Gość: Gość z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:19 www.jurajskie-wzgorze.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klient Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.centertel.pl 31.03.07, 13:23 www.saritorpark.com/ -znacznie lesza inwestycja, wolnowstojące domy wszystkie są. Duże działki a w podobnej cenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Krakowa Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:13 No ale lokalizacja gorsza. Ponad 5 km dalej od Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.centertel.pl 31.03.07, 16:58 za tą samą cenę te 5 km pokonujesz w 3 minuty autem. A masz wolnostojący dom, o takiej samej powierzchni jak te bliźniaczki w jurajskim wzgórzu. Działka tam od 800 m2 do 1300 nawet. wiem bo kupowałem niedawno i nie da się porównać życia w bliźniaku do domu wolnostojącego. I tu i tu samochód musisz mieć. więc jaka to różnica te 5 KM? jakość, komfort na plus dla wolnostojącego domu. dodatkowo architektura dużo lepsza dla mnie w saritorpark, ale co się komu podoba. Każdy ma wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Krakowa Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:45 Osiedle Jurajskie wzgórze Invest House jest już w budowie. A Saritor ? Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Na jesieni oddają I etap w Saritorpark 31.03.07, 20:31 ale nie rozmuiem o co ci chodzi?? Jakąś krypciochę tu uskuteczniasz? jeszcze napisz że jurajskie to osiedla gdzie słońce wschodzi na zachodzie bo tak jest lepiej. Nie da się porównać tych dwóch osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Krakowa Re: Na jesieni oddają I etap w Saritorpark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 22:40 A jak jest z wykończeniem? Czy też jest centralny odkurzacz, mahonowe okna i zagospodarowany ogród? Znajomi kupują na Jurajskim wzgórzy a ja ciaglę sie waham między tymi dwoma inwestycjami, tylko przeraża mnie że to jednak dużo dalej do centrum. A jest tam szkoł? (w Bibicach jest ponoś na bardzo wysokim poziomie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Krakowa Na jesieni oddają I etap w Saritorpark IP: *.centertel.pl 01.04.07, 10:01 OK przespałem się i zrozumiałem że nie da się porównać mieszkania w bliźniaku na działce o pow 4 ary do mieszkania w domu wolnostojącym na dużej działce o pow minimum 8 arów. Dom wolnostojący nie musi mieć bajerków typu centralny odkurzacz, mahoniowe okna, dom wolnostojący jest najlepszym w czym można zamieszkać. A SARITORPARK jest ogród, jest wkład kominkowy, są tarasy, wszystkie media rozprowadzone po domu, zaprojektowany przez znaką pracownie architektoniczną, super układ i funkcjonalność, i wiele innych których tu nie opisze bo podgórzanka zarzuci mi reklamę. Znajomi kupują, w Saritor park, bo jak zobaczyli że wolnostojące domy są, zrezygnowali z zakupu bliźniaka. Szkoła jest blisko, rzeczywiście 5 km, nie robi różnicy nikomu. I tak człowiek jedzie autem w tę stronę. dziękuje z dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Krakowa Re: Na jesieni oddają I etap w Saritorpark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:52 Byłem dzisiaj na działce Saritor w Masłomiący (15 km od centrum Krakowa) Oprócz tablicy reklamowej nie ma tam nic!!! Jeśli z domami mają zdażyć na jesień 2007 to powinny być już jakieś prace na działce (chociaż pomiary geodezyjne czy jakieś prace przygotowawcze) -A tu nic! -Bardzo dziwne. Chyba jednak zostanę przy Bibicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Krakowa Re: Na jesieni oddają I etap w Saritorpark IP: *.centertel.pl 01.04.07, 22:43 popatrzyłem jednak na spokojnie wykonawcą generalnym jest w saritorpark firma MITEX, a w "jurajskim coś tam" nie wiadomo kto. Tablica na działce oznacza że w tym właśnie miejscu będzie to luksusowe osiedle. A w jurajskim jaka jest tablica? Skoro MITEX twierdzi że wybuduje to chyba wie co robi! tak mi się wydaje. Na działce prace zostaną rozpoczęte po uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę. Naprawde mieszkałem kiedyś w bliźniaku i nie polecam to taka trochę ulepszona szeregówka. A dom wolnostojący to coś czego nie oferuje żadne osiedle podkrakowskie. Szkoda że nie widzisz tego co te osiedla różni. A na jurajskim wybierz dom numer 1, całe osiedle będzie kilkanaście razy dziennie przed twoim domem jeździć, a na działce 3 ary nie masz się gdzie schować.więc spokoju nie zaznasz! Jak to można zrobić na działce o pow 1000 m2. Nie ma czego porównywać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala moje 3 grosze do dyskusji IP: *.77.classcom.pl 02.04.07, 15:02 A ja bym rodzila Panstwu, zamiast sie sprzeczac, czy ladniejsze sa brunekti czy blondynki, poprosic obu deweloperow o dokumenty zwiazane z budowa - czy rozwiklane sa problemy z mediami, czy na dzialkach sa dobre warunki gruntowe (poprosic o ekspertyze geotechniczna), dowiedziec sie czy jest prawomocne pozwolenie (tam gdzi nie zaczela sie budowa) itp. Z mojego ubieglorocznego doswiadczenia, wynika, ze termin i zapewnienia dawane przez firmy sa malo wiarygodne i to bez wzgledu na to czy budowa ruszyla, czy nie. Pamietam osiedla, ktorych budowa miala sie rozpoczac "po uprawomocnieniu sie pozwolenia na budowe", po czym ktos zlozyl protest i do dzis nie wbito tam nawet lopaty. A na odmiane termin oddania mojego domu opoznil sie o 4 miesiace, bo ktos opretestowal warunki przylaczy... Widzialam tez budowy, ktore teoretycznie zaczynaly sie wczesniej niz moja i do dzis powstal tylko stan surowy otwarty, a ja juz mieszkam... Pamietajcie tez, ze jesli nawet ktos deklaruje, ze zacznie tej wiosny, a budowa ukonczona bedzie do jesieni, to i tak tam jesienia nie zamieszkacie, bo dom musi po mokrych pracach przynajmniej 3 miesiace schnac. Ale zanim jeszcze zabierzecie sie za formalnosci, to jedzcie sobie na obie dzialki o roznych porach dnia i zobaczcie na przyklad czy okresowo "cos nie smierdzi", czy w nocy szum z okolicznej drogi nie jest dokuczliwy (btw. te 500m od E7 to moze byc troszke malo)i ile realnie zajmie Wam dojazd do pracy w godzinach szczytu. Potem szczegolowo porownajcie co jest w ofercie. I skoncentrowalabym sie przy tym na elementach konstrukcyjnych domu, a nie na drewnianych oknach. Warto skonsultowac sie z kims, kto na budowaniu sie zna. A jesli jeszcze moge cos dodac od siebie, to zwykle mniejsze firmy budowalane oferuja znacznie tansze domki niz deweloperzy, a buduja chyba szybciej. Moze warto poszperac jeszcze w internecie... Ja kupilam dom wolnostojacy na sporej dzialce w cenie, w jakiej w tym samym czasie oferowano maciupkie szeregowki na 2 arach... Zycze milego szukania domku :), a pozniej mocnych nerwow na czas budowy ;). A jeszcze pozniej duzo cierpliwosci przy oczekiwaniu na materialy do wykonczeniowki.... Hi hi... Jeszcze nie wiecie co Was czeka ;). A przy okazji, czy Wasi deweloperzu kupili juz materialy do budowy? Bo z tym teraz krucho ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiLe Re: moje 3 grosze do dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:45 100 % racji ;) Ja przeglądałem na jesieni kilka takich ofert developerskich. W jednej z inwestycji (nie będę opisywał która, ale nie ta co w temacie dyskusji :)) pani od developera twierdziła ze termin zakończenia to góra do końca 2007 roku. Potem pojechałem na budowę, pogadałem z robotonikami którzy stwierdzili że ekipy dotychczasowe wyemigrowały, a developer dopiero co pytał ich czy mogą kogoś polecić. Także podziękowałem, kupiłem bliźniaka na rynku wtórnym (za taką samą cenę - może nie wymarzony :) ale już stoi i można się wprowadzić). Problem z tego typu inwesycjami w realiach naszego jest taki ze kupuje się marzenia i makiety i piękne wizualizację. Często to co najwazniejsze w tym umyka. Powodzenia wszystkim w drodze do własnego domku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Re: moje 3 grosze do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:24 tak czy inaczej wszyscy wzorują się na Parkowym Wzgórzu w Mogilanach (porównajcie sobie chociażby strony www). Nie ma o czym mówić, to oni wyznaczają standardy i jak dotąd nikomu nie udaje się im nawet pięt powąchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtr Re: moje 3 grosze do dyskusji IP: *.kolornet.pl 03.04.07, 22:17 Strona Jurajskiego jest wzorowana na stronie www.parkeko-niepolomice.pl - wcześniejszej inwestycji tego samego developera. BTW - w Niepołomicach też są domki wolnostojące i bliźniaki, a zauważalnie tańsze. Może kompromis, drodzy Państwo? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Bliźniak na Jurajskim Wzgórzu czy dom na wsi? IP: *.gemini.net.pl 06.04.07, 14:04 Nie da porównać się tych obydwu kategorii (inwestycji). Przecież Jurajskie Wzgórze to przedmieście Krakowa (być może za 2 lata Kraków) a Saritor to środek wsi Masłomiąca. W kategorii domy wolnostojące na wsi - zdecydowanie wybierwm dom w Ojcowie W kategorii bliźniak lub szeregówka w mieście lub na przednieściu zdecydowanie wybieram Jurajskie Wzgórze gdyż nie ma osoby której nie oczarowałby widok z tego miejsca piękna architektura i bardzo dobre nasłonecznienie. Pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurajski fan substytut domu - Jurajskie Wzgórze czy dom na wsi? IP: *.centertel.pl 06.04.07, 15:04 Zgadzam się z tobą Iwonko że nie da się porównać tych dwóch inwestycji, porównują je kupujący a nie my tu na forum pisząc bzdety. Jurajskie to przedmieścia a 5 kilometrów dalej to uważasz że już Sandomierz jest?? bo jak dla mnie to są tez przedmieścia. Ale mogę się mylić, nie mam wyłączno ści na prawdę. Zgadzam się z tym któzy piszą wcześniej że nie da się porównać mieszkania w bliźniaku na działeczce 3 - 4 ary do domu wolno stojącego na działce 1000 m2, komfort, przestrzeń, nie tylko w Saritorpark, ale tak wogóle są nie do porównania. Kosmiczna różnica. KOSMICZNA. Widoki są ważne, zgadzam się z tego co wiem obie inwestycję w dołach schowane nie są. A to jest dużo osiedli któe są enklawami zieleni. To co ktoś już gdzieś napisał że pod oknami w jurajskim będziesz miała autostradę i brak możliwości schowania się na działce (no chyba że na tym skraweczku od północy) nie da się pisać. Jak pomieszkasz zobaczysz różnicę, pod warunkiem że pojedziesz do kogoś kto ma DOM a nie substytut szeregówki. W kategorii domy wolnostojące - wygrywają te wszystkie któe mają duże działki, ich położenie to kwestia gustu, czy południe czy północ W kategorii Bliźniaki i szeregówki - wybieram dom max 3 km od rynku, w granicach miasta koniecznie, ale nie upieram się że nie można mieć go poza, tylko trzeba mieć świadomość na co się ktoś decyduje. Na takim jurajskim jest to szczególnie widoczne. CIASNOTA A nasłonecznienie w jurajskim najlepsze mają garaże - bo w każdym domu sa od południowej strony - nie zaprzeczysz temu Architektura - tak jak o gustach się nie dyskutuje tak o architekturze tegoż nie wspomnę. A co do innych inwestycji, na pewno świetną maja parkowe wzgórza, świetna jest ta w saritorze, i jeszcze kilka innych miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia 11 Osiedle Jurajskie Wzgórze w Bibicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:47 Drodzy Państwo Jak dobrze że jest tak wiele inwestycji i że każdy może wybrać to co mu jalepiej odpowiada. Ja osobiście nie jestem fanem prac polowych wiec duża działka mnie nie przekonuje. Dla mnie najważniejsze jest to aby moje dzieci miały blisko do dobrej szkoły, abym ja miała blisko i dobry dojazd do pracy, aby w pobliżu mego domu był przystanek miejskiego autobusu no i oczywiście aby droga nie była 10-stopnia odśnieżania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z Krakowa Getto dla bogatych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 23:17 jak mówi moja znajoma... Buduję swój dom na 30 arach - lubię swobodę... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i wcale nie z Krak Re: Getto dla bogatych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:41 Gość portalu: ja z Krakowa napisał(a): > jak mówi moja znajoma... Buduję swój dom na 30 arach - lubię > swobodę... :-) I te 30 arów maja dac swobodę? Ja wybieram dom na 4 arach ale za to 7km od RYNKU !!! i nie trace połowy zycia w krokach a dom wekendowy buduje troche dalej na 4,5ha. Jeśli powiesz mi ,ze jest sens kupna domu w Krakowie na 30 arowej dzialce to ja Ci powiem ,ze za działke 55arów w Krakowie wziołem ponad 7 milionów złotych. Stawianie na działce wartej 7 milionów domu wartego ok. 1 milion dla mnie jest bezsensem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:26 Doszły mnie słuchy że to osiedle upodobali sobie piłkarze. Wiecie może jacy piłkarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.ists.pl 15.04.07, 09:42 A można zapytać skąd masz te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:38 Dowiedziałem się od znajomej która pracuję w biurze sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krowa Muu Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:27 A to nie ta znajoma powinna przypadkiem wiedzieć? Oj, coś mi się wydaje, że domki nie schodzą, ale wiara w to że podciąganie na siłę wątku na forum przekłada się na wzrost sprzedaży, może okazać się bardzo bolesna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:38 Zapewne wie, ale nie powie bo obowiązuje ją tajemnica. A ja nie bedę nalegać bo i tak sam dowiem się wcześniej czy później. Przecież Kraków jest mały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: 208.49.241.* 18.04.07, 09:38 Zostawiając na boku dyskusje porównujące Jurajskie Wzgórze do innych inwestycji czy też ich stronę do stron innych deweloperów :), mam pytanie do osób, które faktycznie wiedzą coś konkretnego na temat tej inwestycji. Chodzi mi o opinie o samym deweloprze, czy to solidna firma? A jeśli ktoś zapoznawał się ze szczegółami tej oferty i ewentualnie z umową, to będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:59 Tu klient Ekoparku (ten sam deweloper). Kto jest generalnym wykonawca na Jurajskim Wzgorzu? Bo jak Bryuk-Bud, to trzymajcie sie z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: 208.49.241.* 18.04.07, 15:05 Witaj, Dzięki za info, na pewno w takim razie sprawdzimy czy Jurajskie będzie robił ten sam wykonawca! A w miedzyczasie mozesz podac jakies szczegoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:55 Jeśli chodzi o samego dewelopera, to wydają się ok. Mili, uczynni,, umowy są dość ok. Może nie powalają, ale do niczego poważnego doczepić się nie mogę. Ale Bruk-bud.... Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: 208.49.241.* 18.04.07, 16:08 No to mnie zmawrtwiłeś... bo z tego co się dowiedziałam Jurajskie też będzie robił Bruk-bud. Mam w związku z tym ogromną prośbę, czy mógłbyś napisać do mnie na adres ebebenek@poczta.onet.pl i ewentualnie podać swój nr tel? Chętnie skontaktowalibyśmy się z Tobą, żeby dopytać o szczegóły, bo jesteśmy zainteresowani Jurajskim i nie chcemy "wtopić". Jeśli nie będzie to duży kłopot, to bylibyśmy wdzięczni! Sam deweloper fakycznie robi dobre wrażenie, ale co z tego jesli wykonawca jest do bani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimouse Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.centertel.pl 18.04.07, 18:47 straszne, niby na pierwszy rzut OK, ale jak się człowiek przyjrzy... niefunkcjonalne układy, działaeczi maleńkie, kawałem za domem, bez słońca. Działka pod dom powinna mieć minmum 10 - 12 arów. Minimum, a nie 3,5. Co można na tym zrobić? A co do wykonawcy to rzeczywiście dramat. straszny. Myślę że lepiej kupić działę dać zecenie firmie i budować dom. Wolnostojący, z ogrodem, dla siebie. Jak chcę to od południa machnę sobie garaż, ale raczej zrobię tam salon, a tu w projekcje najważniejszą rzeczą jest garaż. po prostu cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FK Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.ists.pl 18.04.07, 21:29 Byliśmy z mężem dziś wieczorem na budowie i rozmawialiśmy z pracownikiem Bruk- budu... Przypadkiem spotkaliśmy też prezezsa Inwest House. Faktycznie, potwierdzam, że bardzo mili ludzie. Sympatycznie się rozmawiało i widać, że mają dobre podejście do klienta. Co do wykonawcy nie mam zdania, bo ich nie znam. Ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nawet jeśli coś jest nie tak (a umówmy się, że na budowach deweloperskich zdarza się to nierzadko), to jak deweloper jest "ludzki" i można z nim porozmawiać, wiele spraw udaje się pozytywnie załatwić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruk za brukiem... Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:34 Bruk Bud - jak sama nazwa wskazuje, to firma specjalizująca się w układaniu bruków. Chodniki na budowie w Niepołomicach układają bardzo przyzwoicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Jak Wam się podoba Jurajskie Wgórze w Bibicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:51 hmmm... kazdy chyba od czegos zaczynal i chyba od tego ta firma wziela ta nazwe, teraz sie rozwinela i robi powazniejsze przedsiewziecia... bylem wczoraj na stronieparkeko , konkretnie na forum, jest tam zdjecie osiedla noca...bajka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki to jest to osiedle niedaleko planowanej........ IP: *.betanet.pl 24.05.07, 22:44 polnocnej obwodnicy krakowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: to jest to osiedle niedaleko planowanej...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:26 nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogowiec Re: jest :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:49 Nie ma w planach czegoś takiego jak "północna obwodnica Krakowa". Jak dobrze pójdzie bedzie droga klasy gminnej. Zielonki są z aktualnym planem zagospodarowania i mozna pobrac go z ich www. Co do uciażliwej obwodnicy to wg projektu , który jest juz w realzaicji nie ma takiej drgoi na terenie tej gminy. Jedyna "głosna" droga to tzw. wschodnia obwodnica krakowa na trasie węzeł bierzanowski- słomniki i poza Krakowem biegnie granicami gminy kocmyrzów, michałowice ( plany też dostepne w necie - warto poszukać ). Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Re: jest :) 29.11.07, 15:17 Gość portalu: drogowiec napisał(a): > Nie ma w planach czegoś takiego jak "północna obwodnica Krakowa". > Jak dobrze pójdzie bedzie droga klasy gminnej. Zielonki są z > aktualnym planem zagospodarowania i mozna pobrac go z ich www. > > Co do uciażliwej obwodnicy to wg projektu , który jest juz w > realzaicji nie ma takiej drgoi na terenie tej gminy. Jedyna "głosna" > droga to tzw. wschodnia obwodnica krakowa na trasie węzeł > bierzanowski- słomniki i poza Krakowem biegnie granicami gminy > kocmyrzów, michałowice ( plany też dostepne w necie - warto > poszukać ). Taaa obwodnica Krakowa będzie biegła przez Słominiki 30km od Krakowa:) Opisujesz nowy przebieg S7: www.michalowice.malopolska.pl/aktualnosci.php?id=424 Obwodnica północna będzie biegła przez gminę Zielonki: www.zielonki.pl/ Studium uwarunkowań, uwarunkowania komunikacyjne O obwodnicy wschodniej możesz poczytać tu: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=174214 Chociaż tak naprawdę decyzji żadnych nie ma, tyle tylko, że w planie zagospodarowania Zielonek jest miejsce na obwodnicę a w planie zagospodarowania Michałowic już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki drogowiec widze ze duzo nie wiesz bedzie cos.... IP: *.betanet.pl 29.11.07, 17:11 takiego jak pólnocna obwodnica krakowa :) plany na stronie gminy zielonek sa nieaktualne tak samo jak twoje informacje, polecam sie doksztalcic w tej sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogowiec Re: drogowiec widze ze duzo nie wiesz bedzie cos. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 15:49 Ja wiem ,ze przeczytałeś to www.krakow.gddkia.gov.pl/media/2006_1/4element.htm lub to miasta.gazeta.pl/krakow/1,35821,3164247.html co zreszta potwierdza iz nie bedzie tam drogi szybkiego ruchu z prawdziwego zdareznia ale skoro uważasz ,ze jesteś zorintowany to prosze wskarz mi inny przebieg drogi wschód -zachówd przez gmine zilonki niz ten z ich planów ( na południe od fortu ) - ja innego wariantu nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Re: drogowiec widze ze duzo nie wiesz bedzie cos. 30.11.07, 17:59 Gość portalu: drogowiec napisał(a): > Ja wiem ,ze przeczytałeś to > www.krakow.gddkia.gov.pl/media/2006_1/4element.htm lub to > miasta.gazeta.pl/krakow/1,35821,3164247.html co zreszta > potwierdza iz nie bedzie tam drogi szybkiego ruchu z prawdziwego > zdareznia ale skoro uważasz ,ze jesteś zorintowany to prosze wskarz > mi inny przebieg drogi wschód -zachówd przez gmine zilonki niz ten z > ich planów ( na południe od fortu ) - ja innego wariantu nie widze To jak w końcu będzie przez gminę Zielonki czy też nie? I co z tego, że niby gminna jak ją nazywasz (chociaż w to wątpię) postawią znak do 7t? Jak zaczną nią jeździć samochody zrobi się głośna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki drogowiec czytalem to juz dawno i powiem Ci..... IP: *.betanet.pl 30.11.07, 20:50 jedno, malo wiesz, te plany sie juz 5 razy zmienily a ty dalej sie obracasz wokol starych planow.... Odpowiedz Link Zgłoś