Dodaj do ulubionych

Ciach-max w GOPie

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.05.03, 18:45
Od 15 maja KZK GOP zmienia rozkłady jazdy tramwajów

Zmiany w rozkładach jazdy tramwajów, które KZK GOP początkowo planował
wprowadzić od zeszłej niedzieli, od czwartku stają się faktem: znika jedna
linia, pojedyncze wagony zastąpią podwójne, kilka linii zmieni trasy.
Wszystko, by ratować budżet KZK GOP kosztem budżetu tramwajów
W sprawie zmian Komunikacyjny Związek Komunalny GOP nie wydał żadnego
oficjalnego komunikatu. Paweł Barteczko, rzecznik KZK, nie potrafił nam
wczoraj powiedzieć, na których liniach zmienią się rozkłady, ani jaki jest
powód tych zmian. Można się tylko domyślać: z naszych wyliczeń wynika, że KZK
zaoszczędzi ok. 6 mln zł. W ten sposób związek próbuje łatać dziurę w swym
budżecie.
- Już nie ma co obcinać w tramwajach. Rozkłady są tak rozrzedzone, że teraz
musielibyśmy już wycinać konkretne linie - powiedział nam wczoraj
nieoficjalnie jeden z pracowników KZK.
Przypomnijmy, że KZK wycofał się ze zmian od zeszłej niedzieli, by
skonsultować je ze spółką Tramwaje Śląskie i nanieść ewentualne poprawki. Po
konsultacjach nic się jednak nie zmieniło. - Usłyszeliśmy, że nasze
ewentualne uwagi zostanę wzięte pod uwagę i być może coś się zmieni w
rozkładach od czerwca - powiedziano nam w Tramwajach Śląskich. Tu nikt już
nie chce niczego oficjalnie komentować, by nie narazić się KZK na kolejne
cięcia.
Zatem od dziś przestaje kursować linia nr 35 z Zagórza do Milowic w Sosnowcu,
na liniach nr 15 i 21 zamiast podwójnych wagonów będą jeździć pojedyncze
(linia nr 15 będzie jednak kursować co 14, a nie co 20 min). Na osłodę linia
nr 24 z Sosnowca dojeżdżać teraz będzie do Będzina, do pętli przy kopalni
Paryż. Za to tramwaj linii nr 28 nie dojedzie już do Huty Katowice i skończy
trasę w Gołonogu przy podstacji. Jedna poważna zmiana na Śląsku: linia nr 23
z Szopienic do Stadionu Śląskiego kursować będzie jeszcze rzadziej, czasami
nawet co godzinę.

Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Re: Ciach-max w GOPie IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 21:10
      Niech najlepiej zlikwidują wszystkie linie, a wagony niech nam sprzedadzą za
      symboliczną złotówkę. Nasi krakowscy spece zrobią je jak nowe.
      • Gość: mouset Re: Ciach-max w GOPie IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.05.03, 21:19
        A czemu u nas nie zrobią ciach max na 16, 17, 20 i 21, ile kasy idzie do piachu!
    • Gość: wpk Re: Ciach-max w GOPie IP: 213.17.234.* 15.05.03, 23:42
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Od 15 maja KZK GOP zmienia rozkłady jazdy tramwajów

Mieli zmienić od 11 maja, ale żeby wprowadzić większe zamieszanie przesunęli to
      o 4 dni.

> Wszystko, by ratować budżet KZK GOP kosztem budżetu tramwajów

Najlepiej uratują budżet uchwalając samorozwiązanie.

> - Już nie ma co obcinać w tramwajach. Rozkłady są tak rozrzedzone, że teraz
      > musielibyśmy już wycinać konkretne linie - powiedział nam wczoraj
      > nieoficjalnie jeden z pracowników KZK.

E tam, spokojnie jeszcze można sporo wyciąć.

> Przypomnijmy, że KZK wycofał się ze zmian od zeszłej niedzieli, by
      > skonsultować je ze spółką Tramwaje Śląskie i nanieść ewentualne poprawki. Po
      > konsultacjach nic się jednak nie zmieniło.

Nieprawda, przesunięty został jeden zjazd o 10 minut, bo fachowcy z KZK tak
      ułożyli rozkład, że tramwaj stał 15 minut na pętli przed zjazdem, a potem
      służba wychodziła 10 godzin 6 minut.

> - Usłyszeliśmy, że nasze
      > ewentualne uwagi zostanę wzięte pod uwagę i być może coś się zmieni w
      > rozkładach od czerwca - powiedziano nam w Tramwajach Śląskich. Tu nikt już
      > nie chce niczego oficjalnie komentować, by nie narazić się KZK na kolejne
      > cięcia.

Od czerwca będą kolejne cięcia.

> Jedna poważna zmiana na Śląsku: linia nr 23
      > z Szopienic do Stadionu Śląskiego kursować będzie jeszcze rzadziej, czasami
      > nawet co godzinę.

To jest farsa, a nie tramwaj. Średnio jeździ co 56 minut.
      • kuba203 KZK GOP to jest mega-farsa 16.05.03, 12:16
        a nie tylko jeden tramwaj. Śląsk nie jest duży, można chodzić na nogach...
        • Gość: mouset Strajk w KZK GOP! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 03.06.03, 11:55
          Dzis nie wyjechal ani jeden tramwaj na Śląsku, stoi też 70% autobusów, to w
          ramach solidarnościowego strajku
          • kuba203 Re: Strajk w KZK GOP! 03.06.03, 13:08

> Dzis nie wyjechal ani jeden tramwaj na Śląsku, stoi też 70% autobusów, to w
            > ramach solidarnościowego strajku

O qrwa, a miałem tam jutro jechać... Ale jestem z nimi.
            • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.cm-uj.krakow.pl 03.06.03, 15:10
              Jak jutro to spoko , to tylko element dzisiejszej ogólnopolskiej akcji, a nie
              generalny zastój przeciwko Markowi F Klimkowi hehehe
            • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 03.06.03, 17:10
              kuba203 napisał:

> O qrwa, a miałem tam jutro jechać...

Już po strajku, spokojnie możesz przyjeżdżać ;-)

> Ale jestem z nimi.

A ja nie. Banda debili związkowców znowi sobie robi imprezę. Bardzo dobrze, że
              sejmik nie chce dawać więcej kasy do KZK. Ja bym na ich miejscu ani grosza nie
              dał i jeszcze zażądał zwrotu wcześniejszych dotacji - jak się KZK nauczy te
              pieniądze wykorzystywać zgodnie z ich przeznaczeniem, a nie przeżerać i
              marnować, to wtedy można rozmawiać.
              • kuba203 Re: Strajk w KZK GOP! 03.06.03, 20:40
                Gość portalu: wpk napisał(a):

> Już po strajku, spokojnie możesz przyjeżdżać ;-)

Za późno, mam nadzieję, że nie będzie takich akcji w poniedziałek :))

> A ja nie. Banda debili związkowców znowi sobie robi imprezę. Bardzo dobrze,
                że
                > sejmik nie chce dawać więcej kasy do KZK. Ja bym na ich miejscu ani grosza
                nie
                > dał i jeszcze zażądał zwrotu wcześniejszych dotacji - jak się KZK nauczy te
                > pieniądze wykorzystywać zgodnie z ich przeznaczeniem, a nie przeżerać i
                > marnować, to wtedy można rozmawiać.

Hmmmm, najwyraźniej adresat protestu jest niewłaściwy, ale moim zdaniem (może
                się nie znam) przeciwko KZK protestować trzeba...
                • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.06.03, 21:16
                  u nas przydałby się protest przeciwko ZDiKowi i Majchrowskiemu, lub zaskarżenie
                  ich do Strasburga
                  • kuba203 Re: Strajk w KZK GOP! 04.06.03, 13:07

> u nas przydałby się protest przeciwko ZDiKowi i Majchrowskiemu, lub
                    zaskarżenie
                    >
                    > ich do Strasburga

Przydałby się, ale może jednak nie aż na taką skalę :))
                • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 04.06.03, 14:43
                  kuba203 napisał:

> Hmmmm, najwyraźniej adresat protestu jest niewłaściwy, ale moim zdaniem (może
                  > się nie znam) przeciwko KZK protestować trzeba...

Pewnie, że trzeba, ale na pewno nie tak jak to robi ta banda związkowców.
                  • kuba203 Re: Strajk w KZK GOP! 04.06.03, 22:16

> Pewnie, że trzeba, ale na pewno nie tak jak to robi ta banda związkowców.

A co proponujesz?
                    • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 05.06.03, 08:41
                      kuba203 napisał:

> > Pewnie, że trzeba, ale na pewno nie tak jak to robi ta banda związkowców.
                      >
                      > A co proponujesz?

Zlikwidować KZK GOP, powołać Zarząd Komunikacji Miejskiej z prawdziwego
                      zdarzenia (jako sp.z o.o.), sprywatyzować PKMy i obsadzić stosowne stanowiska
                      ludźmy znającymi się na rzeczy.

Druga metoda, jeszcze skuteczniejsza, ale mało realna to posklejanie PKMów i
                      TŚ, znalezienie inwestora strategicznego i wykupienie prywaciarstwa, a tym
                      samym powrót WPK ;-P
                      • kuba203 Re: Strajk w KZK GOP! 05.06.03, 08:43

> Zlikwidować KZK GOP, powołać Zarząd Komunikacji Miejskiej z prawdziwego
                        > zdarzenia (jako sp.z o.o.), sprywatyzować PKMy i obsadzić stosowne
                        stanowiska
                        > ludźmy znającymi się na rzeczy.
                        >
                        > Druga metoda, jeszcze skuteczniejsza, ale mało realna to posklejanie PKMów i
                        > TŚ, znalezienie inwestora strategicznego i wykupienie prywaciarstwa, a tym
                        > samym powrót WPK ;-P

A to ja o tym wiem, pytałem o skuteczne metody perswazji, skoro totalny strajk
                        nie jest najlepszą metodą :))
                        • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.06.03, 08:47
                          podejrzewam tez że hojne ulgi kładą KZK na łopatki
                          • Gość: Locutus Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.06.03, 22:40
                            Mouset, gadasz o tych ulgach jak Zbyrus o mostach napędowych... nawiedzony
                            człowiek, hihihihi...

Pozdrawiam gorąco!!!
                        • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 05.06.03, 19:09
                          kuba203 napisał:

> A to ja o tym wiem, pytałem o skuteczne metody perswazji, skoro totalny
                          strajk
                          > nie jest najlepszą metodą :))

Totalny strajk byłby metodą, gdyby zastrajkowali WSZYSCY przewoźnicy, łącznie z
                          prywatnymi i najlepiej jeszcze z koleją. Tak, żeby po prostu kompletnie nic nie
                          jeździło.

A tak to nie widzę jakoś metody dotarcia do tych ludzi, żeby zmienili swoje
                          postępowanie - sami musieliby się najpierw przyznać, że spieprzyli sprawę i
                          wtedy można by się było zabrać za naprawianie. A wojewodę Czecha (tego co
                          rozpieprzył WPK) to był za jaja przywiesił do sznurka i zrzucił z dachu
                          biurowca WPK...
                          • kuba203 Re: Strajk w KZK GOP! 05.06.03, 22:15

> Totalny strajk byłby metodą, gdyby zastrajkowali WSZYSCY przewoźnicy,
                            łącznie z
                            >
                            > prywatnymi i najlepiej jeszcze z koleją. Tak, żeby po prostu kompletnie nic
                            nie
                            >
                            > jeździło.

Prywatni nigdy nie zastrajkują, bo się będą bali kar finansowych za
                            niewykonanie kursów, PKMy (znaczy związkowcy z PKMów) mają to gdzieś.
                            • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 06.06.03, 06:45
                              kuba203 napisał:

> Prywatni nigdy nie zastrajkują, bo się będą bali kar finansowych za
                              > niewykonanie kursów, PKMy (znaczy związkowcy z PKMów) mają to gdzieś.

No i właśnie w tym cały problem, bo likwidacja KZK i stworzenie czegoś lepszego
                              leży także w interesie prywatnych...
                              • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 09:51
                                Prywatyzować !!!!!!!!!
                              • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 09:51
                                Prywatyzować !!!!!!!!!
          • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 03.06.03, 17:09

> Dzis nie wyjechal ani jeden tramwaj na Śląsku, stoi też 70% autobusów, to w
            > ramach solidarnościowego strajku

Za przeproszeniem, ale trochę bredzisz ;-).
            Stało co najwyżej 30% autobusów (coś ponad 300 sztuk na około 1000 będących w
            ruchu). Strajkowały tylko PKM Katowice, PKM Sosnowiec i Tramwaje Śląskie.
            Protest zakończono przed 17.
            • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.06.03, 18:49
              Za przeproszeniem podałem to za środkami masowego przekazu
              • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 03.06.03, 19:27

> Za przeproszeniem podałem to za środkami masowego przekazu

To co mówią tzw. środki masowego przekazu trzeba podzielić co najmniej przez
                dwa ;-)

Było czytać komunikaty MFK na pl.misc.transport.miejski - nasz ulubiony Główny
                Specjalista d/s Informacji i Promocji podawał dokładne dane ;-)
                • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.06.03, 19:59
                  Jakieś cytaty?
                  • Gość: wpk Re: Strajk w KZK GOP! IP: 213.17.234.* 04.06.03, 14:42

> Jakieś cytaty?

Oj nie chce mi się szukać... (wczoraj było 500 postów na pmtm). Poszukaj na
                    googlach.
                    • Gość: mouset Re: Strajk w KZK GOP! IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.06.03, 14:58
                      hehe, 90% to zjebki że aż miło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka