) ktoś postawił ten problem do dyskusji
      (2) ktoś opublikował rezultaty tego spotkania - będzie ktoś z mediów?

Ktoś się może wybiera na spotkanie?
      • ciala_jamiste Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO 12.05.03, 18:15
        Bug dal bug wziol.
        Taka wola nieba
        • Gość: Radny Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 22:54
          Laptopów jeszcze nie dali ale mam własnego,łącze też na modemie ale jakoś idzie.
          Na spotkaniu będzie lokalny komendant policji ,komendant policji w
          mieście,straż miejska ,radni dzielnicowi i podobno poseł Wasserman.Ja nazywam
          się Bogdan Kośmider i będę prowadził to spotkanie.Zaprosimy oczywiście media
          ale najważniejsze to ustalić z policją realne działania.My to spiszemy i
          będziemy sprawdzać.Lokalny komendant policji wydaje się OK,jak obiecał
          zwięekszyć obecnośc policji na Ruczaju to to zrobił,teraz trzeba zrobić dalsze
          kkroki.
          Przy okazji może poznam Yasio,któy wywołał ta akcję.
          Pozdrawiam
          radny
          • Gość: Zbigniew Panie Radny:) IP: 80.48.20.* 12.05.03, 23:24
            Gość portalu: Radny napisał(a):

> Laptopów jeszcze nie dali ale mam własnego,łącze też na modemie ale jakoś
            idzie
            > .
            > Na spotkaniu będzie lokalny komendant policji ,komendant policji w
            > mieście,straż miejska ,radni dzielnicowi i podobno poseł Wasserman.Ja
            nazywam
            > się Bogdan Kośmider i będę prowadził to spotkanie.Zaprosimy oczywiście media
            > ale najważniejsze to ustalić z policją realne działania.My to spiszemy i
            > będziemy sprawdzać.Lokalny komendant policji wydaje się OK,jak obiecał
            > zwięekszyć obecnośc policji na Ruczaju to to zrobił,teraz trzeba zrobić
            dalsze
            > kkroki.
            > Przy okazji może poznam Yasio,któy wywołał ta akcję.
            > Pozdrawiam
            > radny

To co to za radny co zaczął wątek? Na pewno pisał ze stałego IP.

A Pana Panie Bogdanie poznałem kiedyś w Piwnicy pod Baranami:))
          • Gość: tEq Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 23:56
            A czy ktoś zawiadomił okolicznych wandali i zbirów, przecie oni też powinni
            wziąść udział w dyskusji, wszak ich dotyczy bezpośrenio :)
            pozdrawiam i może zaglądne na to spotkanie
            • Gość: Zmartwiony. Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 01:34
              Gość portalu: tEq napisał(a):

> A czy ktoś zawiadomił okolicznych wandali i zbirów, przecie oni też powinni
              > wziąść udział w dyskusji, wszak ich dotyczy bezpośrenio :)
              > pozdrawiam i może zaglądne na to spotkanie
              >Zwiększenie patroli na Ruczaju spowoduje zmniejszenie patroli w innych
              miejscach,np.Sródmieściu,gdzie stan zagrożenia przestępczością w/g statystyk
              jest zdecydowanie większy..To takie coś w rodzaju akcji -piasek,przesypywanie
              z kupki na kupkę,zabawne. Może to spotkanie jest dlatego w salce
              parafialnej,bo po odbyciu wspólnych modłów (jakżeby inaczej),nastąpi cudowne
              rozmnożenie policji.
              • Gość: tomekha Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.chello.pl 13.05.03, 10:48
                Gość portalu: Zmartwiony. napisał(a):

> Gość portalu: tEq napisał(a):
                >
                > > A czy ktoś zawiadomił okolicznych wandali i zbirów, przecie oni też powinn
                > i
                > > wziąść udział w dyskusji, wszak ich dotyczy bezpośrenio :)
                > > pozdrawiam i może zaglądne na to spotkanie
                > >Zwiększenie patroli na Ruczaju spowoduje zmniejszenie patroli w innych
                > miejscach,np.Sródmieściu,gdzie stan zagrożenia przestępczością w/g statystyk
                > jest zdecydowanie większy..To takie coś w rodzaju akcji -piasek,przesypywanie
                > z kupki na kupkę,zabawne. Może to spotkanie jest dlatego w salce
                > parafialnej,bo po odbyciu wspólnych modłów (jakżeby inaczej),nastąpi cudowne
                > rozmnożenie policji.

pospaceruj sobie po ruczaju to moze zmienisz zdanie....
    • Gość: Baldachimowy. Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 01:24
      Gość portalu: Radny napisał(a):

> WITAM
      > ZGODNIE Z OBIETNICĄ INFORMUJĘ
      >
      > CZWARTEK 15 MAJA G.19.00
      > SALKA PARAFIALNA W KOŚCIELE NA RUCZAJU
      >
      > SPOTKAQNIE W SPRAWIE BEZPIECZEŃSTWA NA RUCZAJU
      > BEDZIE POLICJA I STRAŻ MIEJSKA
      > A TAKŻE RADNI Z DZIELNICY
      > POZDRAWIAM
      > RADNY
      > No cieszymy się wszyscy z tego spotkania,ale dlaczego w salce
      parafialnej?.Przecież wcześniej czy póżniej,(raczej wcześniej) rachunek za
      udostępnienie tej salki,wystawiony przez czarnych nierobów, przewyższy koszt
      całorocznych,całodobowych patroli, składających się z batalionu
      zmotoryzowanych odwodów Policji.Przecież wynajęcie na to spokanie
      pięciogwiazdkowego hotelu z obsługą i konsumpcją będzie wiele tańsze.Nasuwa
      się więc niepokojące mnie pytanie-skąd ta wielkoduszność i beztroska władz
      miejskich,opłacanych z pieniędzy podatnika i trwoniących bez sensu społeczne
      pieniądze,których zawsze na wszystko brakuje?.
      • Gość: Yasioo Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 13.05.03, 09:48
        Wierzę, że coś w końcu "za pieniądze podatnika" drgnęło - to spotkanie jest na
        to dowodem. A księża z parafii na Ruczaju zawsze byli bardzo sympatyczni,
        niektórzy nawet kilka lat po oddelegowaniu do innej parafii pamiętali starych
        parafian z imienia i nazwiska (czyt. mnie :)
        Niestety, bardzo mi przykro, ale nie będzie mnie na spotkaniu. Wczoraj
        zaplanowałem wyjazd do Warszawy, powinienem tam być w czwartek wieczorem.
        Staram się wysłać całą moją Rodzinę, raczej nie trzeba ich namawiać. Pozdrawiam
        serdecznie i dziękuję za wsparcie - warto próbować :)
    • Gość: Krakus. Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 13:12
      Ponownie,gorąco proszę zorientowanych o krótki przebieg,tego ważnego i
      doniosłego spotkania w tak wyrafinowanie wybranym miejscu "Naszych Władz
      Krakowa".
      • Gość: Danny Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: 62.121.128.* 15.05.03, 14:29
        Gość portalu: Krakus. napisał(a):

> Ponownie,gorąco proszę zorientowanych o krótki przebieg,tego ważnego i
        > doniosłego spotkania w tak wyrafinowanie wybranym miejscu "Naszych Władz
        > Krakowa"
        Robisz sobie jaja a tu chodzi o poważne rzeczy
        • Gość: Zaniepokojony Krak Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:56
          Gość portalu: Danny napisał(a):

> Gość portalu: Krakus. napisał(a):
          >
          > > Ponownie,gorąco proszę zorientowanych o krótki przebieg,tego ważnego i
          > > doniosłego spotkania w tak wyrafinowanie wybranym miejscu "Naszych Władz
          > > Krakowa"
          > Robisz sobie jaja a tu chodzi o poważne rzeczy
          >To już nie są jaja.Jak takie spotkanie odbywa się w salce katechetycznej,to
          już naprawdę nie są jaja.Tu należałoby się przyjżeć uważnie i ustalić, kto
          jest pomysłodawcą w wyborze takiego miejsca i ustalić koszty jej
          wynajęcia.Wtedy może okaże się,że nie temat spotkania był najważniejszy a to
          wyjaśni, dlaczego akurat kler w to jest wciągnięty.Dziwne i niepokojące jest
          to,że wszyscy nabrali wody w usta i temat usiłują pominąć milczeniem lub
          rozwodnić i skierować na inne tory.Ta metoda jest już od dawna znana i tym
          bardziej niepokoi brak reakcji społecznej.Nasuwa się jeszcze jedno niepokojące
          pytanie,czy wszyscy pracownicy Krakowskiej Administracji Państwowej są
          opiniowani przez Dział Kadr Kurii Krakowskiej,co powoduje ich
          ubezwłasnowolnienie w wyrażaniu swoich opinii?.
          • Gość: tEq Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 16:22
            Żle się czujesz czy ci ząbki idą i musisz sobie coś popisać?
            Proszę bardzo spotkamy się u ciebie w mieszkaniu, dawaj adres i nie ma sprawy.
            A sali przy kościołach budowane są z pieniędzy wiernych i nie powinni nic
            płacić za takie spotkanie i myśle że tak jest i w tym wypadku.
            • Gość: Mieszkaniec. Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:33

> Żle się czujesz czy ci ząbki idą i musisz sobie coś popisać?
              > Proszę bardzo spotkamy się u ciebie w mieszkaniu, dawaj adres i nie ma
              sprawy.
              > A sali przy kościołach budowane są z pieniędzy wiernych i nie powinni nic
              > płacić za takie spotkanie i myśle że tak jest i w tym wypadku.
              >Myślisz?,palancie!,ty wogóle potrafisz myśleć?.Po tym co napisałeś wynika,że
              wogóle nie zrozumiałeś ani tekstu,ani jego sensu,więc chciałeś sobie
              popisać?.Teksty o budowach sal katechetycznych z pieniędzy wiernych,serwuj
              podobnym sobie przygłupom,może uwierzą.Spotkać się możemy w twoim mieszkaniu
              kościelny, nawiedzony przydupasie,do swojego nie wpuszczam
              szubrawców,śmierdzieli i sprzedawczyków.Dawaj adres i nie ma sprawy,uczestniku
              i udziałowcu w okradaniu kasy miasta i obywateli.
              • Gość: Zbigniew No i wyszła ... IP: 80.48.20.* 15.05.03, 17:46
                Gość portalu: Mieszkaniec. napisał(a):

> Myślisz?,palancie!,ty wogóle potrafisz myśleć?.Po tym co napisałeś wynika,ż
                > e
                > wogóle nie zrozumiałeś ani tekstu,ani jego sensu,więc chciałeś sobie
                > popisać?.Teksty o budowach sal katechetycznych z pieniędzy wiernych,serwuj
                > podobnym sobie przygłupom,może uwierzą.Spotkać się możemy w twoim mieszkaniu
                > kościelny, nawiedzony przydupasie,do swojego nie wpuszczam
                > szubrawców,śmierdzieli i sprzedawczyków.Dawaj adres i nie ma
                sprawy,uczestniku
                > i udziałowcu w okradaniu kasy miasta i obywateli.

SŁOMA Z BUTÓW ALBO RACZEJ PASKI Z DRESY HA HA HA !!!
                • Gość: tEq Re: No i wyszła ... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 18:12
                  Raczej na kościelnego to ja nie wyglądam, ci co mnie znają mogą chyba
                  potwierdzić... mój stosunek do Kleru jest różny, tak jak stosunek do innych
                  ludzi. Wszędzi są idioci i w sutannach i bez nich (patrz 2 posty wyżej).
                  Co do salek katechetycznych to wedle mojej opinii winny służyć mieszkańcom
                  okolicznym jako miejsce spotkań w sprawach ważnych dla lokalnego społeczeństwa
                  bo alternatywy nie ma... niestety domów kultury jak na lekarstwo a jak są to w
                  dość skromnych warunkach lokalowych. A mądry proboszcz takie salki udostępni
                  bez problemu i bez opłat, tak mi się wydaje, ale może ja jestem w błędzie.
                  A ty zaniepokojony mieszkańcu ubzdurałaś sobie spisek czarnych i już nic nie
                  pomoże, w nocy budzisz się zlany potem na myśl że już za pół roku ten czarny
                  będzie biegał po kolędzie kilka metrów od twoich drzwi, powinieneś pogadać
                  sobie ze swarożycem czy innym na twoim poziomie.
                  • Gość: Oburzony!. Re: No i wyszła ... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 18:55

> Raczej na kościelnego to ja nie wyglądam, ci co mnie znają mogą chyba
                    > potwierdzić... mój stosunek do Kleru jest różny, tak jak stosunek do innych
                    > ludzi. Wszędzi są idioci i w sutannach i bez nich (patrz 2 posty wyżej).
                    > Co do salek katechetycznych to wedle mojej opinii winny służyć mieszkańcom
                    > okolicznym jako miejsce spotkań w sprawach ważnych dla lokalnego
                    społeczeństwa
                    > bo alternatywy nie ma... niestety domów kultury jak na lekarstwo a jak są to
                    w
                    > dość skromnych warunkach lokalowych. A mądry proboszcz takie salki udostępni
                    > bez problemu i bez opłat, tak mi się wydaje, ale może ja jestem w błędzie.
                    > A ty zaniepokojony mieszkańcu ubzdurałaś sobie spisek czarnych i już nic nie
                    > pomoże, w nocy budzisz się zlany potem na myśl że już za pół roku ten czarny
                    > będzie biegał po kolędzie kilka metrów od twoich drzwi, powinieneś pogadać
                    > sobie ze swarożycem czy innym na twoim poziomie.
                    >Gdybyś faktycznie myślał,zastanowiłbys się skąd mają to
                    wszystko,przecież "nie orzą i sieją a zbierają".Z datków na tacę?,może manna z
                    nieba?,też w to nie wierzysz.To wszysto za wydarte temu ogłupionemu
                    społeczeństwu pieniądze,za ssanie bez opamiętania budżetowych pieniędzy z
                    oczywiście "błogosławieństwem władz" za poparcie,lub nie podkładanie nóg w
                    dalszym piastowaniu ich funkcji.Stąd ta hojność nie swoimi dobrami.Co chwilę
                    ujawniane są przekręty urzędników państwowych w darowiznach dla kleru,w
                    dotacjach na jakieś remonty,w przymykaniu oczu na przekręty i oszustwa.Gdzie
                    ty żyjesz,że nie widzisz faktów i otaczającej cię rzeczywistości?.Postaraj się
                    jako katolik,umieć oddzielić wiarę i potrzebę jej praktyk,od kontaktów z
                    obecnym kościołem i klerem,który z tą wiarą nie ma nic wspolnego.To banda
                    oszustów,żerująca na wierze i katolicyżmie ludzi i wykorzystująca to w sposob
                    bezwzględny i niestety skuteczny.
                    • Gość: tEq Re: No i wyszła ... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 19:00
                      Widzę że zazdrość/nienawiść ci oczy przesłania, jak pisałem odsetek oszustów
                      wśród kletu jest taki sam jak w reszcie społeczeństwa i nic tego nie zmieni.
                      Przekręty są zarówno w Kościele jak i poza nim i nie jest to tak że akurat kler
                      jest w tych przekrętach na czele.
                      Nie jestem entuzjastom hierachii kościelnej, ja nie wierzę w kler i jestem do
                      niego dość krytycznie nastawiony, ale też nie generalizuje jak ty to robisz.
                      • Gość: Oburzony!. Re: No i wyszła ... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 20:12

> Widzę że zazdrość/nienawiść ci oczy przesłania, jak pisałem odsetek oszustów
                        > wśród kletu jest taki sam jak w reszcie społeczeństwa i nic tego nie zmieni.
                        > Przekręty są zarówno w Kościele jak i poza nim i nie jest to tak że akurat
                        kler
                        >
                        > jest w tych przekrętach na czele.
                        > Nie jestem entuzjastom hierachii kościelnej, ja nie wierzę w kler i jestem
                        do
                        > niego dość krytycznie nastawiony, ale też nie generalizuje jak ty to robisz.
                        >Tak krótko,poco nam ta banda?,nawet jeśli,jak to piszesz,nie wszyscy
                        kradną?.Ale nawet, jeżeli nie kradną to prowadzą politykę niezgodną z
                        interesami naszego Państwa i Narodu.Więc ponownie pytam,poco nam ten wrzód na
                        dupie,utrzymywany w dodatku z naszych pieniędzy?.Nie zauważyłeś,że wbrew temu
                        co mówią, bronią się rękami i nogami w zakamuflowany sposób,jak zwykle
                        perfidny,przed wejściem Polski do Unii,gdzie obowiązuje przepis opowiedzenia
                        się osób co do swojej wiary i płacenia podatku na kościół?.Zdają sobie
                        sprawę,że nagle zmniejszy się gwałtownie liczba "katolików",zmniejszą się
                        wpływy z datków,możliwości działania,odcięta zostanie ssawa od budżetu Państwa
                        i standard próżniaczego życia.Nie interesuje ich interes Państwa Polskiego i
                        Narodu,drążą i mącą dla utrzymania i zabezpieczenia swojego bytu.Więc jeszcze
                        raz pytam,poco nam ten wrzód na dupie?,bolesny,uciążliwy i w dodatku przez nas
                        utrzymywany?.
                        • Gość: tEq Re: No i wyszła ... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 20:24
                          "Tak krótko,poco nam ta banda?"

To krótko, jakby ludzie jej nie potrzebowali to by nie istniała, a istnie już
                          ponad 2000 lat, więc wychodzi na to że jest komuś potrzebna.

"nawet jeśli,jak to piszesz,nie wszyscy kradną?.Ale nawet, jeżeli nie kradną to
                          prowadzą politykę niezgodną z interesami naszego Państwa i Narodu."

Mnie nie interesuje jaką politykę prowadzą, bo dla mnie nie powinni mieć w tym
                          względzie nic do gadania.

"Więc ponownie pytam,poco nam ten wrzód na dupie,utrzymywany w dodatku z
                          naszych pieniędzy?."

Wyprowadzę cię z błędu - nikogo nie utrzymujesz, chyba że myślisz o pieniądzach
                          z przekrętów, ale w takim samym stopniu a nawet większym utrzymujesz mafie
                          pruszkowską

"Nie zauważyłeś,że wbrew temu co mówią, bronią się rękami i nogami w
                          zakamuflowany sposób,jak zwykle perfidny,przed wejściem Polski do Unii,gdzie
                          obowiązuje przepis opowiedzenia się osób co do swojej wiary i płacenia podatku
                          na kościół?."

Toś już bzdurę palnął do kwadratu, nie ma w prawie UE takiego przepisu, nie ma
                          w prawie UE podatku na Kościół, jakikolwiek czy to Katolicki czy Muzułamński.

"Zdają sobie sprawę,że nagle zmniejszy się gwałtownie
                          liczba "katolików",zmniejszą się wpływy z datków,możliwości działania,odcięta
                          zostanie ssawa od budżetu Państwa i standard próżniaczego życia.Nie interesuje
                          ich interes Państwa Polskiego i Narodu,drążą i mącą dla utrzymania i
                          zabezpieczenia swojego bytu.Więc jeszcze raz pytam,poco nam ten wrzód na
                          dupie?,bolesny,uciążliwy i w dodatku przez nas utrzymywany?."

Słuchaj kto ludzim karze iść do kościoła? dać na tace?
                          Jak ktoś czuje potrzebe to idzie, nie czuje potrzeby może zostać w domu, a
                          zamiast dać 2 zł na tace kupić sobie piwko i nikt mu tego nie broni, do takiego
                          zachowania nie trza nam do UE.
                          Jeszcze raz ci powtórzę, Kościół nie otrzymuje żadnych subwencji czy dotacji z
                          budżetu (wiem że to inaczej niż piszą w NIE i Trybunie ale tak jest).
                          a ja ci jeszcze raz odpowiadam, jakby ludzie potrzebowali Kościoła to dawno by
                          go już nie było, jednak jak sam widzisz jakiś procent Polaków go potrzebuje,
                          napewno nie jest to 90% którzy deklarują się jako katolicy, ale wedle moich
                          szacunków około 40% obywateli tego kraju czuje taką potrzebe.
    • myst Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO 16.05.03, 02:56
      I jak tam spotkanko ?????
      Jakieś konstruktywne wnioski wyciągnięto ????
      A czy decyzje jakieś padły ????
      • Gość: Yasioo Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 18.05.03, 08:40
        Ze strony mieszkańców padła propozycja dobrowolnego opodatkowania się w kwocie
        10 zł/mies/mieszkanie w celu wynajęcia ochrony na Ruczaju. Pan komendant
        odparł, żebyśmy "(...) schowali sobie te pieniądze do kieszeni, bo policja da
        sobie radę". Umieram z ciekawości jak to będzie - dzielnica VIII ma 2
        radiowozy, jeden stoi i czeka na wezwanie, drugi krąży w terenie. Na terenie
        VIII dzielnicy pojawia się w sumie 15 patroli na dobę - jak dla mnie tyle
        patroli jest potrzebnych na samym Ruczaju i okolicach Kampusu.
        Ciekawą sprawą jest spożycie alkoholu. Otóż okazuje się, że spożywać nie wolno
        w miejscach powszechnie uważanych za publiczne (pod sklepem, na ławce, w
        altanie śmietnikowej) - i wtedy można wypisać spożywającym mandat - natomiast
        na klatce schodowej mozna pić dowoli - otrzyma się jedynie upomnienie. Przecież
        to jest KPINA!!!
        • Gość: grypsio Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.visp.energis.pl 18.05.03, 10:36
          w kwestii spożywania: znowelizowana ustawa o wychowaniu w trzeźwości jako
          wykroczenie traktuje spożywanie alkoholu w miejscach publicznych (poza
          wyznaczonymi miejscami np. ogródki). Klatka schodowa w bloku jest także
          miejscem publicznym, a więc za spożywanie alkoholu na klatce stosowne oragana
          winny skierować wniosek o ukaranie do Sądu Grodzkiego
          • Gość: tEq Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 11:48
            Klatak schodowa nie jest zdecydowanie miejscem publicznym. Żdna "publiczność"
            nie powinna tam włazić, chyba że jest to mieszkaniec lub udający się do niego w
            odwiedziny, tak więc nie jest to, przynajmniej teoretycznie, miesce publiczne.
            Klatka schodowa do własność spółdzielni i policja nic nie może zrobić.
            • Gość: grypsio Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.visp.energis.pl 18.05.03, 17:24
              jest to miejsce publiczne - zaprawde powiadam ci - i nie wolno ani pić alkoholu
              w klatce, ani uprawiać sexu, ani obnażać się, ani kląć do przechodzących nią
              itp. itd. Klatka schodowa jest ogólniedostepna (wchodzą nią mieszkańcy,
              pracownicy różnych służb, goście mieszkańców itp.) i jako taka jest miejscem
              publicznym.....
              • Gość: tEq Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 01:08
                Nie jest miejscem publicznym, gdyż jest prywatną własnością spółdzielni
                mieszkaniowej i ona ustala reguły korzystania.
                Wedle twoich kryteriów moje podwórko też jest miejscem publicznym bo:
                - łazi nim listonosz, koleś odczytujący prąd, gaz i wodę
                - goście do mnie, do moich rodziców, babci, wójka
                A jakoś śmiem twierdzić że to mój ogórdek w którm mogę spokojnie pić piwko i
                policjanty nic mi nie mogą zorbić.
                Do klatki bloku nie powinien wchodzić nikt poza jak pisałem listonoszami i tym
                podobnymi oraz mieszkańcami i za zezwoleniem tych ostatnich zaproszeni przez
                nich goście, jednakże u nas poszanowanie własności jest takie że po blokach
                łazi kto chce.
                • Gość: tomekha Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.chello.pl 19.05.03, 09:48

> Nie jest miejscem publicznym, gdyż jest prywatną własnością spółdzielni
                  > mieszkaniowej i ona ustala reguły korzystania.
                  > Wedle twoich kryteriów moje podwórko też jest miejscem publicznym bo:
                  > - łazi nim listonosz, koleś odczytujący prąd, gaz i wodę
                  > - goście do mnie, do moich rodziców, babci, wójka
                  > A jakoś śmiem twierdzić że to mój ogórdek w którm mogę spokojnie pić piwko i
                  > policjanty nic mi nie mogą zorbić.
                  > Do klatki bloku nie powinien wchodzić nikt poza jak pisałem listonoszami i
                  tym
                  > podobnymi oraz mieszkańcami i za zezwoleniem tych ostatnich zaproszeni przez
                  > nich goście, jednakże u nas poszanowanie własności jest takie że po blokach
                  > łazi kto chce.

pewnie ze mozesz pic piwo w swoim ogródku ale zacznij kląć na cały regulator
                  albo sie obnażac to zobaczysz........
                  • Gość: tEq Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 11:09
                    Czy się będę darł w domu, mieszkaniu czy ogródku to dostanę mandat za
                    zakłócanie ciszy nocnej, bo w dzień (od 6 do 22)to mogą mi skoczyć, albo do
                    wariatkowa wziąść na badania :)
                    • Gość: grypsio Re: Spotkanie na Ruczaju - BEZPIECZEŃSTWO IP: *.visp.energis.pl 19.05.03, 19:17
                      widzę, że należysz do nierzadkiego w tym kraju gatunku ludzi, którzy zawsze
                      mają rację i się na wszystkim znają. To twój problem. Niestety klatka schodowa
                      jest miejscem publicznym, tak samo jak twój prywatny ogródek gdy stoisz sobie
                      nań nagi i przeklinasz przechodniów. Zdecydowanie nie rozróżniasz pojęć:
                      miejsce publiczne nie ma nic wspólnego (albo ma bardzo mało) z pojęciem
                      własności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka